0-5
0-6
715
883

Hei, og velkommen til dekningen av 2. runde i cupen direkte fra Gruva i Melhus, der hjemmelaget Melhus tar i mot bortelaget Molde til andre runde i cupen!
    Melhus spiller til daglig i Adressa-ligaen 4. divisjon avdeling 2. Der ligger de på 3. plass med 16 poeng og en målforskjell på +10. Veien til 2. runde i cupen gikk først via to kvalifiseringsrunder, der de slo Trønder-Lyn 5-3 hjemme etter ekstraomganger i første kvalifiseringsrunde, før Tynset ble slått 1-2 borte i andre kvalifiseringsrunde. Første ordinære runde ble Kolstad slått 2-0 hjemme, og det er altså motstand fra eliteserien som venter i andre runde.
    Hjemmelaget mangler Eirik Ramlo og Edvard Ølstøren med skader til kampen i dag. Øyvind Alseth er nettopp tilbake i trening etter flere uker ute med et brudd i ankelen, mens Petter Solbakken, bror til Romaspiller Ola Solbakken, er tvilsom grunnet skade.
    Thomas Lerstadgrind og Torbjørn Trøen har begge scoret to mål på veien til andre runde i NM for Melhus. I serien har Philip Totland stått for nesten halvparten av målene til Melhus. Han har scoret 8 av Melhus’ 17 mål så langt.
    Molde er regjerende seriemester i Norge etter en fantastisk sesong i ligaen forrige sesong, der de avsluttet sesongen hele 18 poeng foran andreplasserte Bodø/Glimt. Sesongstarten har ikke vært like stødig for laget fra rosenes by, og de befinner seg dags dato på 7. plass med 13 poeng og en målforskjell på +8. Molde slo Surnadal 0-4 i første runde av NM for å komme seg til andre runde.
    Bortelaget har vunnet cupen 5 ganger totalt, alle etter første seier i 1994. Seneste triumf kom i 2021/22-sesongen, da Bode/Glimt ble beseiret 1-0 i finalen.
    Melhus møtte Rosenborg i første runde i cupen i 2021. Den gang vant Rosenborg 0-7.
    Even Aasheim, trener til Melhus, sier det er utrolig stas å få et så godt fotballag som Molde på besøk til Melhus. Mange som har lagt ned mange timer dugnad for å få til et godt arrangement rundt kampen, og de gleder seg veldig til cupfest.
    Vi er tilbake med startoppstillingene en times tid før avspark.
    Melhus gjør kun en forandring fra laget som slo Kolstad ut av første runde i cupen: Lerstadgrind erstatter Ludvigsen.
    Flere forandringer på bortelaget fra laget som slo Surnadal ut av cupen i første runde. Sinyan, Knudtzon, Breivik og Haugen går ut, mens Tiedemann, Grødem, Løvik og Nyheim kommer inn. Stiller med et par profilerte spillere fra start her, Molde.
    Flott ramme rundt kampen i dag. Melhus har virkelig mobilisert og laget en flott ramme rundt kampen.
    På spørsmål om Melhus kan yppe seg mot Molde i dag trekker Aasheim frem flere spillere. Trøen på topp er en stor og sterk spiss som kan skape trøbbel for de fleste, så fremst han får noen baller å jobbe med. Kaptein Martin Nilsen er farlig på dødball, mens Thomas Lerstadgrind har bra med tempo og kan skape noe på kontringer. Han legger også til «regner vi med at Molde ikke har gidda å analysert oss, og at vi kan overraske dem med at vi har en back som kaster jækla lange innkast».
    0'
    Melhus vinner et frispark på egen banehalvdel. Tas kort.
    0'
    Løvik forsøker et innlegg, men Andreassen slår ballen unna.
    1'
    Nytt innlegg, og her er Ødegård nære på å få hodet på ballen.
    2'
    Melhus legger seg naturligvis veldig dypt når Molde har ballen.
    2'
    Bra slått corner, men keeper Melby er sterk og slår ballen unna. Fanger også returen etter hvert.
    3'
    Ødegård header fra seks-sju meter, men headingen stryker stolpen og går på utsiden. Nære for bortelaget.
    4'
    Ramlo header kontant corneren unna.
    5'
    Trykker Melhus langt tilbake på egen banehalvdel her, Molde. Melhus legger seg dypt i en slags 4-5-1 i forsvar.
    6'
    Løvik slår et innlegg som Pedersen nesten slår i eget nett fra et par meter. Melby plukker opp ballen, og ingen tvil om at det ikke var intensjon bak den pasningen.
    8'
    Melhus virker å være komfortable med at Molde får slå innlegg fra noen og tjue meter. Kjemper bra i egen boks så langt hjemmelaget.
    10'
    Stolpeskudd fra Molde! Melhus slipper med skrekken.
    11'
    Så får hjemmelaget frispark på egen banehalvdel etter 10 minutter, til applaus fra hele stadion.
    11'
    Frispark
    12'
    Lerstadgrind stempler Zekhnini i det sistnevnte skal slå innlegg. Frisparket tar han selv, men Melby bokser unna.
    12'
    Molde spiller seg upresset fram til tretti meter, og triller fram og tilbake mot et kompakt hjemmelag.
    14'
    Melhus får ballen unna og har muligheten til å kontre, men pasningen fra Trøen blir for upresis.
    15'
    Ved flere anledninger har Melhus hadd alle 11 spillerne i egen boks. Ligger utrolig dypt og kompakt.
    18'
    Andreassen følger Moldespillere tett i egen boks og jager de rundt. Bra forsvarsspill.
    18'
    Igjen er Andreassen på plass og setter inn en solid takling i eget felt!
    18'
    Går over hele feltet.
    18'
    Hjørnespark til Molde
    19'
    Frispark i eget felt. Stor jubel fra publikum hver gang det blåses for Melhus her.
    20'
    Frispark i god posisjon for Melhus. Det ropes på hands da ballen tilsynelatende er i hånda på Eriksen, men dommer Støfringshaug dømmer ikke.
    20'
    Tas kort på egen banehalvdel.
    22'
    Stor sjanse til Molde! Melby redder forsøket til Eriksen med et tigersprang!
    26'
    Igjen redder Melby med en fantastisk redning! Kitolano header, men Melby får fingertuppene på ballen.
    27'
    27'
    Melby har ingen planer om å slippe inn mål så langt! Denne gangen kombinerer Løvik og Zekhnini, men Melby redder med bena.
    27'
    Kort frispark tas på egen banehalvdel.
    30'
    Strålende jobb av Pedersen, som først vinner ballen for så å slå ballen i Zekhnini og får utspark fra mål.
    31'
    Til tross for totalt dominans går det periodevis tregt med flankene til Molde. En del tramping på ball og lavt tempo.
    32'
    Ballen går i mål i Gruva, men dommer har korrekt blåst av for offside i det ballen triller over streken.
    33'
    Frispark på midtbanen. Er tøffe i duellene her hjemmelaget, som virkelig bruker kraft i duellene.
    34'
    Petersen er borti ballen i spill for første gang i kampen. Glipper den faktisk, men ingen Melhusspillere er i nærheten av å utfordre keeperen der.
    35'
    Ikke ofte de får muligheten Melhus, men når de kan flytter de folk opp i banen og forsøker å spille kombinasjonsspill.
    37'
    Når Molde har ballen i etablert spill er ofte bakerste mann Haugan, som står tjue meter inn på Melhus' banehalvdel.
    39'
    Ender i ny corner.
    39'
    Kaos i feltet til Melhus, som heroisk kjemper ballen ut av feltet!
    40'
    Totland holder ballen i laget og skaffer Melhus et innkast og en pustepause.
    42'
    Hagelskjær slår et dårlig innlegg retning Zekhnini, som ikke har startet. Utspark for Melby.
    44'
    Frispark i egen boks etter langt innkast.
    44'
    45'
    Det står 0-0 til pause i Gruva mellom Melhus og Molde! Molde har kjørt powerplay hele omgangen og oftere enn ikke har det vært 21 spillere på banehalvdelen til Melhus. Melhus har kjempet heroisk i og rundt eget felt hele omgangen, mens Molde stort sett har fulgt samme oppskrift. Ball ut på flanken og innlegg i boks, noe som virker å passe Melhus bra så langt. Lavt tempo og mange touch preger Molde så langt, og med en god Melby i mål for Melhus står det 0-0 til pause! Melhus lever opp til sitt motto så langt: Æ E STOLT!
    45'
    Spillerbytte - Melhus
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Lorents Edvard Rishaug
    45'
    Spillerbytte - Molde
    Inn: Andreas Myklebust
    Ut: Rafik Zekhnini
    45'
    Etter å ha sett noen repriser i pausen kan det faktisk se ut til at Melhus ble snytt for et straffespark i førsteomgangen. Da frisparket fra 21 minutter tilsynelatende gikk i hånda til en Moldespiller før de fikk klarert unna.
    46'
    Tiedemann forsøker et skudd med venstrefoten. Langt over mål.
    47'
    Mål for Molde!
    Melhus 0 - 1 Molde
    Mål: Niklas Ødegård
    Hagelskjær slår inn i feltet og Melby slår ballen i Pedersen og tilbake ut i feltet. Returen pirker Ødegård over streken til fortjent ledelse for Molde.
    48'
    Tiedemann header over.
    50'
    Speaker minner om at også i 1992 ledet Molde 0-1, og da vant Melhus.
    50'
    Uforandret kampbilde etter målet. Molde fortsetter å stå høyt, mens forsvarslinja til Melhus ligger på 7-8 meter.
    53'
    Alseth med en solid jobb i forsvar, før han skaffer frispark utenfor egen sekstenmenter. Melby slår langt.
    54'
    Sjanse til Melhus! Langt innkast heades bakover og Molde får med nød og neppe slått ballen unna!
    55'
    Andreassen får gult kort da han feller en moldespiller på tur framover.
    58'
    Gult kort til Melhus
    Kristian Andreassen
    58'
    Melhus 0 - 2 Molde
    Mål: Magnus Grødem
    Målgivende: Anders Hagelskjær
    Innlegg fra utenfor sekstenmeteren går på pannebrasken til Hagelskjær, som header på tvers mot Grødem som enkelt header inn tomålsledelse til Molde.
    58'
    Inn: Veton Berisha
    Ut: Gustav Nyheim
    60'
    Inn: Emil Breivik
    Ut: Kristian Eriksen
    60'
    Inn: Håkon Lund
    Ut: Ole Gunnar Øien
    64'
    Alseth jobber igjen bra på høyreflanken, men innlegget mot Trøen blir for langt for sistnevnte.
    68'
    Litt roligere trykk fra Molde her nå. Melhus får et par sjanser til å flytte laget opp i banen, og er villige når de har muligheten.
    70'
    Melhus 0 - 3 Molde
    Målgivende: Veton Berisha
    Fint spill av Molde. Kitolano kombinerer med Berisha, som feilvendt spiller ut til Grødem som på en touch bredsider ballen i hjørnet bak Melby.
    70'
    Frispark på egen banehalvdel.
    71'
    Melby slår ballen langt opp på Moldes banehalvdel.
    72'
    Inn: Anders Børset
    Ut: Magnus Fjørtoft Løvik
    72'
    Inn: Mathias Rønningsbakk Eid
    Ut: Thomas Lerstadgrind
    72'
    Inn: Petter Stadsøy Borgen
    Ut: Sander Skavnes-Sjøli
    72'
    Berisha ligger en meter i offside på tur alene med keeper. Korrekt offside.
    73'
    Frispark på skrått hold fra 17 meter for Molde. Hagenskjær skyter via trøen og til corner.
    74'
    75'
    Inn: Jakob Ludvigsen
    Ut: Torbjørn Trøen
    76'
    Nilsen mister ballen på tur framover, men henter seg inn igjen med en fantastisk takling.
    79'
    Kitolano skaffer Molde frispark fra sentralt hold på 21 meter. Her skal det skytes. Grødem vil nok forsøke å sikre seg hat trick her.
    79'
    Melhus 0 - 4 Molde
    Grødem curler ballen rolig og kontrollert over muren og scorer sitt tredje og har dermed hat-trick! Nydelig frispark!
    80'
    Frispark
    81'
    Molde triller ball fram og tilbake nå.
    82'
    Hagelskjær forsøker et skudd på halvspretten, men skyter langt over mål.
    84'
    Ludvigsen vinner ballen høyt i banen og forsøker en gjennombruddspasning, men Molde får med nød og neppe brutt angrepet.
    85'
    Frispark på midtbanen for hjemmelaget. Slås langt opp og Melhus har flyttet opp flere mann, men heades unna.
    85'
    Gult kort til Molde
    Benjamin Tiedemann
    85'
    Kontrer på frisparket til Melhus og Kitolano blir felt av Nilsen. Klink gult kort det.
    86'
    Martin Nilsen
    86'
    Molde tar frisparket kort.
    87'
    Melhus 0 - 5 Molde
    Mål: Emil Breivik
    Målgivende: Benjamin Tiedemann
    Breivik vender bort to forsvarsspillere og curler ballen i borterste hjørne. Fin avslutning av Emil Breivik!
    87'
    Melhus 0 - 6 Molde
    Grødem scorer sitt fjerde! Alene med keeper triller han kontrollert inn sitt fjerde og Moldes sjette for dagen.