0-1
0-2
Kitolano (sm)84'

Ble dekket av Mats Arntzen

Hei, og velkommen til livedekningen av Norges U20-kamp mot New Zealand! Det er den andre kampen i årets U20-VM. Den første endte med 1-3-tap mot Uruguay.
    Pål Arne Johansen gjør to endringer fra laget mot Uruguay. Norge mot New Zealand: Faye Lund - Borchgrevink, Fredriksen, Østigård, Kitolano (NY) - Vetlesen, Børkeeiet, Svendsen - Christensen (NY), Markovic - Haaland. Det betyr at Ola Brynhildsen og Håkon Evjen må vike plass.
    Hele tre Tobias på banen i dag (Svendsen, Børkeeiet og Christensen). Ser noen fryktelige humorvarianter på Twitter som jeg ikke skal begi meg ut på akkurat her og nå.
    New Zealand overrasket med å slå Honduras hele 5-0 i den første kampen. Det kan være at Norge ikke er så store favoritter som vi nordmenn vil anta basert på at laget heter New Zealand.
    De to beste lagene i gruppen går direkte videre til åttedelsfinale. De fire beste treerne i de seks gruppene går også videre. Dermed er ikke alt håp ute uansett resultat her, men Norge bør få med seg et godt resultat for veien videre.
    Norge kommer til en avslutning ved Tobias Christensen allerede etter åtte sekunder.
    1'
    Det ser ut som Tobias Børkeeiet er en del av midtbanen til Norge i dag, og at han ikke faller ned i midtforsvaret defensivt, slik han gjorde innledningvis i forrige kamp.
    2'
    Kaptein Leo Skiri Østigård får seg en trøkk når han dunker i bakken, men ser ut til at det går bra.
    2'
    Spissen McCowatt tar telling etter å ha fått en ball i ansiktet.
    3'
    Laget til New Zealand stiller opp i 4-5-1, ser det ut til ved første øyekast: Woud - Elliot, Stanger, Pijnaker, Cacace - Waine, Bell, Stensness, Singh, Just - McCowatt
    4'
    Østigård setter nesten Faye Lund litt i trøbbel med et litt løst tilbakespill, men det går fint.
    6'
    New Zealand får en corner. Norge får den unna.
    8'
    Litt treg start på denne kampen.
    9'
    Braut Haaland jager ballen og forsøker å kaste seg inn foran utspillet fra Woud. Det er ikke langt unna at han tabber seg ut der, keeperen!
    10'
    New Zealand får kampens andre hjørnespark. Borchgrevink er ikke helt enig i den.
    11'
    Erling Braut Haaland er nede og gjør den "gode og viktige defensive jobben" som man elsker å gi fysiske spisser ros for på defensiv dødball.
    11'
    Så er Haaland plutselig fremme og presser Woud igjen. Nok en gang somler keeperen, og da klarerer han den i Haaland. Den ballen går imidlertid utenfor.
    12'
    Haaland blir forsøkt spilt gjennom. Denne gangen er det bra keeperspill av Woud, som er våkent ute og header den vekk.
    15'
    Norge vinner ballen høyt i banen. Kitolano slipper den til Christensen, som prøver å legge ballen inn foran mål. Det ender med en corner til Norge.
    18'
    Hva kan de utrette her da?
    18'
    NESTEN! Borchgrevink sniker seg foran på første stolpe og stusser den. Den går en meter til side for mål, mens Haaland river seg i håret og irriterer seg kanskje over at han ikke var raskere fremme på bakre stolpe der.
    19'
    New Zealand som skyter via en spiller og til corner. Nok en gang er Norge misfornøyd med at de svartkledde blir tildelt hjørnesparket.
    21'
    Woops! Den får sprette i feltet og finner veien til en svartkledd, men han klarer ikke å ta ned den på brystet der inne.
    22'
    Midtforsvaret til Norge lar ballen sprette når den blir slått over de. Julian Faye Lund kommer ut og header den vekk.
    23'
    Singh dribler seg innover fra venstre og skyter! Den har god retning, men treffer Østigård og går utenfor stolpen. Det blir nok et hjørnespark for New Zealand.
    24'
    Det blir ufarlig.
    24'
    Så kommer New Zealand til en ny sjanse! Skudd fra 18 meter som blir slått utenfor av Faye Lund.
    28'
    Heading fra Pijnaker, men han blir avblåst for en dytt i ryggen.
    28'
    Ballen finner veien til Faye Lunds klyper. Norge begynner på nytt.
    30'
    Norge sliter virkelig med å dominere denne kampen, som for øyeblikket er helt jevnspilt. Faktisk er det New Zealand som har et lite overtak.
    32'
    Nytt hjørnespark til New Zealand. Deres sjette for dagen. Norge har bare fått én. Det sier kanskje litt om hvem som har dominert.
    34'
    Gult kort til New Zealand
    Liberato Cacace
    Venstrebacken er kynisk og stopper Haaland når Norge får en overgangsmulighet.
    35'
    Norge er uoppmerksomme og mister ballen like utenfor egen sekstenmeter. Kaptein Leo Skiri Østigård er helt tydelig ganske forbannet på lagkameratene som ikke virker helt påskrudd der.
    38'
    Rett i klypene til Faye Lund.
    39'
    Det stemmer liksom ikke helt for Norge i dag.
    39'
    Svendsen utfordrer og slipper ut til Kitolano. Han slår inn, men finner ingen medspillere.
    39'
    Østigård får frispark imot seg når han står opp og prøver å bryte foran McCowatt.
    40'
    McCowatt går lett over ende utenfor sekstenmeteren. Frispark i god posisjon, og Skiri Østigård er veldig oppgitt. Den ser billig ut.
    40'
    Så får Haaland en vanvittig sjanse! Plutselig får han masse plass til å løpe rett mot New Zealands målvakt, men istedenfor å banke den i mål, forsøker han å spille ballen. Der skulle du skutt, Haaland!
    43'
    Norge trykker litt på nå. Corner til de røde!
    43'
    Vetlesen slår inn fra venstre. Ser ut til at en svartkledd er høyest på den.
    44'
    Østigård prøver å heade tilbake Faye Lund. Blir litt løs, men Faye Lund får den vekk.
    45'+2
    Ingen bytter hos Norge i pausen. Johansen kjører med de samme elleve.
    46'
    Dommerteamet blåste akkurat offside på Braut Haaland - fra norsk femmeter!
    47'
    Det skal ikke være mulig. For det er som kjent ikke offside i spill når keeper tar femmetere. Håpløst. Fullstendig håpløst av den kongolesiske dommeren.
    47'
    Norge med ballen nå. Prøver å bygge opp et angrep. New Zealand forsvarer seg dypt.
    50'
    Stor sjanse for New Zealand. Dommeren blåser igjen. Denne gang frispark, feilaktig, like utenfor Norges 16-meter. Det tas kjapt, og Faye Lund må gjøre en kjemperedning.
    52'
    Borchgrevink prøver å finne Haaland i bakrom, men en newzealander får headet tilbaket til keeper.
    54'
    Norge vinner en corner. Vetlesen skal slå den.
    56'
    Ballen stusses videre av en svartkledd. Braut Haaland får ikke tatt ned ballen på bakre stolpe. Han er heller ikke borti ballen, men dommer dømmer likevel femmeter. Håpløst!
    56'
    Haaland forsøker å spille den inn foran. New Zealand får avverget til corner.
    57'
    Mot Børkeeiet, men keeper er ute og slår den vekk.
    58'
    Ballen slås fra Borchgrevink mot Haaland, som blir liggende. Det blir faktisk blåst i keepers favør. Helt uforståelig når målvakten dundrer inn i Haaland.
    60'
    Børkeeiet feller Singh på vei fremover. Han har vært vanskelig å hanskes med i dag. Frispark i fin posisjon for New Zealand.
    61'
    McCowatt skyter, men Faye Lund får slått den unna.
    62'
    New Zealand trykker på nå.
    62'
    Norge gjør klar to nye spillere her nå.
    65'
    Ser ut som det er Brynhildsen og Evjen som står der.
    65'
    Østigård slår i bakrom mot Markovic. Den blir litt for lang.
    65'
    Norge sliter med å skape sjanser her. Kan byttene hjelpe da?
    66'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Ola Brynhildsen
    Ut: Eman Markovic
    66'
    Inn: Håkon Evjen
    Ut: Tobias Christensen
    66'
    Evjen løfter mot Haaland i bakrom. Han er litt aktiv med armen, og får frispark imot seg for hands.
    67'
    Brynhildsen går i bakken når han forsøker å spille til Evjen. Får ingenting.
    68'
    Kitolano forsøker å kombinere med Brynhildsen, men flikken blir for upresis.
    71'
    Mål for New Zealand!
    Norge 0 - 1 New Zealand
    Mål: Gianni Stensness
    FOR ET MÅL! Midtbanespiller Stensness banker til fra distanse. Den fyker som et prosjektil bort i det lengste hjørnet! Vakkert! Drømmetreff!
    71'
    Med null poeng på to kamper her er Norge i hvert fall nødt til å slå Honduras i siste kamp. Samtidig er de nok avhengige av at andre resultater går litt deres vei for at de ikke skal bli blant de to dårligste treerne.
    74'
    Det er altså fire av de seks gruppetreerne som går videre. Norge kan ikke bli bedre enn nummer tre med dette. Både Uruguay og New Zealand står med seks poeng om dette resultatet står seg.
    75'
    Nære på for Norge! Evjen spilles gjennom. Han forsøker å legge den til Haaland, men spissen får ikke til en god nok avslutning. Flere svartkledde står i veien der.
    76'
    Børkeeiet stopper en kontring. Slipper utrolig nok unna gult kort.
    76'
    McCowatt kriger med seg ballen. Får faktisk frispark også i den duellen. Så billig ut.
    76'
    Singh kommer i stor fart og takler. Måker ned en norsk spiller, men det blir ingenting. Litt senere får Brynhildsen frispark lenger opp i banen.
    78'
    Inn: Kristian Thorstvedt
    Ut: Tobias Svendsen
    78'
    Løftes inn. Woud plukker den.
    79'
    Norge forsøker å låse av et kast høyt i banen. Norge er nødt til å forsøke å stå høyt nå.
    81'
    Borchgrevink med en smart ball. Brynhildsen får en god mulighet til å skyte, men får dessverre ikke noe fulltreff på den.
    83'
    Norge scorer selvmål!
    Norge 0 - 2 New Zealand
    Mål: John Kitolano
    Er det håpet om avansement som ryker for Norge? Cacace kommer seg rundt og finner Just. Han kliner ballen inn foran mål, og den treffer Kitolano og går i mål.
    84'
    Norge med et siste forsøk her, men det blir litt tafatt.
    86'
    New Zealand forsvarer seg meget godt.
    87'
    New Zealand kontrer! Singh forsøker å lobbe ballen over Faye Lund, men den går like utenfor.
    89'
    Så får Norge plutselig en kjempesjanse! Ballen detter ned til Brynhildsen, som ikke treffer ballen skikkelig. Står helt alene på syv meter der. Slike sjanser må man få mer ut av!