Hei, og velkommen til den uhyre spennende VM-semifinalen mellom Nederland og Sverige!
    Nederland XI (4-3-3): van Veenendaal - van Lunteren, van der Gragt, Janssen, van Dongen - Groenen, Spitse, van de Donk - Beerensteyn, Miedema, Martens.
    På benken for Nederland: van Es, Dekker, van de Sanden, Pelova, Jansen, Kaagman, Kop, Jansen, Kerkdijk, Roord, van der Most, Geurts.
    Sverige XI (4-3-3): Lindahl - Glas, Fischer, Sembrant, Eriksson - Rubensson, Asllani, Seger - Jakobsson, Blackstenius, Hurtig.
    På benken for Sverige: Andersson, Janogy, Falk, Ilestedt, Roddar, Bjoern, Olme, Rolfö, Anvegaard, Larsson, Musovic, Schough.
    Vinneren av kveldens kamp møter altså USA i VM-finalen på søndag. USA vant 2-1 over England i en høydramatisk kamp i går. Taperen her skal fortsatt ha en kamp til i mesterskapet. Lørdag spilles nemlig bronsefinalen, og taperen her vil da møte England.
    Lagene er inne på banen, og det nærmer seg avspark i VMs andre og siste semifinale!
    Da er vi i gang!
    1'
    Er en lite stillingskrig i åpningen her. Både Sverige og Nederland ønsker å skape initiativ fra start, men det blir for upresist i begge leire.
    3'
    Miedema prøver seg fra distanse, men får ikke ordentlig klem på forsøket. Går en meter og to utenfor.
    4'
    Eriksson kommer frem på siden og prøver et innlegg, men ballen kommer for tett på van Veenendaal i Nederlands mål som kommer ut og plukker.
    5'
    Asllani er tøff i ryggen med van de Donk, og lager et helt unødvendig frispark bak i banen for Nederland.
    7'
    Beerensteyn er sterk i kroppen på høyrekanten og slår inn i boks. Innlegget er ikke like sterkt som forarbeidet, og Sembrant kan klarere ballen unna.
    7'
    Stor mulighet for Nederland etter en grov feil av svenskene. Balltap midt inne på egen banehalvdel, og Miedema får muligheten til et skudd. Vender først av Fischer, men stopperen er raskt oppe igjen og blokkerer det påfølgende skuddet.
    12'
    Asllani er tøff i en duell i boks, og lager frispark til Nederland helt tilbake i egen 16-meter.
    13'
    For en sjanse til Sverige! Kommer i overtall 4 mot 3, og Blackstenius får skutt fra skrå vinkel. Skyter rett på keeper, og på returen blir van Veenendaal tråkket på hånda, og får dermed frispark.
    13'
    Beerensteyn prøver seg fra distanse, men Lindahl har full kontroll på skuddet som kommer rett på keeperen.
    18'
    Eriksson svinger inn et frispark, men Nederlands sisteskanse får fingertuppen på ballen og forlenger til corner.
    20'
    Jakobsson kommer rundt på høyre siden og legger inn, men Janssen kommer foran og bryter. Ballen går så via Blackstenius og ut til utspark for keeper.
    23'
    Sverige har satt inn et godt trykk på Nederland nå. Er aggressive i presset, og nekter de i oransje rom.
    26'
    van Lunteren kommer rundt på høyresiden. Titter opp og sikter på Miedema, men Fischer header unna.
    31'
    Beerensteyn ligger nede etter duell med Rubensson. Får hjelp fra fysio, mens ballen er ute av spill.
    31'
    Asllani ligger nede etter duell med van der Gragt. Får en smell i hodet, men ser ut til å komme seg over den.
    34'
    Har ikke vært de store sjansene i kveld. Er to lag som står godt til hverandre her, som nekter motstander de store sjansene.
    35'
    Gigantisk mulighet for Sverige! Etter litt klabb og babb i boks kommer en avslutning fra Hurtig! Sender ballen lavt, men van Veenendaal er raskt nede med en fot og redder forsøket!
    37'
    Vålerenga-spiller Spitse tester skuddfoten fra 30 meter, men skuddet går et par meter utenfor.
    39'
    Det nærmer seg pause i Lyon. Sverige har tatt litt tak i kampen, men ikke stort nok til å kunne score foreløpig. Mangler litt på presisjon i siste tredel.
    43'
    Legges til tre minutter av første omgang.
    45'+1
    Det er pause i Lyon, og stillingen er 0-0. Sverige hadde den største muligheten med Hurtig, men en fotparade fra van Vaanendaal avverget scoring.
    Nederland sparker igang andre omgang. Nå skal det avgjøres hvem som får spille VM-finale!
    46'
    Nederland lykkes med å spille seg ut bakfra, og får innkast høy i banen.
    46'
    Ballen havner til slutt hos Miedema som skyter fra 20 meter. Det går et stykke utenfor.
    47'
    Spillerbytte - Nederland
    Inn: Jill Roord
    Ut: Lieke Martens
    47'
    Sverige bryter høyt i banen. Blackstenius setter fart, og fører ballen inn i 16-meteren. Til slutt skyter hun, men skuddet blokkeres av Bloodworth.
    49'
    Nederland får nesten et nytt farlig brudd i mot, men dommeren gir Spitse frispark. De oransje er heldige der.
    51'
    Spitse legger Asllani i bakken. Frispark midt på banen.
    51'
    Van Lunteren forsøker å komme seg rundt på kanten, men stoppes effektivt av Hurtig. Ballen triller ut dødlinja til utspill fra keeper.
    53'
    En feilvendt Blackstenius forsøker å ta seg forbi Bloodworth på kanten. Stoppes, men ender med svensk corner.
    56'
    ENORM MULIGHET TIL SVERIGE! Hjørnesparket havner i mellomdistanse. Der står Fischer, som smeller til. Skuddet går i stang, og ut. Flere svenske spillere er på returen, men ingen klarer å få en fot på ballen.
    56'
    Beerensteyn skjærer inn fra kanten. Skyter fra 20 meters hold, men det blir aldri farlig. Passerer et par meter utenfor målet.
    58'
    Sverige kombinerer fint på høyrekanten. Jakobsson får lagt inn, men finner ingen blåkledde i boksen. Nederland stanger unna.
    59'
    Beerensteyn slår inn fra kanten. Blokkeres av Eriksson og går til corner.
    63'
    METALLET STÅR I VEIEN IGJEN! Miedema står alene på bakerste stang. Hun stanger til, men Lindahl i målet får noen fingre på den. Utrolig redning! Ballen treffer tverrliggeren, og går ut.
    65'
    Hurtig er nede og får behandling etter en smell i hodet.
    66'
    Hurtig er tilbake på beina, og ser ut til å kunne fortsette.
    66'
    Hurtig går rett i aksjon. Fører ballen inn i boksen, og takles. Hun går i bakken, og alle blå-gule roper på straffe. Dommeren vinker spillet videre!
    67'
    Asllani runder Spitse på høyre kant, og fører ballen inn fra linja mot mål. Har to alternativer 45 grader ut i boksen, men legger innlegget rett på keeper. Van Veenendaal har full kontroll.
    70'
    Inn: Shanice van de Sanden
    Ut: Lineth Beerensteyn
    72'
    Van de Sanden er involvert fra første sekund. Bruker farten og kommer seg gjennom på kanten. Men innlegget er ikke godt nok utført, og stanges vekk på første stang.
    73'
    Sverige skaffer seg et hjørnespark. Det ble farlig sist..
    75'
    Stanges vekk. Van de Sanden snapper, og setter opp en enorm fart. Rubensson jager tilbake, og får klarert til hjørnespark.
    77'
    Nesten en frekk variant som lykkes der. Corneren slås bak Roord, som kun kan nå ballen med et akrobatisk hælspark. Det klarer hun, og får avsluttet på den måten, men skuddet går langt utenfor.
    78'
    Spillerbytte - Sverige
    Inn: Julia Zigiotti Olme
    Ut: Elin Rubensson
    78'
    Inn: Madelen Janogy
    Ut: Lina Hurtig
    79'
    Groenen får knottene til Eriksson i låret. Blir liggende, og får behandling på banen nå.
    81'
    Der slippes Groenen utpå igjen, og vi fortsetter.
    82'
    Blackstenius kjører på høyre kant. Blir taklet og får hjørnespark.
    83'
    Den stanges vekk på første stang.
    83'
    Halv-sjanse, som Drillo ville sagt. Hjørnesparket havner i returrom, og Asllani klinker til. Går en halvmeter over målet.
    84'
    Gult kort til Nederland
    Sherida Spitse
    Legger Asllani i bakken - igjen. Soleklart gult kort.
    85'
    Blackstenius kjemper som en helt på topp, og vinner baller over hele banen. Nå sterkest på høyre kant og skaffer svensk kast høyt i banen.
    87'
    Asllani legges i bakken av Van de Donk. Får frispark i god posisjon her, svenskene. Høyre kant, og skrå vinkel for skudd.
    87'
    Eriksson går for skudd. Den glir over mål og lander på nettaket.
    88'
    Nederland som presser på nå. Van de Sanden får lagt inn, men innlegget passerer alle og lander hos Miedema på kanten av 16-meteren. Hun nøler med å skyte, og svenskene får feid unna.
    90'+1
    Van de Sanden står på kanten av 16-meteren og velger å gå for skudd. Det blir hardt, men Lindahl får en hånd på ballen. Hjørnespark.
    90'+2
    Asllani får ballen på 25 meter og er desperat etter mål. Går rett på skuddet, men den går himmelhøyt over.
    90'+4
    Det ender 0-0 etter ordinær tid, og vi er klare for ekstraomganger i semifinalen i VM!
    For de som ikke er kjent med reglene: Det skal altså spilles to ganger 15 minutter. Hvis lagene fortsatt er like langt etter de omgangene skal vi til straffekonkurranse.
    1. ekstraomgang
    Svenskene sparker igang showet!
    91'
    Nederland på første visitt i motstanders boks. Groenen svinger inn fra kanten, men Lindahl får en hånd på den like før ballen når Miedema.
    94'
    Gult kort til Sverige
    Julia Zigiotti Olme
    Hopper rett i Van de Donk med all sin kraft i en hodeduell.
    95'
    Van de Sanden får ballen gjennom på kanten fra Spitse, men ingen nederlendere er i boksen. Dermed må Van de Sanden vente på resten av laget, og innlegget ender opp i ingenmannsland.
    96'
    Van de Donk jager en andreball i duell med Glas. Svensken må gi hjørnespark.
    98'
    Det stanges vekk. Svenskene kan kontre, men klarer ikke fylle på med nok folk, og Nederland kommer på riktig side.
    99'
    Mål for Nederland!
    Nederland 1 - 0 Sverige
    Mål: Jackie Groenen
    DER SITTER DEN! Det kommer helt ut av det blå! Nederland har ballen på midten. En pasning kommer opp i mellomrom, går via en svensk spiller, og lander i beina på Groenen. Fra 18 meter klinker hun til, og ballen triller inn i lengste hjørne.
    100'
    Så vil Sverige ha straffe! Dommeren vinker spillet videre etter at Dongen takler Asllani i boksen. Reprisene viser at Dongen var på ballen. Det ender med hjørnespark.
    104'
    Van Veenendaal plukker enkelt hjørnesparket.
    105'
    Jakobsson fører ned langs kanten. Dongen takler, og det blir hjørnespark igjen. Siste mulighet før pausen.
    105'+2
    Stanges vekk.
    105'+2
    2. ekstraomgang
    Nederland tar avspark.
    106'
    Asllani tar ansvar fra start her. Går aggressivt til verks, og fører ballen ned venstre kant. Innlegget treffer ingen svensker.
    106'
    Seger er nære på å spille Blackstenius gjennom alene med keeper, men pasningen er litt for lang.
    107'
    Grei mulighet for Roord. Hun legger først inn, men den svenske klareringen spretter tilbake til henne. Da går hun rett for skudd, men forsøket går i nettveggen.
    109'
    Seger legges i bakken av Roord. Dommer gir frispark.
    109'
    Inn: Mimmi Larsson
    Ut: Stina Blackstenius
    111'
    Inn: Jonna Andersson
    Ut: Magdalena Eriksson
    111'
    Nederland svinger ballen inn på bakerste stang. Miedema ruver høyest, men header utenfor.
    112'
    Glas løfter ballen i korridor. Nederland stanger vekk, men den går til corner.
    115'
    Hjørnesparket treffer et svensk hode, men lander midt inne i boksen. Nederland stanger vekk.
    116'
    Daniëlle van de Donk
    Asllani legges i bakken av Van de Donk. Frispark i god posisjon for Sverige.
    116'
    Fischer forsøker å spille gjennom Janogy, men pasningen er akkurat litt for lang.
    118'
    Jakobsson spilles gjennom på kanten, og er nesten alene gjennom. Van Lunteren takler unna til hjørnespark.
    119'
    Det første forsøket stanges vekk. Zigotti får returen, men ballen går ut til hjørneflagget. Den lempes inn igjen, men går over hele feltet.
    120'
    Van de Sanden får pipekonsert når hun kan sette fart mot mål, men velger å gå ut til hjørneflagget for å drøye tid.
    120'+1
    Denne gangen går Van de Sanden på mål! Alene med keeper avslutter hun svakt, et godt stykke utenfor. Det kunne vært spikeren i kista.
    120'+2
    Asllani ligger midt på banen og får behandling nå. Ser ut til å måtte ha hjelp av banen her. Samtidig renner klokka uhyre fort nedover for svenskene nå.
    120'+3
    Ser ikke bra ut for Asllani. Hun ligger fortsatt nede og får behandling.
    120'+4
    Hun får på seg en nakkekrage, og løftes over på båre. Ser ut til å være en smell i hodet etter en duell. Ballen treffer henne i ansiktet fra kort hold. Ikke pent, og vi får håpe det går bra med svensken.
    120'+6
    Asllani fraktes ut av banen til stående applaus fra hele stadion. Vi krysser fingerne for at hun kommer seg på beina igjen.
    120'+7
    Vi er igang igjen. Sverige får kast høyt i banen.
    120'+7
    Kampen er slutt etter ekstraomganger
    NEDERLAND ER KLARE FOR FINALE! Svenskene ligger strødd utover banen i skuffelse. Nederland samles i en haug i feiring. Svenskene har muligens grunn til å føle seg snytt. Hurtig gikk i bakken halvveis ut i andre omgang. Reprisene viste at taklingen ikke var på ball, men tok spilleren. Det kommer nok til å prege svenske medier de neste dagene.