23-29

7 653
1 698

Ble dekket av Mikal Emil Aaserud

Hei og velkommen til livedekningen av Norge mot Danmark i den nest siste kampen i hovedrunden.
    Det blir en nervepirrende kamp mot det danske stjernegalleriet. Norge fikk først og fremst en solid håndsrekning av Sverige tidligere i kveld. Ettersom svenskene slo Portugal betyr det at Norges syltynne semifinalehåp fortsatt lever.
    For landslagstrener Jonas Wille, stjernespiller Sander Sagosen og resten av de norske gutta handler søndagens kamp mot Danmark om en ting: Seier og to poeng.
    Dersom Norge vinner søndag kveld er de også nødt til å slå Sverige i den siste kampen i hovedrunden. Den spilles tirsdag 23. januar.
    VG Live svarer
    VG Live Bruker
    Er det noen mulighet for at Norge tar seg videre
    Hei! Har forsøkt å skrive noen linjer her nå om forutsetningene for å ta seg videre :)
    Før kveldens kamp mot Danmark kan Norge altså takke Sverige for at det fortsatt et svært lite håp om semifinale fortsatt. «Söta bror» slo nemlig Portugal, en av Norges rivaler i kampen om semifinaleplass. Men kampen i kveld og den siste mot Sverige om to dager må altså vinnes. Samtidig må andre resultater gå Norges vei. Det er med andre ord mye som skal klaffe. Men det har nok skjedd større undre i idretten også.
    «Alt for Norge» runger i hallen i Hamburg mens de norske spillerne varmer opp. Her er det Gøran Johannessen som snakker med en dansk motspiller søndag kveld like før kampstart.
    Det blir en tøff test for landslagstrener Jonas Wille (oppe til venstre) i kveld. Han har fått kritiske spørsmål for Norges prestasjoner så langt i mesterskapet. En seier i dag vil være en enorm triumf for treneren.
    Det er ingen tvil om hvem som er favoritter i kveld. Viaplay-ekspert Kristian Kjelling hadde følgende vurdering av styrkeforholdet mellom Norge og Danmark før kampen. – Det er verdens beste håndballag vi møter. Det er gode spillere i alle posisjoner. De er godt dekket ved skader. Så er det nesten sånn at man kan si at dette ikke er testen. Det er de andre lagene vi skulle gjort det mot, sier han og antyder at kveldens motstander egentlig er for tøff.
    Straks klart for avkast nå!
    Blokkert skudd, Norge
    Ulstad Lyse Simen
    1'
    Noe interessante fakta idet kampen er i gang: Norge spilte uavgjort mot Danmark i en uviktig oppkjøringskamp 4. januar. Men har altså ikke slått Danmark i bare en av de 13 siste landskampene - det var også en oppkjøringskamp (i 2021). I mesterskap har ikke Norge slått Danmark siden EM på hjemmebane i 2008. Danmark har vunnet de fem siste kampene - inkludert VM-finalen i 2019.
    Danmark, prøver et skudd, men det reddes
    Simon Bogetoft Pytlick
    2'
    Straffekast til Norge
    3'
    Norge scorer på straffe!
    Norge 1 - 0 Danmark
    Mål: Alexander Blonz
    Det er Sagosen som skaffer Norge syvmeterskast. Blonz med lekker straffe. Jubler som besatt!
    3'
    Mål for Danmark!
    Norge 1 - 1 Danmark
    Mål: Emil Jakobsen
    Målgivende: Rasmus Lauge
    4'
    Norge 1 - 2 Danmark
    Mål: Mathias Gidsel
    Stygg feil i det norske ankomstspillet. Danmark bryter, setter fart, og scorer enkelt på den kontringen der.
    4'
    Gult kort til Danmark
    Rasmus Lauge
    5'
    Mål for Norge!
    Norge 2 - 2 Danmark
    Målgivende: Ulstad Lyse Simen
    For en scoring a! Det er nesten død vinkel når Bøonz stuper frem. Men klarer på utrolig vis å vri ballen opp i motsatt kryss. Får ekspert Kjelling til å dra på superlativene!
    5'
    Norge 2 - 3 Danmark
    Mål: Simon Bogetoft Pytlick
    6'
    Norge 3 - 3 Danmark
    Mål: Ulstad Lyse Simen
    6'
    Utvisning Norge
    Harald Reinkind
    2 minutter
    Får to-minutteren for en dytt. Virker ikke som han er helt enig i den avgjørelsen. Straffe til danskene.
    6'
    Straffekast til Danmark
    6'
    Danmark scorer på straffe!
    Norge 3 - 4 Danmark
    Mål: Mikkel Hansen
    6'
    TØFFE TAK: For Sander Sagosen og det norske laget i innledningen mot Danmark.
    Norge 3 - 5 Danmark
    7'
    Norge 4 - 5 Danmark
    Mål: Kent Robin Tonnesen
    Herlig av Tønnesen! Først scorer han når Norge er i undertall. Så gjør han en heroisk jobb bakover for å hindre dansk scoring mens Norges mål står åpent!
    8'
    Norge 4 - 6 Danmark
    Mål: Magnus Saugstrup Jensen
    Målgivende: Simon Bogetoft Pytlick
    9'
    Ferdig
    9'
    9'
    Svakt av Blonz. Keeperen leser hva som skal skje der.
    9'
    Mathias Gidsel
    10'
    11'
    Skudd utenfor mål, Norge
    Kristian Bjørnsen
    12'
    12'
    Noen rolige minutter rent målmessig i Barclays Arena nå. Angrepene er enten svake eller så bommes det for enkelt. Men ennå jevnt!
    Fantastisk! Sæverås tar Mikkel Hansens straffe. Danskenes store stjerne ser ikke spesielt fornøyd ut idet han løper tilbake og setter seg på benken.
    12'
    Norge, prøver et skudd, men det reddes
    Gøran Søgard Johannessen
    13'
    Norge 4 - 7 Danmark
    13'
    Norge 4 - 8 Danmark
    Målgivende: Niclas Kirkelokke
    14'
    – Dette er i ferd med å bli så ille som vi fryktet på forhånd, sier Viaplay-kommentator Daniel Høglund idet Norge tar en time out kort tid etter danskenes åttende scoring.
    14'
    Timeout slutt
    14'
    Sagosen har ikke fått det til i Norges angrep. Norges store stjerne har ennå ingen avslutninger på mål. Og vi har snart spilt et kvarter.
    Sander Sagosen
    15'
    15'
    15'
    Norge 4 - 9 Danmark
    Mål: Hans Lindberg
    Lekker lobb fra danskenes mann. Norge ser sjanseløse ut akkurat nå.
    15'
    Norge 5 - 9 Danmark
    Mål: Magnus Gullerud
    Målgivende: Gøran Søgard Johannessen
    Der kommer Norges første på over åtte minutter! Viktig scoring det der.
    16'
    Norge 5 - 10 Danmark
    17'
    Norge 5 - 11 Danmark
    For en scoring av dansken. Plukker en tversoverpasning enkelt. Setter fart og er nådeløs alene med Norges målvakt.
    18'
    Utvisning Danmark
    Emil Jakobsen
    2 minutter
    18'
    18'
    18'
    Norge bommer på straffe!
    18'
    Norge 5 - 12 Danmark
    19'
    SLITER MOT OVERMAKTEN: Målvakt Kristian Sæverås gjør det han kan, men kan ikke gjøre noe mot danskenes offensiv. Kveldens motstander er foreløpig helt overlegne Norge.
    Ferdig
    20'
    – Det er bare å pakke sekken og dra hjem, melder Viaplay-kommentator Daniel Høglund mens danske scoringer hamres inn bak Norges målvakt. – Det er klasseforskjell. Vi blir rundspilt, utspilt og ydmyket, sier han videre.
    Norge 5 - 13 Danmark
    20'
    20'
    Blokkert skudd, Danmark
    21'
    Norge 6 - 13 Danmark
    Mål: Kristian Bjørnsen
    21'
    Norge 6 - 14 Danmark
    22'
    Norge 7 - 14 Danmark
    Mål: Harald Reinkind
    Sterkt gjort av Reinkind. Bare går på og drar seg til slutt enkelt gjennom. Viktig scoring. Den norske benken knytter neven og jubler.
    22'
    Norge 8 - 14 Danmark
    Mål: Christian O`Sullivan
    23'
    Timeout
    23'
    23'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Torbjørn Bergerud
    Ut: Kristian Sæverås
    24'
    24'
    Norge 8 - 15 Danmark
    24'
    2 minutter
    25'
    Nikolaj Jacobsen
    25'
    TØFF START: For Norges landslagstrener Jonas Wille. Men i time outen nylig ga han klar beskjed om at det offensive hadde blitt bedre. Så gjorde han også et målvaktsbytte etter at det rant inn de første 22 minuttene.
    Sagosen skyter igjen. Men Nielsen har vært strålende i Danmark-buret. Har stålkontroll på Sagosens skudd.
    26'
    Norge 8 - 16 Danmark
    26'
    Norge 9 - 16 Danmark
    Mål: Sander Sagosen
    Idet den danske utvisningen var i ferd med å gå ut, får Sagosen endelig sin første scoring for denne kampen.
    27'
    Ferdig
    27'
    Norge 9 - 17 Danmark
    For en scoring. Det var en finte så var halve Norge-laget borte. Alene med Bergerud gjør han ingen feil. – Fantastisk spiller, sier Viaplay-kommentator Daniel Høglund.
    28'
    Strålende redning av Bergerud. Lar seg ikke vippe av pinnen, venter ut skuddet og plukker enkelt.
    29'
    Norge 10 - 17 Danmark
    Mål: Tobias Grøndahl
    29'
    29'
    Det vil seg ikke i det angrepet. Bjørnsen har korthjørnet vidåpent, men smeller ballen i stolpen.
    29'
    Norge 10 - 18 Danmark
    Mål: Mads Mensah Larsen
    30'
    Det er brutalt å ligge under med syv til pause i denne kampen som Norge må vinne. – Vi blir rett og slett knust av Danmark første halvtimen, sier kommentator Daniel Høglund.
    Norge 11 - 18 Danmark
    30'
    FULL FYRING I DANSKENES LEIR: Danmark-trener Nikolaj Jacobsen kan ikke være annet enn strålende fornøyd på sidelinjen. Han hviler enkelte stjerner og ruller over Norge til pause.
    Bare å minne om forutsetningene for mulig norsk avansement til semifinalen: Norge må først og fremst vinne mot Danmark i denne hovedrundekampen kveld. Deretter kan det holde å slå Sverige om to dager. Men ingenting annet enn seier er altså godt nok mot det danske stjernegalleriet.
    – Et Norge som ser tannløse ut og halter etter på alle mulige parametere, sier Viaplay-ekspert Ole Erevik mens kanalen går gjennom de mange stygge bommene og feilene som ble gjort i den første omgangen.
    HERJER: Etter en slik omgang er det verdt å dra frem dette bildet her. Målvakt Emil Nielsen (26), til daglig Barcelona-spiller, har rett og slett stengt buret i lange perioder.
    Marerittomgang for Kristian Bjørnsen. Kantspilleren har bommet på fire av fem skudd så langt i kampen.
    32'
    Norges assistenttrener Martin Boquist uttaler til Viaplay at laget blant annet har snakket om at de må finne en måte å score mål. – Han er dyktig. Han er god, sier Boquist om danskenes supermålvakt Emil Nielsen.
    32'
    Norge 12 - 18 Danmark
    32'
    Pauseresultatet i Tyskland går ikke upåaktet hen i Danmark. «Norge, hvor er dere? Hallo, Norge, er dere der?! Ring 112, for det er på grensen til kriminelt det Danmark gjør med Norge i Hamburg nå», sier B.T.s håndballkommentator, Johnny Wojciech Kokborg.
    Norge 12 - 19 Danmark
    33'
    Norge 13 - 19 Danmark
    Målgivende: Sander Sagosen
    Flott og enkelt satt av Grøndahl. Bare kontant setter ballen under beinet på målvakt Nielsen.
    33'
    Norge 14 - 19 Danmark
    Herlig satsing av Reinkind! Bare fyker rett forbi to danske forsvarere. Skuddet via parketten og under danskenes keeper.
    35'
    Norge 15 - 19 Danmark
    Nå ligner det noe! Danskene gjør feil, de også gitt. Solid norsk kontring. Blonz nådeløs idet han satser fra venstresiden.
    35'
    Timeout
    36'
    36'
    Norge 15 - 20 Danmark
    Mål: Magnus Landin Jacobsen
    En liten justering på en time out var alt som skulle til. Flott opprulling ender hos Landin til venstre. Setter avslutningen sikkert i mål.
    36'
    37'
    – De er forbanna og slåss, sier Viaplay-ekspert Kristian Kjelling om det norske laget, som er inne i en god periode etter at andreomgang gikk i gang.
    Magnus Gullerud
    39'
    Norge 15 - 21 Danmark
    Mål: Niclas Kirkelokke
    Målgivende: Mathias Gidsel
    39'
    Norge 16 - 21 Danmark
    Målgivende: Tobias Grøndahl
    40'
    41'
    Inn: Kristian Sæverås
    Ut: Torbjørn Bergerud
    41'
    Norge 16 - 22 Danmark
    41'
    41'
    Norge 16 - 23 Danmark
    Mål: Simon Hald Jensen
    Nei, nei, nei. Nå er vi tilbake å gjøre feil i angrep. Danskene kontrer. Da er det norske syv mål bak igjen. Blytungt!
    42'
    Timeout
    43'
    Landslagstrener Jonas Wille bruker time outen til å be om en liten innøvd variant offensivt. Så sier han følgende: – Bra periode defensivt og offensivt også, egentlig. Vær knalltøffe i det duellspillet her, de blir faktisk slitne av det, sier Wille til det norske laget.
    43'
    Alexander Blonz
    43'
    For en redning av Bergerud. Strekker armen opp på en avslutning som ser vanskelig ut. Knytter neven og jubler mot benken der!
    43'
    En ellevill redning av Emil Nielsen. Norge kontrer. Det bør være mål for Nielsen har lagt seg ned tidlig. Men så får han en hånd på den avslutningen likevel. Kampens store spiller så langt!
    44'
    BEDRE TAKTER: For landslagstrener Jonas Wille og resten av det norske laget i denne andreomgangen.
    Kevin Gulliksen
    45'
    Norge 17 - 23 Danmark
    Mål: Petter Øverby
    45'
    46'
    Norge 17 - 24 Danmark
    46'
    Norge tar ut målvakten i dette angrepet. Står syv mot seks. Men bommer på avslutningen der.
    47'
    Niclas Kirkelokke
    48'
    SPARES: Danskenes stjerne Mikkel Hansen hviles stort sett hele veien av trener Nikolaj Jacobsen i kampen mot Norge.
    Skudd utenfor mål, Danmark
    49'
    Norge 18 - 24 Danmark
    En herlig opprulling. Norge forsøker seg med syv mot seks i angrep igjen. Det går fort fra høyre til venstre. Blonz avslutter mot krysset og treffer!
    50'
    50'
    50'
    Norge 18 - 25 Danmark
    50'
    51'
    Norge 19 - 25 Danmark
    51'
    ENORM KAMP: Emil Nielsen har storspilt for Danmark. Målvakten er den viktigste bidragsyteren til Norges svake statistikk: Bare 49 prosent av skuddene går i mål!
    52'
    Norge 20 - 25 Danmark
    53'
    Norge 20 - 26 Danmark
    53'
    Det tikker mot 60 spilte minutter og det tikker ubønnhørlig mot tap og exit fra dette mesterskapet.
    Norge 21 - 26 Danmark
    Mål: Kevin Gulliksen
    53'
    Norge 21 - 27 Danmark
    54'
    Magnus Landin Jacobsen
    55'
    Sagosen skaffer Norge syvmeterskastet.
    55'
    Norge 22 - 27 Danmark
    Norges stjerne, som har vært ganske anonym i kveldens kamp, tar den straffen like gjerne selv. Bitte liten opptur for trønderen.
    55'
    57'
    Den danske fansen reiser seg fra setene og klapper danskene gjennom dette angrepet et par minutter før slutt. Imponerende forestilling av Danmarks stjerner, dette.
    Norge 22 - 28 Danmark
    Mål: Lukas Jorgensen
    58'
    Norge 23 - 28 Danmark
    Lekkert gjort av Tønnesen. Rask pasningsfinte og så setter han ballen mellom beina på danskenes målvakt. Tre av tre før Tønnesen nå. Sterkt!
    58'
    59'
    Nielsen står og står. Venter ut Blonz sitt skudd. Og redder det med fingertuppene. Lekkert gjort av kampens store spiller.