Slutt

1-2

Sammenlagt
3 - 5
0-1
1-1
1-2
Supporterfordeling på VG
144
496
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God søndag, og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom PSG og Lyon i semifinalen av Champions League!
    Det er duket for returoppgjøret mellom disse to lagene, og kampen er fremdeles helt åpen. To scoringer fra Katoto så lenge ut til å sikre PSG en kontrollert seier i det første oppgjøret, men Lyon satte i gang en ordentlig sluttspurt i de siste minuttene. Tre scoringer på seks minutter sørget for at det er Lyon som går inn i kveldens oppgjør med en 3-2-ledelse. Lagene spiller som regel svært jevne kamper mot hverandre. Likevel har Lyon vist seg å ha et knepent overtak på PSG i de siste møtene mellom de to franske lagene.
    PSG ligger plassert som nummer to i hjemlig liga, og laget har kun tapt én seriekamp i løpet av sine 21 kamper denne sesongen. Det gjenstår kun ett oppgjør, noe som betyr at andreplassen allerede er sikret for dagens hjemmelag. Da kan fokuset flyttes over på andre turneringer, og Champions League er nok en viktig prioritet. Katoto var sikker foran buret semifinalens første kamp, og PSG er nok avhengig av at hun er like giftig i dag dersom de skal ha noen mulighet til å nå finalen. I seriespillet kommer vertene fra et uavgjortresultat i lokaloppgjøret mot Paris, som ligger komfortabelt på tredjeplass. Det var nok ingen prioritert kamp av hovedtrener Jocelyn Prêcheur, og han valgte å la flere av de store stjernene hvile under oppgjøret.
    Lyon har plassert seg trygt som nummer én på tabellen i hjemlig liga idet kun ett oppgjør gjenstår. De kommer fra en knepen seier mot Guingamp i forrige serierunde og står faktisk ubeseiret i alle seriekamper denne sesongen. Men, det betyr på ingen måte at det ikke går an å overraske laget fra Lyon. Brann gjorde det utrolige i gruppespillet mot dagens bortelag, da de kapret ett poeng på eget gress. Det viser at ingenting er umulig mot Lyon, selv om det er duket for en svært tøff oppgave for PSG. Gjestene hadde problemer mot PSG i første oppgjør, og nå gjenstår det å se om Lyon kan klare å rydde opp i problemene fra første spark på ballen i returoppgjøret. Én ting er i hvert fall sikkert før avspark, og det er at denne semifinalen kan gå absolutt alle veier.
    I går viste Barcelona at en snuoperasjon ikke er umulig. De lå under med ett mål før returoppgjøret, men sikret seg finaleplass på bortebane. Det er altså laget fra Spanias kystby som venter i finalen mot enten PSG eller Lyon. Der kommer etter all sannsynlighet både Engen og Graham Hansen til å ta plass ute på gressmatta. Nå gjenstår det å se hvem som får muligheten mot Barcelona.
    Klokken 16:00 blåser Ivana Projkovska i gang oppgjøret i den franske hovedstaden som dagens hoveddommer. Med seg langs sidelinja har hun Vjolca Izeiri og Staša Špur som assistentdommere. Mellom trenerbenkene er det Jelena Cvetkovi? som i dag skal beholde kontrollen som dagens fjerdedommer.
    PSG gjør én endring fra første oppgjør mot Lyon. Samoura kommer inn på midtbanen, og hun sender med det Albert på benken fra start i dag. Hovedstadslaget åpner kampen i en 4-3-3-formasjon.
    Lyon foretar seg to endringer i startelleveren fra laget som åpnet første kampen mot PSG. I de bakre rekkene er det Gilles som får muligheten fra start, mens van de Donk tar plass på midtbanen. Gjestene prøver seg også i en 4-3-3-formasjon fra start i dag.
    De elleve utvalgte fra hvert lag entrer gressmatta i dette øyeblikk!
    Champions League-hymnen er unnagjort, og avspark er med det sekunder unna.
    Kampen har startet
    0'
    Dumornay sparker i det hele i gang!
    0'
    Lyon jobber seg inn i boksen på høyre side. PSG får akkurat klarert i tide.
    1'
    Hjørnespark til Lyon
    1'
    Mål for Lyon!
    Paris Saint-Germain 0 - 1 Lyon
    Mål: Selma Bacha
    Målgivende: Melchie Dumornay
    Den korte varianten ender i scoring! Lyon får corner før to minutter er spilt. Bacha steller seg opp, og hun har med seg Dumornay ved hjørneflagget. Corneren tas kort, men Bacha får raskt kula tilbake i beina. Hun drar seg innover i banen og fyrer av et langskudd. De Almeida prøver å strekke en fot foran ballen, men hun rekker ikke fram. Ballen sitter knallhardt nede i høyre hjørnet, og Picaud rekker ikke ned i tide. Drømmeåpning for Lyon!
    2'
    Frisparket tas kort.
    3'
    Igjen kommer Lyon til en farlig pasning. De Almeida prøver igjen å strekke fram en fot, og denne gangen lykkes hun. PSG vinner kontroll på ballen.
    5'
    Frispark dypt på egen halvdel. Groenen tar den kort.
    5'
    Frisparket tas nok en gang kort.
    6'
    Lang ball mot Le Guilly på høyrekanten. Pasningen en noe upresis, og ballen triller til slutt ut over sidelinja.
    7'
    PSG vinner flere kast langs høyre side nå. De klamrer seg fast på Lyons halvdel.
    8'
    Bacha setter seg ned med og holder seg til foten, men hun er raskt oppe på beina igjen. PSG kan fortsette rekken med innkast langs høyrekanten.
    9'
    Geyoro svinger kula inn fra høyre side, men Lyon klarerer unna for denne gang.
    10'
    Chawinga prøver å drible seg fri nede ved dødlinja. Van de Donk gjør en god forsvarsjobb, og Chawinga roter til slutt ballen ut over dødlinja.
    11'
    Kort variant som ender opp hos Chawinga. Hun slår ballen inn foran mål. Det blokkeres, men hun vinner en corner.
    11'
    Gult kort til Lyon
    Daniëlle van de Donk
    Van de Donk er altfor sent ute i taklingen på egen halvdel. Det gule kortet ser meget korrekt ut.
    11'
    Corneren ender i klypene på Endler.
    13'
    Høy fot fra Chawinga. Det ender i et frispark til Lyon på gjestenes halvdel.
    14'
    Frisparket slås langt oppover i banen.
    14'
    Dumornay slår ballen lavt inn foran mål, men der er det ingen medspillere som når ballen.
    15'
    Frisparket på egen halvdel slås langt.
    15'
    Lang ball opp mot Chawinga. Kantspilleren setter i gang et løp, men pasningen er akkurat så hard at Endler får kontroll inne i boksen.
    16'
    Kort variant, og skuddet kommer nok en gang. Denne gangen er PSG raske i press og får blokkert skuddet.
    17'
    Backen tar frisparket kort på Lyons halvdel.
    19'
    Chawinga drar seg inn i boksen og vinner et hjørnespark.
    20'
    Corneren er godt slått mot bakre stolpe. Endler er ute for å bokse, men feilberegner. Hun er heldig med at headingen fra PSG ikke ender på mål.
    20'
    Diana drar seg vakkert inn i boksen. Hun kommer seg forbi tre spillere inne i boksen, men stanses av Picaud. Det vinkes til slutt for offside.
    22'
    Baltimore prøver seg fra langt hold, men det blokkeres. Returen lander i beina på Karchaoui som også vil prøve seg. Skuddet ender langt over mål.
    23'
    Baltimore legges i bakken i eget forsvar. Lyon vinner kula, men det blåses frispark.
    24'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    24'
    Diana tar med seg ballen inn i 16-meteren. Fra høyre side fyrer hun av, men avslutningen reddes kontrollert av Picaud.
    25'
    Chawinga kommer stormende framover langs venstrekanten. En strålende takling av Gilles avverger muligheten.
    26'
    Van de Donk får ballen i drømmeposisjon foran mål. Pasningen er god, men mottaket er mer klønete. PSG er lynraskt oppi press og får desperat avverget muligheten.
    28'
    Dumornay får kula et par meter utenfor 16-meteren. 20-åringen skyter, men et godt stykke over tverrliggeren.
    29'
    Frisparket tas kort på egen halvdel av vertene.
    29'
    Dumornay med et farlig innlegg inn mot van de Donk. PSG får akkurat blokkert pasningen får det oppstår ytterligere farligheter.
    30'
    Karchaoui svinger ballen inn fra venstre side, men det er svakt. Lyon klarerer enkelt unna.
    31'
    Karchaoui slår ballen lavt inn foran mål. Det blokkeres til corner.
    32'
    Innlegget stusses av Katoto, men ingen plukker mørkeblå plukker opp ballen.
    32'
    Samoura prøver seg med et skudd, men igjen er det langt over.
    33'
    Mot første stolpe, men der får PSG ballen unna.
    34'
    Egurrola er sent ute i en takling på Geyoro på midtbanen. Det blir frispark.
    35'
    Frisparket tas kort.
    35'
    Meget god posisjon på dette frisparket. Backen svinger kula inn i boksen, men det heades unna. Kunne også ha skutt derfra.
    37'
    Groenen prøver å få kontroll på kula nede ved dødlinja. Ballen spretter, og midtbanespilleren får ikke kontroll. Lyon vinner en femmeter.
    39'
    Mål for Paris Saint-Germain!
    Paris Saint-Germain 1 - 1 Lyon
    Mål: Tabita Chawinga
    Målgivende: Marie-Antoinette Katoto
    Chawinga smeller kula i lengste hjørnet! Dumornay kløner det til idet hun sender ballen rett til en blåkledd. PSG stormer framover, og Katoto får ballen utenfor 16-meteren. Hun ser Chawinga til venstre og spiller kula ut på kanten. Chawinga tar et par berøringer innover i boksen før hun kliner til med venstreslegga. Ballen sitter hardt, nede i motsatt hjørnet. PSG er virkelig tilbake i denne kampen!
    40'
    Frisparket slås langt opp i boksen.
    42'
    Diani skyter godt! Diani får ballen utenfor boksen og drar seg et par meter til venstre. Hun skyter på mål, og Picaud må strekke seg høyt for å pirke kula over tverrliggeren. Lyon er nære nok en gang!
    42'
    PSG får klarert innlegget unna.
    42'
    Nå gjenstår det å se om vi får flere scoringer før pause.
    45'+1
    Dumornay med nok en farlig pasning inn foran mål. De Almeida får stanset pasningen, og Picaud plukker ballen opp. Lyon mener det er tilbakespill, men den ser grei ut. Dommeren lar spillet fortsette.
    45'+1
    Frisparket tas kort på Lyons halvdel. PSG kommer seg til et innlegg, men i klypene på Endler.
    45'+2
    Pause
    45'+2
    Da er det pause Parc des Princes, og Lyon har fortsatt en knepen ledelse sammenlagt! Gjestene fikk en drømmeåpning på dette oppgjøret etter en corner. Da kun et par minutter var spilt, slo Bacha en kort pasning til Dumornay fra hjørneflagget. Bacha fikk ballen tilbake i beina og dro seg innover i banen. Hun fyrte av et skudd mot nærmeste hjørnet, og Picaud rakk ikke ned i tide. PSG tok over en del av angrepsfotballen etter Lyons scoring, og noen minutter før pause fikk de uttelling. Dumornay mistet ballen på egen halvdel, og PSG stormet framover. Katoto fikk kula utenfor boksen og spilte videre til Chawinga på venstre side. Med kun én motspiller foran seg, forsøkte hun seg med venstrefoten. Skuddet satt knallhardt nede i høyre hjørnet. PSG må fremdeles ut å jage scoring, og denne semifinalen er fortsatt helt åpen. Vi er straks tilbake med mer fotball!
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Amel Majri
    Ut: Delphine Cascarino
    45'
    Katoto sparker andre halvdel i gang!
    45'
    Bacha slår inn i feltet, men der er Picaud og fanger ballen.
    45'
    Dumornay slår inn i feltet, men PSG får ballen unna.
    47'
    Groenen blir liggende nede etter en duell med Diani, og vi får et stopp i spillet. Hun får litt behandling, men er til slutt oppe på beina igjen. Spillet settes i gang!
    47'
    PSG prøver seg med en pasning inn i boksen, men det blokkeres av en hvitkledd.
    49'
    Groenen med en upresis pasning framover i banen. Det kunne blitt farlig dersom den hadde endt opp hos en medspiller.
    51'
    Samoura får ballen langs høyrekanten. Hun drar seg helt ned til dødlinja og slår inn i boksen, men innlegget ender ut over dødlinja.
    51'
    To enorme muligheter for Lyon! Dumornay kommer seg helt alene gjennom og setter fart mot Picaud. Hun skyter, men målvakten varter opp med en flott redning. Horan får muligheten like etterpå inne i boksen. Hun prøver å lobbe kula over Picaud, men ballen settes over tverrliggeren.
    52'
    Innlegget er godt mot midten av feltet. Det heades på mål, men for svakt for å score på Endler.
    53'
    Bacha klinker til fra skrått hold! Dumornay spiller ballen fint til Bacha inne i 16-meteren. Hun fyrer til fra venstre side, men rett på Picaud. Det er et hardt skudd, men upresist. Lyon varter opp med flere gode muligheter nå!
    55'
    Frisparket tas kort.
    55'
    Gult kort til Lyon
    Ellie Carpenter
    Carpenter blir for voldsom i duellen og får et gult kort.
    55'
    Gult kort til Paris Saint-Germain
    Sakina Karchaoui
    Backen er høyt oppe med armen i ansiktet på van de Donk. Greit med gult på den.
    56'
    Målvakten slår frisparket langt.
    56'
    Frisparket tas igjen kort i området rundt mmidtbanestreken.
    58'
    Lyon med en farlig ball inn foran mål. PSG er heldig med at ingen hvitkledde får tak i den ballen inne i boksen.
    59'
    Corneren tas kort, men innlegget kommer raskt likevel. Picaud er ute og plukker i lufta, men hun glipper ballen. Det ser ut til å bli en farlig situasjon, men kamplederen blåser frispark til PSG.
    59'
    Målvakten tar frisparket kort.
    60'
    Igjen tas frisparket kort på egen halvdel.
    61'
    Godt innlegg, men det heades unna i førsteomgang.
    62'
    Ballen sparkes tilbake inn i feltet og lander i beina på Geyoro. Hun skyter, men Endler er nede og holder avslutningen.
    63'
    Picaud er ute på bærtur! Innlegget slås inn i PSGs 16-meter fra høyre side. Den går over alt og alle, men Picaud er likevel ute for å løpe etter ballen. Horan gjør det samme, og hun er først på den. Hun prøver seg på et skudd, men det blir ikke scoring denne gangen.
    64'
    Der er Picaud igjen ille ute! Det avsluttes på målvakten, men hun redder. Picaud klarer ikke å holde den og van de Donk vinner ballen. Hun ser at Dumornay er alene midt foran mål, og spiller til henne. Spisser fyrer av, men Picaud leverer en solid redning. Der retter hun opp i egne feil!
    64'
    Kort variant.
    65'
    Nok en gang kløner Picaud det fullstendig til for seg selv! Corneren tas kort og det blir noe fram og tilbake. Til slutt kommer det en høy ball mot Picaud, og målvakten skal bare fange kula enkelt. Hun glipper den likevel og er helt satt ut av spill. På en eller annen måte klarer PSGs utespillere å avverge den farlige situasjonen. Nå er det like før det går galt for Picaud!
    65'
    Frisparket tas kort i bakre rekker.
    68'
    Det begynner å haste for PSG nå!
    70'
    Frisparket på egen banehalvdel slås langt oppover.
    70'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Amalie Vangsgaard
    Ut: Jade Le Guilly
    72'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Vicki Becho
    Ut: Kadidiatou Diani
    73'
    Lyon triller ball i bakre rekker nå. Sakte, men sikkert jobber de seg oppover i banen.
    74'
    Vi får et stopp i spillet ettersom Baltimore blir sittende nede. Etter noe behandling er hun oppe på beina igjen. Spillet settes i gang!
    76'
    Majri prøver seg på en pasning gjennom i boksen, men den spilles rett til en mørkeblå. PSG setter i gang framover.
    76'
    Majri forsøker seg på et skudd, men i blokka og til corner.
    77'
    Godt innlegg, men Picaud er ute og plukker. Denne gangen holder hun ballen.
    77'
    PSG får ikke helt taket på denne kampen. Lyon får trille mye ball, og hovedstadslaget kommer ikke til de store sjansene.
    79'
    Mål for Lyon!
    Paris Saint-Germain 1 - 2 Lyon
    Mål: Melchie Dumornay
    Målgivende: Amel Majri
    Vakkert Lyonangrep! Lyon vinner ballen i farlig området. Dumornay setter fart framover i banen med ballen i beina. Hun legges i bakken, men spretter raskt opp igjen. Kula spilles videre ut til høyre mot Bècho, og innbytteren tar med seg ballen oppover. Bècho ser Majri inne i feltet, og hun prøver seg på en lav pasning inn mot henne. Majri viser gode ferdigheter idet hun legger kula til rette for Dumornay, selv med vet voldsomt press i ryggen. Dumornay gjør ingen feil og plasserer ballen i nettmaskene. Nå skal dette bli tøft for PSG!
    80'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Korbin Albert
    Ut: Jackie Groenen
    83'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Lieke Martens
    Ut: Sandy Baltimore
    83'
    Van de Donk blir liggende nede, og vi får et stans i spillet. Hun får litt behandling og er oppe på beina igjen. Kamplederen blåser spillet i gang igjen!
    84'
    Lyon tar seg godt med tid i de fleste situasjoner nå. De lukter nok en finale mot Barcelona!
    86'
    Det kommer en lav pasning fra Vangsgaard inn i boksen. Det blir for upresist, og Endler legger seg over ballen.
    87'
    Corneren slås høyt inn, men Endler er ute og plukker. Det blåses også et frispark til Lyon i den situasjonen.
    88'
    Frisparket slås langt.
    88'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Perle Morroni
    Ut: Selma Bacha
    90'
    Det er fortsatt tid til å score to mål, men det begynner å haste for PSG med å skape muligheter i det hele tatt.
    90'+1
    Innleggsposisjon på denne. Mot bakre stolpe, men der er Endler ute og bokser.
    90'+1
    Corneren tas raskt og kort. Det kommer et innlegg, men Lyon avverger farlighetene.
    90'+2
    Vangsgaard slår ballen inn fra høyre side, men det blir for høyt. Den suser over alt og alle.
    90'+3
    Dumornay får ballen på PSGs halvdel. Lyon ser ut til å ville forsvare seg, og hun blir ensom på topp. Spissen fyrer av et skudd, men avslutningen ender like over tverrliggeren.
    90'+5
    Lyon ser ut til å ha full kontroll på dette!
    90'+5
    PSG slår ballen langt opp, men der er det ingen for å få tak i kula.
    90'+6
    Kampen er slutt
    90'+7
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her