0-2
1-2
3 127
2 865

Hei og hjertelig velkommen til livedekningen av 2. runde i OBOS-ligaen 2024 og oppgjøret mellom Raufoss og Vålerenga.
    Årets første kamp på Nammo Stadion for Raufoss, og det er ingen ringere enn storlaget fra Oslo, Vålerenga.
    Vålerenga rykket ned fra Eliteserien i fjor på dramatisk vis mot Kristiansund i play off-finalen. Det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene, der laget fra Oslo trakk det korteste strået.
    Lagene møttes i vinter her på Raufoss, men da i Raufosshallen, rett oppe i bakken. Vålerenga vant knapt 2-1, der Raufoss absolutt var på høyde med Oslo-laget i flere perioder av kampen. Vålerenga skal sies å ha hatt gode resultater under oppkjøringen, med blant annet 4-1 mot Rosenborg og 3-1 over Tromsø.
    I sesongen første serierunde spilte begge lag til uavgjort. Vålerenga spilte 1-1 mot Sogndal på hjemmebane, mens Raufoss scoret et sent utligningsmål mot Mjøndalen, slik at det endte 1-1 på Consto Arena.
    Vi kommer tilbake med lagoppstilling og mer informasjon når klokken nærmer seg 15:00!
    Da er lagene inne, og begge lag gjør endringer fra første serierunde. Vålerenga setter inn Aaron Kiil Olsen i midtforsvaret, han erstatter Nathan Fasika, som er ute av troppen. Raufoss gjør også noen endringer, nærmere bestemt Lee Nelson og Ampofo, som erstattes av Torjus Engebakken og Andreas Østerud.
    Klanen har allerede vært på plass her i over 30 minutter, de ga en varm velkomst med å fyre opp et fyrverkeri for litt tid siden.
    Vålerenga har et enormt press denne sesongen, de er forventet å rykke opp, samtidig som de forventes å ta poengrekord. Da er det ingen tvil om at kun seier er godt nok i dag for å kunne være med i den diskusjonen.
    Dagens dommerkvartett består av Jan Morten Tennøy (hoveddommer), Atle Larsen (ass. dommer), Steffen Nathaniel Dahl (ass. dommer) og Haakon Arve Pedersen Bue (4. dommer).
    Sist gang lagene møttes i en offisiell kamp, var nemlig her i 2008. Vålerenga vant 4-1 da lagene møttes i 2. runde av cupen. Sist gang lagene møttes sist her i seriespill var i 2001, vant også Vålerenga. Da scoret Kjetil Rekdal vinnermålet, da det endte 1-2.
    30 minutter til kampstart her på Nammo Stadion. Det begynner virkelig å fylle seg opp her, og vi kan nesten gå ut i fra at det setter tilskuerrekord her i dag.
    Da er lagene ferdig oppvarmet og er på vei inn i garderobene for de siste forberedelsene.
    0'
    Bortelaget ruller i gang.
    0'
    Fors går i bakken, men spillet fortsetter.
    1'
    Hedenstad prøver å finne Bjørdal, men ballen går inn til Lauvli.
    1'
    Frispark på midten for Vålerenga.
    2'
    Tas kort.
    2'
    Corner for de blåkledde.
    2'
    Klareres, nytt forsøk fra Juklerød, men Raufoss rydder unna nok en gang.
    2'
    Offside for Vålerenga
    3'
    Tas kort.
    4'
    Vålerenga som styrer de første minuttene av kampen. Hjemmelaget er upresise i avleveringene.
    4'
    Fors tar Juklerød på vei fremover på venstre, og lager et soleklart frispark.
    5'
    Tas kort.
    5'
    Bjørdal lemper den bak Raufoss-firer og prøver å finne Juklerød, men ballen ender over dørlinja.
    6'
    Innlegg fra høyre som ser farlig ut, men ender med corner for Vålerenga.
    7'
    Raufoss rydder unna, men det ender til slutt med en ny corner.
    7'
    Tas kort.
    7'
    Innlegg fra Juklerød på venstre, men Lauvli fanger den.
    8'
    Vålerenga med et klart overtak her nå, hjemmelaget sliter med å følge tempoet til fjorårets Eliteserielag.
    9'
    Bjørdal kommer seg fri på høyre til slutt og får slått inn, men ballen ruller til motsatt side.
    10'
    Raufoss er for første gang mot motsatt banehalvdel, får nå et innkast høyt i banen.
    10'
    Nære ledelse for Raufoss! Lynum kaster langt inn, og Raufoss-spillerne kommer på rekke og rad, men ingen treffer ballen som bare ruller forbi Sjøeng og til fem-meter.
    11'
    Mål for Vålerenga!
    Raufoss 0 - 1 Vålerenga
    Mål: Daniel Håkans
    Målgivende: Henrik Bjørdal
    Håkens banker den forbi Lauvli! Innkast på venstre som slås først inn til Bjørdal, som sleiver sin avslutning til Håkans - som til slutt sender den i kassa. Hell i uhell, men det er en fortjent ledelse til bortelaget. Håkans andre scoring i årets OBOS-sesong.
    12'
    Vålerenga fortsetter kjøret.
    15'
    Slås inn mot Hay, men ballen ender utenfor.
    15'
    Kan bli en tøff oppgave for Raufoss hvis Vålerenga fortsetter dette tempoet.
    17'
    Gult kort til Raufoss
    Andreas Østerud
    River og sliter i Ambina og får gult.
    17'
    Tas kort.
    17'
    Vålerenga har mye ball nå.
    19'
    Raufoss sliter med å komme seg forbi midtbaneleddet til Vålerenga.
    21'
    Haruna header den vekk.
    21'
    Tempoet til Vålerenga har roet seg et par hakk, men er fortsatt lysten på mer.
    22'
    Ny corner for Vålerenga.
    23'
    Tas kort og ender til slutt med fem-meter.
    23'
    Raufoss er fremme, og Lynum prøver å legge inn. Innlegget ender i hanskene på Sjøeng.
    24'
    På midten, tas kort.
    24'
    Ny corner for bortelaget.
    26'
    Lauvli bokser ut.
    26'
    Hedenstad legger inn fra høyre, men ballen klareres ut til innkast.
    27'
    Rijks får den av Juklerød på 10 meter, men skyter på halv-volley like over.
    27'
    Lang ball mot Østerud, men Kiil Olsen er iskald og header den bakover til Sjøeng.
    28'
    Raufoss 0 - 2 Vålerenga
    Mål: Petter Strand
    Målgivende: Simen Juklerød
    Der sitter den andre, og det er Petter Strand som styrer ballen helt i hjørnet. Juklerød får ballen til baken like etter corneren, og sender den i beina på Strand som flikker ballen med hælen og helt nede i rota. Nydelig scoring fra Oslo-laget!
    28'
    Tas kort.
    28'
    Corner for Raufoss.
    30'
    Rett i hanskene på Sjøeng.
    31'
    Full kontroll for Vålerenga her nå.
    31'
    Får en ny corner her nå, Raufoss. Lynum legger inn, men klareres rett før den ender hos Hustad.
    32'
    Klareres.
    32'
    Vålerenga roper på straffe etter at Rijks går i bakken etter en duell med Lauvli, men dommer gjør ingenting.
    34'
    Frispark for Raufoss helt nede ved cornerflagget.
    35'
    Slår langt.
    35'
    Ingen tvil om at det er nivåforskjell her i dag, og det er kanskje ikke så rart. Vålerenga har ingen andre planer enn å rykke rett opp til Eliteserien igjen.
    38'
    Lynum kaster langt inn, men ballen ender til slutt hos Sjøeng, som den har pleid å gjøre denne kampen.
    40'
    Mål for Raufoss!
    Raufoss 1 - 2 Vålerenga
    Mål: Erlend Hustad
    Målgivende: Torjus Engebakken
    Aiaiai der scorer Raufoss, og det er et av det finere slaget! 2006-modellen Torjus Engebakken setter fart forbi to Vålerenga-menn før han sender den perfekt på fot til Hustad som styrer den forbi Sjøeng. Rett og slett en nydelig scoring fra hjemmelaget.
    41'
    43'
    Gult kort til Vålerenga
    Fidel Brice Ambina
    Går hardt inn i Engebakken, som blir liggende.
    44'
    Legger inn mot Haruna, som bommer på ballen ved avslutning.
    45'+1
    Ambina skyter fra 16-meteren, men ballen går over.
    45'+2
    45'+2
    Det er pause på Nammo Stadion og det har vært underholdning siden kampen ble blåst i gang. Vålerenga tok tidlig ledelsen ved Håkans, før Petter Strand satte inn 2-0. Det så ut som det skulle være kun ett lag i denne kampen, men like før pause tok Engebakken ansvar og satte fart fremover før han la en perfekt ball på fot til Hustad som styrte ballen i buret. Det er 1-2 til pause her på Raufoss, og det man skulle tro var avgjort - er nå åpen kamp.
    Det er straks klart for andre omgang her på Raufoss.
    45'
    Rolig start fra begge lag.
    46'
    Bortelaget holder på ballen.
    47'
    Hedenstad legger inn, men ballen heades rett opp i lufta og i hanskene til Lauvli.
    49'
    Vålerenga vinner tilbake ballen meget fort etter at de har mistet den.
    50'
    Nicolai Fremstad har lagt seg ned. Men fortsetter.
    50'
    Lynum og Hedenstad kolliderer og får begge en smell i hodet. Spillet gjenopptar like etter.
    51'
    Håkans blir spilt fri på høyre og legger inn, men Raufoss rydder unna.
    52'
    Hedenstad legger inn, men ballen ender på helt motsatt.
    53'
    Østerud legger inn, men det virkelig et svakt innlegg som går over buret til Sjøeng.
    53'
    Fremstad setter seg ned igjen, og må få behandling. Raufoss-benken gjør klar en på benk.
    54'
    Fremstad kommer inn igjen.
    55'
    Raufoss gjør klare to stykk nede ved sidelinjen.
    56'
    Det har smått begynt å snø her på Raufoss.
    56'
    Spillerbytte - Raufoss
    Inn: Kebba Badjie
    Ut: Andreas Østerud
    56'
    Inn: Jakob Nyland Ørsahl
    Ut: Jan Inge Lynum
    56'
    Fremstad fortsetter her, Badjie og Ørsahl kommer inn for Østerud og Lynum.
    57'
    Innlegg fra venstre til Håkans som header over.
    58'
    Nicolai Fremstad
    Kommer for sent inn i duellen med Hagen.
    59'
    Tas kort.
    59'
    Timen spilt her på Raufoss, og det er fortsatt muligheter for Raufoss ettersom Vålerenga ikke har skapt det alt for store i andre omgang.
    60'
    Hagen skyter via en Raufoss-spiller og til corner for Vålerenga.
    61'
    Ender nok en gang hos Hagen, men denne gangen går den i blokka.
    61'
    Tas kort.
    63'
    Raufoss gjør klart nok et dobbeltbytte.
    63'
    Inn: James Ampofo
    Ut: Torjus Engebakken
    64'
    Inn: Ryan Nelson
    Ut: Nicolai Fremstad
    64'
    Hustad sender Badjie i bakrom. Vålerenga-forsvaret prøver å sette innbytteren i offside, men det kommer aldri noe flagg. Badjie får ikke slått inn igjen til Hustad som kommer i full fart.
    65'
    Ampofo kommer til avslutning, og skyter rett på Sjøeng. Den kunne vært satt bedre!
    66'
    Raufoss har virkelig satt fart på kampen her nå, og Vålerenga er nå laget som er upresise i avleveringene.
    67'
    Merkelig situasjon på Nammo Stadion her nå. Raufoss er på vei fremover, med mange på vei fremover da dommer plutselig blåser til Vålerenga i farlig skuddposisjon. Skal ha skjedd før Raufoss satte fart. Reprisene viser at det ser greit ut.
    69'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Ola Kamara
    Ut: Mees Rijks
    70'
    Inn: Filip Thorvaldsen
    Ut: Daniel Håkans
    70'
    Skyter, men rett på Lauvli.
    70'
    Under 20 minutter å gjøre det på nå for Raufoss. Vålerenga har fått inn to nye spillere, Kamara og Thorvaldsen.
    71'
    Hustad sender igjennom Badjie, men denne gangen er han offside.
    72'
    Denne gangen står Hustad i offside.
    73'
    Bjørdal skyter, rett i blokka.
    74'
    Ampofo kommer seg fri på høyre og kommer seg langt før han skal sende den foran Sjøeng og til Hustad, men Vålerenga-keeperen er oppmerksom, og kaster seg ut for å redde den.
    76'
    Ampofo har vært meget frisk etter at han kom inn!
    77'
    Ligger det en Raufoss-scoring i lufta? Raufoss kjører kampen, og kommer til flere innlegg, spesielt fra venstre. Sjøeng er god i boks og plukker ballene.