Gamez (sm)58'
2-0
3-0

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

Hei, og velkommen til denne live-dekningen av kampen mellom Real Sociedad og Mallorca!
    Real Sociedad (4-3-3): Remiro - Zaldua, Llorente, Le Normand, Aihen - Zubeldia, Merino, Ødegaard - Portu, Isak, Oyarzabal
    Mallorca (4-4-2): Reina - Fran Gámez, Valjent, Raíllo, Agbenyenu - Dani Rodríguez, Baba, Febas, Lago Junior - Hernández, Budimir
    Vi ser altså i lagoppstillingen av den skandinaviske duoen i Ødegaard og Isak, som sammen sto for en scoring i cupen tidligere i uken, starter sammen igjen.
    Real Sociedad har hatt en liten dupp i formen den siste tiden. De lå lenge godt an til å havne blant de fem beste, men med kun to seire på de siste åtte kampene gjør at de nå ligger på niendeplass i ligaen. Mallorca på sin side kjemper om overlevelse i divisjonen, og ligger før kampen på 17.plass med 18 poeng etter 20 kamper.
    Da er vi i gang!
    1'
    Etter 13 sekunder går Oyarzabal i bakken, og hjemmelaget vil ha straffe, men dommer peker på ballen og lar spillet går videre!
    1'
    Merino prøver en tidlig ball i bakrom mot Portu, men kanten blir stanset.
    4'
    Det er hjemmelaget som har kommet best i gang i åpningen her. Ser farlige ut og hugger til når de først får ball. Mallorca triller som regel ball på egen halvdel når de har kula i laget.
    6'
    Kanon fra Agbenyenu! Klemmer til fra distanse og ballen flakker frem og tilbake! Remiro er våken og redder den meeeeget skumle ballen!
    9'
    Real Sociedad ruller opp på venstresiden, og Munoz får etter hvert lagt inn. Raillo kaster seg i blokka og blokkerer til hjørnespark.
    13'
    Mallorca har tatt et lite grep om kampen nå. Real Sociedad sliter når bortelaget ruller opp på kantene med innlegg i boks.
    18'
    Den så ikke så god ut. En skikkelig kollisjon i Real Sociedads boks. Det er hode mot hode i duell med Lago Junior og Llorente, men begge ser heldigvis ut til å komme greit fra det.
    22'
    Stor sjanse for bortelaget! Et innlegg finner Budimir i boks som prøver å styre kula mot mål, men Le Normand kommer i veien og forlenger til corner.
    27'
    Mye dueller her den første halvtimen. Ikke det styggeste, men det har vært litt smeller her.
    32'
    Munoz fosser ned langs venstresiden og prøver å slå i boks, men det blir blokkert.
    35'
    Ødegaard prøver å chippe gjennom til Munoz som kommer opp på venstresiden, men den blir stanget unna.
    40'
    Den skal i mål, Isak! Demper ballen PERFEKT i boks og kommer alene med keeper, men så er avslutningen fryktelig! Blir veldig svak og går rett på keeper!
    41'
    Igjen en svak levering fra Ødegaard i det han prøver på en vanskelig variant. På ingen måte hatt en stor kamp i dag, nordmannen.
    44'
    Det legges til ett minutt.
    45'+1
    Da er vi halvspilt mellom Real Sociedad og Mallorca. La oss virkelig håpe den andre omgangen vil bli mer innholdsrik enn den første, for her var det virkelig ikke mye å rope hurra for!
    2. omgang sparkes i gang av La Real.
    Mål for Real Sociedad!
    Real Sociedad 1 - 0 Mallorca
    Mål: Alexander Isak
    Målgivende: Portu
    I TET! Innlegget fra venstre legges inn i feltet igjen av Portu, og foran mål er mannen med to fornavn, Alexander Isak, på rett sted til rett tid. Svensken gjør opp for missen fra 1. omgang og banker inn 1-0 mens Ødegaard gjør det han kan for ikke å bli truffet av ballen!
    46'
    Fire ganger har Real Sociedad tapt en kamp etter å ha ledet denne sesongen, så ingenting er avgjort.
    47'
    Bortelaget har kommet til et par innlegg, men nå er det Sociedad som er på ferten. Innlegget når ikke Portu.
    51'
    Det blir dømt frispark mot Merino. Publikum ikke enig.
    54'
    Merino har med seg Ødegaard, men forsøker å tre gjennom Isak istedenfor. Makter ikke det.
    55'
    Spillerbytte - Real Sociedad
    Inn: Ander Barrenetxea
    Ut: Mikel Oyarzabal
    57'
    Mallorca scorer selvmål!
    Real Sociedad 2 - 0 Mallorca
    Mål: Fran Gamez
    UMIDDELBART INVOLVERT! Portu leverer ballen til innbytter Barrenetxea, som skyter på halvspretten. Retningen er ikke god, men hva gjør det når ballen er innom Fran Gamez? Keeper er utspilt og La Real jubler for 2-0!
    58'
    Spillerbytte - Mallorca
    Inn: Alejandro Pozo
    Ut: Aleix Febas
    59'
    Ødegaard skyter på direkten på halvspretten, men treffer ikke rent i det hele tatt. Et godt stykke utenfor.
    62'
    LIIIKE UTENFOR fra Porty. Det er centimetere om å gjøre.
    63'
    Gult kort til Mallorca
    Martin Valjent
    Kampens første gule kort deles ut til Valjent for taklingen på Isak.
    65'
    Mallorca kommer på en kontring, men den stoppes når bortelaget nærmer seg mål.
    68'
    Sylfrekk vending av Ødegaard, som setter fart og finner Isak. Han kommer ikke til skudd, men varter selv opp med en lekkerbisken av en finte, fører ballen langs kortlinja og legger inn mot Merino. Han header rett i hodet til Baba. Den siste skallingen der ser ikke god ut.
    70'
    Merino og Baba trenger behandling.
    70'
    Inn: Takefusa Kubo
    Ut: Lago Junior
    Inn med nok en Real Madrid-eid spiller.
    71'
    Isak spiller Ødegaard, men nordmannens forsøk på å finne svensken igjen blir for svak.
    74'
    Corner til La Real: Slås inn, men heades unna.
    74'
    Portu forsøker å finne Ødegaard i bakrom, men den blir litt for lang.
    75'
    Inn: Ander Guevara
    Ut: Mikel Merino
    77'
    Inn: Adnan Januzaj
    Ut: Alexander Isak
    Får stående ovasjoner på vei ut - og fansen synger navnet hans.
    80'
    Real Sociedad 3 - 0 Mallorca
    Mål: Portu
    3-0! Martin Ødegaard brenner til på direkten fra 17 meter, keeper redder, men sender ballen rett til Portu. Han har en enkel jobb med å sette inn 3-0 på åpent mål. Ikke veldig patent keeperspill.
    82'
    Inn: Abdon
    Ut: Ante Budimir
    83'
    Ødegaard forsøker å chippe Portu gjennom, men det går ikke.
    84'
    Remiro må vise at han forsatt er våken. Real Sociedad-målvakten er med på notene på skuddet fra distanse.
    85'
    Januzaj viser seg frem med en frekk tunnel. Det liker vi.
    87'
    Barrenetxea vender opp og skyter. Noen meter til side for mål.
    88'
    Dani Rodriguez skal vel slå frisparket inn i feltet, men det ender opp som et skudd. Remiro vakler bakover, hopper opp og får så vidt slått ballen unna.