0-1
Aas90'+6
2-2
Supporterfordeling på VG
1 321
1 358
Author avatar

Ble dekket av NTB

    God dag og hjertelig velkommen til dagens liveoppdatering av Eliteserie-oppgjøret mellom Odd og Sandefjord.
    Kveldens oppgjør er en del av den tredje serierunde i Eliteserien og er en av flere derbyer denne runden. Sandefjord tar den korte turen langs E18 til Skien for å kjempe om 3 poeng.
    For hjemmelaget sin del var det stilt en del spørsmålstegn på hvor Kenneth Dokken og hans mannskap sto etter en medioker vinter. I første seriekamp hjemme på Skagerak arena var de uheldig når de tapte for Haugesund, men slo kraftig tilbake med en solid 0-1 seier borte mot Sarpsborg 08. Det bygger nok positivitet inn mot denne. I midtuken ble det 1-3 seier borte på Kollen road, mot 3 divisjonslaget Åskollen. Skadene har florert i Skien så langt i sesongen. Solholm Johansen er stadig ute etter kneskaden han pådro seg i fjor. Med seg på skadelisten har han fått Torgeir Børven, Leon Hien, Abdul Mugeese og nå sist klubbkaptein Steffen Hagen. Det gir nok litt hodebry for Dokken før dagens laguttak.
    Bortelaget Sandefjord har kun spilt en kamp i årets serie. Den var oppe i Trondheim, da man møtte Rosenborg. Vestfold-laget endte opp med å tape 0-2, men i følge rapportene var hvalfangerne lenge det beste laget i den kampen. Et drømmemål fra Ole Sæther og en kontring på slutten var det som skilte lagene da. Like positivt var ikke onsdagens cupkamp. Fløy fra Post Nord ligaen ble for sterke på Temptation Island på Flekkerøya og dermed er årets cupeventyr allerede over. Loris Mettler og viktige Danilo Al-Saed er meldt tilbake i full trening
    Historisk sett har Odd vært skarpest i disse oppgjørene, men i de nyeste oppgjørene har de blå fra Sandefjord virkelig slått fra seg. 4 seiere på de sju siste, samt at man møtte hverandre like før sesongstart, hvor bortelaget også var klart best og vant til slutt 0-2. I 2023 møttes lagene tre ganger. To av de var i Sandefjord hvor de blå vant 4-1 begge gangene, mens her i Skien vant Odd til slutt 3-2.
    Dagens dommer er Christian Moen fra Løvenstad. Med seg har han assistentdommerne Jon-Michael Knutsen (Løvenstad) og Ivar Michael Bergum Jahr (Raufoss IL Fotball). På VAR-kontoret sitter Harald Vollstad Sletner (Rustad Abildsø Sportsklubb) og Monica Brun Løkkeberg (Freidig, SPK).
    Lagene er klare. For hjemmelaget Odd er det vel som forventet. Kaptein Hagens kneskade betyr at nysigneringene Ivancevic og Miettinen danner stopperpar. Ellers er laget helt likt som i de to første seriekampene.
    Hos Sandefjord er det to endringer fra laget som serieåpnet med 0-2 på Lerkendal. Keto står fortsatt i mål og har med seg den samme back 4ereren foran seg, som i Trondheim. På midten er Mettler, som sto over cupkampen mot Fløy i midtuken med en ankelskade, å finne på benken, mens Damnjanovic Nilsson er inne i 11eren. I angrepsrekka tar Mvuka plass på høyrekant til fordel for Dunsby som ikke er med til denne. Det er heller ikke Al-Saed som viste seg som et scoop i fjorårssesongen etter overgangen fra svensk fotball. Han er rapportert tilbake i trening, men altså ikke blitt klar til denne.
    Kampen har startet
    0'
    Da har pyro og røyk lagt seg og Jørgensen kan spille kampen i gang.
    0'
    Offside for Sandefjord Fotball
    0'
    Lite å skrive hjem om de første 5 minuttene i Skien. Tett og jevnt, som forventet.
    4'
    Ruud tas av Mvuka nede ved eget hjørneflagg. Blir liggende å rulle i kunstgresset noen sekunder, men er raskt på beina igjen.
    7'
    Sandefjord som har kjempet til seg et ørlite initiativ nå. Spiller Odd lave, uten at det har vært tilløp til noen store muligheter foreløpig.
    9'
    Tewelde vinner ballen og et frispark midt på banen.
    10'
    Så kommer endelig dagens første mulighet. Førsgt er det Ottosens legg fra høyre som er for langt for Mvuka. Han henter inn ballen og slår inn fra motsatt side. Den når Ruud Tveter opp på, men headingen går noen meter på utsiden.
    15'
    Så er det Odd som ruller opp et godt angrep. Svendsen frispilles i mellomrommet og har plutselig et hav av rom å gå i. Han spiller etterhvert videre til Tewelde som fyrer løs. Synger i tverrliggeren bak Keto.
    16'
    Frispark midt på egen halvdel.
    16'
    Amin utfordrer mot Jørgensen og vinner frispark i et interresant område for gjestene.
    19'
    Kapteinen svinger den inn, men der står Miettinen og stanger unna.
    19'
    Sandefjord med sin tredje avslutning denne første snaue halve omgangen. Blåser den langt over fra 18 meter der Nilsson.
    20'
    Så er det nok en god mulighet for Ruud Tveter og Sandefjord. Pedersen svinger den inn fra høyre og finner pannebrasken til SF-spissen, som går opp alene mellom de to Odd-stopperne. Får ikke nok klem i avslutningen og når headingen i tillegg går midt på Hansen, blir det enkelt for sisteskansen.
    23'
    Ivancevic denne gangen som får headet unna.
    23'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Odd 0 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Fredrik Tobias Berglie
    Målgivende: Filip Ottosson
    Så scorer gjestene! Og det er en meget god heading fra Sandefjord midtstopper som gjør det. Sandefjord vinner tilbake ballen i bølgen etter frisparket og den havner ute hos kaptein Ottosson like foran Odds benk. Han svinger ballen inn med mye luft under seg. Fra 9-10 meter får Berglie stå merkelig alene og stange inn kampens første!
    24'
    Mål for Odd!
    Odd 1 - 1 Sandefjord Fotball
    Mål: Bork Bang-Kittilsen
    For en merkelig situasjon! Sandefjord keeper Ketp har ballen og skal kaste ut til sin midtstopper. Der hopper Bang-Kittilsen inn foran, som gjør at sisteskansen kaster rett i Odd-kanten og inn i eget mål. Da er vi like langt!
    27'
    Frispark
    28'
    Godt Odd spill, som fører til en god mulighet. Svendsen settes opp på rundt 20-meter og prøver å bøye den i det lengste hjørnet. Der ligger Keto og får bokset den unna.
    33'
    Offside for Odd
    33'
    Frispark
    34'
    For en blokkering av Ivancevic. Etter et langt utspill fra Keto havner ballen i mellomrommet til Amin, som kan tre gjennom Mvuka. Venstrekanten stormer mot mål, men i det han avslutter har Ivancevic løpt han opp og får lagt inn en saftig blokkering.
    35'
    Sandefjord kommer til et par avslutninger etter et legg fra Cheng på venstresiden. Det siste forsøket treffer en offside-plassert Ruud Tveter.
    36'
    Sandefjord har vært pigge utover i denne omgangen og mye skjer langs deres venstreside. Cheng trer gjennom Amin som får det første innleggsforsøket blokkert, før Mvuka sender i vei det neste. Det kommer ikke Ruud Tveter ordentlig over og sjansen renner ut i sanden.
    38'
    Så er Odd dristige i egen frispilling. Miettinen holder på å miste ballen like foran eget mål, men vinner den raskt tilbake igjen.
    38'
    Ny Sandefjord avslutning. Odd merkelig passive i og rundt egen boks og Markovic får satt opp Nilsson, som får avslutte upresset inne i 16-meteren. Indreløperen blåser den opp på tribunen.
    41'
    Offside for Odd
    44'
    Pause
    45'
    Og da tar lagene pause på stillingen 1-1. Det startet relativt bedagelig, men utover omgangen har det tatt mer fyr. Sandefjord må sies å ha vært det beste laget i vårsolen i Skien. Ruud Tveter har vært frempå med pannebrasken både to og tre ganger uten at det har blitt helt farlig, men det ble det da midstopper Berglie hadde tatt turen opp i hjemmelagets felt og stanget inn kampens første. Ikke lenge etterpå var det Sandefjords keeper som kom i fokus. Keto skulle enkelt og greit kaste ballen ut til sin midtstopper, men heiv den i stedenfor rett i Bang-Kittilsen, så ballen havnet i eget nett. Dermed er lagene like langt inn til hvilen.
    2. omgang
    45'
    Gjestene spiller i gang den andre omgangen.
    45'
    Og gjestene stormer umiddelbart i angrep de. En god vending fra Amin setter opp Markovic i god skuddposisjon. Får ikke noe klem i avslutningen, som havner godt til side for målet til Hansen.
    46'
    Så bryter Odd og Jørgensen sender Bang-Kittilsen på løp mellom. Vingen er ikke rask nok og midtstopper Kristiansen kommer seg inn i situasjonen igjen. Dermed stopper overgangen opp, til hjemmesupporternes frustrasjon.
    47'
    Sandefjord kommer til omgangens første store sjanse. Venstreback Cheng har vært meget frisk hele kampen og kommer nok en gang rundt på venstresiden. Innlegg hans finner Amin, som prøver å flikke ballen videre i mål, men den går på utsiden av stolpen.
    49'
    Nok en gedigen Sandefjord Mulighet. Ruud Tveter vinner ballen når Odd skal frispille og spiller gjennom Mvuka. Vingen prøver å bøye ballen rundt Hansen fra skrått hold, men avslutningen går en liten halvmeter på utsiden.
    50'
    Frispark
    54'
    Frispark
    55'
    Gult kort til Odd
    Salomon Owusu
    Cheng på nytt på vei fremover. Må stoppes med ulovlige midler og dermed blir det gult kort til Owusu.
    56'
    Frispark
    56'
    Mål for Sandefjord Fotball!
    Odd 1 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Stian Kristiansen
    Målgivende: Filip Ottosson
    Nok en gang er det en heading, nok en gang serverer Ottosson og nok en gang er det en midtstopper som gjør det! Ottossen er millimeterpresis med høyrelabben sin og finner Kristiansen med den dødballen. Den høyreiste midtstopperen styrer ballen helt bort i det lengste hjørnet og dermed er gjestene nok en gang i ledelsen. Og det er intet mindre enn fullt fortjent.
    57'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Bilal Njie
    Ut: Bork Bang-Kittilsen
    59'
    Svendsen ligger nede med en smell og det blir et lite stopp i spillet.
    61'
    Sandefjord med nytt frispark i rimelig identisk posisjon som på scoringen. Dommer blåser frispark motsatt vei i det dødballen blir slått.
    62'
    Frispark
    63'
    Mens Svendsen har kunnet fortsette etter at han lå nede, er det nå Owusu som tar telling og må ha behandling.
    66'
    Owusu ser også ut til å kunne fortsette, men på benken gjøres Midtskogen og Hussain klare.
    67'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Etzaz Hussain
    Ut: Mihajlo Ivancevic
    68'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Ole Erik Midtskogen
    Ut: Mikael Norø Ingebrigtsen
    68'
    Dobbeltbytte på Odd gjøres. Ivancevic ut og Hussain inn, betyr at Owusu tar plass som midtstopper, mens Midtskogen inn på topp betyr noen ekstra centimetere der fremme kontra Ingebrigtsen.
    69'
    Frispark midt på banen.
    70'
    Svinges inn mot målet til Hansen. Sisteskansen ser ut til å få en hånd på den inne i klynga og Odd får klarert.
    71'
    Frispark
    73'
    I det vi går inn i kampens siste kvarter er det gjestene som har veldig god kontroll her på Skagerak arena. Vertene har til gode å ha et avslutningsforsøk siden den merkelige scoringen sin. Og foruten den og Teweldes avslutning i tverrliggeren, har det vært langt mellom høydepunktene for de hvitkledde så langt.
    76'
    Offside for Sandefjord Fotball
    76'
    Sandefjord nære på å kunne skape en stor sjanse igjen. Det er vel en blanding mellom klarering og pasning fra Berglie som sender Markovic gjennom, men vingen er et halvsekund fra å kunne spille Ruud Tveter på blank kasse. I siste sekund kommer Miettinen til utsetning og blokkerer til corner.
    79'
    Miettinen stanger den unna på første stolpe.
    79'
    Frispark midt på banen.
    79'
    Heades unna av Sandefjord til ny corner.
    80'
    Svakt slått x2 av Ruud og Sandefjord får til slutt innkast på motsatt side av corneren.
    81'
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Sander Risan Mørk
    Ut: Alexander Ruud Tveter
    81'
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Aleksander Damnjanovic Nilsson
    83'
    Frispark
    83'
    Owusu er nede for andre gang i kampen og ser ut til å måtte gi seg denne gangen.
    84'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Jesper Skau
    Ut: Salomon Owusu
    85'
    Spillerbytte - Odd
    Inn: Syver Aas
    Ut: Tobias Svendsen
    85'
    Odds to siste bytter blir gjort i håp om å skape litt liv i det på slutten.
    86'
    Og da blir det mer fart i det umiddelbart. Njie kommer rundt på venstresiden og slår inn like over Midtskogen. På bakre venter ringrev Ruud, som bare må styre ballen inn mot mål igjen. Den forsvinner forbi feltet til en Sandefjord-forsvarer som får klarert.
    87'
    Frispark
    87'
    Så kommer endelig muligheten for Odd! Hussain er våken og tar et frispark midt på SFs halvdel raskt. Han spiller gjennom innbytter Aas direkte. Han får avsluttet skrått ut for mål og tvinger frem en meget god redning fra Keto i Hvalfanger-målet!
    88'
    Odd forsøker å slå litt lengre baller nå i jakten på en utligning, uten at det har lyktes nevneverdig foreløpig.
    90'+1
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Sebastian Mathisen
    Ut: Eman Markovic
    90'+1
    Spillerbytte - Sandefjord Fotball
    Inn: Vetle Walle Egeli
    Ut: Nishimwe Beltran Mvuka
    90'+1
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Fredrik Tobias Berglie
    90'+3
    Sandefjord forsvarer seg heroisk nå og får klarert det frisparket unna.
    90'+3
    Sandefjord holder ballen nede i hjørnet foran egne supportere og det ser ut til at de skal få dratt med seg 3 poeng hjem nå.
    90'+5
    Hjørnespark til Sandefjord Fotball
    90'+5
    Frispark
    90'+6
    Mål for Odd!
    Odd 2 - 2 Sandefjord Fotball
    Mål: Syver Aas
    Målgivende: Bilal Njie
    Men så skal de ikke det! Hansen banker frem det frisparket fra egen 16-meter. Først går den over duellen mellom Berglie og Midtskogen, før den stusses videre av Njie til Syver Aas, som plutselig er alene med keeper. Der banker innbytteren til og sender Skagerak arena til himmels. 2-2!!
    90'+6
    Gult kort til Sandefjord Fotball
    Hans Erik Ødegaard
    90'+7
    Kampen er slutt
    90'+7
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her