8 549
4 651

Ble dekket av Øyvind Herrebrøden

Velkommen til livedekning av mulig seriegull OG nedrykk på én gang. Det eneste som er sikkert, er at det er åtte minusgrader og full nordlandsvinter på Aspmyra.
    Liten smell for Bodø/Glimt i oppladningen til kampen: Skadeplagede Fredrik Bjørkan er ikke klar og får ikke tatt avskjed med Aspmyra før overgangen til Hertha Berlin i januar. Også løpsmaskinen Sondre Brunstad Fet må stå over.
    En gledelig nyhet er at Ulrik Saltnes er tilbake fra start! To måneder etter at det ble kjent at han røk leddbåndet, er Glimt-yndlingen tilbake i startelleveren. Intet annet enn en råsterk prestasjon.
    Bodø/Glimts mulige gullmenn i kveld i 4-3-3: Nikita Haikin - Alfons Sampsted, Brede Moe, Marius Lode, Morten Konradsen – Hugo Vetlesen, Patrick Berg, Ulrik Saltnes - Ola Solbakken, Erik Botheim, Amahl Pellegrino.
    Så har vi gjestene fra Brann! Spiller for videre liv, som de har gjort siden første serierunde i år – uten særlig hell, om vi skal være kritiske.
    Brann-trener Eirik Horneland stiller med følgende XI i 4-3-3/4-5-1: Lennart Grill - Felix Horn Myre, Ole Martin Kolskogen, Runar Hove, David Wolfe – Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Petter Strand, Aune Heggebø, Robert Taylor.
    Glimt-benken: Joshua Smiths, Marius Høibråten, Victor Boniface, Vegard Leikvoll Moberg, Elias Kristoffersen Haga, Sigurd Kvile, Joel Mugisha, Gilbert Koomson, Pernambuco.
    Brann-benken: Håkon Opdal, Ole Didrik Blomberg, Vajebah Sakor, Bård Finne, Monga Simba, Kasper Skaanes, Filip Møller Delaveris.
    Vi merker oss at dødballekspert Bård Finne er på benken fra start, og at løpsvillige Petter Strand er satt inn på vingen. Mest sannsynlig for å stagge Glimts fryktede offensiv på venstrekanten, men nå er altså Bjørkan ute av kampen.
    Brann-håpet Niklas Wassberg Jensen – barnebarnet til Roald «Kniksen» Jensen og sønnen til mangeårig Brann-spiller Roy Wassberg – får sin første kamp fra start siden 1-3 for Haugesund 28. august.
    Mens Brann møter Glimt borte – den vanskeligste kampen i Eliteserien - skal nedrykksrival Mjøndalen prøve seg borte mot Vålerenga og Stabæk tar imot Rosenborg på Nadderud.
    Fredrik Bjørkan hylles før kamp.
    Vi er i gang.
    1'
    Brann starter best her!
    1'
    De røde etablerer seg! Innlegg mot Taylor som header! Redning Haikin.
    1'
    Mål for Bodø/Glimt!
    Bodø/Glimt 1 - 0 Brann
    Mål: Brede Moe
    Så scorer Glimt på corner! Ulrik Saltnes prøver seg først, blir blokkert av Grill som er med, men trønderen kommer på returen! I duell med Kolskogen er Moe skarpest, Glimt mot gull og scorer i sitt første angrep!
    4'
    Glimt beholder initiativet. Fryktelig start for Brann, dette.
    6'
    Solbakken kommer på høyre! Innlegg mot Pellegrino på bakre. Blir ny Glimt-corner.
    7'
    Corneren klareres, men Glimt beholder ballen.
    7'
    Saltnes prøver å vippe gjennom Pellegrino, men Brann-forsvaret skjærer av.
    8'
    Bjørkan-erstatter Konradsen på venstre back har vært mye involvert så langt!
    10'
    Frispark Glimt på 30 meter. Løftes bak i feltet, slås inn igjen av Solbakken. Sampsted når nesten ballen der inne!
    11'
    Glimt vinner ballen og spiller opp Pellegrino i perfekt posisjon. Svakt avsluttet av Glimt-vingen! Vi noterer målsjanse.
    18'
    Brann prøver å presse høyt, men Glimt er kalde og spiller seg enkelt ut.
    20'
    For en sjanse for Pellegrino! Runar Hove roter det helt til og Pellegrino snapper ballen like utenfor 16-meteren. Angriperen prøver å skru ballen ned i hjørnet, men skuddet går like utenfor.
    20'
    Corner til Glimt.
    21'
    Blir en duell foran første stolpe. Ballen lander etter hvert inne i fem-meteren, men ingen Glimt-spillere rekker frem til ballen og Brann får klarert.
    22'
    Pellegrino kommer igjen alene med keeper. Denne gangen blir han satt under press fra Runar Hove og Pellegrino ender opp med å få en dårlig berøring som sender ballen inn til Grill. Utsøkt forarbeid i forkant av Patrick Berg.
    25'
    Taylor skaffer et hjørnespark for Brann.
    26'
    Rett inn til Haikin, som holder ballen enkelt.
    26'
    Stor Glimt-sjanse. Konradsen kommer seg rundt på kanten og slår inn inn i feltet. Der lurer Saltnes, men headingen fra syv meter går rett på Grill.
    27'
    Saltnes måtte rygge litt i avslutningsøyeblikket. Hadde nok kanskje vært bedre om Vetlesen, som kom like bak, hadde avsluttet.
    27'
    Wassberg vinner ballen gunstig og spiller til Taylor, men det stopper opp for Brann og de får ikke noe ut av situasjonen.
    29'
    Nesten for Saltnes igjen! Nok en gang får han avsluttet med hodet, men han får ikke styrt headingen under tverrliggeren.
    31'
    Jubelen sprer seg hos Aspmyra når publikum skjønner at Lillestrøm leder mot Molde. Står resultatene seg, vil Glimt sikre gullet i kveld.
    33'
    Enorm sjanse for Solbakken, men fra syv meter sender han skuddet rett på Grill.
    34'
    Pellegrino slår inn fra venstre. Botheim går i bakken og publikum roper på straffe, men det vinkes videre.
    36'
    Wassberg er på vei gjennom, men Solbakken gjør et strålende returløp og får stanset Brann-unggutten.
    39'
    Berg skyter fra 25 meter. Et par meter utenfor.
    42'
    Taylor finner Strand inne i feltet. Strand prøver å få ballen inn foran mål, men innleggsforsøket blir svakt og triller inn til Haikin.
    44'
    Der er det pause. Glimt leder 1-0.
    Slik det står seg i denne kampen og de øvrige kampene i Eliteserien, vil Glimt sikre gullet, mens Brann vil rykke ned. Men det er fremdeles 45 minutter igjen her (og én runde til neste helg).
    Glimt får et frispark i god innleggsposisjon.
    46'
    Ny stor Glimt-mulighet. Solbakken slår inn, Botheim stusser videre og Brede Moe kan bredside ballen inn fra tre meters hold, men ballen kommer akkurat litt bak ham og avslutningen går utenfor.
    47'
    Vetlesen brenner til fra ti meter. Rett i Kolskogen og ut til corner.
    48'
    Får ikke noe ut av hjørnesparket.
    48'
    Solbakken finter seg lekkert fri ute på kanten og slår inn, men han treffer ingen lagkamerater.
    49'
    Lillestrøm leder nå 2-0 i Molde.
    50'
    Og publikum jubler på Aspmyra.
    50'
    Brann får en god sjanse. Heggebø henger høyt inne i feltet, men headingen går utenfor.
    51'
    Wolfe prøver å tre inn til Heggebø, men pasningen blir upresis.
    53'
    Wolfe kommer inn i feltet og slår farlig inn i fem-meteren. Lode får klarert like foran Heggebø.
    53'
    Corner til Brann.
    54'
    Rett inn til Haikin.
    54'
    Brann presser litt nå. Nytt innlegg, men Glimt får klarert.
    55'
    Glimt kontrer og Solbakken skaffer en corner.
    55'
    Grill misser i feltet og ballen går rett i stolpen. Igjen er Moe nær scoring, men han kommer akkurat for sent til å styre ballen i mål.
    56'
    Rosenborg har nå tatt ledelsen mot Stabæk. Med det resultatet vil Brann fremdeles ha sjansen til å holde seg med tap i dag.
    57'
    2-0 til Rosenborg. Gjør det at Brann-spillerne kan spille med lave skuldre og få med seg noe fra denne kampen?
    59'
    Glimt styrer mer av spillet nå, etter den gode Brann-perioden for noen minutter siden.
    62'
    Bodø/Glimt 2 - 0 Brann
    Mål: Ulrik Saltnes
    Målgivende: Erik Botheim
    Glimt er på vei mot gull! Saltnes skyter fra 20 meter og sender ballen lekkert ned i hjørnet! Grill kaster seg så lang han er, men han rekker ikke bort til ballen, som går inn helt nede ved stolperoten.
    67'
    Pellegrino går i bakken i duell med Horn Myhre. Frispark like ved siden av 16-meteren.
    70'
    Spillerbytte - Bodø/Glimt
    Inn: Elias Hagen
    Ut: Hugo Vetlesen
    71'
    Pellegrino slår lavt inn. Via en Brann-spiller og ut til corner.
    71'
    Grill kommer ut og bokser ballen ut.
    71'
    Saltnes kommer inn i feltet og skyter, men rett på Grill.
    73'
    To raske mål på Nadderud, men ikke begge til Stabæk. Rosenborg leder 3-1 og Brann ser dermed ut til å få en ekstra sjanse.
    75'
    Glimt er et kvarter unna seriegull. Med seier her i dag, er de avhengig av at Molde avgir poeng hjemme mot Lillestrøm for å sikre gullet med én runde igjen. For øyeblikket leder Lillestrøm 2-1 mot Molde. Skulle det bli uavgjort i denne kampen, vil Glimt også ta gullet om Molde taper.
    75'
    Konradsen skyter fra 20 meter. Treffer ikke helt og skuddet triller utenfor.
    77'
    Wolfe kommer seg rundt på kanten og slår inn. Haikin får en hånd på ballen og får ballen vekk fra farlig område.
    78'
    Mål for Brann!
    Bodø/Glimt 2 - 1 Brann
    Mål: Niklas Wassberg
    Målgivende: Robert Taylor
    Brann reduserer! Taylor legger inn foran mål og Wassberg header fra to meter ballen i mål. Haikin feilberegner opphoppet sitt litt der og rekker ikke opp til ballen.
    79'
    Kan Brann få med seg ett poeng her? Det kan bli potensielt meget viktig.
    81'
    Wassberg slår farlig inn foran mål, men Strand får ikke styrt headingen på mål.
    82'
    Hagen skyter fra 18 meter. Grill er raskt nede og holder ballen i fast grep.
    83'
    Molde har utlignet. Dermed må Glimt vinne for å sikre gullet i dag.
    83'
    For noen sjanser! Pellegrino skyter i stolpen fra 16 meter, og så får Botheim muligheten, men Grill kommer ut og stanser skuddet.
    84'
    Molde har snudd det! De leder 3-2. Skulle resultatene stå seg, vil da gullkampen leve inn i den siste serierunden.
    86'
    Taylor skyter fra 16 meter. Rett på Haikin.
    86'
    Haikin kaster ballen ut av spill. Konradsen sitter nede.
    86'
    Inn: Marius Høibråten
    Ut: Morten Konradsen
    87'
    Frispark til Brann midt på banen.
    88'
    Har Brann en sluttspurt i seg?
    88'
    Brann leter etter åpningene.
    89'
    Strand kommer seg til avslutning inne i feltet, men headingen går utenfor.
    89'
    Nesten for Saltnes! Fra skrått hold kommer han til avslutning, men ballen stryker utenfor stolpen.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Bård Finne
    Ut: Niklas Wassberg
    90'+1
    Botheim får ballen inne i boksen og kan gå for skudd. Han velger å spille ballen inn foran mål, men treffer ingen lagkamerater.
    90'+1
    Publikum tar av på Aspmyra! Lillestrøm har utlignet til 3-3 mot Molde. Dermed går det mot Glimt-gull!
    90'+2
    Finne får avsluttet. Via en Glimt-spiller og ut til corner.
    90'+3
    Bodø/Glimt 2 - 2 Brann
    Mål: Bård Finne
    Målgivende: Mathias Rasmussen
    UTLIGNING! For noen overtidsminutter i Eliteserien! Rasmussen stusser videre og Finne banker inn 2-2 med en strøken volley. For et bytte!
    90'+3
    Det bare minuttet etter at publikum tok helt av, men nå lever gullkampen!
    90'+4
    Kampen er slutt! Brann tar et potensielt meget viktig poeng i nedrykkskampen. Samtidig har Glimt fremdeles initiativ i gullkampen, men det ble ikke den gullfesten det tidvis så ut til å bli i dag.