0-1
Supporterfordeling på VG
41
995
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Minsk og Rosenborg i Champions League-kvaliken. Det er duket for andre og siste kamp for RBK-kvinnene før en eventuell playoff.
    Belarusiske Minsk står oppført som hjemmelag her, men også i kveld spilles oppgjøret på Koteng Arena i Trondheim. Arenaen var nemlig åsted da Minsk slo tsjekkiske Slovacko 2-1 torsdag, en triumf som kom i kjølvannet av 14-1-1 så langt i hjemlig liga for belaruserne.
    Rosenborg tok seg forbi islandske Breidablik på komfortabelt vis, og etter 3-0 halvveis vant trønderne til slutt 4-2. Toppseriens toer er med det kun én kamp unna den avgjørende playoffen, et dobbeltoppgjør som må vinnes dersom drømmen om Champions League skal bli en realitet. I fjor ble det for øvrig exit i denne andre kampen mot spanske Levante.
    Minsk og Rosenborg møttes i CL-kvaliken også i 2021, også da på Koteng Arena, og trønderne tok seg videre etter en 2-1-seier.
    Kveldens hoveddommer er polske Ewa Augustyn. Polske Aleksandra Prus og bulgarske Maria-Yoanna Vasileva er assistentdommere, mens sistnevnte har selskap av bulgareren Galiya Echeva som fjerdedommer.
    Minsk stiller med identisk startellever som mot Slovacko, og det som er en 4-3-1-2-variant, består av ni belarusere, én nigerianer og én montenegriner. Toppscorer Wafula Marjolen Nekesa har 31 (!) mål på 15 seriekamper, men kenyaneren er heller ikke i kveld med for Minsk.
    Også Rosenborg stiller identisk med laget som startet mot Breidablik, noe som betyr at tomålsscorer Emilie Nautnes fortsetter på topp i det som er en 4-2-3-1-formasjon.
    Mørke skyer truer i skrivende stund over Koteng Arena, hvor det ellers er brukbare spilleforhold med vel 15 grader.
    Minsk og Rosenborg entrer nå banen i Trondheim. Nå skal det avgjøres hvem som tar seg videre til CL-kvalikens playoff-del, og kampstart er få strakser unna.
    Kampen har startet
    0'
    RBK innleder oppgjøret.
    0'
    Andreassen med et tidlig innlegg fra høyre, og etter en halvveis klarering får Joramo klemme til fra vel 16 meter. Treffer nokså bra, men ballen går likevel et stykke utenfor. Positivt av RBK etter rundt minuttet.
    1'
    Mye RBK de første snaut fem i Trondheim. Hatt omtrent all ballbesittelse så langt.
    3'
    Langt mer energi i RBK enn sin belarusiske motstander i innledningen i Trondheim. Minsk er altså hjemmelag her i kveld, men det er naturligvis i aller høyeste grad kun på papiret.
    5'
    Stanges unna på rundt fem meter
    7'
    Hansen utfordrer Bohdan, som er ute med en svært aktiv arm. Backen får likevel frisparket. I farten vanskelig å forstå den avgjørelsen. Kort fra stopper Novikova.
    8'
    RBK har absolutt tatt kommandoen fra start her, men enn så lenge er Joramos avslutning trøndernes eneste mulighet. Mye ballinnehav for trønderne i helhvitt de første vel 10.
    10'
    Jøsendal med en enorm mulighet for RBK, og der er Minsk heldige! Hansen meget god til høyre i banen, hvor hun kommer seg fri og frank. Hun ser så opp og sender i vei en god serve mot boksen. Jøsendal har kommet inn fra venstre og får satt hodet til ballen på vel fem meter. Rett utenfor. Marginer unna RBK-ledelse.
    11'
    Andreassen med en stor mulighet, hun også, og RBK fortjener virkelig å lede nå! Jøsendal arkitekt kort tid etter hun nesten sendte RBK foran. Et lavt innlegg fra venstre finner Andreassen på snaut 10 meter, hvor midtbanespilleren har kommet fra dypet. Setter foten til ballen, men skuddet ender rett utenfor. Minsk lever svært farlig i et Trondheim der skyene blir mørkere og mørkere.
    13'
    To gode muligheter for RBK det første kvarteret. I tillegg hadde Joramo et brukbart forsøk etter rundt minuttet.
    15'
    Minsk har knapt vært over midtstreken så langt i Trondheim. Klart nest best så langt, belaruserne i blått.
    16'
    RBK i sterk motvind i denne første omgangen, og det er fortsatt på Koteng Arena, ikke ved rullebanen på Værnes, kampen spilles. Mye vær i Trondheim i kveld.
    18'
    Minsk prøver å vende spillet, men Bohdan er for sent ute. Innkast til RBK. Belaruserne meget ufarlige så langt.
    19'
    RBK bearbeider og bearbeider når de triller ball, men det er ikke ofte man er gjennombruddshissige. Gjør jobben enklere for Minsk-laget.
    21'
    Hansen bruker nok en gang Bohdan som rundingsbøye, men innlegget går ut til 5-meter. Minsk henger i tauene straks RBK øker frekvensen i den siste tredjedelen.
    23'
    Magnusdottir bryter etter tamme tendenser hos Minsk, men pasningen videre finner ikke medspiller.
    25'
    Lakker og lir mot halvtimen spilt, men selv om RBK har omtrent all ballbesittelse, er man ikke veldig fremoverrettede. Noe omstendelige mot et Minsk-lag som fortsatt knapt har vært inne på trøndernes halvdel.
    26'
    Pobegaylo med fine detaljer for Minsk, men hun blir veldig alene. RBK får etter hvert brutt.
    29'
    Frispark til venstre på RBKs halvdel. Kort variant.
    29'
    Minsk-frispark til høyre på egen halvdel. Slås langt.
    30'
    Et par minutter med et jevnere kampbilde nå, men i sum vel 30 minutter der RBK har vært klart nærmest. Kunne med litt mer nøyaktighet ledet.
    31'
    Andreassen får klemt til fra rundt 16 meter, noe til høyre i banen. Minsks sisteskanse slår til corner. Ikke veldig farlig.
    33'
    Kort variant. Andreassen med fine detaljer, men pasningen videre brytes.
    33'
    Utenom et par nestenulykker har Minsk stått bra imot her. Ikke ofte RBK har vært farlige i den siste tredjedelen.
    34'
    RBK-frispark langt inne på egen halvdel. Kort variant.
    34'
    Jøsendal på ferde til venstre i banen, men hun stoppes. Ikke ofte RBKs to kanter er aktive nå.
    36'
    Stanges unna foran i feltet.
    37'
    Definitivt ikke et fyrverkeri av en omgang idet det lakker og lir mot pause. Lenge siden RBK var farlige mot et Minsk-lag som har en nokså rolig reise akkurat nå.
    39'
    Joramo kommer seg fri og frank til venstre i boksen, men pasningen videre stoppes. Viktig for Minsk å stoppe den.
    40'
    Jøsendal spilles fri med en fin pasning til venstre i banen, men RBKs nummer 11 finner ikke Nautnes. Tendenser der.
    41'
    Djukic i full fart på RBKs halvdel, men pasningen videre stoppes. En sjelden mulighet for Minsk der.
    42'
    Jøsendal med nok et innlegg, men heller ikke nå får noen i hvitt en avgjørende tå på ballen. Fine takter av oddingen.
    43'
    Nok en gang er RBKs venstreside god, og etter en del tilfeldigheter får Andreassen en tå på ballen et stykke ute i feltet. Et par meter utenfor.
    44'
    Lander bak i feltet. Ingen stor variant.
    45'
    Pause
    45'
    Vi er halvveis i programmet i Trondheim, hvor det står 0-0 mellom Minsk og Rosenborg. På vindfulle Koteng Arena har de fremmøtte fått se et RBK-lag som har vært klart nærmest nettsus. Det var primært tidlig i omgangen trønderne i hvitt var farlige, og rundt kvarteret var både Anna Jøsendal og Cesilie Andreassen marginer unna et ledermål. RBK har hatt omtrent all ballbesittelse så langt, og selv om Minsk fikk løftet laget noe etter hvert som omgangen skred frem, har det belarusiske laget til gode å sette Lene Christensen på prøver. Alt i alt ingen veldig stor omgang med fotball, og de fremmøtte håper nok på mer å skrive hjem om etter hvilen.
    2. omgang
    45'
    Minsk innleder andre omgang.
    45'
    Tidlig Minsk-frispark rett inne på egen halvdel. Kort variant.
    45'
    Et lite stopp i spillet idet Pobegaylo ligger nede. Kommer seg etter kort tid på beina igjen, men det er før hun bæres (!) av banen av kaptein Novikava. Får tilsyn utenfor banen.
    46'
    Stanges unna. Etter hvert skytes det langt over.
    48'
    Olsvik og Jøsendal nesten i overtall til venstre i banen, men Minsk forsvarer seg bra idet pasningen skjæres av. Gjort en god jobb i den fasen av spillet.
    50'
    Minsk fryktelig baktunge idet man vinner ballen her. Da er det naturligvis vanskelig å få satt RBKs bakre rekker på prøver.
    51'
    Jøsendal legger inn fra venstre, men Hansen får aldri avsluttet fra god posisjon. Tendenser der.
    53'
    Popegaylo vinner ballen for Minsk, og hun har flere i blått med seg innover på RBKs halvdel. Velger etter hvert å skyte fra håpløst hold. Langt utenfor.
    55'
    RBK-frispark til venstre i banen, og et innlegg fra Andreassen finner Leine i feltet! RBKs nummer 5 slår mot bakre stolpe, hvor Leine har kommet frem. Stopperen får ikke avsluttet, i hvert fall ikke skikkelig, men fra rundt en meter er hun likevel svært nær å sette et ledermål. Minsks sisteskanse får kontroll i siste sekund. Bra RBK-sjanse etter rundt 10 minutter etter hvilen.
    55'
    Gult kort til Minsk
    Darija Djukic
    Tar tak i Jøsendal. Korrekt kort.
    55'
    Bra med energi RBK nå. Minsk spilles meget lave idet vi nærmer oss timen spilt.
    58'
    Hansen vinkes av for offside etter en bevegelse til høyre i banen.
    60'
    Hansen på ferde til høyre i banen, men flere i blått kontrollerer ballen ut. God defensiv jobb der.
    61'
    Minsk-frispark et stykke inne på egen halvdel. Slås langt.
    62'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Anna Bysik
    Ut: Ulyana Asaula
    62'
    RBK bearbeider på Minsks halvdel, men igjen er presisjon en mangelvare. Minsk ekstremt lave idet RBK jakter et ledermål.
    63'
    Minsk har så å si ingenting å komme med fremover i banen, men på 0-0 er jo dette per definisjon et åpent oppgjør. Har vist seg som et lag RBK absolutt skal slå, dette.
    65'
    Foreløpig ingen bytter fra RBK-hold. De kommer nok, i hvert fall så lenge det står 0-0 her.
    67'
    Minsk har stort sett vært tilskuer mot et RBK-lag med mye ballinnehav, men med få unntak har man gjort ting vanskelig for trønderne i den siste tredjedelen. Stiller utvilsomt forberedt i møtet med Toppseriens toer.
    69'
    Mål for Rosenborg!
    Minsk 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Emilie Nautnes
    Omsider sitter den for RBK, og det er "Euro-Nautnes" som sender trønderne foran! RBK-spissen med sitt tredje mål på få dager i CL-kvaliken. RBK på en visitt, noe som kulminerer med en avslutning fra Andreassen på snaut 16 meter. Minsks sisteskanse gir en farlig retur, og da er Nautnes der som gjedden i sivet. Goalgetterscoring fra RBKs nummer 21, som sender trønderne opp i en fortjent ledelse.
    70'
    RBK-frispark noe til venstre i banen. Greit innleggshold, men Magnusdottir velger faktisk å skyte. Særdeles optimistisk av islendingen. Et godt stykke over.
    73'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Natallia Asmykovich
    Ut: Polina Girchits
    75'
    Spillerbytte - Minsk
    Inn: Karyna Stankevich
    Ut: Milana Surovtseva
    75'
    RBK-frispark omtrent midt på Minsks halvdel. Andreassen som tas. Innlegget passerer samtlige og ender med 5-meter.
    77'
    Ingenting som tyder på at Minsk har mål i seg i kveld. Selv på 1-0 til RBK fremstår belaruserne ganske så sjanseløse fremover i banen.
    79'
    Andreassen med en god jobb til venstre i boksen, men pasningen finner ikke medspiller. RBKs nummer 5 med mange gode involveringer i kveld.
    80'
    Treffer Jøsendal i boksen, men ballen heades ganske så langt over.
    81'
    Minsk-frispark et par meter inne på egen halvdel. I farten uvisst hvorfor det gis. Slås mot høyre.
    81'
    Bohdan fremme på en svært sjelden visitt, og fra rundt 16 meter skytes det. Ufarlig rett på Christensen, men helt klart det nærmeste Minsk har vært.
    83'
    Hansen med et strålende innlegg fra venstre, men i feltet er Jøsendal to hundredeler for sent ute. Får ikke avsluttet. RBK kunne med litt marginer ledet dette med tre-fire.
    84'
    Fortsatt ingen RBK-bytter i kveld. Ganske så oppsiktsvekkende ettersom vi er få minutter unna full tid.
    86'
    Andreassen slår mot bakerste stolpe, men pasningen mot Hansen mangler en del presisjon. 5-meter.
    86'
    Nautnes med ballen ute ved cornerflagget. Vinner innkast.
    87'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Kristine Minde
    Ut: Anna Langås Jøsendal
    87'
    Minsk-frispark langt inne på egen halvdel. Slås langt.
    88'
    RBK-frispark rett ved cornerflagget. Kort variant. Holder ballen i laget.
    89'
    Gult kort til Minsk
    Lizaveta Pinchuk
    Lager frispark og sparker ballen vekk i etterkant. Da får Minsks nummer 10 det gule.
    89'
    Vinner frispark kort tid etter RBK sitt nede ved cornerflagget. Kort variant.
    90'
    Nytt Minsk-frispark, dette et par meter lenger oppe. Slås kort.
    90'
    RBK med stålkontroll på overtid her. Triller ball på Minsks halvdel. Hansen holder i ballen nede ved cornerflagget.
    90'+2
    Kort variant. Trolig det siste som skjer.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+3
    Ewa Augustyn markerer for full tid i Trondheim, hvor det ender 0-1 mellom Minsk og Rosenborg. Toppseriens toer er i CL-playoffen etter en fortjent ettmålsseier mot laget fra den belarusiske hovedstaden. Det tok riktignok litt tid før trønderne traff blink i kveld, men Emilie Nautnes sin fulltreffer vel halvveis i den andre omgangen kom i kjølvannet av mye RBK på Koteng Arena. Utenom scoringen kom de største mulighetene før pause, men mot et baktungt Minsk-lag hadde man i sum god kontroll på begivenhetene. Nautnes sin scoring kom etter en retur på et skudd fra Cesilie Andreassen, en fulltreffer som altså betyr at trønderne skal gjennom et dobbeltoppgjør om retten til å spille Champions League i høst. Alt i alt oppskriftsmessig i Trondheim, hvor RBK har nådd siste hinder før det som kan bli et Europa-eventyr.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her