1-1
1-2

Ble dekket av Mikal Emil Aaserud

Hei og velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Norge og Sveits i U21-EM!
    Leif Gunnar Smerud har ledet U21-gutta siden 2014, og avslutter sin periode som landslagssjef med dette mesterskapet i Romania og Georgia. Foto: Line Møller, VG
    Norge har deltatt i U21-EM to ganger tidligere: 1998 og 2013. Begge gangene endte det med norsk bronse.
    I tillegg til Sveits, er Norge i gruppe med Frankrike og Italia. De to møtes klokken 20:45 i kveld. Alle lag møtes én gang, og de to beste lagene i gruppen går til kvartfinale.
    Vinneren av Norges gruppe vil møte toeren i gruppe B i kvartfinalen, mens toeren i Norges gruppe møter vinneren i gruppe B. Gruppe B består av Spania, Ukraina, Kroatia og Romania.
    Norges kamper og finalen i U21-EM sendes gratis på VG og NRK. Det eneste du trenger for å se dagens kamp er å logge inn i videovinduet øverst i denne liven. Restene av kampene i mesterskapet sendes eksklusivt på VG+ Sport.
    Hvor langt tror du Norge går i U21-EM?
    Utslått i gruppespillet.
    30%
    Videre fra gruppespillet, men utslått i kvartfinale.
    Antall stemmer: 984
    Norge (4-3-3): Hedenstad Christiansen - Sebulonsen, Heggheim, Daland, Wolfe - Mannsverk, Zafeiris, Hove - Ceïde, Botheim, Bobb.
    Norge-benken: Klaesson, Sandberg, Kitolano, Jatta, Hjelde, Sahraoui, Rösler, Evjen, Nusa, Solbakken, Kamanzi, Christensen.
    Sveits (4-4-2): Saipi - Blum, Stergiou, Burch, Omeragic - Ndoye, Sohm, Jashari, Imeri - Stojilkovic, Rieder.
    Andreas Braathen
    Hvordan skal Norge ha best mulighet for å komme videre til sluttspillet?
    De bør nok i hvert fall vinne kampen i kveld.
    I VGTV-studio diskuterer ekspertene Tor Ole Skullerud og Kjetil Rekdal den såkalte brakkesyken og hvordan man holder unge og lovende spillere på hugget og fornøyde under et slikt mesterskap som U21-EM. Skullerud mener spillerne må «smøres». Rekdal sier følgende: - Du må være flink med folk, passe på og ta vare på alle. Her er det folk som er skuffet i dag, sier den tidligere Rosenborg-treneren og tenker dermed på dem som har havnet på benken i denne åpningskampen.
    - Jeg tror Norge har en bra sjanse, men så må ikke noen tenke at Sveits er en dårlig motstander. Jeg håper og tror at Norge er gode nok til å få med seg tre poeng, sier tidligere U21-sjef Tor Ole Skullerud om det som venter de norske gutta i åpningskampen.
    Der marsjerer lagene ut på banen. Erik Botheim går først blant de norske med kapteinsbindet på.
    «Ja, vi elsker» har akkurat runget utover stadion i Cluj, Romania. Lagene hilser litt på hverandre og straks er det avspark.
    Der er kampen i gang. Norge åpner med en langpasning.
    1'
    Norge legger Sveits umiddelbart under press. Aggressiv start av Leif Gunnar Smeruds menn.
    1'
    Der kommer den første muligheten! Det slås inn fra høyre, en spiller hopper over ballen og innlegget treffer Botheim. Men det ser ut som om ballen kommer litt overraskende på ham og triller utenfor mål.
    4'
    Der er Sveits farlig frempå. De rødkledde kontrer og Ndoye fyrer av fra distanse. Går via en norsk spiller og utenfor.
    7'
    Heggheim er nede og må få litt behandling etter corneren. Ser ut til å riste den av seg fort.
    8'
    Ceide er litt for sent ute i en takling mot sveitsiske Sohm. Er nok ikke langt unna det gule kortet der, den norske kantspilleren.
    8'
    Der er Botheim farlig frempå! Hove gjør en god jobb ute til høyre og får slått inn. Der vinner Botheim duellen med Sveits-forsvareren, men headingen er litt for svak og plukkes av keeperen.
    9'
    Der er Norge farlig frempå igjen. Bobb fører opp, slipper Hove gjennom i bakrom. Han slår inn, treffer Ceide inne i 16-meteren, men avsluttet noen meter utenfor.
    10'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Sveits
    Mål: Emil Konradsen Ceide
    Målgivende: Christos Zafeiris
    Og der sitter den! Daland spiller til Zafeiris, som videre finner Ceide i mellomrommet. Han viser ypperlig nærteknikk, holder en spiller unna og danser seg unna to til. Så skrur Sassuolo-spilleren ballen nydelig i lengste hjørne.
    19'
    Det hadde vært noen rolige minutter i forkant av scoringen. Var ikke mye som skulle tilsi at Norge skulle gå opp i ledelsen. Men plutselig fant laget ut av det og de riktige åpningene.
    19'
    Bobb forsøker å drible av et par mann. Lykkes godt og slår inn. Blir blokkert i siste liten og går til corner for Norge.
    21'
    Corneren er god! Ballen detter rett ned i beina på Sebulonsen som avslutter over mål fra syv-åtte meter!
    22'
    DRØMMESTART: De norske spillerne jubler vilt etter 1-0-scoringen mot Sveits. Foto: NTB
    23'
    Ny corner for Norge nå.
    24'
    Nok en god mulighet for Norge på det hjørnesparket. Det er Daland som rager høyest, men headingen går over mål.
    24'
    Sveits' Ndoye er farlig frempå her. Han får først en sjanse fra 16 meter som blokkeres. Han prøver seg igjen med samme utfall. Men litt passivt forsvarsspill av Norge der.
    26'
    Oscar Bobb herjer ute på høyresiden igjen. Fantastisk prestasjon mot to-tre forsvarere og spiller frem til Hove. Han klarer ikke stokke beina ordentlig og skyter rett i blokka. Den burde han ha utnyttet bedre.
    30'
    Heggheim får tilsnakk etter en ganske røff takling mot en Sveits-spiller. Kunne nok vært et gult kort der. Frispark blir det i hvert fall.
    30'
    Gult kort til Norge
    Johan Hove
    Blir taklet sent av Sveits-midtstopper Burch. Da fyrer begge to mot hverandre. Dommeren liker ikke det og deler ut det gule til begge.
    33'
    Gult kort til Sveits
    Marco Burch
    34'
    Mål for Sveits!
    Norge 1 - 1 Sveits
    Mål: Dan Ndoye
    Zafeiris mister ballen på midtstreken. Sveits kontrer umiddelbart og Ndoye settes opp i god posisjon. Han drar seg inn i banen og skyter mer eller mindre midt i mål. Norge-keeper Hedenstad Christiansen ser rett og slett ut til å stå feil i målet idet skuddet går. - Forferdelig balltap, sier VGTV-ekspert Kjetil Rekdal. - Det ser ut til å være en plasseringsfeil, sier kommentator Vegard Aulstad om keeperen.
    34'
    Norge virker ikke preget av utligningen. Bobb fortsetter å levere godt ute til høyre, men denne gangen blir det ingenting ut av innlegget.
    38'
    Norge, denne gangen ved Mannsverk, spiller med litt høy risiko. Igjen kontrer Sveits i full fart. Ndoye får sjansen denne gangen også, men sleiver litt i avslutningsøyeblikket. Norge slipper med skrekken.
    40'
    Gode tendenser i Norges angrep. Bobb får ballen i mellomrommet. Slipper gjennom til Sebulonsen, men pasningen er litt for hard. Sveits tar over.
    43'
    Ett minutt er lagt til denne omgangen.
    44'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Joshua Kitolano
    Ut: Sivert Mannsverk
    Smerud gjør ett grep i pausen. VGTVs eksperter, Tor Ole Skullerud og Kjetil Rekdal, er litt overrasket over akkurat det, men påpeker begge at det kan være ting som har skjedd resten av de som følger med ikke vet om.
    45'
    U21-trener Leif Gunnar Smerud gjennomførte også et pauseintervju med VG. - Vi får jo sjanser hvis vi gjør det med vi hadde som plan. Så gir vi vekk litt dumme overganger i mot, oppsummerer han den første omgangen. Han ga noen klare beskjeder til laget i pausen: - Nå må vi ville det mest, det er en kamp mellom to jevne lag, og må være litt smartere i noen faser.
    46'
    Der er Ceide nære å få til det helt store! Drar seg gjennom alt og alle, er litt heldig med at en Sveits-forsvarer sklir, og plutselig er han nære å få avsluttet alene med keeper. Men Sveits-sisteskansen får ryddet opp til slutt.
    48'
    Norge har vært klart best første fem minuttene av denne andreomgangen.
    50'
    SVEITS' VIKTIGSTE OFFENSIVE KORT: Dan Ndoye, her i duell med Norges Henrik Heggheim, har scoret og vært en stor trussel i torsdagens kamp. Foto: NTB
    51'
    Oscar Bobb drar seg lekkert innover i banen fra sin venstrekantposisjon. Denne gangen gjør han det selv og skyter fra distanse. Keeper må gi en skummel retur der, men sveitserne får ryddet opp til slutt.
    53'
    Krister nuojua
    Hvorfor kan Erik Botheim 23år spille u21 landskamp?
    Han er med fordi du må ha vært 21 eller yngre idet kvaliken begynte.
    Alan Tano
    Hva tror du er Norges sjanser i dette mesterskapet og tror du Smerud har gode kort på hånda mtp. Ledig stilling hos Vålerenga?
    Usikker på sjansene. Men bør vinne her i det minste. Smerud og Vålerenga har jeg ikke veldig mye innsikt i!
    Norge 1 - 2 Sveits
    Mål: Kastriot Imeri
    Målgivende: Fabian Rieder
    Nei, nei, nei! Så skjer det som ikke skal skje. Sveitserne broderer seg lekkert gjennom to ledd. Så får Imeri ballen, vender opp fort, og prikker ballen i det ene hjørnet!
    55'
    Norge i angrep. Bobb utfordrer, slår mot bakerste, men innlegget er litt for høyt for Botheim.
    58'
    Frispark til Norge. Zafeiris skal slå inn.
    59'
    Det blir litt upresist og går utover dødlinja.
    60'
    Spillerbytte - Sveits
    Inn: Zeki Amdouni
    Ut: Filip Stojilkovic
    61'
    Nok en gang bra spill av Bobb. Drar seg frem i banen, spiller Hove fri i bakrom. Han slår inn i boksen, men er for upresis. Ebber ut i ingenting.
    61'
    Norge med frispark igjen. Zafeiris slår inn og det er bedre denne gangen. Men Daland er offside. Sveits overtar.
    62'
    Hove får en kjempemulighet! Får plutselig ballen helt alene inne i feltet, men klarer ikke å få ordentlig treff på halvspretten. Dermed blir det et svakt skudd rett på keeper. Burde fått mer ut av den, Hove.
    65'
    Sveits med farlig kontring. Ndoye får avsluttet, men ballen sklir av foten hans og avslutningen går langt utenfor.
    65'
    Nok en Sveits-kontring. Omeragic skyter fra distanse, men ser ballen går langt, langt utenfor.
    68'
    Sveits har tatt mer og mer over nå. Norge slår sprekker defensivt. Nok en gang Ndoye som får sjansen fra spiss vinkel. Men venstrebeinet er ikke like bra som høyre og ballen går langt utenfor igjen.
    69'
    Stor sjanse for Norge! Bobb med innlegg og treffer Botheim. Norge-kapteinen nikker perfekt ned i beina på Zafeiris, som hamrer ballen en meter over mål!
    71'
    Lang ball mot Botheim som stusser videre til Bobb. Norges dribleving drar seg nok en gang inn i banen og fyrer av, men rett i blokka!
    72'
    Ceide er nære nå! Også han veggspiller seg fri tiul venstre og curler ballen mot lengste stolpe, men misser med noen centimetre!
    74'
    Inn: Antonio Nusa
    Ut: Christos Zafeiris
    74'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Emil Konradsen Ceide
    75'
    Trener Smerud gjør grep og får inn nye, friske bein det siste kvarteret.
    75'
    Nusa forsøker å utfordre på egenhånd, men tre mann får til slutt stoppet ham.
    76'
    Sveits kontrer kort tid senere i andre enden. Ndoye avslutter den kontringen igjen, men går langt utenfor.
    78'
    Imeri får skyte fra spiss vinkel. Det er hardt, men Hedenstad Christiansen bokser ballen vekk.
    78'
    Igjen får Sveits prikkskyte i og rundt 16-meteren. Norges keeper ut i full strekk og avverger nok en gang.
    79'
    Godt Norge-angrep. Sebulonsen spilles gjennom av Heggheim. Innlegget er ikke så bra og går over målet til Sveits.
    80'
    Inn: Julian Von Moos
    Ut: Kastriot Imeri
    82'
    Inn: Jan Kronig
    Ut: Becir Omeragic
    83'
    Sveits med corner. Blir litt skummelt, men innbytter Kronig nikker ballen tilbake i feltet i stedet for på mål.
    84'
    Nusa drar seg inn i banen fra venstre, skyter hardt og godt, men Sveits-keeperen fanger det skuddet.
    85'
    Norge med langt innkast inne på Sveits' halvdel.
    87'
    Blir helt ufarlig.
    88'
    Lang ball inn i Sveits-boksen fra Møller Wolfe. Ingen rekker opp på den pasningen og keeperen plukker enkelt.
    88'
    Ny lang ball, denne gangen fra Heggheim. Den sklir rett og slett gjennom hele feltet. Keeperen er borte i den, men det ser ikke dommeren. Dermed blir det utspill fra femmeteren.
    89'
    Tre minutter er lagt til.
    90'
    Fabian Rieder
    90'+1
    Inn: Osame Sahraoui
    Ut: Erik Botheim
    90'+1
    Inn: Tobias Christensen
    Ut: Oscar Bobb
    90'+2
    Norge har ikke klart å skape det ordentlig store trykket disse tilleggsminuttene.
    90'+2
    Jatta ligger nede med smerter etter en duell med Sveits-keeperen.
    90'+4
    Ser fryktelig vondt ut. Jatta ligger fortsatt nede. Det ser ut til at han får keeperens kne rett inn i nedre del av ryggen.
    90'+4
    Der er Jatta heldigvis oppe igjen. Kampen fortsetter.
    90'+4
    Stor sjanse for Norge! Helt på tampen tar Sahraoui med seg ballen til venstre. Han slår inn. Nusa får ballen og skyter fra kort hold via en spiller og til corner!