Rosenborg (4-3-3): Hansen - Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling - Jensen, Lundemo, Åsen - Akintola, Søderlund, Adegbenro.
    RBK må klare seg uten formspilleren Anders Konradsen i kveld. Nordlendingen trente som normalt i går, men fikk behandling etter trening. Konradsen har slitt med en strekkskade. Gjermund Åsen får nå sjansen fra start.
    Det er ikke godt nytt for RBK. Konradsen har vært en av de store formspillerne i sommer.
    Maribor (4-2-3-1): Pirić - Milec, Ivković, Pericic, Viler - Vrhovec, Pihler - Kotnik, Kronaveter, Hotić - Tavares
    Maribor tok seg videre til denne runden ved å slå svenske AIK. De vant oppgjøret på hjemmebane 2-1, men AIK fikk samme resultat hjemme. Dermed ble det ekstraomganger, hvor Tarik Elyounoussi sendte svenskene i ledelsen først. Så slo Maribor tilbake, og gikk dermed videre på bortemålsreglen etter å ha tapt 3-2.
    - Spillerne virker fokuserte og klare. Jeg håper vi kan være aggressive fra start, og ikke gi kampen fra oss. Vi møter et lag med gode individualister. Jeg vil være fornøyd hvis vi scorer, og viser at vi har noe på dette nivået å gjøre, sier RBK-trener Horneland til TV2 før kampen.
    Spillerne er på vei ut på banen, til en kamp som betyr enormt mye for Rosenborg. Med seier over to oppgjør her er de sikret gruppespill i Europa League om de ikke tar seg videre til Champions League.
    Maribor har hatt en forferdelig start på sesongen i den hjemlige ligaen. De har ikke vunnet en eneste kamp av de fire første, og står med tre uavgjort og ett tap. Men de slo ut AIK - så dette er ikke et dårlig lag.
    Maribor tar avspark.
    0'
    Adegbenro presser høyt, og vinner et kast langt inne på Maribors halvdel.
    1'
    Adegbenro og Meling kombinerer fint på kanten. Sistnevnte svinger inn i boksen, men Maribor stanger unna.
    2'
    Rosenborg får frispark i god posisjon.
    2'
    Maribor klarerer frisparket til hjørnespark.
    3'
    Hedenstad slår godt inn mot Hovland, men Maribor vinner duellen i boksen.
    3'
    Søderlund vinner en hodeduell på midtbanen, og får frispark i samme slengen.
    4'
    Rosenborg bryter høyt i banen og kan kontre, men Åsen er ikke nøyaktig nok når han prøver å finne Akintola.
    7'
    Gult kort til NK Maribor
    Martin Milec
    Klipper ned Meling. Klart gult kort.
    7'
    Adegbenro drar av et par man, og slår inn langs bakken. Maribor klarerer på første stang.
    9'
    Maribor vinner et hjørnespark.
    10'
    Det blir nesten farlig. Kronaveter slår godt inn, og et Maribor-hode stusser ballen videre i feltet. Men ingen fra hjemmelaget er på plass for å dytte ballen i mål.
    12'
    TV2-kommentator Jesper Mathiesen melder at Valsvik er klar til å byttes inn. Trolig har Hovland eller Reginiussen plukket opp en skade her.
    13'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Gustav Valsvik
    Ut: Tore Reginiussen
    Dette er ikke bra for Rosenborg. Reginiussen forlater banen tidlig her, og holder seg til lysken. Går sammen med fysioterapeut Christian Thorbjørnsen i garderoben for å få behandling.
    14'
    Adegbenro blir liggende etter å ha forsøkt å passere Milec. Stopp i spillet nå.
    15'
    Adegbenro får armen til Milic i ansiktet, viser reprisene. Oppe på beina igjen nå.
    16'
    Åsen finner en feilvendt Søderlund. Spissen er sterk, og vender opp. Forsøker å sende Adegbenro alene med keeper, men Maribor stopper pasningen.
    20'
    Jensen og Hedenstad spiller seg opp på høyre kant. Til slutt får Jensen den på hjørnet av sekstenmeteren, og går i bakken i duell med Viler. Ingen straffe sier dommer.
    21'
    Jensen spiller en stygg feilpasning ved egen boks. Ballen lander hos Kronaveter, som skyter fra 17 meter. Går over mål.
    22'
    Gult kort til Rosenborg
    Samuel Adegbenro
    Ny duell mellom Milic og Adegbenro. Dommer mener RBK-spilleren er for aktiv med albuen i hodeduellen.
    23'
    Adegbenro drar seg ned til dødlinja, og legger inn. Blokkeres ut til hjørnespark.
    24'
    Hedenstads corner havner i henda på keeper Piric.
    25'
    Tore Reginiussen er ute fra garderoben. Får en klem av trener Eirik Horneland før han setter seg på reservebenken.
    26'
    Hotić demper en langpasning med et vakkert hælspark. Dagens flotteste variant, men stoppes effektivt av Hedenstad.
    28'
    Rosenborg presses dypt en periode her, men så tar Søderlund grep. Fanger en klarering, tar den ned, og holder ballen i laget. RBK får endelig flyttet litt ut.
    30'
    Meling vinner et hjørnespark,
    30'
    Igjen slås hjørnesparket rett i henda på Piric.
    30'
    Så kontrer Rosenborg! Akintola setter fart og parkerer Viler. Slår inn mot Søderlund i boksen, men Maribor får klarert.
    31'
    Det koker litt på sidelinjen. Munnhuggeri mellom Horneland og en Maribor-assistent. De er uenige om et frispark som Adegbenro får.
    33'
    Så legger Milec Adegbenro i bakken igjen. Han har gult fra før. Slipper unna denne gang. Frispark i god posisjon.
    33'
    Det er en stor sjanse, men avblåst for offside! Hedenstad slår den perfekt på hodet til Søderlund. Han header den på innsiden av stanga, før den triller langs målstreken og ut på motsatt side.
    34'
    Søderlund har en strålende kamp til nå. Er igjen oppspillspunkt, og flikker en pasning ut til Adegbenro på kanten. Maribor får slått unna sistnevtes innlegg.
    36'
    Akintola får seg en smell. Blir liggende, og holder seg til kneet.
    38'
    Akintola er på beina, og inne på banen igjen nå.
    38'
    Søderlund slåss som en løve på topp nå. Alene mot to stoppere vinner han hodeduell og frispark. Sterkt.
    39'
    Milec legger Adegbenro i bakken for tredje gang i dag, med gult kort. Soleklart frispark i god posisjon.
    40'
    Dette frisparket er ikke like godt fra Hedenstad. Slås vekk på første mann. Åsen skyter fra returrom, men det går langt utenfor.
    41'
    Tavares vender opp og skyter fra 18 meter. Treffer et Rosenborg-ben, og triller inn til Hansen i målet.
    41'
    Dagens første halvsjanse der! Meling og Åsen spiller vegg innenfor boksen. Meling avslutter fra skrått hold, men Maribor blokkerer.
    42'
    Hjørnesparket havner i klypene til Piric for tredje gang i dag.
    43'
    Maribor får dagens største muliget. Kotnik drar seg inn og skyter fra 16 meter. Går like over mål!
    45'+1
    Det legges til tre minutter.
    45'+1
    Jensen får en dytt i ryggen og går ned. Nytt frispark i god posisjon for RBK.
    45'+2
    Hedenstad slår inn mot Lundemo, men midtbanespilleren får ballen brått på seg. Spretter i han og ut til utspill.
    45'+3
    Dommer blåser av til pause. Det har ikke vært mange målsjanser her, men Roseborg har vært det beste laget. Nå er spørsmålet om vi kan få en scoring i andre omgang!
    Rosenborg tar avspark.
    46'
    Aleks Pihler
    Mike Jensen legges i bakken.
    50'
    Mål for Rosenborg!
    NK Maribor 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Alexander Søderlund
    FOR ET MÅL! HVA I ALLE DAGER? Han drar til på frisparket. Det er minst 25 meters hold! Det går rett mot krysset. Keeper er på ballen, men det er for hardt. Smeller i mål.
    50'
    Det målet kan vise seg å bli utrolig viktig for Rosenborg. Bortemål er ekstra verdifullt i slike utslagskamper i Europa.
    54'
    God mulighet for Rosenborg! Akintola og Hedenstad spiller vegg. Til slutt skyter førstnevnte fra femten meter, men det går like utenfor.
    54'
    Nå ble det liv i de 25 Rosenborg-supporterne som har fått en halv tribune for seg selv på kortsiden bak målet til André Hansen!
    55'
    Maribor forsøker å svare! Kronaveter vender opp inne i boksen, og klinker til i steget. Hansen i full strekk får bokset unna.
    56'
    Adegbenro avblåses for offside på kanten.
    58'
    Søderlund slår Akintola gjennom med en herlig hælflikk. Stråler av selvtillit her, Søderlund.
    60'
    Adegbenro triller videre til Jensen. Han klinker til fra 20 meter, men forsøket går rett på keeper som bokser vekk.
    62'
    Pericic er alt for sent ute, og klipper ned Jensen. Frispark til Rosenborg på kanten.
    63'
    NK Maribor 0 - 2 Rosenborg
    Målgivende: Gjermund Åsen
    HAN ER I FYR OG FLAMME! Søderlund herjer! Et innlegg løftes på bakerste stang. Der er Søderlund sterkest. Han ruver høyest, og stanger ballen i mål.
    63'
    Spillerbytte - NK Maribor
    Inn: Rudi Pozeg Vancas
    Ut: Dino Hotic
    65'
    For en match dette er fra Søderlund. Ikke bare leverer han to ekstremt viktige bortemål. I tillegg har han vært helt enorm på topp for Rosenborg. Han har slåss og vunnet nesten alt som har landet rundt ham. Et enormt oppspillspunkt i kveld.
    66'
    Adegbenro holder seg til lysken og ligger nede. Helland gjør seg klar.
    67'
    Ikke pent for Rosenborg om de mister både Reginiussen og Adegbenro over tid. To av lagets viktigste spillere.
    68'
    Inn: Pål André Helland
    Ut: Alexander Søderlund
    Dagens helt får hvile.
    68'
    Maribor prøver seg. Kotnik slår Hedenstad i en duell i boksen, men headingen går i en bue over mål.
    70'
    Mål for NK Maribor!
    NK Maribor 1 - 2 Rosenborg
    Mål: Marcos Tavares
    Så slår Maribor tilbake! Tavares lader skuddfoten fra distanse. Avslutter hardt langs bakken, og den går i stang og inn. Passivt av Rosenborg-stopperne.
    71'
    NK Maribor 1 - 3 Rosenborg
    Mål: Mike Jensen
    NÅ KOKER DET! Rosenborg går rett fra avspark til scoring. Akintola og Helland kombinerer. Førstnevnte slår inn, og Maribor er nære å sette ballen i eget mål. De får klarert på strek, men Jensen klinker returen inn i mål med et saksespark.
    71'
    Kotnik vender opp og skyter fra distanse. Himmelhøyt over mål.
    74'
    Viler slår ballen inn i boksen. Hansen går opp og fanger, men Kronaveter kommer flyvende inn i full fart. Kolliderer med Hansen, som får seg en smell.
    76'
    Kronaveter drar seg inn igjen. Drar til fra distanse, men går et stykke utenfor.
    78'
    Kronaveter jobber på nå. Skaffer hjørnespark.
    79'
    Inn: Anders Trondsen
    Ut: Gjermund Åsen
    80'
    Valsvik stanger unna hjørnesparket.
    80'
    Hedenstad løfter langt på Adegbenro på løp, men pasningen er for lang. Havner i klypene på keeper.
    83'
    Milec slår inn, men Meling blokkerer. Hjørnespark.
    84'
    Hjørnesparket er godt slått, men Maribor-hodet får ikke stanget ballen på mål.
    85'
    Trondsen lager frispark rett utenfor sekstenmeteren.
    85'
    Inn: Martin Kramaric
    Ut: Andrej Kotnik
    85'
    Kronaveter skyter, og det er et godt forsøk! Går for keeperhjørnet, men ballen spretter like utenfor.