2-1
585
2 439

Hei og hjertelig velkommen til livedekning av andre kvalifiseringsrunde i Champions League for kvinner, og den første av to kamper mellom Real Madrid og Vålerenga!
    Først litt raskt om oppsettet. Første runde ble spilt som et slags sluttspill med semifinaler, finaler og bronsefinaler, som Vålerenga tok seg videre fra. I denne andre runden møtes lag over to kamper, og det er først her Real Madrid kommer inn. Laget som går seirende ut av denne siste og avgjørende kvalifiseringsrunden tar seg videre til gruppespillet i Champions League.
    Vålerenga tok seg videre fra første runde med nød og neppe, og etter å ha slått minsk 3-1 i sin semifinale, ble det en høydramatisk kamp i finalen mot Celtic. Det endte 1-1 etter full tid, og i det 116 minutt gikk Celtic opp i ledelsen. På overtiden av ekstraomgangene sørget likevel Thorsnes for 2-2 med et straffemål, og straffer skulle det bli flere av. Begge lag scoret på sine ti første forsøk i straffesparkkonkurransen, før Celtic bommet på sin ellevte. Dermed tok altså Vålerenga seg videre, og skal ta fatt på Rosenborgs overmakt fra Champions League-kvalifiseringen i fjor høst.
    Selv om Real Madrid er store favoritter, er det er godt Vålerenga-lag som tar fatt på oppgaven. De har lenge ledet toppserien, men en liten formdupp har gitt Rosenborg muligheten til å komme opp i rygg, og ta seg forbi, på toppen av tabellen. Formen har likevel bedret seg noe for Oslo-laget, og på de to siste kampene har de vunnet både i NM mot Lyn og mot Arna-Bjørnar i toppserien. Kampen mot Arna-Bjørnar ble spilt for en uke siden, og de har dermed hatt en ukes hvile før dagens viktige kamp i Madrid. Skulle de klare å ta seg videre vil de kunne bli det første norske kvinne-laget i et Champions League-gruppespill - sammen med Brann som møter Glasgow i sitt dobbeltmøte.
    Real Madrid Femenino slo ut Rosenborg over to kamper i fjor, og tok seg med det til gruppespillet i Champions League. Der røk de ut bak Chelsea og PSG, og har nok ambisjoner om å ta seg lengre i årets utgave. I hjemlig liga endte de i fjor som nummer to, ti poeng bak fjorårets Champions League-vinner Barcelona. I år har de, i likhet med sine rivaler, startet sesongen plettfritt, og fire kamper har resultert i fire seire. Det er altså et meget sterkt Real Madrid-lag som venter Vålerenga, og flere av spillerne var også en del av det spanske laget som vant VM i sommer. Blant dem var Olga Carmona, som ble matchvinner i finalen mot England. Hun har også startet hjemlig sesong bra, og er spilleren med best gjennomsnittbørs for Real Madrid i sesongstarten.
    Skal Vålerenga klare det umulige mot Real Madrid må det meste klaffe, og de viktigste spillerne må prestere opp mot sitt beste. Thorsnes har kun scoret fire mål denne sesongen, og når man ikke kan regne med bøttevis av mål fra fjorårets toppscorer, som også har spilt en del i forsvaret denne sesongen, hviler ansvaret på angrepskollegaene. Tvedten har hatt en god sesong, og sammen med Sævik har de begge scoret tolv mål i serien. Begge har også vist at de kan levere i Europa, og står med hvert sitt mål mot Celtic og Minsk.
    Hvilke 22 spillere som starter finner vi ut en drøy time før avspark, og frem til det ønsker jeg alle en fin ettermiddag.
    Lagene er klare! Hos Real Madrid gjøres det en del endringer fra laget som vant mot Villareal sist helg. Olga Carmona er likevel med også i dag, og det samme gjelder Gálvez i midtforsvaret og Bruun på topp. Vålerenga gjør også et par endringer fra laget som vant mot Arna-Bjørnar forrige uke. Bjelde kommer inn for Sævik, mens Tennebø erstatter Arnesen. Det betyr at Thorsnes også i dag starter på stopperplass.
    Lagene står klare i tunnelen, straks klare for å entre matta.
    Lagene tusler ut på matta i dette øyeblikk, anført av Sigurdardóttir og Carmona!
    0'
    Vålerenga med aspark!
    0'
    Vålerenga åpner fint her, men den lange ballen mot Rogic er for lang.
    0'
    Vålerenga forsvarer seg meget dypt i en 5-4-1 her.
    2'
    Dagens første avslutning når del Castillo legger inn mot Bruun foran mål. Hun kommer til avslutning fra kort hold, men hun bredsider ballen over.
    2'
    Mål for Real Madrid!
    Real Madrid 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Claudia Zornoza
    Så glipper det tidlig i bakre rekker for Vålerenga! Del Castillo når frem på en lang ball, og har god tid til å legge inn. Hun slår inn foran mål, og der ser Tompkins seg nødt til å bokse utover! Hun får derimot ikke ballen langt unna, og den lander rett i beina på Zornoza på ti meter, og derfra sender hun ballen enkelt i nettet!
    3'
    Gálvez header unna i feltet.
    5'
    Blytung start for Vålerenga! Har de noe å svare med her?
    7'
    Del Castillo går og går, og hun kommer seg til slutt til avslutning fra hjørnet av 16-meteren! Derfra løsner hun et skudd, men ballen går et godt stykke til side for mål.
    8'
    Löfwenius prøver å trekke ned til dødlinja, men roter ballen over linja.
    9'
    Carmona vender elegant over på del Castillo. Hun tar ned ballen fint før hun blåser den over mål!
    10'
    Caicedo kommer til avslutning fra spiss vinkel! Hun tres gjennom til høyre, og tar seg fordi et par spillere før hun smeller til fra nesten død vinkel! Hun får fin kraft i skuddet, og Tompkins får så vidt reddet ut til corner!
    11'
    Tas kort, men Vålerenga får klarert.
    11'
    Hernández kommer rundt til høyre og får lagt inn. Tompkins kommer ut og bokser, men glipper ballen. Tennebø får likevel klarert, men det vinkes av for en offside på Toletti.
    14'
    Olga kommer seg til innlegg fra venstre, men denne gangen er Tompkins med på notene og får tak i ballen.
    16'
    Thorsnes header unna etter et innlegg fra Zornoza.
    17'
    Ballen sendes rett i bakrom mot Löfwenius. Hun setter fart, men Kathellen har falt av noen meter og har god kontroll.
    18'
    Det kommer en fin ball gjennom mot Bruun, men den leses av Thorsnes som rydder unna.
    19'
    Nytt innlegg fra Hernández, og igjen er keeperspillet til Tompkins ikke helt habilt når hun glipper ballen. Denne gangen blir det likevel ikke farlig når ballen lander rett foran egne bein.
    20'
    Del Castillo utfordrer ute til høyre, men Pettersen er med på notene og får gitt ut til corner.
    21'
    Haades ut.
    21'
    Del Castillo er på farten nok en gang og vinner en ny corner.
    22'
    Ballen forsvinner over feltet.
    22'
    Vålerenga har god tid her, selv med 0-1 i sekken. Tydelig at dette er et resultat de er fornøyde med på bortebane.
    23'
    Hjemmelaget klarer nesten å sy seg gjennom feltet, men Zornoza stoppes til slutt.
    24'
    Offside for Real Madrid
    25'
    Mål for Vålerenga!
    Real Madrid 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Felicia Rogic
    Rogic utligner ut av absolutt ingenting! Det kommer en lang ball fra Tompkins, som setter igang etter offsiden! Ballen stusses av en Real Madrid-spiller, og Rogic er sterk når hun får tak i ballen! Hun smeller til på halvspretten fra 15 meter, og treffer så godt at Rodríguez akkurat ikke klarer å holde ballen ute av nettet, og må se den forsvinne inn i nettveggen! Godt og effektivt fra Rogic og Vålerenga!
    26'
    Kampplanen på sies å ha lykkes ypperlig så langt for Vålerenga!
    29'
    Heades ut til ny corner.
    30'
    Löfwenius klarerer unna ved frøste stolpe.
    30'
    Rogic tar plass ved siden av Löfwenius når Vålerenga har ballen, men legger seg ute til høyre når de forsvarer seg.
    33'
    Nære for Bruun! Et dårlig mottak fra Toletti lander rett i føttene på Bruun! Hun smeller til på direkten, men ballen forsvinner like til side for mål! Der snakker vi centimetere unna 2-1!
    34'
    Hernández legger inn, men Toletti kommer fra offside.
    35'
    Tompkins skal slå et frispark langt etter at Pettersen ble felt på egen banehalvdel.
    37'
    Frispark
    37'
    Caicedo får med seg ballen ned til dødlinja, og hun legger inn mot Bruun. Thorsnes er god og får gitt til corner.
    38'
    Klareres bak i feltet.
    38'
    Kathellen kriger i feltet, og hun treffer en klarering fra Thorsnes. Vålerenga slipper med skrekken når ballen forsvinner over mål.
    39'
    Löfwenius viser enorm fart når hun jager en ball i feltet, men Rodríguez enser faren og kommer ut for å klarere i tide. Får Löfwenius en tå på ballen blir det fort farlig, mål eller straffe.
    40'
    Caicedo legger inn fra venstre, men Vålerenga får klarert.
    41'
    Löfwenius får en strålende mulighet! Hun viser igjen stor fart, og hun tvinger frem en stor feil fra Gálvez! Löfwenius er plutselig alene på vei mot keeper, men Rodríguez er god når hun redder skuddforsøket!
    42'
    Caicedo prøver seg fra distanse!
    43'
    Hjørnespark til Real Madrid
    43'
    Real Madrid 2 - 1 Vålerenga
    Mål: Rocío Gálvez
    Målgivende: Teresa Abelleira
    Så glipper det på defensiv dødball, og Gálvez header inn 2-1! Corneren fra Abelleira er godt slått foran mål, og Gálvez løper seg fri og møter ballen ved femmeteren! Hun setter hodet til, og stusser ballen fint i mål forbi en sjanseløs Tompkins!
    43'
    Kalddusj for Vålerenga som så ut til å holde uavgjort inn til pause.
    45'
    Enorm mulighet for hjemmelaget! Tompkins har vinglet i eget felt i dag, og igjen glipper hun ballen etter et innlegg. Den lander i beina på Toletti som smeller til, men foran mål er Sigurdardóttir strålende plassert og får reddet heroisk på strek!
    45'
    45'+1
    Da er det pause i Madrid, og stillinga er 2-1! Real Madrid åpnet med et smell da Zornoza sendte ballen i nettet etter en glipp fra Tompkins. Hjemmelaget fortsatte å styre kampen, men etter en liten halvtime kriget Rogic med seg ballen etter et langt frispark, og smalt den i mål med en fin avslutning! Det var Vålerengas første mulighet i omgangen, men før pause fikk de enda en ved Löfwenius som kom alene med keeper. Like før dommer blåste av omgangen sendte likevel Gálvez ballen i mål etter en corner, og Real Madrid leder fortjent til pause! Vålerenga har vist at de kan skape sjanser på dette Madrid-laget, så får vi håpe de fortsetter med det i andre omgang!
    45'
    Spillerbytte - Real Madrid
    Inn: Maite Oroz Areta
    Ut: Claudia Zornoza
    45'
    Hjemmelaget med avspark til andre omgang.
    45'
    46'
    Kampbildet er det samme her som i første omgang. Real Madrid triller ball, mens Vålerenga ligger dypt og forsvarer seg.
    47'
    Toletti tres elegant frem i feltet, men Kocacs kommer til i siste liten og får gitt til corner.
    50'
    Tas kort. Det kommer omsider et innlegg, men ballen klareres ut.
    50'
    Oroz er oppe med en høyt fot på Tvedten som blir liggende.
    51'
    Tvedten får behandling på matta. Hun klarer etter hvert å gå av for egen maskin, men ser ikke ut til å ha det særlig behagelig.
    52'
    Slås langt.
    53'
    Olga får ballen ute til venstre før hun legger igjen til Kathellen. Hun skyter fra distanse, men Tompkins er med på notene og redder greit.
    54'
    Olga setter fart ute til venstre, men Tennebø og Sigurdardóttir får med godt samarbeid sørget for at ballen forsvinner ut over dødlinja, til utspark fra Tompkins.
    55'
    Hernández legger inn, og i feltet kommer Tompkins ut for å plukke! Hun treffer Bruun i feltet, og får frispark.
    57'
    Ligger nede og får behandling, Tompkins. La oss håpe hun klarer seg.
    57'
    Holder seg litt til ryggen, men det ser ut til at Tompkins kan fortsette.
    57'
    Slås langt.
    58'
    Det kommer en stikker gjennom mot del Castillo, men Pettersen får skjermet ballen ut.
    60'
    Caicedo setter fart til høyre og kommer seg forbi Kovacs. Hun legger så inn, men Tompkins kommer ut og henter ballen - denne gangen uten å bli truffet.
    62'
    Löfwenius med en strålende mulighet! Tvedten har tenning og er nede og takler ballen til Löfwenius høyt i banen. Hun setter deretter sammen et show når hun dribler seg fri på vei mot mål! Fra 17 møter prøver hun seg, men dessverre for Vålerenga forsvinner ballen til side for venstre stolpe!
    62'
    Del Castillo har beveget seg over til venstre, og legger inn. Det er et ok innlegg, men igjen er Tompkins trygt ute og plukker ballen.
    65'
    Nesten for Caicedo! Vålerenga roter det litt til i eget felt, og ballen lander hos Caicedo i feltet! Hun får etter hvert rettvendt seg, men skuddet fra kloss hold reddes av Tompkins!
    66'
    Inn: Naomie Feller
    Ut: Sandie Toletti
    66'
    Inn: Ivana Andrés
    Ut: Oihane Hernández
    66'
    Gult kort til Vålerenga
    Mimmi Löfwenius Veum
    Löfwenius er sent inne med en takling på Kathellen i sitt høye press.
    68'
    Frispark
    69'
    Real Madrid fortsetter å presse på her.
    70'
    Thorsnes har for øvrig spilt en godkjent kamp i midtforsvaret, selv mot meget god motstand.
    71'
    Vålerenga kommer på en sjelden overgang, og Tvedten vender over på Rogic som har mye rom. Hun får derimot ikke med seg ballen, og Real Madrid overtar.
    72'
    Litt planløst prøver Andrés seg fra drøye tredve meter, og Tompkins har få problemer med å redde det ambisiøse forsøket.
    73'
    Klarer de å holde inn dette resultatet skal Vålerenga være meget fornøyde. Kun et kvarter igjen nå, men de begynner å se slitne ut.
    74'
    Del Castillo kommer rundt til høyre og vinner en corner.
    75'
    Så blir det halvfarlig når ballen lander hos Kathellen i feltet. Hun får tuppet ballen mot mål, men den går en halvmeter utenfor.
    76'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Stine Brekken
    Ut: Felicia Rogic
    Vålerenga gjør et bytte. Kan være lurt å få inn litt mer energi her.
    76'
    Löfwenius stikker i bakrom og har masse plass! Flagget kommer dessverre opp.
    77'
    Caicedo legger inn mot Feller, men headingen fra innbytteren går over mål.
    78'
    Abelleira prøver seg fra langt hold, men det blir helt ufarlig når ballen både går til side og over mål.
    80'
    Oroz smeller ballen i tverrligger! Andrés sender en god ball inn i feltet. Der har Oroz løpt seg fri, og hun tar ballen ned lekkert før hun smeller til på volley! Treffer er meget godt, og ballen smeller rett i metallet!
    81'
    Olga prøver seg fra spiss vinkel til venstre, men ballen går over mål!
    82'
    Henger litt i en tynn trå nå Vålerenga!
    83'
    Abelleira feller Tennebø i Vålerengas felt.
    83'
    Inn: Hayley Raso
    Ut: Olga Carmona
    84'
    Inn: Sofie Svava
    Ut: Athenea del Castillo
    84'
    Slås langt.
    84'
    Tennebø gjør en god jobb på backen, og sørger for utspill fra Tompkins når Svava utfordrer.
    85'
    Tas fort.
    85'
    Andrés med en ball inn i feltet til Vålerenga, men den klareres.
    86'
    Tvedten vinner et frispark på egen banehalvdel.
    87'
    Inn: Lina Klech
    Ut: Olaug Tvedten
    Tvedten har jobbet utrettelig i kveld, og får omsider hvile litt.
    88'
    Bjelde vinner ballen høyt og sender av gårde et umiddelbart skudd. Det er nok ikke et seriøst forsøk, og ballen treffer ikke mål.
    90'
    Avslutningen fra Feller går langt over mål, og akkurat nå ser Vålerenga ut til å klare et absolutt godkjent resultat på en vanskelig bortebane!
    90'+1
    Svava legger inn mot Feller som får hodet på ballen, uten å få til en avslutning.
    90'+3
    Nytt forsøk fra Andrés fra distanse, men nok en gang forsvinner ballen langt over mål.