0-1
Fotball

Norge – Frankrike

Ble dekket av Camilla Vesteng

God aften! Da skal Norge snart spille sin andre kamp i dette mesterskapet. Klarer de å rette opp etter smellen mot Sveits?
    Norges landslagstrener Leif Gunnar Smerud sier dette om kampen på uefa.com: - Det kommer til å bli en annerledes kamp enn sist. Vi skal møte en av favorittene, et veldig sterkt lag, og vi må forsvare oss litt mer. Vi tar med oss det positive fra Sveits-kampen, og korrigerer kampplanen for å møte et veldig sterkt lag.
    Frankrike slo Italia 2-1 i sin første gruppekamp, som ble spilt torsdag.
    Norge starter sånn: Klaesson - Sebulonsen, Heggheim, Daland, Hjelde - Hove, Kitolano, Zafeiris - Bobb, Botheim, Nusa.
    Frankrike starter slik: Chevalier - Larouci, Lukeba, Simakan, Diakite - Le Fee, Chotard, Caquet - Adli, Kalimuendo, Olise.
    Det betyr at det er gjort fire bytter på det norske laget. Keeperbyttet var kjent, Klaesson inn for Hedenstad. Målscorer Ceide er vraket, det er også David Møller Wolfe. Nusa kommer inn for Norge sammen med Kitolano og Hjelde.
    Kampen spilles på Cluj Stadium i Romania. Det har vært varmt der (også).
    Det var bestemt før mesterskapet at Kristoffer Klaesson skal starte den andre kampen for Norge i mål. Mads Hedenstad Christiansen startet sist kamp, og leverte noen solide brølere i mål.
    VGs reporter i Romania, Joachim Baardsen melder om at det har regnet og at det 18-19 grader, og at det er gode forhold for fotball.
    Kampen kan du se på VGTV!!!
    Tror du Norge har noen mulighet mot Frankrike?
    Ja, selvsagt.
    47%
    Nei, Norge kommer til å bli høvlet ned.
    31%
    Tja, dette er tøft, men håper på uavgjort.
    Antall stemmer: 963
    Da er lagene på banen. Det er klart for nasjonalsanger. Franskmennene holder rundt hverandre.
    Da er det "Ja, vi elsker". De norske guttene synger behersket.
    Norge får innkast. Frankrike tar ballen og spiller hjemover.
    Frankrike spiller opp og på tvers og tilbake. Der er de tilbake på egen halvdel.
    1'
    Oscar Bobb jager ballen. Ender hos den norske keeperen, Klaessoon.
    3'
    Ballen mye innom Bobb og Botheim, før Norge spiller bakover. Tar med stopperne, slår opp på høyresiden til Sebulonsen. Den ballen er for lang.
    3'
    Norge prøver opp mot venstre. Det blir frispark.
    6'
    Gult kort til Frankrike
    Mohamed Simakan
    Hands på ham.
    6'
    Norge opp på venstresiden. Men Frankrike får ryddet opp og får innkast på egen halvdel. Så vinner Norge ballen tilbake.
    6'
    Oscar Bobb har allerede rukket å vise seg frem i kampen.
    9'
    Frankrike i angrep, og det kommer en gjennombruddspasning som er dårlig, og Heggheim får ballen fint ut.
    9'
    Norge spiller opp mot Nusa, mister ballen.
    11'
    Frankrike i angrep. På venstresiden, slår inn, Adli kommer til en upresset heading, men Klaesson har kontroll på den ballen.
    13'
    Det er utspill fra Frankrikes keeper.
    15'
    Frankrike legger inn, men ikke presist nok.
    15'
    Så druser Chotard til med et langskudd. Det går utenfor.
    16'
    Litt frem og tilbake. Men Norge ender med ballen, og får et frispark på egen halvdel. Tar det frisparket bakover.
    19'
    Norge over på høyresiden og Sebulonsen. Han slår inn, der er det ingen nordmenn.
    20'
    Oscar Bobb slår opp, men Norge mister ballen.
    21'
    Så er Nusa litt voldsom med en franskmann, de får frispark.
    22'
    Norge med ballen ved midtstreken. Så bakover, tar med keeper. Ikke futt i denne kampen ennå.
    24'
    Sebulonsen viser ingen nåde i en takling med Adil.
    24'
    Norge med et offensivt forsøk.
    27'
    Frankrike med ballen, upresist, ballen over linjen.
    27'
    Norge opp på venstresiden. Nusa mister ballen ved dødlinjen. Utspill keeper.
    28'
    Upresist fra Norge. Frankrike med ballen.
    29'
    Amine Adli
    Feller Bobb. Får gult.
    31'
    Botheim legges ned på egen halvdel, frispark til Norge.
    31'
    Antall stemmer: 906
    Frankrike på høyresiden, slår inn mot Adli. Heggheim ligger nede.
    34'
    Norge har hatt ballen mest, 51 prosent.
    34'
    Norge opp på venstresiden. Frankrike tar ballen.
    36'
    Gult kort til Norge
    Leo Fuhr Hjelde
    37'
    Norges trener Leif Gunnar Smerud sitter på benken med armene i kors.
    37'
    Vi slår fast, denne 1. omgangen er ingen fest. Sånn er det med den saken.
    38'
    Zafeiris sklir og mister ballen.
    38'
    Der blir Hove lagt i bakken, får frispark.
    39'
    Norge får ikke all verden ut av det frisparket, ender i innkast.
    40'
    Innkast til Norge. Nesten cornerposisjon. Blir høy, innom noen hoder og i hanskene på keeper.
    41'
    Norge med ballen. Tar med keeper. Ut og opp fra Klaesson. Etter litt om og hit og dit, så er ballen tilbake hos Klaesson.
    42'
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Ganske kjedelig til nå. Men det tror jeg bare er til vår fordel faktisk.
    Utelukker ikke at du har rett i det!
    Norge spiller tilbake til keeper. Han spiller Heggheim.
    45'
    -Det har skjedd ekstremt lite foran begge mål, oppsummerer Kjetil Rekdal på VGTVs sending.
    - Her har det nesten ikke vært målsjanser, sier Petter Veland i pausen på VGTV.
    Petter Veland sier det er en krevende kamp, så han forventer bytter. Og understreker at uavgjort mot Frankrike er bra. Så Norge må sørge for at ikke Frankrike kommer i situasjoner der de er gode.
    Leif Gunnar Smerud til VGTV: - Det er viktig for oss å styre tempoet. Jeg vil ha mye av det samme. Men det kommer sikkert noe taktikkeri fra Frankrike, det må vi håndtere. Vi har fått kampen dit vi vil. Guttene har utført planen bra.
    Smerud forteller at de måtte jobbe mye for å få spillerne opp igjen etter tapet mot Sveits.
    Da er det klart for avspark.
    Da er vi i gang. Heia Norge. Kjør på! Kan vi be om et mål. Det hadde vært gøy da!
    46'
    Etter å ha sett 1. omgang, tror du Norge kan ta dette?
    Norges keeper sparker ut.
    47'
    Sebulonsen kaster.
    47'
    Frankrike opp. Spiller mot høyre, den leser Norge og bryter.
    47'
    Nusa forsøker offensivt, men går seg bort.
    48'
    Frankrike i angrep. Forsøker å finne rom gjennom Norge på midten, lykkes ikke.
    50'
    Frankrike opp på høyresiden. Slår inn, får en mulighet til. Skal gjennom Norge på midten igjen. Det går ikke denne gangen heller.
    50'
    Frankrike i angrep igjen. Mye nesten her nå.
    51'
    Frankrike med corner. Får et forsøk til, kommer til avslutning. Like utenfor.
    52'
    Nusa sitter nede.
    53'
    Nusa oppe igjen. Utspark fra Klaesson.
    54'
    Innkast Norge.
    55'
    Mål for Frankrike!
    Norge 0 - 1 Frankrike
    Mål: Michael Olise
    Målgivende: Arnaud Kalimuendo
    Og der sitter den for Frankrike. Det måtte skje. For de prøvde og prøvde, og Norge gjorde ikke annet enn å forsvare seg. Og det åpnet seg stadig mer. Frankrike rullet opp, ballen inn foran mål, innom Kalimuendo og på bakerste stolpe står Olise og setter den i mål. Der var det et hav av en åpning. Enkelt.
    56'
    Spillerbytte - Frankrike
    Inn: Sepe Elye Wahi
    Ut: Arnaud Kalimuendo
    57'
    Inn: Amine Gouiri
    Ut: Amine Adli
    60'
    Inn: Rayan Cherki
    Ut: Enzo Le Fee
    61'
    Da må Norge i angrep, så får vi se hva Smeruds menn har å bjuda på.
    61'
    Så leverer Frankrike en enorm pasning gjennom til Olise. Mottaket også godt, men han er for nærme den norske keeperen.
    63'
    Inn: Bradley Barcola
    Ut: Michael Olise
    65'
    Hjelde kommer til en avslutningsmulighet, men setter ballen høyt over.
    66'
    Tror de Norge slår tilbake og scorer?
    Ja!
    18%
    Nei.
    69%
    Jeg har ikke gitt helt opp, men det er ikke langt unna.
    13%
    Antall stemmer: 1084
    Norge fremover, men Frankrike bryter og går oppover på høyresiden, spiller mot midten, der setter Kitolano en solid takling.
    70'
    Kan denne mannen redde Norge? Vi trenger litt Oscar Bobb-magi nå. Her fra kampen mot Sveits. Foto: SCANPIX
    73'
    Norge har hjørnespark. Men nei, får ikke noe ut av den.
    73'
    Sebulonsen forsøker å utfordre.
    75'
    Det er straks klart for flere norske bytter. Mulig fire.
    76'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Emil Konradsen Ceide
    Ut: Oscar Bobb
    77'
    Inn: Seedy Jatta
    Ut: Erik Botheim
    78'
    Inn: Kouadio Kone
    Ut: Maxence Caqueret
    78'
    Frankrike med corner. Ender med en god mulighet. Ballen inn foran mål, men Wahi får ikke kontroll på ben og ball. Mulig det var offside også.
    78'
    En fransk spiller nede. Sahraoui får brassefoten til Jatta midt i ansiktet. Det der var ikke greit. Stygt og ekkelt. Men ser ut som om det går bra.
    80'
    Inn: David Moller Wolfe
    Ut: Leo Fuhr Hjelde
    80'
    Inn: Markus Solbakken
    Ut: Christos Zafeiris
    81'
    Norge i angrep, men Frankrike får ballen unna.
    81'
    Solbakken får frispark etter en duell.
    85'
    Norge slår inn. Får corner.
    85'
    Norge med innkast ved cornerposisjon. Sebulonsen forsøker en avslutning. Ikke aller verst den.
    86'
    Frankrike fremover, men snubler. Fikk frispark. Han blir faktisk tatt ned, så ut som om han bare falt fremover franskmannen der.
    87'
    Det er lagt til fire minutter.
    89'
    Håpet lever fortsatt for Norge i EM, tross to tap - om Norge ikke scorer nå.
    90'+1
    Norge er eneste lag i gruppen uten seier om dette står seg. Italia vant i dag, Sveits slo Norge, og Frankrike ligger an til to seire på to kamper før siste runde.
    90'+2
    Ceide til avslutning, det var nesten!
    90'+4
    1. Norge må vinne mot Italia i den siste kampen, samtidig som Frankrike må vinne mot Sveits. 2. I et slikt scenario vil Frankrike ha ni poeng, mens Norge, Sveits og Italia står med tre poeng hver - og alle har slått hverandre i innbyrdes oppgjør. 3. Da vil målforskjell i kampene mellom Norge, Sveits og Italia bli avgjørende. 4. Hvis målforskjellen mellom de tre lagene på delt 2. plass i scenarioet er lik, vil antall scorede mål i kampene mellom Norge, Sveits og Italia avgjøre hvem som går videre med Frankrike til kvartfinale. 5. Hvis det er likt også på antall scorede mål i kampene mellom de tre lagene, vil målforskjellen i alle kampene i gruppespillet gjelde - det inkluderer da lagenes møter med Frankrike i tillegg.