Hei, og velkommen til Ranheimsfjæra, der Ranheim skal møte Bodø/Glimt på en hustrig, våt og kald Extra arena.
    Lagoppstillingene er inne. Ranheim-trener Svein Maalen sender som vanlig laget sitt ut i en 4-3-3-formasjon, som følger: Barli - Alseth, Kvande, Furu, Foosnæs - Sørløkk, Valla Dønnem, Løkberg (c) - Solbakken, Helmersen, Tønne.
    Bodø/Glimts trenerduo Aasmund Bjørkan og Kjetil Knutsen stiller med følgende lagoppstilling: Friedrich - Moe, Bjørnbak (c), Lode, Evjen - Moberg, Berg, Saltnes - Zinckernagel, Opseth, Layouni.
    Ranheim gjør to forandringer på laget. Aslak Fonn Witry er skadet mens kaptein Mads Reginiussen soner karantene for gule kort. Inn kommer Øyvind Alseth og Sondre Sørløkk. Det innebærer at Brann-klare Kristoffer Løkberg er dagens Ranheim-kaptein.
    Glimt gjør tre endringer fra laget som tapte 1-0 på hjemmebane for Molde, i forrige serierunde. Evjen, Moe og Berg kommer inn for henholdsvis Bjørkan, Isidoro og Jurado. På Glimt-benken sitter Krysiak (k), Steen, Tagbajumi, Konradsen, Herrem, Hanssen, Tjærandsen-Skau.
    Kampen skal dømmes av Tommy Skjerven. Med seg på linjene har han Morten Jensen og Ivar Michael Bergum Jahr. Fjerdedommer er Mads Følstad Skarsem.
    Ingen av lagene er i spesielt god form, men 5. plasserte Ranheim er i bedre form enn bortelaget, som med tap i dag for alvor er dypt involvert i nedrykksstriden. Hjemmelaget har 1-1-2 på sine fire siste, mens Glimt har tapt tre på rad, og spilt én uavgjort.
    Glimt tar avspark, og kampen er igang.
    1'
    Omkring femti bortesupportere har tatt turen fra Bodø for å støtte bortelaget.
    1'
    Halvsjanse for Glimt. Opseth snapper ballen sentralt i banen, og sentrer mot Layouni, men pasningen er upresis.
    2'
    Hele Ranheim inne på Glimts halvdel. Kvande slår en presis ball mot Helmersen, men spissen greier ikke å dempe ballen.
    2'
    Med kapteinsbindet rundt armen virker det som om Ranheims midtbanespiller Kristoffer Løkberg roper enda litt høyere og enda litt mer intenst enn vanlig.
    3'
    Ola Solbakken
    Kanonskudd fra Ola Solbakken. Løkberg sentrer ut til høyrevingen. Solbakken går innover i banen etter en seire overstegsfinter, og banker ballen i tverrligger og ut.
    4'
    Glimt ligger relativt dypt i 4-5-1 når Ranheim ruller ballen i bakre rekker. Planen er nok å hugge til på kontringer hvis sjansen byr seg.
    5'
    Solbakken på farten igjen, slår inn fra høyre, med høyre fot, men bak mål.
    6'
    Kvande sikter langt mot Tønne på motsatt side, men Moe header ut. Ranheim vinner igjen ballen tvert, og begynner på nytt.
    8'
    Ranheim låner bort ballen til Glimt, som angriper for første gang fra egen backrekke.
    10'
    Ulrik Saltnes
    God Glimt-sjanse. Lang ball fra Berg mot Layouni, som legger igjen til Saltnes, som kommer på et klassisk indreløper-løp. Saltnes skyter på første touch fra 16-meteren; like utenfor.
    11'
    Strålende pasning i bakrom fra Valla Dønnem til Solbakken. Men Solbakken, som er venstrebeint, treffer ikke mål. Bra sjanse.
    13'
    Hjørnespark til Ranheim
    13'
    Tønne slår corneren. Ballen spretter gjennom neste hele feltet, før Glimt får klarert.
    14'
    Glimt mister ballen på vei frem, og Ranheim kan kontre på kontring.
    14'
    Klikk-klakk-spill fra Ranheim, og det er like før de spiller seg gjennom Glimt-forsvaret på tici taca-vis.
    15'
    Furu gjør som stopperkollega Kvande, og slår en flott diagonalpasning mot motsatt kant. Solbakken får ikke tatt ned ballen.
    15'
    Løkberg stikker i bakrom, og får corner.
    16'
    Tønne slår. Glimt header ut. Ranheim angriper på nytt. Glimt klarerer. Det er et godt bilde på kampen så langt.
    17'
    Valla Dønnem med en ny strålende pasning. Han er Ranheims Pirlo ute på banen nå.
    17'
    Saltnes med kampens desidert dårligste pasning. Helt umotivert slår Glimts midtbanespiller ballen ut av banen, bommer med tretti meter på en medspiller.
    18'
    Nå regner regnet rett ned over Ranheimsfjæra, og flere tilskuere trekker oppover på tribunerekkene for å komme seg under tak.
    19'
    Neste sesong spilles siste runde i Eliteserien 1. desember...
    19'
    Glimt i angrep, men Bergs pasning mot Zinckernagel er upresis.
    19'
    Foosnæs på farta på venstre. Innlegget klareres ut, Ranheim vinner umiddelbart ballen igjen halvveis inne på Glimts halvdel.
    20'
    Solbakken med en nydelig sklitakling ute på høyre. Spiller til Løkberg, som legger inn, for høyt og for langt.
    21'
    Glimt kommer seg nesten til linja på venstre. Valla Dønnem er på pletten og klarerer innlegget.
    22'
    Layouni har vært helt anonym så langt, men får slått inn fra venstre. Ballen går over Zinckernagel.
    22'
    Ingen store sjanser i kampen, så langt. Solbakkens skrudde skudd i tverrligger er det nærmeste noen av lagene har vært. Ranheim har hatt ballen mest.
    25'
    Amor Layouni
    Stor Glimt-sjanse på venstre. Layouni skyter fra god posisjon, men Barli redder mesterlig.
    25'
    God Glimt-corner fra Zinckernagel, men headingen går noen meter utenfor.
    26'
    Ballen havner i Ranheim-målet, men dommer har blåst frispark for hands. Det er Zinckernagel som fra liggende posisjon får ballen i mål, til ingen nytte. Dommer Skjerven deler ut et gult kort også.
    27'
    Gult kort til Bodø/Glimt
    Philip Zinckernagel
    27'
    Glimt mye bedre med nå. Lenge siden Ranheim har hatt ballen.
    28'
    Friskt trekantforsøk mellom Tønne og Helmersen. Tønne spiller Helmersen, som flikker ballen tilbake med hæla, men Glimt-forsvaret får stoppet angrepet.
    31'
    Brede Moe slår inn fra høyre, via en Ranheim-spiller og til corner.
    31'
    Foosnæs vinner tilbake ballen, og har en hel banehalvdel for seg selv, men dommer Skjerven blåser frispark. Billig.
    32'
    Kristian Fardal Opseth
    Opseth skyter fra 35 meter. Ballen spretter foran Barli, som ikke greier å holde ballen. Corner.
    33'
    Martin Bjørnbak
    Bjørnbak kommer til avslutning, men må løpe bakover i forkant. Da er det vanskelig å få fart og presisjon i headingen. Ballen høyt over.
    33'
    Ranheim kommer etter og presser Glimt-forsvaret høyt. Glimt forsøker å spille seg ut, men Ranheim stopper angrepet. Ender med femmeter fra keeper Friedrich.
    34'
    Løkberg forsøker å slå gjennom Solbakken i bakrom, men pasningen er for svak.
    35'
    Bra piruettvending av Opseth. Spiller ballen mot Zinckernagel, som kommer rundt. Ballen ut av spill. Glimt vil ha corner, men får det ikke.
    37'
    Ranheim mister ballen på vei frem. Glimt kan kontre, men bommer på pasningen. Det er ikke alt som foregår ute på matta som er av høy kvalitet...
    38'
    – Gå, gå, roper Løkberg, og stormer fremover i press. Glimt spiller seg ut, og angriper på høyre.
    39'
    Opseth forsøker seg på en ny flikk til en medspiller, med ryggen mot mål, men det blir med «nesten».
    40'
    Valla Dønnem har hatt ballen mye så langt i kampen. Det virker ikke som Glimt-spillerne er veldig opptatt av så skjære av Ranheims dype midtbanespiller. Dønnem har stått bak mye av det hjemmelaget har skapt.
    41'
    Ranheim-keeper Even Barli lar ballen gå ut, og det ser ut som han vurderer å ta innkastet selv, men Glimt-spillerne er for nærme til at Barli tør å showe litt ekstra.
    42'
    Ny pasningsmiss fra bortelaget, med to minutter igjen av omgangen.
    43'
    Løkberg med en ny dårlig pasning fremover i banen. Denne gangen er Ranheim-kapteinen muligens unnskyldt, for han burde kanskje hatt frispark. Dommer Skjerven sier «nei».
    44'
    Helmersen rager høyt, og vinner for én gangs skyld en hodeduell mot Bjørnbak, men det blåses frispark mot Ranheim-spissen.
    45'
    Dommer Skjerven blåser av første omgang. På tide.
    Lagene er tilbake på matta. Andre omgang er rett rundt hjørnet.
    49'
    Glimt header ut, men Ranheim vinner igjen ballen, og slår inn på nytt.
    49'
    Glimt med lang tversoverpasning. Zinckernagel dribler utover og klinker til fra seks meter. Barli har ikke sjans til å holde det harde skuddet, og slår ballen over. Corner.
    51'
    Hjørnespark til Bodø/Glimt
    51'
    51'
    Zinckernagels corner når ikke over Ranheims mann på første stolpe, og heades ut.
    52'
    Saltnes med luke på Valla Dønnem, og chipper ballen i bakrom mot Layouni. Blir ikke mer ut av angrepet, og Ranheim får frispark halvveis inne på egen halvdel.
    56'
    Strålende tversoverpasning fra Furu til Solbakken, men Solbakkens touch er dårlig. Høyrekanten åpnet kampen friskt, men har siden vært anonym.
    56'
    Glimt får innkast helt nede ved cornerflagget, og flytter opp folk. Men innkastet år ikke helt inn, og ballen ut til femmeter.
    57'
    Vegard Leikvoll Moberg
    God Glimt-mulighet. Moberg får headet på mål etter at Opseth header tilbake innlegget fra venstre. God redning av Barli.
    59'
    Ny redning for den keeperen i Eliteserien med flest redninger.
    60'
    Ranheim-trener Svein Maalen kommuniserer med høyreving Solbakken. Maalen med kledelig rosa skyggelue for anledningen.
    60'
    Ranheim med ball nå. Ruller ballen i bakre rekker, i kjent stil. Men det er Glimt som har vært best i andre omgang.
    63'
    Ny flott ball fra Furu helt over til Solbakken. Solbakken forsøker seg på det samme som i første omgang. Går innover i banen og forsøker å krølle ballen i lengste kryss. God idé, halvbra utførelse. Rett på Glimt-keeper Friedrich.
    65'
    Helmersen er ikke like god til å ta ned, holde på ballen, og sette opp og kombinere med lagkameratene, som spilleren han erstatter; Michael Karlsen. Det er noe fantasiløst og planløst over Ranheim i dag.
    66'
    Zinckernagel plutselig alene gjennom sentralt i banen. Forsøker å bredside ballen forbi Barli, men Ranheim-keepere redder strålende. Kampens største mulighet.
    67'
    Løkberg får tilsyn etter å ha fått ballen rett i hodet. Rister det av seg.
    68'
    Opseth får rettvendt seg for én gang skyld. Skyter fra tjue meter, men treffer dårlig.
    69'
    Strålende flikk av Tønne til Helmersen, som tar med seg laget. Ranheim-spillerne flytter opp.
    70'
    Samtlige spillere inne på Glimt sin halvdel nå, med unntak av Ranheim-keeper Barli.
    71'
    Alseth forsøker å headet et dårlig Glimt-innlegg inn til egen keeper, men bommer totalt. Corner til bortelaget.
    72'
    Ranheim kontrer, tre mot tre.
    72'
    Elendig utnyttet av hjemmelaget. Glimt kommer seg på riktig side, og Ranheim må angripe mot etablert forsvar.
    72'
    Tøffe dueller på midten, Ranheim får frispark.
    74'
    Frispark til Ranheim på 25 meter.
    75'
    Frispark mot Ranheim.
    76'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Mats Lillebo
    Ut: Andreas Helmersen
    Kampens første bytte.
    76'
    Håkon Evjen
    Kampens andre gule kort. Alt for sent inne i Valla Dønnem.
    80'
    Kristoffer Løkberg
    Stor Ranheim-sjanse. Tønne fosser fremover på venstre, og legger inn til Løkberg. Kapteinen bruker tid, men skyter via en motspiller og til corner.