1-1
1-2

Ble dekket av Erik Eikebrokk

Hei, og velkommen til Lerkendal. Det er klart for «tidlig seriefinale» mellom Rosenborg og Brann. Mitt navn er Erik Eikebrokk, og jeg har akkurat fått kloa i lagoppstillingene!
    Kåre Ingebrigtsen har gjort plass til begge superspissene i seriefinalen: (4-3-3): Hansen – Eggen Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Jensen, Konradsen, Trondsen – Helland, Bendtner, Søderlund. Men blir det Bendtner eller Søderund som midtspiss?
    Lars Arne Nilsen mangler høyrebeint høyreback, der starter Gilli Rólantsson i Brann-trenerens 4-3-3-formasjon: Sahin-Radlinger – Rólanttson, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Orry Larsen, Heltne Nilsen, Haugen – Koomson, Lie Skålevik, Marengo.
    På Rosenborg-benken sitter Østbø (k), Levi, Reidan, M Konradsen, Serbecic, Zekhnini, Botheim
    På Brann-benken sitter Pettersen (k), Grønner, Ordagic, Karadas, Vega, Braaten, Kjelsrud Johansen
    Kampen ledes av Svein Oddvar Moen. På linjene går Kim Tomas Haglund og Magnus Lundberg. Fjerdedommer er Mads Følstad Skarsem.
    Rosenborg og Brann møtes for 109. gang. Rosenborg har vunnet 54. Brann har vunnet 25. Det betyr at 29 har endt uavgjort. SIst gang Brann vant på Lerkendal var i 2011, da med kalassifrene 6-3.
    Laget som vinner «seriefinalen» leder Eliteserien, så enkelt er det. Vinner Rosenborg, har de like mange poeng som Brann. Vinner Brann øker de forspranget til seks poeng, ettersom 3. plasserte Ranheim ser ut til å tape mot Bodø/Glimt.
    Lagene er ute på banen for å varme opp. I gamle dager hadde nok ikke lagene brukt tid på det, ettersom det er nok en strålende sommerdag i Trondheim med dagtemperaturer på langt over 20 grader. Det må være litt av et miljøkrashj for regnvante Brann-spillere...
    Før kampen ba Kjernen hjemmefansen om å kle seg i hvitt. Og Rosenborg-fansen har tydeligvis hørt etter, for det er særdeles mange hvite Rosenborg-drakter på tribunen. Så får det vise seg om hjemmelagets spillere lytter til fansens krav om seier, tre poeng og førsteplass på tabellen.
    Én duell i kampen har bortelaget Brann vunnet allerede, for det er Brann-fansen som har de største flaggene på tribunen. Tre enorme flagg vaier i vinden blant hundretall Brann-supportere - som høres godt på Lerkendal.
    Under skuddoppvarminga sender Pål André Helland av gårde en suser i krysset, som reservekeeper Østbø bare hører suset av. Mens medspillerne tusler i garderoben, øver Helland seg på frispark fra 20 meter. Er det på dødball kampen skal avgjøres?
    Helland sender et nytt kremmerhus - på frispark - via kryssfestet og inn. Og dett var dett for Helland, som går i garderoben før de siste forberedelsene, med en god følelse.
    Lagene spaserer ut på banen mens Highasakites fotballhymne runger over stadion. Hjemmepublikummet reiser seg - for bortepublikummet har stått siden de kom - og Åge Aleksanders synger «Bilde ta'n Ivers». Det er seriefinalen på Lerkendal. Avspark er to minutter unna. Stemningen er satt.
    Det er bortelaget Brann som skal ta avspark.
    Det er Nicklas Bendtner som spiller midtspiss, med Søderlund på venstre ving.
    1'
    Brann kommer rundt på høyre kant, men innlegget går rett i klypene til Rosenborg-keeper Hansen. «Vi er hele Norges nummer én», synger RBK-fansen. Vi får se om 89 minutter.
    2'
    Anders Ågnes Konradsen spiller sentral midtbane for Rosenborg. Det betyr at Anders Trondsen spiller venstre indreløper.
    3'
    Branns midtbanespiller blir liggende nede. Får tilsyn fra medisinsk personell. Brann får frispark.
    5'
    Wormgoor sikter på Marengo, på motsatt kant, men pasningen er for lang.
    5'
    Eggen Hedenstad tar innkastet raskt, tilbake til keeper Hansen, men Hansen får en elendig touch, og få virkelig strekke på beina for å hindre at Brann-spiss Lie Skålevik snapper ballen. Det går bra - denne gangen.
    6'
    Rosenborg-angriperne presser også høyt. Det er nesten så Helland presser Acosta til å gjøre feil, men den hårfagre Brann-stopperen vinner «pomade-kampen» med Helland.
    7'
    Begge lags trenere står helt ute på kanten av trenersonen og instruerer spillerne.
    7'
    Rosenborg vil ha straffe idet Bendtner går ned innenfor 16-meteren. Dommer Moen vinker spillet videre. Bendtner tar seg til hodet i sjokk og vantro.
    9'
    Lie Skålevik i farta. Faller etter duell med Hovland. Brann-fansen roper på straffe eller frispark. Dét var nok i overkant optimistisk, men verdt forsøket.
    10'
    Kjernen setter igang «Roo-seeen-booorg»-ropene som går fra tribune til tribune. Da forblir Brann-supporterne stille. 1-1 i kampen mellom supporterklubbene, etter at Brann-fansen vant kampen om størst flagg.
    11'
    LIe Skålevik på nytt i farta i bakrom, men linjedommeren vinker for offside - kan ikke ha vært med mye.
    11'
    Når Meling kommer med høyt i banen, trekker Søderlund innover, slik at Rosenborg nærmest har to midtspisser. Det er tvilsomt om vi får se Søderlund forsere rundt på kanten, og prikke innlegg med venstrefoten.
    13'
    Frispark mot Helland, som er sterkt uenig.
    13'
    Det er satt ut bøtter med kaldt vann i rundt hele banen. Det er klassisk trøndersommer i Trøndelag.
    14'
    Meling kommer seg nesten rundt på kant etter at Søderlund setter sperre, slik at ballen går videre. Innlegget fra Meling heades ut - såvidt.
    15'
    Koomson blir liggende nede etter en voldsom takling av Trondsen. Burde ikke det vært gult kort? Koomson kommer seg på beina.
    15'
    Helland filmer ikke i duell med Kristiansen, men han faller definitivt lett. Moen vinker spillet videre.
    16'
    Rólantsson ligger nede nå...det er tøffe tak i seriefinalen. Og det skal det være.
    16'
    Brann-trener Lars Arne Nilsen er oppgitt på sidelinja. Gjør tegn og gestikulerer oppgitt mot dommeren. Mener han Rosenborg-spiller går til for tøft?
    17'
    Peter Orry Larsen svarer på tiltale, og setter inn en saftig takling på Mike Jensen.
    18'
    Koomson runder Meling enkelt, og forsøker å dra seg inn i banen for å lade slegga, men blir stoppet i siste liten av en Rosenborg-spiller.
    18'
    Strålende diagonalpasning fra Acosta til Rólantsson. Ender med at Koomson lager frispark mot Meling. Brann-spilleren benytter anledningen til å fyre opp bortefansen som står rett ved.
    20'
    Lang ball fra Haugen mot Lie Skålevik, men Reginiussen har full kontroll, og skjermer ut til femmeter for RBK-keeper Hansen.
    21'
    Eggen Hedenstad sikter mot Bendtner, men Brann-kaptein Wormgoor knuser RBK-spissen i lufta.
    21'
    Corner til bortelaget, etter at Haugen og Koomson kombinerer fint på høyrevingen. Meling klarerer liggende.
    22'
    Bendtner er overlegen i luftrommet og header ballen langt ut av 16-meteren. Wormgoor blir liggende igjen på gresset.
    22'
    Strålende trekantspill på Brann-midtbanen. Orry Larsen forsøker å komme til skudd, men blir taklet.
    23'
    Helland forsøker seg på en stikker i bakrommet mot Søderlund, men Acosta og Wormgoor er på alerten.
    24'
    Helland drikker vann og snakker med Rosenborg-benken.
    24'
    Igjen blåses det mot Helland, etter at Kristiansen går i bakken. Kjernen er sterkt uenig med dommer Moen. Helland likeså.
    25'
    Det er som regel Wormgoor som følger Bendtner tett, når dansken går lavt i banen. Bak Wormgoor ligger Acosta i sikring. Brann-forsvaret har hatt full kontroll til nå i seriefinalen.
    26'
    Corner til Brann, etter at dommer Moen tar betenkningstid.
    27'
    Bendtner header rett opp, men hjemmelaget får klarert. Brann triller helt tilbake til egen keeper, som slår langt.
    28'
    Meling bryter foran Koomson og styrter i angrep. Pasningen mot backkollega Eggen Hedenstad er god, men det blir for trangt.
    29'
    Strålende av Lie Skålevik, som header ned til Marengo, på kanten av 16-meteren. Men Marenga får et dårlig touch, og får ikke gjort noe mer ut av det som var en god mulighet. Ingen store sjanser så langt, når halvtimen passeres.
    30'
    Brann-midtbanen er flinke til å vri fra én side til en annen, men pasningen henger altfor lenge i lufta, slik at Rosenborg-spillerne rekker å sideforskyve.
    31'
    Ny corner til bortelaget. Den statistikken leder Brann klart, med 3-0.
    32'
    Strålende av Brann-forsvaret som ikke bare spiller seg ut av en trang situasjon, men også gjennom Rosenborgs første pressledd. Rólantsson forsøker å slå Lie Skålevik i bakrom, men Hovland henger med i svingene.
    33'
    Reginiussen får avansere upresset, men pasningen fra stopperen er dårlig, og Brann bryter. Det er en stor kontringsmulighet, men Brann lykkes ikke i å få noe ut av det.
    34'
    Gilbert Koomson
    Strålende av Acosta og Kristiansen, som spiller ut hele Rosenborg-angrepet. Ballen ender hos Koomson, som har en god skuddmulighet fra 20 meter. Skuddet er fullstendig håpløst. Koomson drar trøya over hodet.
    35'
    Koomson drar seg nesten forbi Reginiussen, men Reginiussen får «en knuff» på Koomson. Det er nok til å stoppe høyrevingen i å avansere ytterligere.
    36'
    Marenga med en forferdelig pasning. Vingen drar seg innover i banen, og forsøker å stikke gjennom vingkollega Koomson, som kommer på et kryssende løp, men pasningen er håpløs.
    38'
    Pål André Helland
    God Rosenborg-sjanse, når Søderlund løper gjennom. Pasningen fra Helland er presis, men Søderlund treffer ikke engang ballen. Brann-keeperen blir nærmest truffet av Hellands innlegg. Største sjansen i kampen.
    38'
    For andre gang i kampen sentrer Rosenborg-keeper Hansen ballen rett ut av spill. Skjerpings!
    39'
    Meling er tidlig oppe i Koomson, og Rosenborg kan kontre.
    40'
    Eggen Hedenstad slår inn fra høyre. Brann-keeper Sahin-Radlinger er på skiggelig skogtur, men Trondsen får ikke satt foten på ballen som faller ned bak keeperen.
    40'
    Rosenborg har vært best i minuttene inn mot pause. Greier de å skape noe ut av overtaket? De har fem minutter på seg.
    41'
    Søderlund inne i midten, sammen med Bendtner, men innlegget fra Meling er håpløst. Det har vært for mange tekniske feil så langt i kampen. Kanskje er tempoet rett og slett for høyt?
    42'
    Venstrevingen jobber godt hjem, men det ender med frispark ti meter inn på Rosenborgs halvdel.
    42'
    Haugen slår over mot Acosta, men Acostas touch er for dårlig. Innkast Rosenborg på høyde med egen 16-meter.
    43'
    Brann kommer seg til linja, og får slått inn langs bakken. Trondsen klarerer til nytt kast.
    44'
    Sivert Heltne Nilsen
    Stor Brann-sjanse. Men skuddet fra Heltne Nilsen er rett på keeper Hansen. Branns beste sjanse til nå.
    45'
    «Få opp farta», sier hoveddommer Moen til Brann-keeper Sahin-Radlinger. Er det det første tegnet på at Brann er fornøyd med uavgjort på Lerkendal?
    45'
    Det skal spilles tre minutter tillegg.
    45'+1
    Godt pasningsforsøk fra Tronsen mot Meling, men Koomson plukker ned ballen som den var eple i et tre.
    45'+2
    «Heia Brann, heia Brann», synger bortefansen, men de synger ikke at «blod er tjukkare enn vann»...
    45'+2
    Dobbel pasningsmiss rett før pause. Først Wormgoor, så Søderlund. Det ser ut som begge lag er klare for pause nå. Det har vært høyt tempo, mange tøffe dueller, men veldig få scoringssjanser.
    45'+3
    I en førsteomgang nærmest blottet for sjanser, er det verken Rosenborg eller Brann som har vært best på Lerkendal. Det er det hjemme- og bortefansen som har vært. Det er antydning til piping når dommer Moen blåser for pause.
    45'+4
    45'+5
    - Jeg regner med at de finner på noe lurt, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen.
    46'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Jonathan Levi
    Ut: Pål André Helland
    Helland kjente på noe. Måtte tas av, ifølge Ingebrigtsen.
    46'
    Hovland men en nydelig ball mot Levi, og Brann-forsvaret sover. Kommer seg inn mellom Acosta og Kristiansen, men sistnevnte rydder opp igjen.
    47'
    KJEMPESJANSE! Frisparket er strålende slått, og i feltet er det Konradsen som kommer til med pannebrasken. Han klarer imidlertid ikke vri kroppen nok, og får dermed ikke styrt ballen på mål. Men der kunne det fort ha stått 1-0.
    48'
    Levi har startet frisk. Fyrer til fra 20 meter, rett i hodet på Wormgoor. Ballen høyt til værs, men holder nesten på å dette i mål.
    50'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 0 Brann
    Mål: Alexander Søderlund
    MÅÅÅL!!! Det blir et salig kaos foran mål etter corneren. Acosta bryster ballen i egen tverrligger og ut, og på bakre stolpe prøver Konradsen å krige ballen inn. Ballen sprettet på streken, og der kommer Søderlund frem med tåen - 1-0! Hans sjette for sesongen, og tre på de siste to.
    50'
    NESTEN UTLIGNING! Langt innkast til Brann - og det er farlig! Svakt forsvarsspill, og fra kort, men skrått hold setter Orry Larsen utsiden av foten til. Liiike utenfor.
    52'
    Rosenborg ser ut som et annet lag etter hvilen. Virker mer besluttsomme ute på matta.
    54'
    Mål for Brann!
    Rosenborg 1 - 1 Brann
    Mål: Fredrik Haugen
    Målgivende: Gilli Rólantsson
    MÅÅÅL!!! Det ser ut som om Brann har linet opp for nok et langt kast, men det blir en lur variant. Rolantsson kaster til Haugen, og fra 18-19 meter lemper han ballen mot mål. Hansen kan ikke ha sett utgangen av skuddet, for RBK-keeperen blir stående som en påle mellom stengene - 1-1! For øvrig hans første for sesongen.
    55'
    NÅ SKJER DET TING HER! Hovland rekker akkurat ikke å klarere, men Skålevik sklir idet han skal ta med seg ballen rett foran Hansen. Skusler det hele bort, og lager også frispark rett etterpå. Men der kunne det ha stått 1-2.
    57'
    Koomson feller Meling når ballen er høyt i luften og på vei ut til innkast et par meter unna. Så litt rart ut, men det blir intet.
    59'
    Marengo med det som ser ut som et nydelig innlegg mot Skålevik, men Hovland kommer seg på plass og header unna.
    60'
    Rosenborg 1 - 2 Brann
    Mål: Peter Orry Larsen
    MÅÅÅL!!! Innkast er mål, burde Brann-fansen begynne å synge! Rolantsson lader innkasthendene sine på ny, denne gang med et langt kast, og i feltet er Orry Larsen enorm. Knuser tre - 3 - RBK-ere i feltet, stusser ballen over Hansen og i mål. Brann har snudd det!
    61'
    Herlighet, for en andreomgang vi er vitne til.
    63'
    - Det er moro for Eliteserien, det her. At Rosenborg blir skikkelig utfordret. Det har de kanskje godt av og. Det er utviklende å havne under press også, kommenterer Kjetil Rekdal for TV Norge.
    64'
    I skrivende stund står Brann med 30 poeng. RBK har 24.
    65'
    Skålevik tar tak i Hovland og river han ned på midtbanen. Frispark.
    65'
    Heltne Nilsen tar telling etter en duell mot Søderlund. Får frispark og reiser seg også etter hvert.
    66'
    Halvveis i omgang nummer to nå. RBK må frem.
    68'
    SNYTT FOR SCORING! Bendtner spilles nydelig gjennom, demper ballen bak Brann-forsvaret og lurer ballen i mål. Begynner å feire, men dommeren blåser for offside. Reprisene viser at det er feil.
    69'
    Og skader Bendtner seg der? Går rett ut på sidelinjen, og det sies at han tar seg til lysken. Det er ikke godt nytt.
    69'
    NÆRE PÅ IGJEN! Denne gang er det Konradsen som hopper høyest, men han klarer ikke styre ballen på mål fra fem-seks måter.
    71'
    Bendtner drar drakta over munnen og nesa og rusler i garderoben. Ai, ai, ai, vi kan skjønne fortvilelsen til dansken, som har huket av VM i Russland i kalenderen sin.
    72'
    RBK i øyeblikket med ti mann helt til ballen går ut av spill. Har tenkt å holde ballen i spill.
    72'
    Så må Brann spille ut ballen. Målscorer Orry Larsen har satt seg ned på matta.
    73'
    Inn: Rafik Zekhnini
    Ut: Nicklas Bendtner
    73'
    Gult kort til Brann
    Steffen Lie Skålevik
    Altfor sent ute mot Trondsen. Soleklart gult.
    75'
    Skålevik forsøker å gi Trondsen hånda, men det er sistnevnte ikke interessert i. Skubber vekk Brann-spilleren.
    75'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Amer Ordagic
    Ut: Peter Orry Larsen
    75'
    Meling får frispark ikke altfor langt unna cornerflagget i duell mot Koomson.
    76'
    Hedenstad med innsvingeren, men den har keeper kontroll på.
    77'
    Og så blir det knuffing. Heltne Nilsen er i bakken og holder seg til hodet.
    77'
    Reprisene viser et ordentlig basketak mellom Hovland og Heltne Nilsen. Hovland ekstremt irritert.
    77'
    Zekhnini til innlegg, Meling kommer på, men klarer ikke styre ballen på mål. Vanskelig å få til noe derifra, hadde vært en eksepsjonell scoring om det hadde gått.
    79'
    Flere Brann-spillere ser ut til å slite med diverse. Kan bli noen tunge siste 10 minutter.
    80'
    Inn: Henrik Kjelsrud Johansen
    Ut: Steffen Lie Skålevik
    Kjapper seg ikke akkurat av banen.
    80'
    Zekhnini vinner corner for RBK.
    81'
    Corner til RBK: Sahin-Radlinger prøver å bokse, men er ikke i nærheten. Acosta en reddende engel på bakre stolpe.
    81'
    Corner til RBK: Sahin-Radlinger igjen uten kontroll i feltet. Og på bakre stolpe er Reginiussen bare centimetere fra å stange inn 2-2. Næææære på!
    82'
    Sahin-Radlinger rasende i feltet etter corneren, men det har han ingen grunn til. Faller tilsynelatende helt ut av det blå.
    82'
    Reginiussen stormer inn i duellen mot Kjelsrud Johansen. Sistnevnte header videre, og ender også med å gi RBK-stopperen en albue. Det er utilsiktet, men Reginiussen blir liggende.
    83'
    Får seg et ordentlig kutt der, Reginiussen. Må stoppe blødningen før han kan fortsette.
    84'
    Reginiussen bandasjeres på sidelinjen. Brann vinner corner.
    85'
    Reginiussen rekker å komme innpå før corneren slås.
    85'
    Corner til Brann: Innøvd variant. Slås kort til Ordagic, som legger inn mot bakre. Heltne Nilsen vinner der og header ballen tilbake i feltet, men der taper Kjelsrud Johansen duellen. Ikke altfor langt unna.
    86'
    Heltne Nilsen legger seg ned - igjen. Signaliserer for bytte.
    87'
    Inn: Azar Karadas
    Ut: Sivert Heltne Nilsen
    88'
    Frispark til Rosenborg - i skuddlege. Wormgoor dundret rett inn i ryggen på Søderlund.
    89'
    Litt over 20 meters hold. Levi og Hedestad diskuterer hvem som skal prøve seg.
    89'
    Det blir Levi - og det er nære! Ballen stryyyyyker krysset, og en liten halvmeter lenger ned, så hadde det nok blitt scoring.
    90'
    Brann-fansen er i ekstase på tribunen. Vi har passert ordinær tid - det er lagt til fem minutter.
    90'+1
    Først viste 4. dommer tre minutter tillegg, til massiv pipekonsert. Det viste seg å være en trykkleif. Fem er det riktige, sies det på TV Norge.
    90'+1
    Koomson bruker tid ved cornerflagget. Tida går.
    90'+2
    Marengo noe heldig som får en fin skuddmulighet etter en vegg med en RBK-forsvarer. Skuddet er godt, men Hansen er med på notene.
    90'+3
    Der da? Nei, Zekhnini klarer ikke å få kontroll på ballen i feltet.
    90'+4
    Hovland med en lang ball, og den er dårlig. Rett over sidelinjen.
    90'+4
    En siste sjanse? Det pumpes langt, Reginiussen er der, Karadas går i bakken, men det vinkes for offside. Den er hårfin, men dytten på Karadas hadde vel vært grei å ta uansett.
    90'+5
    Sekunder igjen nå...
    90'+5
    Der er det over! Brann har vunnet på Lerkendal! Etter en heseblesende andreomgang der Brann snudde 0-1 til 2-1, men der Nicklas Bendtner ble snytt for 2-2, ender det med tre poeng til Brann. Bergenserne opp på 30 poeng - RBK har 24.