4-2
Nielsen89' (Str.)
5-2
90'+3

Hei og velkommen til solfylte Trondheim og Lerkendal Stadion, og kampen mellom Rosenborg og Brann!
    Et av årets klassiske kamper står for tur, selv om det er lite på tabellen som tyder på at dette er to av norsk fotballs storheter som møtes. Hjemmelaget ligger på syvendeplass på tabellen med seks poeng på fire kamper. Det kommer etter kun én seier og tre uavgjorte så langt. Lyspunktet sånn sett, er vel at laget fortsatt er ubeseiret.
    Bortelaget er på tolvteplass etter fire kamper. Etter tre kamper uten seier, er det nå blitt én. Det fører til fire poeng så langt.
    Lagene er klare, og begge lag gjør, naturlig nok, en del endringer fra cupkampene i midtuken.
    Som tidligere nevnt spilte begge disse lagene første runde i cupen på torsdag. Ingen av lagene imponerte, men begge tok seg i det minste videre til neste runde. RBK slo Orkla 3-0 på bortebane etter mål av Tobias Mikkelsen, Tore Reginiussen og John Chibuike.
    Brann på sin side måtte se seg nødt til å snu en kamp de lå under i. Hele to ganger tok Varegg ledelsen på eget gress, men to utligninger av Kristoffer Larsen og et seiersmål av Andreas Vindheim sørget for at bananskallet ble ryddet vekk før noen trampet på det.
    For RBKs del er det bare Mikkelsen, Riski og Berntsen som overleverer fra cupkampen. Samtidig betyr det at alle som startet forrige seriekamp for trønderne nå får tilbake plassen sin. I den kampen endte det 2-2 mot Bodø/Glimt. Bodøværingene tok ledelsen før RBK snudde kampen takket være mål av Morgen Gamst Pedersen og Alexander Søderlund. Til slutt var det, typisk nok, tidligere RBK-spiller Trond Olsen som sørget for poengdeling.
    Hos Brann er Amin Askar eneste overlevende fra cupkampen. Samtidig betyr også det at dette laget ligner veldig på laget fra forrige seriekamp. Eneste byttet derfra er at Vadim Demidov går inn på laget igjen etter at Jonas Grønner vikarierte i en kamp. Forrige seriekamp var hjemme mot Lillestrøm, hvor Brann tok sin første seier for sesongen. Stillingen ble 2-0 etter to mål av Jakob Orlov.
    RBK scoret fire mål mot Brann i begge fjorårets oppgjør. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 4-0 etter mål av Mikael Dorsin (2), Borek Dockal og Mix Diskerud. Det omvendte oppgjøret sluttet 1-4 til RBK, og målscorere i den kampen var Nicki Bille Nielsen, Mike Jensen, John Chibuike og Alexander Søderlund. Amin Askar satte inn et trøstemål fire minutter på overtid.
    RBK har brukt de siste dagene på å fatte en avgjørelse i 'Nicki Bille-saken'. Etter at dansken havnet i klammeri med dansk politi i påsken gikk ryktene hardt om hva som hadde skjedd. RBK brukte påska godt, og har nå kommet frem til at dansken får bli i klubben med alkoholforbud, sinnemestringskurs og sosialt arbeid.
    En rask opptelling på matta viser at ikke én eneste av spilleren er ikledd sorte sko, mens samtlige fra begge lags trenerapparat benytter den tradisjonelle, sorte fargen. Morsomt nok.
    Dagens dommer er Svein-Erik Edvartsen. Med seg på linjene har han Magnus Lundberg og Reidar Gundersen, mens Trond Ivar Døvle er fjerdedommer.
    For første gang i år er borteseksjonen på Lerkendal mer eller mindre fylt til randen. Meget hyggelig å se at bortesupporterne er med på tur for å støtte sitt eget lag.
    RBK starter med ballen.
    1'
    RBK forsøker seg til venstre, men Gamst ender opp med å lage frispark i det han blir fratatt ballen.
    2'
    Svensson går for hardt i ryggen på Askal og lager frispark på midtbanen.
    2'
    Nesten for RBK. Riski setter fart inn i feltet og slår lavt inn foran mål. Gamst kommer seg inn mellom stopperne til Brann og får avsluttet fra fem meter, men hardt presset setter han skuddet et stykke utenfor stolpen.
    4'
    Huseklepp går inn i feltet og prøver et innlegg, men Strandberg blokkerer.
    4'
    Gamst skjærer innover i banen og trer gjennom i midten, men pasningen blir for upresis og går inn til keeper.
    5'
    Svensson slår en aldeles fæl feilpasning inn i banen og rett i beina på Orlov. Får selv rettet opp når Brann vrir tilbake til venstre, og backen får taklet ballen til innkas.
    6'
    Huseklepp med nytt innlegg fra høyre. Denne gangen går ballen gjennom hele feltet.
    6'
    RBK kontrer og Riski setter fart. Mislykkes med en to-fotsdragning, men Gamst plukker opp. Han skyter med høyrebeinet fra 20 meter, men Leciejewski redder. Keeperen gir retur, men rekker selv å fange den foran både Søderlund og corner.
    7'
    El Fakiri løper ned Berntsen og lager frispark midt på RBKs halvdel.
    7'
    Jensen bommer på mottaket, og blir lurt av Orlov. Prøver å strekke seg etter ballen, men feller heller spissen.
    8'
    Skaanes setter fart til høyre og tar med seg Sævarsson. Han slår inn, men innlegget blokkeres til innkast av Skjelvik.
    9'
    Jensen får ballen på drøyt 35 meter og tester skuddfoten. Må nok stilles inn litt, for skuddet går et lite stykke til side for mål.
    11'
    Askar tar i mot et tilbakespill og flukter ballen videre mot Huseklepp. Deretter kommer Svensson inn i et voldsomt tempo og gir midtbanespilleren en real bredside. Slipper unna med tilsnakk der, Svensson.
    12'
    Brann holder på ballen og kjører flere fine pasningskombinasjoner før de løfter i bakrom mot Huseklepp. Den blir for upresis, ettersom spissen møter i rommet foran stopperne. Utspill fra mål.
    14'
    Mål for Brann!
    Rosenborg 0 - 1 Brann
    Mål: Kasper Skaanes
    Målgivende: Erik Huseklepp
    Riski er i angrep, men er uheldig når han tråkker på ballen. Dermed spretter ballen bakover når RBK er i angrep med nesten hele laget. Brann får en situasjon hvor de kommer tre mot to, og Skjelvik rekker seg ikke tilbake til å markere Skaanes. Huseklepp fører og fører før han slipper i perfekt øyeblikk ut til unggutten. Alene med keeper gjør han ingen feil, og bredsider ballen under Lund Hansen. Perfekt utført kontring av gjestene.
    14'
    Jensen løfter i bakrom mot Riski, men finnen er i offside.
    16'
    Svensson slår inn fra dødlinja, men Demir blokkerer.
    18'
    Gamst får ballen på 25 meter og forsøker å tre mot Søderlund, men Demidov stanser ballen.
    18'
    Sævarsson støter opp i ryggen på en feilvendt Gamst og lager frispark ute på venstrekanten for RBK.
    19'
    Mål for Rosenborg!
    Rosenborg 1 - 1 Brann
    Mål: Tore Reginiussen
    Målgivende: Morten Gamst Pedersen
    Gamst Pedersen noterer seg for målpoeng nok en gang! Mannen med silkefoten plasserer frisparket ytterst perfekt på hodet til Reginiussen. Midtstopperen stiger til værs og stanger knallhardt inn utligningen.
    19'
    Da er vi altså like langt på Lerkendal.
    20'
    Søderlund vinner duellen med Jonsson og stusser i bakrom mot RIski, men Demir har gjort jobben og fulgt vingen. Klarerer til innkast.
    21'
    Mix kaster langt og både Strandberg og Reginiussen er nær ved å få til noe. Jonsson får klarert.
    22'
    Jensen slår en ball som kommer ned med snø på. Reginiussen presser Leciejewski til å miste ballen, men blir avvinket for offside.
    22'
    Mix finner Søderund som vår vippet ballen forbi Demidov med førstetouchen. Stopperen får skjermet løpet til spissen, og slipper unna med skrekken når heller ikke Jensen når frem til ballen i neste omgang.
    23'
    Skjelvik setter fart fra venstrebacken og passerer tre mann og 50 meter før han forsøker å tre videre ut på kanten. Den pasningen blir for kort, og Brann bryter.
    25'
    Gamst skyter like greit direkte på corneren og setter ballen i krysstanga og ut! Der er ikke Leciejewski etter ballen.
    26'
    El Fakiri slår ballen forbi Jensen før han legges i bakken. Frispark.
    26'
    Huseklepp løper fra Strandberg, men havner for langt ned til å gå på mål. Tar med seg Askar, som i sin tur roter bort ballen til RBK. De kontrer med Gamst, men pasningen ut til Skjelvik stanses av Demidov.
    28'
    RBK er småfarlige på lange innkast. I denne omgang får Svensson hælflikket mot Riski, men uten at finnen er med på den.
    28'
    Rosenborg 2 - 1 Brann
    Mål: Jonas Svensson
    Målgivende: Stefan Strandberg
    Og ikke har jeg sagt det før RBK scorer på et langt innkast! Mix kaster langt og Strandberg får stusset bakover og foran mål. Svensson kaster seg ned og fra fem meter bredsider han ballen inn ved første stolpe.
    28'
    Igjen skaper RBK kaos med et langt innkast. El Fakiri stusser ballen til Gamst, men han får ikke skutt. RBK holder presset oppe, go til slutt får Reginiussen ballen på 16 meter. Han vender opp og skyter, men med venstrefoten blir det ufarlig. Ballen triller rolig til side for lengste stolpe.
    32'
    Skaanes løfter i bakrom mot en rettvendt Huseklepp, men denne gangen rekker Strandberg frem til ballen før spissen.
    32'
    Gamst forsøker å kaste Berntsen fri på mål, men unggutten når ikke frem til ballen før den går ut over dødlinja.
    34'
    Demir kommer i fart på kanten og forsøker et innlegg i 45-graderen. Pasningen blir for upresis og går rett til en RBK-spiller.
    35'
    Gamst curler inn foran mål og Søderlund er etter ballen. Jonsson gjør en glimrende jobb når han hindrer spissen i å sette ballen i mål.
    36'
    Haugen prøver et skudd fra 20 meter, men Lund Hansen er ute i full strekk og slår ballen unna.
    36'
    Riski kommer seg forbi Demir og slår hardt inn foran mål, men Leciejewski slår unna. Skjelvik plukker opp, men innlegget går over Gamst foran mål. Brann klarerer til corner.
    37'
    Leciejewski bokser unna.
    38'
    Jonsson bommer på en klarering og Mix snapper ballen. Vipper den med seg i bakrom, men Jonsson rydder selv opp takket være at han har ti meter å gå på til Mix.
    38'
    Jensen fanger ballen og sender avgårde en suser fra 25 meter. Skuddet er knallhardt, men passerer like til side for nærmeste stolpe.
    39'
    Nesten-blemmer for Lund Hansen. Keeperen har ballen i beina og er helt upresset når han skal slå langt. Deretter sklir han og sender ballen rett i hodet på Huseklepp. Spissen header mot mål igjen, men Reginussen er nede og klarerer før spissen får kontroll på ballen. Nære på.
    40'
    Skjelvik kombinerer fint med Gamst og spiller vegg. Legger inn fra dødlinja, men Leciejewski får såvidt fluktet ballen videre og over hodet på Søderlund. Ballen går ut og tilbake til venstrekanten hvor Skjelvik plukker opp og trer inn i feltet, men denne gangen går ballen ut til utspill.
    41'
    Nesten for Brann. Huseklepp og Skaanes småspiller inne i RBKs 16-meter før førstnevnte får ballen på skuddhold. Fra spiss vinkel sender han ballen over mål.
    42'
    Gult kort til Brann
    Demir kaster seg inn i beina på en feilvendt Svensson og mottar det gule kortet. Frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren.
    43'
    Gamst skyter på frisparket, men ballen blokkeres inne i feltet.
    44'
    Demir slår en pasning i bakrom mot Sævarsson som er minst 50 meter for lang. Islendingen er rask og rekker nesten ballen etter et 80-metersløp, men må gi tapt i aller siste liten, helt nede ved cornerflagget.
    45'
    Skaanes trer ut på kant til Huseklepp som utfordrer Strandberg. I det han er på vei inn i feltet setter Strandberg inn en takling som såvidt er på ballen, og ødelegger rytmen til Huseklepp. Han slår så inn, men det innlegget treffer ingen medspillere.
    45'+1
    45'+1
    Det er pause på Lerkendal og en underholdende omgang er over på stillingen 2-1 til RBK. Brann tok ledelsen ved en herlig kontring som ble satt i mål av Skaanes. Deretter snudde RBK kampen ved hjelp av Reginiussen og Svensson. Begge lag spiller til tider god fotball, men de helt store sjansene uteblir så langt. Likevel har begge lags keepere fått prøvd seg, og det er mye som tyder på at det fortsatt ligger mål i vente i denne kampen.
    45'
    Brann starter med ballen i andre omgang.
    46'
    Askar kommer til avslutning fra venstresiden, og skuddet er ekkelt for keeper. Lund Hansen klasker ballen i lufta før han fanger sin egen retur.
    47'
    Riski skjærer innover og slipper ballen til Mix. Han kommer seg ned mot dødlinja, men innlegget stanses av Jonsson.
    48'
    Askar utfordrer Svensson, men stanses av den nyutnevnte høyrebacken. Bra backspill det der, og verdalingen holder også ballen i laget. Søderlund får ballen og spiller tilbake til Svensson som har flyttet opp et hakk, men pasningen opp til motsatt kant blir for upresis.
    50'
    Skjelvik får ballen og setter fart mot mål. Spiller vegg med Søderlund, men får ikke tak i ballen igjen. Det ropes halvhjertet på straffe, men Edvartsen avfeier det umiddelbart.
    52'
    Glimrende angrepsspill av RBK. Gamst tar ned ballen og spiller i bakrom på Skjelvik med to utsøkte touch. Backen setter fart og spiller 45 grader ut til Berntsen som kommer bakfra. Han setter ballen høyt, men Leciejewski varter opp med en utmerket redning.
    53'
    Leciejewski flukter ballen videre og ut av feltet.
    53'
    Riski tar ned en finfin pasning fra Gamst. Utfordrer innover før han slipper til Svensson som kommer utvendig, men pasningen blir for hard og går ut over dødlinja.
    54'
    Skaanes slår inn og Orlov kaster seg frem mot ballen uten å nå frem. Bak ham kommer Strandberg, også skliende. Han takler ballen inn i Orlov og ut til utspill.
    56'
    RBK angriper hurtig og Berntsen kombinerer fint med Gamst. Ballen ruller opp fra venstre mot høyre før Riski får den og skyter. Det forsøket blokkeres.
    57'
    Jonsson stusser ballen unna og Reginussen plukker opp like utenfor feltet. Han forsøker å runde Askar, men kommer ikke forbi.
    57'
    Gamst slår i bakrom til Søderlund, men spissen er i offside.
    59'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Kristoffer Barmen
    Ut: Erik Huseklepp
    59'
    Rosenborg 2 - 2 Brann
    Jensen mister ballen og mener seg snytt for frispark etter duellen med El Fakiri. Dommer lar det gå og Badji setter fart. Deretter trer han gjennom til Skaanes som nok en gang bredsidet ballen under Lund Hansen!
    60'
    Kjemperedning av Lund Hansen! Barmen får kjempetreff, men keeperen er lynraskt ute og får slått ballen over tverrliggeren!
    61'
    Barmen får headet mot mål, men Lund Hansen er nede og redder greit.
    62'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Ole Selnæs
    Ut: Daniel Berntsen
    63'
    Rosenborg 3 - 2 Brann
    Mål: Mike Jensen
    Målgivende: Ole Selnæs
    Helledussan, for et mål! Jensen mottar ballen ute til høyre og fra nærmere 35 meter og skrått hold klinker han ballen inn i den lengste vinkelen!
    64'
    Selnæs lemper i bakrom mot Riski, men ballen blir for lang og Brann tar over.
    66'
    RBK angriper til høyre og Svensson blir med. Han prøver å slå inn mellom forsvar og keeper, men treffer bare Jonsson som takler ballen opp i lufta og inn til keeper.
    66'
    Barmen er på farten på høyrekanten, men slår inn via Skjelvik, seg selv og til innkast.
    67'
    Askar utfordrer og passerer både Jensen og Svensson. Backen tar et lite tak i armen hans som gjør at han ikke når ballen før den passerer sidelinja. Dommer dømmer innkast til RBK.
    68'
    Riski vinner ballen og trer fint til Jensen som setter fart mot mål. Innlegget blokkeres til corner.
    70'
    Gamst prøver en frekk variant ved å spille ballen lavt ut til Riski på 14 meter. Han skyter, men ballen blokkeres i mylderet av bein foran mål.
    70'
    Riski holder på ballen ved cornerflagget og Askar gir til corner.
    71'
    Orlov klarerer på første stolpe.
    71'
    Sævarsson slår langt i bakrom, men Lund Hansen kommer ut på 15 meter og plukker ballen.
    72'
    Brann kommer rundt på venstrekanten ved Skaanes. Han får slått inn fra dødlinja, men RBK får blokkert.
    73'
    Riski utfordrer Demir, men backen får blokkert innlegget til corner.
    73'
    Orlov møter igjen ved første stolpe, men denne gangen header han ballen inn foran mål. En RBK'er får avsluttet mot mål, men Leciejewski redder mesterlig.
    74'
    Leciejewski bokser unna på første stolpe.
    75'
    Jensen løfter i bakrom til Riski som tar ned ballen perfekt. Badji kommer inn bakfra og renner vingen i bakken. Edvartsen peker resolutt på straffemerket.
    76'
    Rosenborg scorer på straffe!
    Rosenborg 4 - 2 Brann
    Mål: Alexander Søderlund
    Søderlund hamrer ballen knallhardt inn ved den høyre stolpen. Leciejewski er etter ballen, men måtte ha startet i forigårs for å ha rukket frem til den kanonkula.
    76'
    Inn: Jonas Grønner
    Ut: Markus Jonsson
    77'
    Badji klinker ballen opp på lykke og fromme, men er aldri i nærheten av å treffe en medspiller med den ballen.
    78'
    Mix tar med seg ballen forbi Sævarsson før han legges i bakken. Sævarsson får kortet for den.
    79'
    Gamst svinger inn og Demir(!) setter ballen mot målet. Leciejewski er heldigvis med på notene og holder ballen.
    80'
    Barmen er på farten til venstre, men Strandberg klarerer til innkast.
    81'
    Demir legger inn fra venstre, men RBK får ballen unna.
    81'
    Askar kommer til avslutning inne i feltet, men ballen blokkeres. Bra Brann-press nå.
    81'
    Sævarsson skjærer inn langs 16-meteren og trer inn i feltet. Der er det ingen, og ballen går ut til femmeter.
    82'
    Det er så nære for RBK. Gamst kjører dagens lengste og høyeste klarering og Søderlund gjør en god jobb når han holder på ballen med Demidov i ryggen. Jensen kommer etter og får ballen før han trer nydelig i bakrom mot Riski. Finnen har løpt seg fri alene med keeper, men når han skal dempe ballen glipper den under beina hans. Den er skummel.
    84'
    Jensen prøver lykken igjen. Får bra dreis på skuddet også denne gangen, men i dette tilfellet går ballen til side for det nærmeste krysset.
    85'
    Feilkast på Jonas Svensson.
    85'
    Badji med nok et håpløst forsøk på fremspill. Sender ballen ut over dødlinja, langt foran nærmeste medspiller.
    86'
    Inn: Nicki Bille Nielsen
    Ut: Alexander Søderlund
    Og se på dette da! RBK-publikummet sender avgårde massiv jubel og trampeklapp når danske Bille Nielsens navn blir ropt opp. Denne mannen er populær blant hjemmefansen.
    86'
    Dagens tilskuertall er 14 378.
    87'
    Bille kjemper til seg en corner som første involvering.
    87'
    Leciejewski fanger.
    87'
    Sævarsson bommer grovt på en tversoverpasning og lynhurtige Riski snapper opp. Han setter fart inn i feltet og rives ned av Grønner. RBK-publikummet roper på Bille, og Gamst gir fra seg straffen!
    88'
    Rosenborg 5 - 2 Brann
    Mål: Nicki Bille Nielsen
    Bille hamrer ballen i mål, omtrent på samme sted som Søderlund, og denne gangen går keeper feil vei.
    89'
    Inn: Tobias Mikkelsen
    Ut: Riku Riski
    89'
    Dette målet er umåtelig populært på Lerkendal.
    90'
    Det er lagt til fire minutter i andre omgang.
    90'+1
    RBK presser høyt og vinner ballen. Mikkelsen er på skuddhold, men slipper til Jensen. Han skyter, men skuddet blokkeres til corner. Den hadde retning mot det lengste hjørnet.
    90'+1
    Ballen klareres til innkast fra første stolpe.
    90'+1
    Svensson får ballen på 14 meter og prøver et brassespark. Treffer ballen, men uten å sende den mot mål. Kunne vært pent.
    90'+2
    Rødt kort til Brann
    Badji mottar direkte rødt kort etter en situasjon hvor han treffer Jensen i ansiktet med albuen, og blir meget sint. Måker bort ballen og prøver å gå ettert dommeren, men blir såvidt holdt igjen av et større antall medspillere. Deretter nekter han å forlate banen før trener Norling kommer utpå for å hente han. Til slutt eskorteres han av banen av Norling til massiv pipekonsert. Skandale.
    90'+3
    Frispark til RBK til venstre i banen.
    90'+5
    Gamst slår inn, men El Fakiri header ut. Jensen plukker opp og gir til Skjelvik på kanten. Han skyter et innlegg, men sender ballen bak mål.
    90'+6
    90'+6
    Kampen er slutt og hjemmelaget vinner fortjent. En meget underholdende fotballkamp er over, og begge lag bidro til å gjøre dette severdig. Høyt tempo, offensivt spill og høyt press førte til et større antall interessante situasjoner, og kun tidvis lav presisjon på den siste tredjedelen hindret flere store sjanser. Begge keepere måtte gjøre seg verdig til lønnen, og dette oppgjøret hadde flere mål i seg. Gamst fortsetter å servere målgivende pasniger, og er nå ligaens assistkonge med god margin.
    Mats Alstad takker for følget for denne gang, og minner om at vi fortsatt har glimrende dekning av kveldens gjenværende kamp i Tippeligaen, Start-Viking.