Ble dekket av Jostein Overvik

Velkommen til livdekningen av Norges første kamp i hovedrunden av VM. Puerto Rico er motstander i Castellón.
    Det er all grunn til å vente seg en stor norsk seier i kveld. Puerto Rico tapte 55-15 for Nederland og 48-10 for Sverige før de kom seg videre med seier 30-24 over Usbekistan tirsdag.
    Norge gikk ut av gruppespillet med tre strake seire og 71 plussmål. Romania ble sist slått 33-22 tirsdag.
    Katrine Lunde var Norges store spiller mot Romania, men kommer ikke på banen i kveld. Også Malin Aune sitter på tribunen. Det betyr at VM-debutantene Emilie Hovden på høyrekant og målvakt Rikke Granlund får en ny sjanse mot Puerto Rico. Det er ikke meldt om skader eller noen andre problemer i det norske laget foran denne kampen.
    Puerto Rico kvalifiserte seg for VM ved å vinne Nord-Amerika- og Karibia-mesterskapet i august. Bare ett land fra denne regionen har fått plass i historiens første kvinne-VM med 32 nasjoner.
    Norge har møtt Puerto Rico bare en gang før. Det ble seier 39-13 under VM i Danmark for seks år siden. Syv av kveldens spillere var også med den gang. Sanna Solberg-Isaksen satte inn seks mål.
    Igjen grunn til å minne om at Norges seiersrekord i VM og alle andre kamper er på 37 mål. Uruguay ble slått 48-11 under VM 2001, mens Australia måtte tåle 47-10-tap for Norge i VM 2005.
    Verdensmester Nederland var ute å kjøre mot Romania. Men etter to avgjørende redninger av keeper Tess Wester klarte Nederland å hale i land seier 31-30 i en dramatisk avslutning.Dermed går Nederland opp på toppen tabellen i hovedrunden, men kommer helt sikkert til å bli forbigått av Norge etter møtet med Puerto Rico.
    Da, mine damer og herrer, er vi ferdig med nasjonalsangene og klare for kamp!
    Vi er i gang, og det er Puerto Rico som tar avkastet.
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Puerto Rico
    Camilla Herrem åpner målkontoen for Norge. Trickshot. Stilig.
    1'
    Kristiansen prøver å få ballen inn til linjespilleren, men er for upresis.
    Norge 2 - 0 Puerto Rico
    Der er den på linja, vet du! Hegh Arntzen.
    3'
    Gult kort til Norge
    Moa Högdahl.
    4'
    Norge 3 - 0 Puerto Rico
    Kveldens andre for Herrem. Puerto Rico har enda ikke scoret.
    4'
    Norge 4 - 0 Puerto Rico
    Der sitter den for Veronica Kristiansen!
    6'
    Der tar Puerto Rico timeout..
    6'
    Timeout slutt
    6'
    Mål for Puerto Rico!
    Norge 4 - 1 Puerto Rico
    7'
    Norge 5 - 1 Puerto Rico
    Det ble plutselig en veldig lang pause fra rettighetshaver, så jeg er dessverre ikke sikker på hvem som kastet ballen i nettet.
    7'
    Norge 6 - 1 Puerto Rico
    Men denne så jeg, Moa Högdahl!
    8'
    Norge 7 - 1 Puerto Rico
    Og så er det Jakobsens tur. Puerto Rico mister ballen i angrep, igjen, Norge snapper opp og Jakobsen sprinter mot målet.
    9'
    Norge 8 - 1 Puerto Rico
    Blåkopi, Herrem.
    10'
    Norge 9 - 1 Puerto Rico
    CAMILLA HERREM, hvis hun fortsetter som dette, så lukter det Tore Tang på karaokemaskinen allerede i kveld.
    10'
    Puerto Rico sliter noe voldsomt med det norske forsvaret.
    Norge 10 - 1 Puerto Rico
    Og igjen gjør de en feil, Norge plukker opp, og denne gangen er det Jakobsen. 10-1.
    12'
    Håndballens venner får mange mål for penga innledningsvis i dette mesterskapet.
    Norge 10 - 2 Puerto Rico
    Der rydder Puerto Rico opp i forsvar og overlister norges målvakt!
    14'
    Norge 11 - 2 Puerto Rico
    Maren Aardahl.
    14'
    Norge 12 - 2 Puerto Rico
    Og Maren Aardahl igjen.
    15'
    Norge 12 - 3 Puerto Rico
    Solberg slurver litt mellom stengene der, VAR må inn og sjekke, ballen var inne. Gikk veldig raskt og, den VAR-sjekken.
    16'
    Thorir legger kortet på bordet, timeout-kortet.
    17'
    Hans navn er Thorir, Thorir Hergeirsson. Ingen drinkbestilling i kveld, bare "jugge".
    17'
    Norge 13 - 3 Puerto Rico
    Vilde Ingstad!
    17'
    Gult kort til Puerto Rico
    19'
    Norge 14 - 3 Puerto Rico
    Lang ball fra Solberg, til Herrem, som naturligvis scorer.
    19'
    Henny Reistad fyrer av, og for en redning av Puerto Ricos keeper!
    Norge 15 - 3 Puerto Rico
    Samme oppskrift. Puerto Rico gjør en feil, Norge får ballen, Herrem stikker mot nettet, får en perfekt pasning og setter den i nettet. Seks av seks i kveld, så langt.
    22'
    Så bommer Herrem, den så jeg ikke komme. Fra venstre et langt sprakk inn der, men keeper på tar den.
    Norge 16 - 3 Puerto Rico
    Henny Reistad. Nådeløs.
    24'
    Norge 17 - 3 Puerto Rico
    Jakobsen! Norge leder nå med 14 mål. Rekorden kan ryke i kveld, 37 er den på.
    25'
    Norge 18 - 3 Puerto Rico
    Kveldens fjerde for Jakobsen.
    27'
    Det krasjes i eget forsvar for Puerto Rico. Keeper og en utespiller.
    Norge 19 - 3 Puerto Rico
    Og så er det kveldens syvende for Herrem!
    29'
    Norge 20 - 3 Puerto Rico
    HERREM! Nei, det var ingen reprise, men jaggu så det likt ut.
    29'
    Norge 21 - 3 Puerto Rico
    LOBB-O-RAMA! Jakobsen setter omgangens siste.
    30'
    - Helt seriøst, det er noe av det svakeste jeg har sett i håndball på toppnivå. De kan ikke kaste eller gripe, jeg fatter ikke hvordan noen kan si at dette gagner håndballen. Dette er en skandale for håndballsporten, sier TV 3-ekspert Ole Erevik i pausen.
    Der er vi i gang igjen! 37 mål er det meste Norge har vunnet med, den rekorden kan ryke.
    Norge 22 - 3 Puerto Rico
    Sanna Solberg åpner den andre omgangen med norsk socring.
    31'
    Norge 23 - 3 Puerto Rico
    Inn på linja, der står Aardahl og den setter hun.
    32'
    Henny Reistad blåser ballen over. Nei og nei, det er en rekord i sikte, kan ikke gjøre sånt da.
    Norge 24 - 3 Puerto Rico
    Sanna Solberg rydder opp, si.
    33'
    Norge 25 - 3 Puerto Rico
    Fire av fire for Maren Aardahl. 100 prosent uttelling.
    34'
    Slurves litt av Norge nå, hmmm.
    Sanna Solberg brenner til rett på keeper. Thorir ikke fornøyd på sidelinjen. Må kanskje bestille en ny "jugge" i baren.
    Straffekast til Puerto Rico
    38'
    Brenner straffen over mål.
    38'
    Norge 26 - 3 Puerto Rico
    Da har vi fått besøk av Nora Mørk også. Stillingen er 26-3.
    38'
    Norge 27 - 3 Puerto Rico
    Vinkelen er perfekt, Solberg.
    40'
    Ser litt svett ut på sidelinjen Puerto Ricos El Jefe. Skjønner det godt. Thorir and the crew leker ikke håndball.
    Norge 28 - 3 Puerto Rico
    Solberg fra venstre, igjen.
    41'
    Reistad brenner igjen. Bommet på en del enkle sjanser i kveld.
    Norge 29 - 3 Puerto Rico
    Akkurat som de norske kvinnene, var jeg litt ukonsentrert. Men det var Aardahl som satt den.
    42'
    Norge 30 - 3 Puerto Rico
    Der treffer Reistad!
    44'
    Norge 31 - 3 Puerto Rico
    Hovden scorer mål og, da leder Norge med 28.
    45'
    Norge 32 - 3 Puerto Rico
    SOLBERG! 15 minutter igjen, det lukter rekord!
    45'
    Det er altså en halvtime siden sist Puerto Rico scoret mål.
    Der tar Peurto Rico timeout. Må finne på noe lurt nå.
    46'
    - Det er veldig fint, når vi er presise er det bra, sier Thorir.
    46'
    Norge 32 - 4 Puerto Rico
    Er det nå det skal snu da? Rett fra timeouten og rett i mål. Fint satt av Puerto Rico.
    47'
    Norge 33 - 4 Puerto Rico
    Solberg følger opp, for Norge.
    47'
    Norge 34 - 4 Puerto Rico
    Via hånden til målvakten, men mål for Norge og Hovden.
    48'
    Norge 35 - 4 Puerto Rico
    Solberg setter sin åttende for kvelden. Da er luka på 31 mål, og det er seks mål igjen til rekorden tangeres.