Hei, og velkommen til runde seks i Toppserien 2020. Røa får besøk av Avaldsnes på Røabanen i dag.
    Røa har hatt en tøff start på sesongen og jakter fortsatt sine første poeng. De to siste serierundene har Røa møtt Sandviken og Kolbotn. De var nære å ta poeng i begge kampene, men på grunn av to sene scoringer av Brochmann (Sandviken) og Hoff Klæboe (Kolbotn), står Røa fortsatt igjen med null poeng.
    Bortelaget har hatt en bedre start på sesongen. De har sikret seg syv poeng på fem kamper, men de har gått poengløse av banen de to siste serierundene. Det er derfor to lag som er ivrige etter å ta poeng etter en ganske dårlig periode. Avaldsnes har de to siste serierundene tatt en tidlig ledelse, men har ikke klart å holde på den kampen ut.
    Avaldsnes har taket på Røa, basert på tidligere oppgjør. Bortelaget har vunnet syv av de 15 siste oppgjørene og tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-2. da var det Winnem Jørgensen, Fjelldal, Ajibade og Jøsendal som sto for scoringene. Alle fire starter i dag. Men alt kan skje i dag, ettersom at Røa har sett veldig bra ut i det siste.
    Elise Thorsnes er tilbake i lagoppstillingen i dag og får spille fra start. Landslagsspilleren er ferdig med å sone den omstridte karantenen hun fikk etter oppgjøret mot Kolbotn i andre serierunde.
    Det er varmt i hovedstaden. Spillerne skal spille i strålende sol og ca. 25 grader. Det vil derfor trolig bli drikkepause midt i hver omgang, hvor lagene også får muligheten til å endre eller finpusse taktikken.
    Det utleveres noen ord og roser til Geir Nordby. Han leder i dag sin 601 kamp for Røa.
    0'
    Thorsnes sparker det i gang!
    1'
    Lyshoel header unna.
    1'
    Corneren går over feltet. Gorry kommer på andre siden og fyrer av noe som ligner et skudd.
    2'
    Røa har så vidt rørt ballen de første minuttene.
    3'
    Det ropes på frispark til Røa, men dommer lar spillet gå ettersom at ballen fortsatt blir holdt innad i laget.
    3'
    Avaldsnes presser fram et innkast høyt oppe i banen.
    4'
    Røa får frispark på egen halvdel. Jøsendal går litt for hardt inn i duellen der.
    4'
    Ajibade fosser framover, men vertenes kaptein gjør en glimrende forsvarsjobb.
    5'
    Røas klarering ender hos Fjelldal. Hun får sjansen til å kjøre på framover, og det gjør hun. Når hun ankommer 16-meteren prøver hun å legge ballen tilbake til Winnem Jørgensen. Pasningen er for svak og Avaldsnes klarerer sikkert.
    7'
    Ajibade drar seg pent forbi Harviken. Innlegget slår hun hardt på første. Røa klarerer.
    7'
    Corneren blir lagt på mål. Røas keeper, Nilsen, er våken og dytter ballen unna farlig område.
    7'
    Frispark til Avaldsnes på hjørnet av 16. Dommer tar en snakk med spillerne inne i feltet og frisparket tas på nytt.
    8'
    Avaldsnes har startet kampen meget sterkt. Røa har knapt kjent på ballen.
    10'
    Gorry på Avaldsnes ligger nede. Spillet stoppes og det tilkalles medisinsk hjelp.
    10'
    Terry dribler seg bakover i banen. Avaldsnes presser bra.
    12'
    Gorry jogger ut på banen igjen. Ser ut til å ha gått bra.
    13'
    Ajibade får ballen på høyresiden og får innkast.
    13'
    Utvik prøver å legge inn fra høyre, men ballen har vært ute. Innkast til Røa.
    14'
    Avaldsnes presser såpass høyt at Røa ikke har noe annet valg enn å lempe ballen oppover uten en spesifikk adresse.
    14'
    Røa bygger seg oppover. Innkast for innkast.
    15'
    Ajibade går hardt inn i presset på Terry og lager frispark.
    15'
    Mål for Avaldsnes!
    Røa 0 - 1 Avaldsnes
    Mål: Elise Thorsnes
    Målgivende: Rasheedat Ajibade
    Røa fomler det til. Etter å endelig ha fått flyttet en del spillere opp, snapper Ajibade opp en svak pasning i Røa-forsvaret. Hun fosser framover og legger ballen pent igjen hos Elise Thorsnes. Hun bruker noen touch før hun får fyrt av. Hun legger ballen sikkert til venstre for keeper.
    16'
    Corneren tas fra høyre og legges på bakerste. Winnem Jørgensen når den først, men det har ikke noe å si for dommer blåser for holding i feltet.
    18'
    Huseby gjør en god defensiv jobb og lager frispark til Røa.
    20'
    Røa legger inn fra høyre. Det er et bra innlegg, men Avaldsnes forsvarer seg godt.
    20'
    Legges på bakerste nok en gang. Ender med utspill fra keeper.
    20'
    Harviken prøver å kombinere med Terry på venstresiden, men pasningen går ut over sidelinjen.
    22'
    Fjelldal presser bra når Avaldsnes-forsvaret ikke gjør annet enn å sentre seg imellom.
    24'
    Terry sender en strålende pasning fram til Harviken. Hun får lagt inn, men innlegget er akkurat litt for høyt. En bra mulighet for vertene der.
    24'
    Winnem Jørgensen får tilsnakk etter en tøff duell.
    25'
    Birkeli takler fantastisk og vinner ballen. Pasningen videre til Terry er ikke like god og kontringen stopper. Terry får omsider lagt inn, men Avaldsnes har god kontroll.
    26'
    Terry velger å sende ballen videre når hun har ballen i en god skuddposisjon like utenfor 16. Nordby litt frustrert der.
    27'
    Huseby prøver å kombinere med Espås på høyresiden, men pasningen blir for lang og ballen triller ut over dødlinja.
    29'
    Røa har hatt mye ball etter scoringen.
    30'
    Terry spurter for å holde ballen i spill, hun greier det, men gir ballen rett til Avaldsnes-spilleren. Terry takler foten til spilleren og det dømmes frispark.
    31'
    Avaldsnes har tatt tilbake kontrollen.
    32'
    Røa lar Avaldsnes-forsvaret holde ballen seg i mellom en god stund før de skrur opp energien i presset.
    33'
    Spillerbytte - Røa
    Inn: Oline Fuglem
    Ut: Tuva Lotte Leschbrandt Espås
    33'
    Ender i ingenting. Røa må starte på nytt.
    33'
    Aabel sender en litt slapp pasning tilbake til Nilsen. Publikum skriker, men Nilsen avverger faren.
    35'
    Masdal holder på å miste ballen i Røa-forsvaret. Kunne blitt en kjempetabbe.
    36'
    Går litt trått for begge lag nå. Holder mye på rundt midten av banen.
    37'
    Røa sender ballen i bakrom. Fjelldal prøver å nå den, men Esson gjør det først.
    38'
    Kjempetabbe av Masdal! Hun prøver å finne Harviken på motsatt side, men pasningen blir for slapp. Ajibade snapper den opp, men Røa skaffer ballen kjapt tilbake.
    39'
    Legges i midten av feltet. Esson er ute og sikrer ballen med begge henda.
    40'
    Terry sender en pen pasning fram mot Fuglem. Avaldsnes header unna.
    41'
    To raske innkast til Avaldsnes.
    42'
    Legges i retning Decker. Hun får en kraftig dytt i ryggen, men spillet går videre.
    42'
    Terry sender ballen videre til Harviken. Hun prøver å finne Fjelldal der framme. Pasningen er god, men Fjelldal blir skjermet og når aldri ballen i tide.
    45'
    Gult kort til Avaldsnes
    Hanna Dahl
    Klager på dommer.
    45'
    Det legges til 1 minutt.
    45'+1
    45'+2
    Da var det pause! Avaldsnes åpner bra og etter 16 minutter sender Elise Thorsnes dem i ledelsen. Ajibade har jobbet bra og ga Thorsnes gode forutsetninger for å sette ballen i mål. Etter scoringen spilte lagene jevnt og Røa spilte seg til noen gode muligheter, men brukte de ikke særlig godt. Det har ikke vært en særlig hendelsesrik førsteomgang og mye av spillet har foregått på midten av banen. Røa må steppe opp om de skal utligne etter pausen.
    45'
    Lagene har byttet side og Røa sparker andre omgang igang!
    46'
    Røa og Terry legger tidlig inn fra venstre. Innlegget går over hele feltet.
    46'
    Gult kort til Røa
    Kathrine Winnem Jørgensen
    Går hardt inn i duellen, men er uenig med dommer i avgjørelsen.
    47'
    Spillet stoppes, Thorsnes trenger medisinsk hjelp.
    48'
    Avaldsnes legger inn fra venstre. Aabel klarerer til innkast.
    49'
    Ajibade vender seg og får fyrt av et skudd. Hun blir presset ganske hardt og skuddet bærer preg av det. Utenfor.
    50'
    Avaldsnes får frispark på midtbanen. Publikum føler seg urettferdig behandlet.
    50'
    Tvedten tar frisparket, men Aabel står sikkert i mot.
    51'
    Ajibade kommer seg fri ved dødlinjen. Innlegget blokkeres.
    51'
    Ender på hodet til Ajibade. Headingen går rett på keeper.
    51'
    Omgangen starter ganske likt som førsteomgangen endte. Jevnt.
    53'
    Hanna Dahl får lagt inn fra venstre. Innlegget går rett i klypene på Røa-keeperen.
    53'
    Birkeli gjør en bra forsvarsjobb på egen halvdel.
    54'
    Dårlig kommunisering fra Avaldsnes. Ballen sendes framover mot Terry, hun sender så Fjelldal gjennom. Esson er ute og gjør en god jobb. Kjempemulighet!
    56'
    Geir Nordby får dagens tredje gule kort.
    56'
    Spillerne samler seg rundt keeper og innlegget blir lagt rett oppi flokken. Der er Esson høyest.
    58'
    Kamilla Aabel
    Går i kroppen til keeper der.
    58'
    Ajibade header corneren unna.
    60'
    Avaldsnes presser høyt og vinner ballen.
    61'
    Jøsendal på en lang løperunde, ender til slutt med innkast til Avaldsnes. Bra jobbet.
    62'
    Spillerbytte - Avaldsnes
    Inn: Andrea Norheim
    Ut: Katrina Gorry
    62'
    Røa presser høyt nå. Lyshoel er oppe og jakter.
    64'
    Terry er livlig på kanten sin, men Utvik gjør en bra jobb når hun står i mot.
    64'
    Olaug Tvedten
    65'
    Synne Masdal tar frisparket på egen halvdel. Hun banker ballen oppover. Ajibade header unna.
    66'
    Jøsendal presser Lyshoel bra og skaffer Avaldsnes et innkast.
    66'
    Kaptein, Decker, ber Avaldsnes-spillerne om å roe seg ned. De er tydelig frustrerte etter en dommeravgjørelse.
    68'
    Olaug Tvedten sender Thorsnes gjennom. Skuddet blokkeres.
    68'
    Ender med utspill fra keeper.
    68'
    Nok en kjempetabbe av Synne Masdal! Hun sender ballen rett til Avaldsnes-spilleren. Ajibade kommer etter tre pasninger alene med keeper, men hun løper i offside. Masdal puster nok lettet ut.
    70'
    Fuglem snapper opp feilpasningen og gir Røa ballbesittelsen.
    71'
    Ajibade kommer inn igjen etter å ha fått medisinsk hjelp.
    73'
    To kjappe frispark til Avaldsnes på egen halvdel. Keeper tar begge.
    74'
    Ajibade kommer på høyresiden, men innlegget blokkeres raskt.
    74'
    Jøsendal med en overstegsfinte på venstresiden. Innlegget ender på hodet til Tennebø, men headingen går over mål.
    75'
    Fjelldal jakter en ball som blir sendt opp. Esson når ballen først.
    76'
    Begge lag sliter med å holde ballen innad i laget. Mye frem og tilbake her nå.
    77'
    Innkast til Røa oppe på høyre side.
    78'
    Huseby får noen dårlige touch og fomler ballen over dødlinja.
    78'
    Terry og Polkinghorne faller over hverandre i det begge jakter ballen.
    79'
    Huseby drar seg fint forbi et par Avaldsnes-spillere, men får så et dårlig touch. Mister ballbesittelsen der, Røa.
    80'
    Vilde Fjelldal
    For seint inne i en duell med Polkinghorne.
    80'
    Inn: Sarah Suphellen
    Ut: Oline Fuglem
    Innbytteren skal tilbake til benken.
    81'
    Olaug Tvedten sender ballen pent gjennom til Ajibade, men hun kommer fra offside.
    82'
    Frida Lyshoel
    Protester mot dommer Sarah Zangeneh.
    82'
    Geir Nordby klager mye og får sitt andre gule. Han må dermed forlate benken.
    84'
    Ajibade er god til å holde på ballen. Innlegget er dårlig og angrepet ender i ingenting.
    85'
    Røa får spille litt på motsatt banehalvdel, men Avaldsnes forsvarer seg godt når de nærmer seg 16-meteren.
    86'
    Andre gule kort til Avaldsnes
    Har klagd mye på dommer de siste par minuttene. Får til slutt gult kort og må dermed forlate banen. Avaldsnes må klare seg med 10 spillere resten av kampen.
    87'
    Avaldsnes klarerer i egen spiller to ganger på rad. Noen hektiske sekunder for forsvaret der.
    88'
    Inn: Marthe Enlid
    Ut: Ylinn Tennebø
    89'
    Lang pause i spillet her nå.
    90'
    Aabel er høyest i feltet, men får ballen oppå hodet og bommer dermed på mål.
    90'
    Det legges til 5 minutter.
    90'+1
    Lyshoel legger inn fra høyre, men ballen går over dødlinja.
    90'+1
    Rasheedat Ajibade
    Går veldig hardt inn i duellen der. Røa-spilleren blir liggende nede.
    90'+2
    Lagene samler seg i to sirkler når Røa-kapteinen får medisinsk hjelp på banen.
    90'+3
    Inn: Frida Dybvig Haugen
    Ut: Kathrine Winnem Jørgensen
    90'+3
    Winnem Jørgensen må få hjelp av banen. Fortsatt stopp i spillet.
    90'+5
    Avaldsnes får klarert unna frisparket. Aabel blir liggende nede og det ropes på straffe. Neppe noe straffe det.
    90'+6
    Det skal trolig spilles nye fire minutter.
    90'+7
    Det dømmes offside på Røa. Frustrasjonen stiger.
    90'+8
    Lyshoel legger inn i feltet. Mange hopper i været, men keeper, Esson, er høyest. Det dømmes dessuten frispark til Avaldsnes. Aabel går nok en gang i kroppen på keeper.
    90'+9
    90'+10
    Da var det over! Kampen ender som første omgang endte. Det var noen dramatiske sluttminutter, og på grunn av en skade på overtid nådde kampen nesten 100 minutter før det ble blåst av. Det har vært et jevnt oppgjør, uten altfor store sjanser til noen lag. Elise Thorsnes satte deres største sjanse i nettet. Fjelldal på Røa, hadde muligheten alene med keeper etter 56 minutter. Hun prøvde å dra seg forbi keeper Esson, men forsøket endte dårlig. Det gjør at Røa nok en gang går poengløs av banen. Neste uke møter Røa Klepp på bortebane. Avaldsnes har sikret seg 3 nye poeng og går opp på en foreløpig femteplass. Neste uke får de besøk av LSK.