3 403
7 203

Ble dekket av Andreas Hellenes

Sesongens nest siste serierunde står for tur, og her på Aker Stadion får vi servert en ekte godbit når tabelltoer Molde tar imot tabellfirer Lillestrøm.
    Før dagens batalje er det Molde som har mest å spille for. Det gulljagende hjemmelaget ligger knappe tre poeng bak serieleder Bodø/Glimt – og har kun to mål dårligere målforskjell. Med andre ord kan potensielt enhver scoring bli utslagsgivende for hvor seriegullet havner dersom Molde skulle klare å spise opp Glimts tre poengs forsprang i løpet av de to siste kampene. Samtidig som Molde møter Lillestrøm tar også Glimt mot nedrykkstruede Brann på Aspmyra klokken 17 i dag, mens begge gullkandidatene spiller på fremmed gress når alt trolig avgjøres neste søndag; Molde borte mot Haugesund og Glimt borte mot Mjøndalen.
    Men for at gullkampen skal leve helt inn i siste serierunde må moldenserne komme seg forbi dagens hinder, Lillestrøm. Kanarifuglene har hatt en kjempesesong etter sitt opprykk fra OBOS-ligaen i fjor, og før dagens kamp innehar de fjerdeplassen på tabellen, men med bare ett poeng mer enn Rosenborg på femte. Ettersom fjerdeplass i Eliteserien potensielt kan bety europaspill neste år, vil vi nok se et heltent LSK-lag ut fra startblokkene.
    Disse har Molde-trener Erling Moe og Lillestrøm-trener Geir Bakke valgt fra start:
    Molde (4-2-3-1): Linde - Knudtzon, Bjørnbak, Risa, Linnes - Mannsverk, Hussain - Zekhnini, Eikrem (k), Brynhildsen - Omoijuanfo
    LIllestrøm (3-4-3): Hedenstad Christansen - Garnås, Ogbu, Pettersson - Edh, Kairinen, Mathew, Dragsnes - Knudsen, Lehne Olsen (k), Åsen.
    Moldes benk: Craninx, Sjølstad, Grødem, Hestad, Breivik, Fofana.
    Lillestrøms benk: Skjærstein, Helland, Svendsen, Krogstad, Baccay, Brunes, Mathisen, Slørdahl, Ranger.
    Antall stemmer: 537
    Både vertene og gjestene er i nokså grei form før dagens oppgjør. Molde hadde en feilfri november-måned med full pott på sine tre kamper, og har dermed vunnet tre strake siden det pinlige 6-0-tapet på Marienlyst Stadion i slutten av oktober. Lillestrøm har på sin side vunnet tre av sine siste fem kamper, senest med 4–1 over Strømsgodset hjemme på Åråsen.
    Da dagens to aktører møttes på nevnte Åråsen tidligere i år i det omvendte oppgjøret, endte det 1–1 etter overtidsscoring av de gulkleddes Lars Ranger.
    På toppscorerfronten har årets eliteseriesesong levert til terningkast 6. Hele tre spisser, Moldes Ohi Omoijuanfo, Lillestrøms Thomas Lehne Olsen og Vikings Veton Berisha, har alle scoret over 20 mål. At hele tre spisser scorer over 20 mål i en og samme sesong har ikke skjedd siden 1995. Den gang med Rosenborgs Brattbakk, Starts Belsvik og Moldes Solskjær i hovedrollene.
    Antall stemmer: 1193
    Dagens hoveddommer er Rohit Saggi, og langs linjene finner vi hans flaggbærende assistenter Geir-Oskar Isaksen og Morten Jensen. I Rosenes by er det ganske nøyaktig null varmegrader i dag. Heng med når avspark tas 17.00!
    Lillestrøm med avspark og vi er i gang!
    1'
    Så nærme sjokkåpning! Lehne Olsen snapper ballen fra Risa og kommer alene med Linde! Men den svenske sisteskansen er kjapt ute og får avverget en megasjanse for gjestene.
    2'
    En LSK-corner heades rett i nevene på Linde.
    3'
    Så er det Molde som får en stor sjanse! Brynhildsen lempes fri i bakrom og prøver å lobbe ballen forbi Hedenstad Christiansen på halvdistanse. Men sisteskansen får reddet til corner.
    4'
    En påfølgende kort cornervariant fra hjemmelaget ebber ut i ingenting.
    4'
    Ny mesterredning av Hedenstad Christiansen! Omoijuanfo drar av en forsvarer med en skuddfinte før han avslutter på mål, men den rosakledde Lillestrøm-keeperen er raskt nede og redder.
    6'
    Igjen blir Omoijuanfo servert i drømmeposisjon! Denne gangen får han ikke stokket beina og avslutningen havner enkelt i nevene til Hedenstad Christiansen. Molde burde ledet nå.
    6'
    Flott Lillestrøm-opprulling ender med skudd fra 16 meters hold. Midt på Linde.
    8'
    Mathew og Pettersson går i samme hodeduell. Sistnevnte blir liggende nede.
    12'
    Begge spillerne kommer seg på beina igjen og spillet er i gang.
    13'
    Hvem synes du har vært best i åpningskvarteret?
    Antall stemmer: 853
    Ballen havner perfekt for Brynhildsen! Molde-kanten får fyre løs med venstrefoten fra ti meters hold, men et sleivspark gjør at ballen triller rolig og komfortabelt inn i nevene på Hedenstad Christiansen.
    15'
    Den tilreisende Kanarifansen har laget betydelig med leven enn Tornetkrattet dette åpningskvarteret.
    16'
    Åsen felles av Zekhnini i god innleggsposisjon.
    17'
    Frisparket tas kjapt uten at LSK får noe ut av det.
    17'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Lars Ranger
    Ut: Tom Pettersson
    Pettersson må gi seg etter smellen i sted. Inn kommer Ranger.
    19'
    Innbytter Ranger scoret faktisk da disse to lagene møttes tidligere denne sesongen.
    20'
    Brynhildsen kommer seg til dødlinjen og slår mot Omoijuanfo! Men en mesterlig takling av Edh hindrer scoring og skaffer LSK frispark idet Omoijuanfo takler forsvareren i avslutningsforsøket.
    21'
    Brynhildsen med dribleraid fra midtbanen. Skjærer inn fra venstre og skyter mot lengste, men skuddet går via en LSK-spiller og ut til corner.
    24'
    Corneren lander perfekt hos Omoijuanfo som avslutter langs kunstgresset! Skuddet blokkeres ut til ny corner fra motsatt side.
    25'
    Eikrems påfølgende corner heades unna.
    25'
    At Bodø/Glimt tok en tidlig ledelse mot Brann ble lest opp av speaker her på stadion. Uten at det virker å ha påvirket Molde-laget nevneverdig så langt. I banespillet har blåtrøyene vært glimrende, men i avslutningsøyeblikket har det sviktet.
    26'
    Lehne Olsen i stolpen! Spissen får gå fritt opp og heade på et innlegg fra Åsen. Utrolig nærme 0-1.
    28'
    Ranger kløner det til idet han skal klarere rett utenfor egen sekstenmeter. Frispark til Molde i veldig god innleggsposisjon.
    30'
    30'
    Så er det Eikrems tur og treffe treverket! Molde-kapteinen avslutter mot lengste hjørne, men ballen kommer seg aldri under tverrliggeren og spretter via stanga og over.
    31'
    Mål for Lillestrøm!
    Molde 0 - 1 Lillestrøm
    Mål: Gjermund Åsen
    Målgivende: Thomas Lehne Olsen
    Tidlig julegave fra Mannsverk! Moldes midtbanemann skal spille tilbake til Linde, men pasningen er så svak at Lehne Olsen rekker å snappe opp ballen foran Linde før han serverer Åsen i drømmeposisjon! Gultrøyene leder!
    33'
    For et sjansesløseri av Molde! Omoijuanfo finner Eikrem midt inne i sekstenmeteren, men i stedet for å avslutte selv forsøker playmakeren en smart pasning til Brynhildsen. Men touchet er alt for svakt og triller inn til Hedenstad Christiansen. Utrolig at Molde ikke har scoret.
    35'
    Ny sjanse for Molde da Brynhildsen spilles fri ute til venstre. Garnås kaster seg inn i ballbanen og blokkerer til corner.
    37'
    Corner til Molde.
    39'
    Corneren slås og Mannsverk får en god heading på mål, men hoveddommer Saggi har blåst frispark inne i feltet.
    40'
    Hussain får avfyrt et skudd med godfoten, men ballen sniker seg utenfor stolpen.
    41'
    Mathew skyter med venstre fra 20 meters hold, men skuddet er for svakt og Linde redder i fast grep.
    43'
    Minimum tre minutter tillegg på Aker Stadion.
    45'+1
    Hoveddommer Saggi blåser av omgangen og dermed er det bortelaget som leder halvveis! Molde har hatt mange store sjanser, men en kombinasjon av godt keeperspill og svake avslutninger har hindret blåtrøyene uttelling i målprotokollen. Dermed har Molde kniven på strupen i andre omgang, ettersom de mest sannsynlig må ha tre poeng for å ha håp om gull når siste serierunde gjennomføres neste søndag.
    Tror du gullkampen avgjøres allerede i kveld?
    Ja! Dette tar Bodø/Glimt
    85%
    Nei. Molde snur kampen og vi får spenning også i siste runde!
    15%
    Antall stemmer: 3607
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Molde 0 - 2 Lillestrøm
    Mål: Eskil Edh
    Målgivende: Lars Ranger
    Verst tenkelig start for Molde! Edh dukker opp på bakerste stolpe og stanger inn et innlegg fra Ranger.
    47'
    Eskil Edh har egen sang hos Kanarifansen som ble godt brukt i før pause. Blir fort enda mer av den nå de siste 45 minuttene.
    49'
    50'
    Ender med ny corner.
    50'
    Rett i nevene på Hedenstad Christiansen.
    51'
    Kjemperedning fra Linde hindrer 0-3! Et Åsen-innlegg finner Knudsen inne i femmeteren, men den grønnkledde sisteskansen gjør en mesterlig redning.
    51'
    Corner til Lillestrøm.
    54'
    Heades unna.
    54'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Eirik Hestad
    Ut: Rafik Zekhnini
    56'
    Inn: Emil Breivik
    Ut: Etzaz Hussain
    56'
    Stolpeskudd! Molde henger virkelig i tauene nå. Ranger har tatt turen opp i feltet og smeller til fra skrått hold via stolpen og ut.
    56'
    Enormt sceneskifte fra Moldes dominans i første omgang til Lillestrøms råsterke start på andre omgang.
    57'
    Lehne Olsen ligger nede og må ha hjelp fra det medisinske støtteapparatet. Midlertidig stopp i spillet.
    60'
    Spillet er i gang igjen. Og Lehne Olsen spiller videre.
    61'
    Omoijuanfo med ny god sjanse - og ny svak avslutning. Får avslutte fra åtte meters hold med feil fot, men skuddet går midt på keeper.
    63'
    Gult kort til Lillestrøm
    Igoh Ogbu
    Lager frispark i god innleggsposisjon for Molde.
    63'
    Mål for Molde!
    Molde 1 - 2 Lillestrøm
    Mål: Birk Risa
    Målgivende: Emil Breivik
    Molde tenner håpet! Breivik svinger inn et frispark som styres i mål av Risa!
    64'
    Så scorer Lillestrøm! Men det er offside.
    66'
    Pause i spillet mens Knudtzon ligger nede.
    67'
    Spillet er i gang igjen.
    68'
    Inn: Fredrik Sjølstad
    Ut: Erling Knudtzon
    Knudtzon må takke for seg.
    69'
    Et Lehne Olsen-skudd fra spiss vinkel reddes av Linde og ut til corner.
    70'
    Får ingenting ut av det hjørnesparket, Lillestrøm.
    71'
    Lehne Olsen alene igjennom etter et stygt balltap! Men LSK-spissen løpes opp av forsvaret og det hele ender med kast for de gule.
    71'
    Igjen stopper Linde Edh! Edh frispilles inne i boksen, men Linde er nok en gang dyktig i å gjøre seg stor for LSK-spilleren som bommer fra kloss hold.
    74'
    Inn: Tobias Svendsen
    Ut: Magnus Knudsen
    78'
    Molde presser på for scoring nå. Får corner.
    80'
    Molde 2 - 2 Lillestrøm
    Mål: Eirik Hestad
    Så sitter 2-2! Corneren bokses i været av Hedenstad Christiansen og nedfallsfrukten bankes i kassen av Hestad! Kan dette gå for Molde?
    80'
    Målgivende: Ola Brynhildsen
    Molde har snudd kampen! Wow! Brynhildsen kommer seg fri ute til venstre og finner Omoijuanfo foran mål. Denne gangen finner Molde-spissen omsider veien til målet og dermed leder Molde!