1 243
1 811

Ble dekket av NTB

God ettermiddag og hjertelig velkommen skal du være til kvartfinale i kvalifiseringen til Eliteserien 2021! Dagens duell står mellom Ranheim og Åsane!
    Da årets OBOS-liga var unnagjort leste fasiten Ranheim på fjerdeplass med 47 poeng og Åsane på plassen etter med 45 poeng. I forkant av denne kvartfinalen har Åsane ryddet sjetteplasserte Raufoss ut av veien. En 3-1-seier på onsdag, etter to scoringer av Håkon Lorentzen og en av Kristoffer Valsvik, var altså nok til å sende bergenserne videre til dette oppgjøret mot Ranheim.
    Ranheim spilte sin siste kamp på søndag, da de avsluttet årets OBOS-liga med et 1-1-resultat mot Sandnes Ulf her på EXTRA Arena. Ole Sæter var hjemmelagets målgjører.
    Det har nå gått over en måned siden Ranheim sist vant en fotballkamp. Den forrige seieren kom for seks runder siden hjemme mot Jerv med sifrene 5-0. Siden den gang har de spilt fire uavgjort og tapt borte mot Tromsø. Ranheim må med andre ord snu en negativ trend om de skal sikre seg en billett til semifinalen borte mot Sogndal.
    Åsane har to seire, to uavgjort og ett tap på sine fem siste kamper. Sist var altså nevnte oppgjør i kvaliken mot Raufoss.
    Hvis man skal bedømme ut i fra de to oppgjørene lagene mellom i årets serie, så ligger favorittstempelet hos Svein Maalen og Ranheim. Blåtrøyene vant nemlig begge kampene, med sifrene 1-3 borte og 3-1 hjemme.
    Videre statistikk mellom lagene er heller ikke særlig lystig lesning for Åsane. Dagens gjester har på ni kamper mellom lagene kun vunnet én gang. Vertene på sin side har vunnet syv av disse ni kampene. Så får vi se om Åsane får uttelling i dag når det virkelig gjelder!
    Lagene er inne og vi ser at for Ranheims del så er Daniel Kvande og Mads Reginiussen tilbake i startelleveren til fordel for Martin Lundal og Adria Lopez.
    Hos gjestene er det kun èn endring. Fredriksen er inne på høyreback til fordel for Kalsaas.
    Lagene er ute på kunstgresset og vi er straks klare for avspark!
    0'
    Ranheim med avspark.
    1'
    Tønne forsøker å ta ned en ball, men mister fotfestet i underlaget.
    2'
    Nygard henger over Williams på vei frem. Dommer gir fordel før Ranheims venstreback sender ballen ut av spill.
    3'
    Erlien med et upresist innlegg mot bakerste. Ender i ingenting.
    4'
    Gjestene med litt skikkelig ballbesittelse for første gang i dag. Er inne med flere trekk på Ranheims halvdel, før de tvinges hjemover.
    6'
    Nygard med et C-moment av en gjennombruddspasning mot Fredriksen. Rismark er imidlertid våken og avverger.
    8'
    Tas kort før innlegget løftes på bakerste. Gjestene får avsluttet, men ballen går i tverrliggeren og over!
    8'
    Tønne med en avslutning en mållengde over.
    10'
    Reginiussen slår inn. Steen klarerer.
    12'
    Heades unna av Rismark. En avslutning fra Valsvik i returrommet går utenfor.
    12'
    En fin pasning fra Nygard mot Fredriksen som Eggen Rismark sklir rett i beina på Larsen. Sistnevnte smeller ballen over!
    15'
    Stor mulighet for Åsane! En pasning fra Valsvik ender hos Udahl, men OBOS-ligaens toppscorer stoppes av Barli!
    15'
    Ender i offside.
    15'
    Heades unna på bakerste.
    17'
    Sæter forsøker å få kontroll på et gjennomspill når Fredriksen legger han i bakken i feltet. Straffe til Ranheim!
    18'
    Ranheim scorer på straffe!
    Ranheim 1 - 0 Åsane
    Mål: Ole Christian Sæter
    Sæter setter ballen hardt nede til venstre for keeper og i mål!
    18'
    Gult kort til Åsane
    Jonas Fredriksen
    For fellingen av Sæter.
    18'
    Dermed tar hjemmelaget ledelsen nesten litt mot spillets gang etter to store muligheter for gjestene her i Ranheimsfjæra!
    20'
    Ranheim trykker på nå.
    22'
    Klareres på første stolpe.
    22'
    Ny stor mulighet for gjestene! Et flipperspill fører til at Fredriksen får avsluttet fra kloss hold. Barli slår unna!
    24'
    Ny fin mulighet, denne gangen for Ranheim! Kvande med en herlig crosser ut til Tønne som legger godt inn i feltet. Der er Sæter, men headingen går rett på Hille.
    26'
    Mål for Ranheim!
    Ranheim 2 - 0 Åsane
    Målgivende: Sivert Solli
    Ranheim dobler! Først er det Erlien som spiller en nydelig stikker til Solli. Vingen klarer imidlertid ikke å overliste Hille. Erlien får tak i returen og gir til Solli, som viser seg som en bedre servitør og finner Sæter. Han setter ballen kontrollert nede til venstre for Hille!
    28'
    Larsen kommer til en avslutning, men Barli holder forsøket.
    30'
    Sæter spiller Tønne fri. Vingen skyter i steget, men Hille slår til corner!
    31'
    Tas kort, men ender i innkast.
    31'
    Svært underholdende halvtime vi har lagt bak oss i fjæra! To offensive lag produserer sjanser på rekke og rad. Foreløpig kun vertene med uttelling.
    32'
    Valsvik med et forsøk over.
    32'
    Ranheim beleirer 16-meteren til Åsane! Ender i corner.
    34'
    Flipperspill i boksen før gjestene får avverget!
    34'
    Wolfe på et løp i bakrom. Pasningen holder ikke like høyt nivå. Utspill fra Barli.
    37'
    Klareres av hjemmelaget.
    38'
    Gjestene roper på straffe når Lassen går ned i feltet. Dommer Eskås ikke interessert.
    39'
    Flere spillere ligger nede. Solli og Tønne hos vertene. Nygard hos Åsane.
    40'
    Nygard og Tønne er oppe igjen. Solli får fremdeles litt tilsyn bak gjestenes mål.
    40'
    Ser ut som Solli skal prøve seg videre. Ranheim spiller i øyeblikket med ti mann.
    42'
    Solli er inne og begge lag stiller likt igjen.
    42'
    Reginiussen header Tønne gjennom. Austevoll får avverget til corner.
    44'
    Tas kort før innlegget kommer. Klareres.
    44'
    Henrik Udahl
    Sparker ned Williams.
    45'
    Williams går ned i duell med Lassen i feltet. Eskås lar seg ikke lure til å blåse.
    45'+1
    To minutter tilleggstid.
    45'+1
    Austevoll skaffer Åsane et frispark inne på vertenes halvdel.
    45'+2
    Frisparket klareres.
    45'+2
    Gjestene gir seg ikke, og Fredriksen skaffer en corner fra Williams.
    45'+3
    Heades unna og dommer blåser til pause.
    45'+3
    45'+3
    En meget underholdende førsteomgang er over. Etter de noe nervøse åpningsminuttene var unnagjort begynte kampen å åpne seg og begge lag skapte gode muligheter på løpende bånd. Etter to store Åsane-sjanser var det imidlertid Ranheim som røsket til seg ledelsen da Sæter ble lagt ned i feltet. Sæter selv satte straffen før han noen minutter senere også doblet ledelsen. Åsane er i aller høyeste grad med i denne matchen og kunne fort hatt både en og to scoringer selv også. Vi gleder oss til andreomgang!
    45'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Sigurd Kvile
    Ut: Sindre Austevoll
    46'
    Inn: Emil Kalsaas
    Ut: Jonas Fredriksen
    46'
    Vi er igang igjen. Gjestene med to bytter.
    46'
    Solli drar seg innover i feltet før han legger ballen over mål.
    47'
    Frispark til gjestene. Eggen Rismark og Lorentzen i tung duell. God posisjon like utenfor 16.
    50'
    Larsen slår frisparket via en forsvarer og til corner.
    51'
    Avverges i førsteomgang.
    51'
    Mål for Åsane!
    Ranheim 2 - 1 Åsane
    Mål: Eirik Wollen Steen
    Målgivende: Håkon Lorentzen
    Så sitter den for Åsane! Biter seg fast etter corneren. Ballen spilles over på motsatt hvor Lorentzen får lagt ballen til en umarkert kaptein Steen. Han har få problemer med å sette ballen i nota!
    52'
    Tønne ligger nede.
    54'
    Oppe igjen nå og tusler av banen. Får se om han klarer å fullføre.
    55'
    Så fikk Åsane den tidlige reduseringen de ønsket seg. Nå blir dette uhyre spennende!
    55'
    Ranheim ruller opp. Reginiussen legger ut til Tønne som løfter ballen på bakerste. Der stuper Sæter frem, men headingen går rett på Hille!
    57'
    Her blir det flere scoringer! Det tør jeg melde!
    58'
    Enorm dobbeltmulighet for hjemmelaget! Erlien stikker nydelig gjennom Solli med utsiden av foten. Pasningen 45 grader ut kommer naturligvis tilbake fra Solli. Avslutningen fra Erlien stoppes av Hille. Returen havner i føttene på en litt forfjamset Reginiussen som ikke får stokket beina skikkelig. Der burde det stått 3-1!
    58'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Magnus Blakstad
    Ut: Sivert Solli
    60'
    Ranheim 3 - 1 Åsane
    Målgivende: Mads Reginiussen
    FOR EN SCORING! Ole Sæter bestemmer seg like gjerne for å smelle til fra 25 meter. Kliner ballen opp i Hilles venstre kryss! Det er Mads Reginiussen som snapper opp ballen i forkant og gir til spissen, før han fullfører hattricket på aller beste vis. Enorm prestasjon!
    60'
    Så er det Åsane som er farlig frempå med en dobbelmulighet! Først får Udahl avsluttet. Returen fra Barli ender midt i feltet der Lorentzen etter litt klabb og babb får avsluttet. Avslutningen går utenfor!
    63'
    Dette er på ingen måte avgjort enda!
    65'
    Sæter blir liggende å vri seg utenfor banen. Fikk en trøkk etter en takling fra Steen.
    66'
    Vertene spiller med ti mann i øyeblikket.
    67'
    Ser ikke lovende ut for Sæter i øyeblikket. Sollie Rønning gjør seg klar.
    68'
    Inn: Ivar Sollie Rønning
    Ut: Ole Christian Sæter
    68'
    Klareres.
    68'
    Inn: Eirik Valla Dønnem
    Ut: Jakob Tromsdal
    69'
    Sollie Rønning spilles gjennom av Tønne. Avslutningen stoppes av Hille!
    69'
    Kalsaas spilles gjennom og får avsluttet. Barli stopper forsøket! Svinger virkelig i øyeblikket!
    71'
    Tas kort før en avslutning fra Valsvik går langt utenfor.
    72'
    Erlien skyter utenfor.
    73'
    Inn: Didrik Bjornstad Fredriksen
    Ut: Simen Lassen
    74'
    Inn: Harald Nilsen Tangen
    Ut: Stian Nygard
    75'
    Hjørnesparket smeller i den bakre stolpen og ut!
    76'
    Tønne med en lang ball i bakrom. Rønning jakter og kommer først på ballen. Rekker en avslutning som går rett på keeper. Hille får en trøkk men er oppe igjen.
    78'
    Bokses unna av Barli!
    78'
    Vågen kommer seg forbi på venstrekanten og slår inn i boks. Et sleivtreff fra Rismark fanges til slutt av Barli!
    80'
    Ny stor Åsane-mulighet! Udahl venter ut Rismark ned på rompa før han smeller til over mål. Vil ha corner, men får ikke det.
    82'
    Roet seg litt ned de siste par minuttene nå. Skal det ende 3-1 også denne gangen?
    85'
    Erlien prøver å unngå akkurat det! Drar seg inn og fyrer av. Keeper slår til corner!
    86'
    Tas kort.
    86'
    Reginiussen avvinkes for offside.
    86'
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Vegard Erlien
    88'
    Inn: Magnus Sandvik Høiseth
    Ut: Erik Tønne
    88'
    Det er lagt til fem minutter i fjæra.
    90'
    Ranheim 4 - 1 Åsane
    Mål: Ivar Sollie Rønning
    Målgivende: Sondre Sørløkk
    Så sitter spikeren i kista! Sørløkk spilles gjennom og velger noe overraskende å legge ballen videre til Ivar Sollie Rønning. Spissen sklir inn 4-1. Innbytterne punkterer for Ranheim!
    90'+1
    Ole Sæter er, ikke overraskende, kåret til dagens Ranheims-spiller av en lokal jury.
    90'+4
    Kvande skyter fra distanse. Utenfor.
    90'+5
    90'+6
    Ranheim er klare for semifinale i kvalifiseringen til Eliteserien 2021 etter å ha slått Åsane 4-1. Vi håpet på en like underholdende andreomgang som den første, og det må vi kunne si at vi også fikk! Det var derimot gjestene Åsane som skapte spenning da kaptein Eirik Wollen Steen reduserte til 2-1 kort tid etter pause. Med en halvtime igjen å spille bestemte Ole Sæter seg for å bli hattrick-helt med et kremmerhus av de sjeldne. Når Åsane så måtte ofre det meste fremover fortsatte kampen naturlig nok å bølge frem og tilbake. Bergenserne lyktes ikke å ta igjen to-målsforspranget, og på overtid avgjorde Sollie Rønning for hjemmelaget. Dermed er det Ranheim som reiser til Sogndal for semifinale i denne kvalifiseringen førstkommende tirsdag!