0-1
0-2
0-4
0-5
Supporterfordeling på VG
88
212
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Helt tilbake i 2011 vant Nybergsund 4-0 mot HamKam her på Nybergsund stadion på det nest øverste nivået i norsk seriefotball. Fra den kampen befinner faktisk tre spillere seg i HamKam i dag, Pål Alexander Kirkevold og Fredrik Sjølstad som den gang også spilte for Kameratene, samt Jonas Enkerud som på den tiden befant seg i Nybergsund. I tillegg er også daværende Nybergsund-målvakt Yngve Sandbuløkken keepertrener i HamKam i dag.
    HamKam er desperate etter en etterlengtet opptur, etter fire strake tap i Eliteserien. Det hjelper heller ikke for grønnbuksene at den tilhørende målforskjellen i disse kampene er på hele 4-16. Dette gjør at Hamar-laget nå har falt under nedrykksstreken, men det er bare dårligere målforskjell som gjør at de ligger bak Haugesund og Sandefjord på plassene foran. For Nybergsund sin del har det gått langt bedre til nå denne sesongen. Etter seks spilte kamper ligger de på andreplass i norsk 4. divisjon, kun poenget bak ledende Kongsvinger 2. Det er også gledelig for "Sundet" at spydspiss Nikolai Knezevic står med åtte nettkjenninger på disse seks kampene, noe som gjør ham til toppscorer i avdelingen.
    Hos HamKam er Halvor Rødølen Opsahl tilbake fra skade. Den unge midtstopperen fikk en kjenning i hamstringen i en treningskamp mot Sarpsborg 08 som holdt ham ute i seks uker. 20-¨åringen var på benken mot både Tromsø og Vålerenga uten å komme inn, så i dag får unggutten sine første minutter for hamarsingene. Også Amin Nouri og Rasmus Wiedesheim-Paul får sin første sjanse fra start denne sesongen. Duoen har kun fått minutter som innbyttere i Eliteserien til nå. Ellers er Marcus Sandberg tilbake mellom stengene etter å ha sonet karantene mot Vålerenga for det røde kortet han pådro seg langt inne i overtiden mot Tromsø runden før.
    Hos Nybergsund blir det gjort tre endringer fra laget som slo Flisa 5-0 for fem dager siden. Sander Svingen, Kilian Garcia og Sander Galåen går ut, mens Yago Pires, Ayomide Ademokun og Mats Breum kommer inn.
    Dagens hoveddommer er Johan William Grundt. Med seg langs linjene har han Ole Haukåsen og Jan Birger Hammerdal, mens Arion Shaqiri er fjerdedommer for anledningen.
    Det er også verdt å nevne at det blir en retur til Nybergsund stadion for Amin Nouri i dag. 33-åringen var utlånt til Nybergsund fra Vålerenga helt tilbake i 2008 mens tryslingene befant seg i norsk 1. divisjon, men backen spilte ikke mer enn én kamp for klubben.
    Også Jonas Enkerud og Lars Jendal har en fortid i Nybergsund. Enkerud spilte 79 kamper for klubben mellom 2010 og 2013, mens Jendal fikk 26 kamper på lån hos tryslingene i 2018. Begge er å finne på HamKams benk fra start i dag.
    Vi nærmer oss kampstart i Nybergsund, og folk begynner å finne seg til rette på tribunene i solskinnet værgudene har servert i dag. Det blåser dog litt, men alt ligger uansett til rette for en fin fotballopplevelse her på Nybergsund stadion!
    Lagene er på vei inn på banen. Avspark er like rundt hjørnet!
    Kampen har startet
    0'
    Wiedesheim-Paul prøver igjen å sette fart inn i Nybergsunds 16-meter fra høyresiden, men stoppes denne gangen av Pires.
    89'
    Henrik Udahl får æren av å trille igang for HamKam.
    0'
    HamKam får et tidlig innkast høyt i banen på høyresiden. Nouri tar det imidlertid kort til Opsahl.
    0'
    Stanges ut igjen fra midten av feltet.
    0'
    Klareres ut.
    1'
    Nytt innlegg fra venstre, men også dette heades vekk.
    2'
    Sjølstad pisker ballen frem til Wiedesheim-Paul på høyresiden av Nybergsunds 16-meter. Svensken får lagt inn, men Blom slår ballen ut i farlig område. Her får imidlertid Nybergsunds forsvar ryddet unna.
    3'
    Hernandez-Foster nærmest klatrer på ryggen til Mats Breum i duell om ballen ved midten. Frispark til hjemmelaget.
    4'
    Tas kort.
    4'
    Stuss ved første, men Galåen får beinet ballen vekk ved bakre stolpe.
    4'
    Kjærgaard utfordrer på venstresiden, men mister ballen til Galåen.
    5'
    Kjærgaard legger inn fra venstre. Ballen havner hos Nouri på motsatt side, som slår hardt tilbake inn. Kula treffer imidlertid ingen foran kassa denne gangen heller.
    6'
    Udahl mottar ballen i god posisjon foran mål, men spissen vinkes av for offside.
    8'
    Yago Pires med dagens første avslutning, men langskuddet går over målet til Sandberg.
    9'
    Tverrligger! HamKam ruller fint opp langs venstresiden, og Kjærgaard får tatt seg ned til dødlinja før han svinger inn. Midt foran mål stanger Udahl til, men hodestøtet går rett i treverket og ut igjen.
    10'
    Andersen prøver å finne Ademokun på venstresiden, men pasningen slås for langt foran angrepsspilleren som ikke rekker frem før den allerede har trillet over sidelinjen.
    11'
    Sjølstad vipper ballen inn mot vertenes 16-meter, men den spretter helt inn til Blom.
    13'
    Kjærgaard slår ballen hardt inn fra venstre, men den går rett på Blom som holder den i fast grep.
    14'
    HamKam prøver seg på høyresiden nå, men ballen går ut til et Nybergsund-kast etter iherdig innsats fra Jondic i vertenes forsvar.
    15'
    Kjempesjanse for HamKam! De prøver seg gjennom midten denne gangen, og plutselig er Wiedesheim-Paul gjennom. Spissen går for et forsøk på å sende ballen under Blom, men svensken får reddet avslutningen.
    17'
    Nouri slår inn fra høyre, men vertene får klarert.
    18'
    Kurtovic med et innlegg fra høyresiden denne gangen. Kjærgaard stiger til værs ved bakerste stolpe, men får ikke ordentlig treff på ballen og den går til side for målet til Blom.
    19'
    Kurtovic prøver seg igjen på høyresiden, men kommer seg ikke forbi Jondic som får klarert til innkast.
    21'
    Mål for HamKam!
    Nybergsund 0 - 1 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Amin Nouri
    Udahl prikker HamKam i ledelsen! Et langt kast fra Nouri spretter hele veien inn til Udahl, som tar ett steg med ballen før han klemmer den inn i hjørnet bak Blom.
    22'
    Mål for HamKam!
    Nybergsund 0 - 2 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Oliver Kjærgaard
    Udahl igjen! HamKam bryter ved midten når vertene slurver. Kjærgaard sender Udahl kliss alene gjennom, og HamKams spydspiss får en enkel oppgave med å doble ledelsen for bortelaget.
    23'
    Hernandez-Foster sender ballen opp til Kongsro på venstrekanten, men et litt uheldig touch fra HamKam-backen gjør at den går over dødlinja.
    25'
    Kjærgaard prøver seg fra hjørnet av Nybergsunds 16-meter, men Blom får slått ballen over tverrliggeren.
    26'
    Heades ut til et nytt hjørnespark.
    26'
    Mats Breum får frispark etter en duell midt i feltet.
    26'
    Hamres oppover banen.
    27'
    Hernandez-Foster kriger med Ademokun om ballen ved midten, men Nybergsund-spissen får til slutt frispark.
    28'
    Tas kort.
    28'
    Nouri går i bakken i duell med Andersen på høyresiden. Det ropes om frispark, men dommer er ikke enig og signaliserer for utspill fra Blom når ballen triller over dødlinja.
    30'
    Nouri sender ballen inn fra høyre, men Jondic klarerer ut til innkast.
    31'
    Gigantsjanse for HamKam! Nouri og Kurtovic kombinerer innover fra høyre, og førstnevnte legger til slutt inn. Ved bakre stolpe ser det ut til at Kjærgaard bare skal plassere ballen i mål, men han sender den til for stolpen. Der burde det stått 0-3!
    32'
    Erik Breum ligger nede med en skade i foten etter en smell i duell med Kurtovic.
    33'
    Breum kommer seg på beina igjen og ser ut til å kunne fortsette.
    33'
    Wiedesheim-Paul prøver å dytte gjennom til Udahl, men Blom rykker ut og får kastet seg over ballen i tide.
    34'
    Mål for HamKam!
    Nybergsund 0 - 3 HamKam
    Mål: Rasmus Wiedesheim-Paul
    Målgivende: Vegard Kongsro
    Der sitter den tredje for HamKam! Kongsro vinner til seg ballen på venstresiden og ser at det er rene motorveien inn mot mål for Wiedesheim-Paul. Spissen takker og bukker og prikker ballen i nettet bak en sjanseløs Blom.
    34'
    Rødølen Opsahl med en lang ball opp mot Nybergsunds 16-meter, men den går helt inn til Blom.
    37'
    Kurtovic med innlegg fra høyre, men Blom er ute og fanger ballen.
    39'
    Sjølstad lemper ballen opp til Kongsro på venstresiden. Backen slår deretter et innlegg som går rett i hånda på Breum. Frispark til HamKam rett utenfor vertenes 16-meter nede ved dødlinja.
    40'
    Lempes inn mot bakre, men vertene klarerer.
    41'
    Hernandez-Foster løpes overende av Mats Breum og får frispark ved midten.
    42'
    Tas raskt.
    42'
    Kjærgaard kommer til skudd innenfor vertenes 16-meter, men det går rett i blokka.
    43'
    Hjørnespark til HamKam
    43'
    Mål for HamKam!
    Nybergsund 0 - 4 HamKam
    Mål: Fredrik Sjølstad
    Målgivende: Oliver Kjærgaard
    Kjærgaards slår hjørnesparket inn mot første stolpe, hvor Sjølstad header ballen videre inn i mål.
    43'
    Megasjanse for HamKam! Udahl får ballen på vei inn mot mål, og med en enkel vending sender han Jondic rett ut i pølseboden. Har bare Blom igjen, men sender skuddet til side for den lengste stolpen. Der burde det stått 0-5!
    45'
    Pause
    45'
    Det er pause i Nybergsund på stillingen 4-0 til HamKam. Det er en ganske tydelig divisjonsforskjell mellom lagene, og hamarsingene har tidvis herjet med et hjemmelag som så mer og mer preget ut. Spørsmålet nå er om HamKam slipper opp på gassen etter hvilen eller om de ønsker mer her.
    2. omgang
    45'
    Vertene sparker igang den andre omgangen!
    45'
    Spillerbytte - Nybergsund
    Inn: Joona Halla
    Ut: Brian Anton Blom
    45'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: John Olav Norheim
    Ut: William Kurtovic
    45'
    Keeperbytte hos Nybergsund, som setter inn Halla for Blom. HamKam setter inn Norheim for Kurtovic, noe som gjør at han tar plass i midtforsvaret mens Sjølstad går opp på midten.
    46'
    Sjølstad er nære ved å tråkle seg vei helt gjennom, men mister til slutt ballen til Nybergsund-forsvaret.
    47'
    Skoglund prøver å tre gjennom til Knezevic når vertene får en sjelden kontringsmulighet, men Sandberg rykker ut og klarerer.
    49'
    Mål for HamKam!
    Nybergsund 0 - 5 HamKam
    Mål: Henrik Udahl
    Målgivende: Amin Nouri
    Udahl setter sitt tredje for dagen! Ballen spilles inn i Nybergsunds 16-meter, hvor en feilvendt Udahl vender om og får plassert ballen i nettet bak innbytter Halla.
    50'
    Nouri og Mats Breum er oppe i tottene på hverandre nok en gang, og får denne gangen tilsnakk av dommer.
    51'
    Udahl utfordrer på venstresiden av Nybergsunds 16-meter, men mister ballen til Erik Breum.
    52'
    Nouri prøver å ta seg forbi Andersen på høyresiden, men Nybergsund-backen får klarert til innkast.
    54'
    Klareres ut til et nytt hjørnespark.
    55'
    Slås hardt og lavt til Udahl som får avslutte upresset fra midten av feltet, men skuddet går over mål.
    55'
    Spillerbytte - Nybergsund
    Inn: Sander Meidell Galåen
    Ut: Ayomide Akorede Ademokun
    Ademokun må ut med skade, og ersattes av Sander Galåen.
    56'
    Nouri holder en lang ball i spill nede ved dødlinja på høyresiden. Slår den deretter via Andersen og så tilbake i seg selv før den passerer dødlinja ut til femmeter fra Halla.
    58'
    Rett i stolpen! Kjærgaard slår inn fra venstre, og ved første stolpe stanger Wiedesheim-Paul til. Dessverre for gjestene går hodestøtet via i stolpen og ut.
    59'
    HamKam presser voldsomt, men Nybergsund får klarert fra innenfor egen boks.
    60'
    Får frispark ved midten. Pires tar det kort.
    60'
    Mats Breum prøver å få med seg ballen fremover fra midten, men møter veggen i form av Norheim.
    60'
    Gult kort til Nybergsund
    Mats Botten Breum
    Kjefter på seg gult etter møtet med Norheim.
    60'
    Kjempesjanse for HamKam! Sjølstad legger inn fra høyre, og midt foran mål hamrer Wiedesheim-Paul til. Skuddet går imidlertid rett på Halla som slår den ut igjen. Deretter prøver Hernandez-Foster seg fra distanse, men skuddet går over.
    62'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Jonas Enkerud
    Ut: Henrik Udahl
    62'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Benjamin Faraas
    Ut: Fredrik Sjølstad
    62'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Tore Sørås
    Ut: Kobe Hernandez-Foster
    63'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Aleksander Melgalvis
    Ut: Amin Nouri
    63'
    Fire bytter fra HamKam som altså setter inn både Enkerud, Melgalvis, Faraas og Sørås.
    64'
    Rødølen Opsahl prøver å finne Melgalvis på høyresiden, men innbytteren klarer ikke å holde ballen i spill.
    65'
    Kongsro legger inn fra venstre, men Jondic får headet ut til hjørnespark.
    65'
    Møter panna til Norheim, men ballen går langt over målet til Halla.
    65'
    Melgalvis felles på hjørnet av Nybergsunds 16-meter og får frispark.
    67'
    Heades ut ved bakerste. Holdes imidlertid i spill innenfor 16-meteren, og Rødølen Opsahl kommer etter hvert til et skudd som blokkeres.
    67'
    Vertene klarerer ut.
    68'
    Sørås kommer til skudd fra innenfor vertenes 16-meter, men forsøket går rett på Halla som holder ballen.
    70'
    Akrobatisk forsøk fra Wiedesheim-Paul! Melgalvis slår inn fra høyre, og vred bakerste stolpe prøver HamKams svenske spiss seg med et saksespark som går over mål.
    71'
    Spillerbytte - Nybergsund
    Inn: Kilian García
    Ut: Mats Botten Breum
    71'
    Spillerbytte - Nybergsund
    Inn: Sander Vestues Svingen
    Ut: Kristian Skoglund
    71'
    Heades ut ved første stolpe.
    72'
    Kongsro rives i bakken på venstrekanten og får frispark.
    74'
    Tar det raskt.
    74'
    Nytt frispark til HamKam, denne gangen litt utenfor Nybergsunds 16-meter i god posisjon. Kjærgaard gjør seg klar.
    74'
    Sender det over muren, men Halla kaster seg og får reddet.
    74'
    Faraas utfordrer på venstresiden, men kommer seg ikke forbi Jonas Galåen og får til slutt frispark dømt mot seg.
    75'
    Tar det kort.
    76'
    Det meldes om 472 tilskuere her i dag.
    76'
    Knezevic går i bakken ved midten og får frispark.
    76'
    Tas raskt.
    76'
    Stor sjanse for HamKam! Norheim lemper ballen opp til Melgalvis, som header den over Andersen før han tar seg forbi backen og legger inn. Ved midten av feltet kommer Wiedesheim-Paul til avslutning, men skuddet sendes til side for den lengste stolpen.
    79'
    Kjærgaard vipper ballen gjennom til Melgalvis, men flagget er oppe på HamKams kaptein.
    80'
    Denne gangen er det Enkerud som tres gjennom, men også han står i offside.
    81'
    Melgalvis slår et innlegg via Andersen og ut til innkast.
    82'
    Ny stor mulighet for HamKam når Sørås bryter midt på Nybergsunds halvdel og får gitt videre til Enkerud. Sistnevnte dytter den så videre ut til Melgalvis som legger inn, men foran mål går Wiedesheim-Pauls avslutning via en spiller og ut til corner.
    85'
    Kommer en avslutning fra Faraas, men denne går over mål.
    85'
    Galåen slår langt opp mot Knezevic, men Sandberg står høyt og får headet ballen vekk.
    86'
    Bjarnason vipper ballen opp til Melgalvis, som står omtrent en mil i offside.
    87'
    Pires felles både én og to ganger midt på egen halvdel og får til slutt frispark.
    87'
    Sender det ut til Andersen.
    88'
    Wiedesheim-Paul tar seg vei inn i Nybergsunds 16-meter, men Erik Breum får sklidd inn og blokkert innlegget ut til corner. Viktig inngripen fra Nybergsund-forsvareren der.
    88'
    Faraas prøver å finne Melgalvis på høyresiden av Nybergsunds 16-meter, men innlegget slås for høyt og går over HamKam-kapteinen.
    89'
    Wiedesheim-Paul prøver igjen å sette fart inn i Nybergsunds 16-meter fra høyresiden, men stoppes denne gangen av Pires.
    89'
    Nybergsund kommer seg hele veien frem til HamKams 16-meter, men her klarerer Kongsro ut til innkast.
    90'+1
    Garcia slår inn fra høyre, men ballen går helt inn til Sandberg.
    90'+1
    Kongsro legger ballen over til Melgalvis som deretter slår hardt inn mot første stolpe. Her bommer Wiedesheim-Paul på ballen før Jondic får klarert ut til corner.
    90'+2
    Rødølen Opsahl stanger ballen over mål ved første stolpe.
    90'+2
    Stor sjanse for HamKam når Wiedesheim-Paul og Faraas setter fart mot mål. Svensken trer gjennom unggutten, men sistnevntes skudd reddes mesterlig av Halla.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her