3-0
70'
5-0

Ble dekket av Jostein Magnussen

Norge er allerede klar for VM i Australia og New Zealand etter borteseieren mot Belgia. Nå venter siste motstander, Albania. Norge vant hele 7-0 i bortekampen.
    Det er ventet at landslagstrener Hege Riise vil slippe til flere debutanter i kveld. Mot Belgia var det Emilie Joramo som debuterte. Foto: NTB
    Norge har vært stødig hjemme i denne VM-kvaliken med fire seirer og 21-2 i målforskjell.
    Da er det norske laget inne!
    Norge (4-3-3): Mikalsen - Hansen, Mjelde, Bergsvand, Lund - Maanum, Syrstad Engen, Reiten - Terland, Haug, Jøsendal.
    Det betyr at Brann-spiller Marit Bratberg Lund får sin debut på dette nivået. Hun starter på venstre back.
    Kveldens norske spiss-trio har ikke mange A-landskamper. Sophie Roman Haug står med tre kamper, Elisabeth Terland 18 og Anna Jøsendal tre.
    Julie Blakstad har slitt med en skade i oppkjøringen. Det kan være forklaringen på at Manchester City-spilleren starter på benken i kveld.
    Albania (4-3-3): Rexhepi - Berisha, Curraj, Maliqi, Gjini - Krasniqi, Doci, Franja - Tukaj, Maksuti, Hamidi.
    Dette er den norske benken i kveld: Rulyte, Skoglund, Sønstevold, Harviken, Joramo, Eckhoff, Sævik, Ildhusøy, Skinnes Hansen, Hørte, Østenstad og Blakstad.
    Maren Mjelde, kaptein i kveld, spiller sin 158. A-landskamp.
    Sist Norge møtte Albania endte det 7-0 i det norske lagets favør. Hvor mange mål scorer det norske laget i kveld?
    Der entrer lagene banen!
    Maren Mjelde, med all sin rutine, gir de siste beskjedene på matten nå.
    Der er kampen i gang, det er Norge som tar avsparket!
    Reiten kommer til innlegg umiddelbart, men Albania får klarert.
    1'
    Norges keeper, Mikalsen, med solen i øynene. Høstsolen er lav den, men gir seg vel om ikke så lenge.
    2'
    Terland dribler, spiller til Syrstad Engen, før Hansen pisker ballen inn i feltet. Albanias keeper får fatt på den, etter å ha bommet på boksingen. Men ballen lander der hun står.
    2'
    Albania prøver seg på en lang ball på tvers, men blir stoppet.
    4'
    Reiten kommer til nytt innlegg fra venstre. Denne gangen er Albanias keeper sikker som kampen.
    5'
    Presser høyt Norge, og har hatt klart mest ball de første fem minuttene av denne kampen.
    5'
    Nesten så Reiten finner Maanum på vei igjennom, fine kombinasjoner.
    6'
    TVERRLIGGER! Reiten fyrer av fra 16-meter. Et vakkert skudd, som akkurat ikke sniker seg under tverrliggeren, men heller treffer den. Foto: Frode Hansen, VG
    7'
    Reiten vinner ballen høyt i banen, men mister den i neste trekk. Er så offensive så offensive Norge nå.
    9'
    Vi har passert ti minutter, og det er antydninger til gode sjanser for Norge.
    11'
    Norge vinner et høyt kast, et par meter fra cornerflagget.
    12'
    Mål for Norge!
    Norge 1 - 0 Albania
    Mål: Sophie Romàn Haug
    Målgivende: Guro Reiten
    Sitt første A-landslagsmål! Chippest mot bakerste, der står Roman Haug og sender headinger i retning den kom, i det lengste hjørnet bak keeper.
    12'
    Norge fortsetter å presse på.
    14'
    Så er det nære på igjen! Ny ball fra Reiten mot bakre, spilles inn til Haug i feltet og får fyrt av, men skuddet går rett på keeper.
    15'
    Hjørnespark til Norge
    15'
    Norge 2 - 0 Albania
    Målgivende: Ingrid Syrstad Engen
    Corneren styres i stolpen før den kommer tilbake og går inn igjen i feltet, der står Roman Haug. Setter den enkelt i kassen. Sitt andre for kvelden, sitt andre i karrieren for A-landslaget. Foto: Frode Hansen, VG
    15'
    Så ligger Reiten nede etter en duell, men spillet fortsetter.
    17'
    Stabler seg på bena igjen.
    18'
    Norge roer ned spillet.
    18'
    18'
    Lavt inn, og har retning for ikke bare én, men to norske spillere. Men ballen forsvinner gjennom hele feltet.
    19'
    Oi oi oi! Så kjører Maanum et soloraid som ender med et langskudd. Har retning for krysset, men blir ørlite for høy, og sniker seg over tverrliggeren.
    19'
    Har knapt vært inne på Norges banehalvdel de siste ti minuttene, Albania.
    20'
    Syrstad Engen lager frispark, inne på Albanias banehalvdel.
    22'
    Så får Systad Engen et frispark inne på Albanias banehalvdel. Omtrent akkurat der hun fikk i mot, for ett minutt siden.
    23'
    Norge 3 - 0 Albania
    Mål: Maren Mjelde
    Målgivende: Sophie Romàn Haug
    Triller inn sitt landslagsmål nummer 20! Frisparket slås mot bakre stolpe, der stiger Haug opp og header ballen inn i feltet. I føttene på Mjelde, som sender den videre, stang inn. Foto: Frode Hansen, VG
    23'
    Så er det centimetere fra nok en kjempesjanse! Reiten spiller gjennom til Maanum, men pasningen er akkurat litt for lang. Alene igjennom der, Maanum.
    25'
    Forrige gang disse lagene møttes, da Norge vant 7-0. Stod det "kun" 1-0 til pause.
    27'
    Så gjør Albania et bytte. Krasniqi går ut, Elezaj kommer inn.
    28'
    Der passerer vi halvtimen.
    31'
    Så prøver Reiten å tre ballen gjennom igjen, denne gangen til Haug. Og nok en gang er det nære, men timingen sitter ikke helt.
    31'
    Herlig innlegg fra høyre, og nok en gang er Haug den som får ballen inne i feltet. Men setter tunell på seg selv, og det blir ingen målsjanse. Maanum med innlegget.
    32'
    Så er det en albansk spiller som ligger nede.
    33'
    Får en kjenning og tar seg til baksiden av låret i det hun jager Maanum.
    33'
    Må ut på sidelinjen en tur.
    34'
    Jøsendal får et frispark så vidt inne på Albanias banehalvdel.
    35'
    Terland prøver seg på en helflikk mot Hansen inn i Albanias 16-meter, men marginene er ikke med den.
    36'
    Albania med nytt bytte. Curraj ut, Gjergji inn.
    36'
    Terland med innlegg! Ikke så langt unna Haug, som venter inne i boksen. Men keeper får fatt på ballen.
    38'
    Om ikke Albania har fått litt mer fart på egne saker bakover nå, så er det i alle fall ikke den samme giftigheten fra Norge, for øyeblikket.
    40'
    Jøsendal og Reiten kombinerer, vakkert. Ender til slutt hos Jøsendal som legger inn, men det går i blokka.
    40'
    Så kliner Tuva Hansen til med et langskudd. Det var hun som sikret Norge VM-billett med en kanonkule mot Belgia, og dette skuddet er også godt. Plassert helt nede ved stolperoten, men Albanias keeper er våken.
    41'
    Jøsendal med innlegg på bakre. Terland får panna på den, men headingen går over mål.
    42'
    Jøsendal trer gjennom Reiten. Som slår den videre inn foran mål, men det er en albansk fot som er først på den.
    43'
    Det gjøres tre bytter i pausen. Joramo kommer inn for Syrstad Engen. Bizet kommer inn for Terland og Harviken kommer inn for Hansen.
    45'
    Nytt innlegg for Norge, fra høyre, men innlegget blir for langt.
    45'+1
    Det legges til tre minutter i den første omgangen.
    45'+1
    Så får Syrstad Engen seg et spark i leggen. Gult kort til Maksuti.
    45'+2
    Vi er i gang igjen! Og vi starter med det som nesten blir selvmål av Albania.
    46'
    Norge gjør tre bytter. Joramo kommer inn for Syrstad Engen, Bizet kommer inn for Terland og Harviken kommer inn for Hansen.
    47'
    Reiten går på langskudd! Og nok en gang i denne kampen så er det et langskudd som stryker tverrliggeren!
    47'
    Norge vinner et frispark på Albanias banehalvdel. Bizet rives over ende.
    49'
    Spilles kort, ikke innleggsposisjon.
    49'
    50'
    Innoverskrudd, og Bergsvand er på den, men headingen går over mål.
    50'
    Så blåses det for en hands på Harviken, og da blir det straffe til Albania!
    53'
    Så er Mikalsen på plass! Redder den straffen. Svak plassering av den albanske spilleren, går for kraft, lurer ikke den norske sisteskansen.
    54'
    Ny norsk sjanse! Skudd på innsiden av stolpen! Reiten som nok en gang fyrer løs! Foto: Frode Hansen, VG
    56'
    Så går Maanum på langskudd, til side for mål. Det skytes og det skytes.
    58'
    Maren Mjelde går av banen og inn kommer Sara Hørte.
    62'
    Reiten overtar kapteinsbindet.
    63'
    Så er Norge nok en gang farlig frempå, men Albania klarer å rydde opp i siste liten.
    64'
    Straks spilt 20 minutter av den andre omgangen, og det norske laget har ikke scoret.
    64'
    Norge 4 - 0 Albania
    Så sitter hat tricket for Haug! Nok en gang på hodet etter et vakkert innlegg, får litt flashback til den første omgangen. Det er Marit Bratberg Lund som sender inn det innlegget og får assist. Det er bare at systemet ikke henger med helt, så jeg får ikke lagt henne til under...
    66'
    For en kamp av Roman Haug, da. Stod uten A-landslagsmål før kampen, nå står hun med tre.
    69'
    70'
    Norge 5 - 0 Albania
    Norges femte! Og det er debutanten Hørte! Stiger klart høyest til værs på det som er et innlegg etter at hjørnesparket blir klarert ut igjen til Guro Reiten.
    70'
    Albania brenner til med et langskudd, null stress joggedress for Mikalsen.
    72'
    Reiten får ballen inne i 16-meteren, denne gangen går skuddet skyhøyt over mål. Spretter litt feil der.
    73'
    Bizet med et knallhardt innlegg fra høyre, Jøsendal får hodet på den, men kommer ikke over ballen og headingen går over mål.
    73'
    Hørte med en ball mot bakre stolpe, og der er det nesten så Jøsendal får en fot på den, men det går akkurat ikke.
    75'
    Reiten prøver å finne Haug, det blir et norsk hjørnespark.
    76'
    76'
    Spillerbytte - Norge
    Inn: Julie Blakstad
    Ut: Anna Jøsendal
    77'
    Reiten med kort corner. Innlegget piskes inn, men det er Albania som vinner ballen.
    77'
    Norge med nytt innlegg, og ny heading, Maanum denne gangen. Men headingen stryker stolpen og går til side for mål.
    79'
    Så er det helt kaos i feltet, Norge får fyrt av i alle fall to ganger, men til slutt får den albanske keeper kontroll på ballen.
    80'
    Så kommer Albania til et skudd fra like utenfor 16-meteren, men Mikalsen har kontroll.
    81'
    4107 tilskuere på Ullevaal i kveld!
    83'
    Haug prøver seg på en variant av et brassespark. Skuddet går til side for mål.
    84'
    Bizet klinker til fra skrått hold, men rett på keeper! Blir litt for enkel den der.