14 611
11 197

Ble dekket av Håkon Østmoe Brandsnes

Hei og velkommen til livedekningen av sesongens første Manchester-derby!
    Manchester United vant 2-1 i oppgjøret mellom lagene på Old Trafford i januar. Manchester City vant 6-3 hjemme i oktober i fjor.
    Manchester United (4-2-3-1): Onana - Dalot, Maguire, Evans, Lindelöf - Amrabat, McTominay - Bruno Fernandes, Eriksen, Rashford - Højlund.
    United-benken: Bayindir, Reduilón, Varane, Mount, Mainoo, Mejbri, Martial, Garnacho, Antony.
    Erik ten Hag gjør tre endringer fra tirsdagens 1-0-seier mot FC København i Champions League. Evans, Lindelöf og Eriksen kommer inn for Varane, Reguilon og Antony.
    Manchester City (4-2-3-1): Ederson - Walker, Stones, Dias, Gvardiol - Rodri, Bernardo Silva - Grealish, Álvarez, Foden - Haaland.
    City-benken: Ortega, Aké, Lewis, Phillips, Kovacic, Gómez, Nunes, Bobb, Doku.
    Seks endringer på de elleve Pep Guardiola sender utpå i dagens kamp sammenlignet med onsdagens 3-1-seier i Champions League over Young Boys. Walker, Stones, Gvardiol, Bernardo Silva, Foden og Álvarez kommer alle inn. Lewis, Aké, Kovacic, Nunes og Doku settes på benken, mens Akanji er suspendert etter det røde kortet mot Brighton.
    Begge lag har tre seire og to tap på de fem siste Premier League-kampene.
    Seks poeng skiller lagene før kampen. City har 21 poeng, mens United har 15. Tottenham topper tabellen med 26 poeng.
    Hvorfor begynner kampen 1630? Vanligvis har disse søndagskampene avspark 1730
    Godt spørsmål! Har stusset på det selv, men jeg har dessverre ikke noe svar!
    VG Live Bruker
    Vi har stilt klokka så er derfor 16:30:)
    Og der har vi nok svaret, ja!
    Da er det under ti minutter til kampstart på Old Trafford!
    Anonym
    De har jo stilt klokka i England og. Det er fordi politiet i Manchester ønsket kampen tidligere.
    Dette kan jo fort også være svaret!
    Bobby Charlton hedres før kampstart. United-legenden gikk bort forrige uke, 86 år gammel.
    Og der er vi i gang!
    Svakt klarering av Onana, rett i beina på en City-spiller, men han får ikke kontroll på ballen.
    1'
    United åpner friskt. Dalot slår et innlegg på bakerste stolpe, der Lindeløf får til en avslutning fra svært skrått hold, men ballen lander på nettaket.
    2'
    Gvardiol mister ballen på egen banehalvdel og United kan kontre mot et City i ubalanse, men McTominays avslutning blir for svak og går også rett på Ederson.
    2'
    City har fått litt mer kontroll på kampen nå.
    5'
    Rashford utfordrer på venstrekanten, før han prøver å spille til Lindeløf som overlapper, men Dias hindrer at den ballen når frem til svensken.
    5'
    Per
    «A statement released by Manchester United last month explained: "The unusual start time was agreed following consultation between the clubs, the broadcaster and local authorities» på hvorfor kampen begynner tidligere enn vanlig.
    Utrolige sjanser for City! Ballen slås inn på bakerste stolpe, der Walker header ballen på tvers inn i feltet. Der stanger Foden ballen mot mål, men Onana varter opp med en parade. Returen spretter til Haaland, men Onana bokser unna ballen før nordmannen får til en ordentlig avslutning.
    8'
    Corner til City nå!
    8'
    Det blir ikke noe farlig ut av den.
    8'
    Enda en stygg feil av Gvardiol, denne gangen en svak pasning, men Bernardo får ryddet unna til slutt. Han har ikke hatt en god åpning på kampen, kroaten.
    10'
    Det svinger mye frem og tilbake nå. Fin åpning på derbyet!
    13'
    Erik
    Hvilken formasjon har City?
    De varierer jo en del, men ser ut som en 3-2-4-1!
    Ballen slås i bakrom mot Haaland, som har løpt fra forsvaret, men Onana er våken og får banket unna ballen. Han var i onside der, nordmannen.
    15'
    Rodri banker til på volley fra cirka 16 meter, men den avslutningen går himmelhøyt over.
    16'
    Haaland felles og får et frispark cirka 40 meter fra United-målet.
    17'
    Bernardo pisker inn ballen fra siden, men Maguire stanger ballen unna.
    17'
    Grealish skaffer City et hjørnespark.
    19'
    Innøvd variant, der Grealish får ballen og prøver seg på et innoverkskrudd skudd fra rundt 20 meter. Onana bokser ut til enda et hjørnespark.
    19'
    United klarerer ut, men City beholder ballen.
    20'
    Rodri prøver å finne Stones på et løp i bakrom, men pasningen triller ut til utspark.
    21'
    Tøff duell mellom Maguire og Haaland utenfor United-boksen. Det er stopperen som går seirende ut av den.
    22'
    Dommer Tierney skal se på VAR-skjermen! Det ser ut som Højlund holder tak i Rodri på en dødball, men er det nok til å dømmes på?
    23'
    Og Tierney signaliserer for straffe! Det er jo en klar holding, men jeg føler jo at man har veldig mange av dem i hver eneste kamp!
    24'
    Haaland legger ballen på krittmerket!
    26'
    Gult kort til Manchester United
    Andre Onana
    United-keeperen prøver å ta seg en slurk vann når Haaland gjør seg klar til å ta straffesparket. Dommer Tierney vil ikke ha noe av det.
    26'
    Manchester City scorer på straffe!
    Manchester United 0 - 1 Manchester City
    Mål: Erling Braut Haaland
    Haaland setter ballen i det høyre hjørnet, mens Onana går til venstre! 1-0 til Manchester City!
    26'
    Viv
    Burde det ikke da også medføre direkte rødt kort?
    Det synes jeg ikke. Rodri snytes jo ikke for noen klar målsjanse, så det er ikke nødvendig med dobbel straff.
    Det var for øvrig Haalands tiende seriemål denne sesongen.
    29'
    Vi minner om at både Højlunds forseelse og straffesparket til Haaland kan ses i videovinduet ovenfor!
    30'
    Var det riktig å dømme straffe?
    Ja, den er klar!
    30%
    Det kan dømmes, men da blir det mange straffespark hver kamp dersom man skal være konsekvent.
    38%
    Nei, det er ikke noe straffespark!
    31%
    Antall stemmer: 12516
    Feit United-sjanse! Højlund sendes plutselig alene gjennom, men er hardt presset og får en dårlig touch idet han skal ta seg forbi Ederson. Da må han legge til rette for Fernandes, men han skyter over fra skrått hold.
    31'
    City slår inn fra siden, før det blir litt kaos i feltet, men Maguire får omsider klarert til corner.
    36'
    Corneren stanges ut av United-forsvaret.
    36'
    Grealish legges i bakken på kanten av sekstenmeteren av Evans. Glassklart frispark. Svært seint ute der, nordiren.
    37'
    Alvarez prøver seg på et skudd. Onana har grei kontroll og slår ballen over mål til corner.
    38'
    Maguire header unna corneren.
    38'
    Grealish skyter via et United-bein og ut til corner. Det har blitt noen av dem i denne omgangen.
    39'
    Igjen header Maguire unna.
    40'
    Amrabat legges i bakken utenfor egen boks. Deretter oppstår det knuffing mellom han og Foden.
    42'
    Gult kort til Manchester City
    Phil Foden
    43'
    Sofyan Amrabat
    44'
    Enda en corner til City!
    44'
    Corneren stusses ut av boksen til et City-innkast.
    44'
    Walker slår inn fra siden mot Haaland, men Evans kommer seg foran og klarer ut til corner.
    45'
    Rashford stusser ballen til værs, før Maguire header ballen unna.
    45'
    Jesper Holtan
    Hvor mange cornere har city hatt til nå?
    7!
    Minimum fire minutter legges til!
    45'+1
    Nesten utligning for United! Det er McTominay som får ballen feilvendt ved sekstenmeteren. Skotten før vendt seg rundt, før han smeller til på halvspretten, men Ederson bokser ut til corner.
    45'+1
    45'+1
    United får enda en corner helt på tampen her.
    45'+3
    Maguire rager høyest på Fernandes' corner, men headingen går et stykke utenfor mål.
    45'+3
    Onana hindrer Haaland fra å sette inn 2-0! Ballen slås inn fra venstre av Bernardo og i boksen header Haaland ballen med voldsom kraft mot målet, men Onana er lynrask i sideforsyvningen og bokser unna.
    45'+4
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Mason Mount
    Ut: Sofyan Amrabat
    46'
    Da er vi altså i gang igjen. United har foretatt seg et bytte, der Mount kommer inn for Amrabat.
    47'
    Rashford skaffer et hjørnespark. Det tas raskt.
    48'
    Bruno Fernandes banker til fra langt hold i kjølvannet av corneren, men Ederson fanger kula.
    48'
    God mulighet for City! Ballen slås mellom Onana og United-forsvaret, der Foden er gått på løp, men på bakerste stolpe får han ikke til noen ordentlig god avslutning.
    48'
    Mål for Manchester City!
    Manchester United 0 - 2 Manchester City
    Målgivende: Bernardo Silva
    Der sitter headingen for Haaland! City kombinerer flott, der Grealish spiller til Bernardo på overlapp på venstrekanten. Han slår inn mot bakerste stolpe og der stanger Haaland mot mål. Denne gangen rekker ikke Onana bort til ballen!
    49'
    Grealish blokkerer et innlegg på høyrekanten av sekstenmeteren. Ved første øyekast ser det litt ut som en hands, men dommeren lar spillet gå.
    52'
    Det blir spennende å se om United klarer å reise seg etter dette.
    53'
    Gvardiol slår ballen inn fra venstre, men Onana fanger kula enkelt.
    54'
    City skaffer en corner.
    55'
    Corneren ender ufarlig.
    57'
    City kombinerer fint igjen. Denne gangen er det Grealish som skyter fra svært skrått hold, halvannen meter utenfor stolpen. Haaland holdes av Maguire i forkant av skuddet, men ser ikke ut til å få noen ting for den. Det var vel så mye holding der som ved straffen i førsteomgang, synes jeg.
    58'
    City fortsetter å kontrollere kampen.
    60'
    United har knapt fått til noe offensivt i denne omgangen.
    63'
    United slår ballen inn i feltet, men City header unna.
    64'
    United spiller seg til en fin mulighet når Fernandes får ballen på kanten i sekstenmeteren. I boksen har han flere lagkamerater med seg, men innlegget er for upresist.
    65'
    Frustrasjonen brer seg både blant United-spillerne og hos fansen. Nå bør vel kanskje Erik ten Hag gjøre flere grep snart?
    67'
    City gir bort ballen til McTominay og skotten setter fart, men det tar ikke lang tid før han stanses av Stones. United ender likevel opp med å få et hjørnespark.
    67'
    Rodri header ballen ut til nok en corner.
    68'
    Denne gangen stanger Stones unna, men United beholder ballen.
    68'
    Det har vært mange svake dødballer i dag, det må sies.
    68'
    Så er det uhyre nære at Rashford reduserer! Det er Eriksen som slår en strålende ball i bakrom mot Rashford. Han tar ned kula, før han finter unna Walker, men avslutningen går like utenfor mål! Gjør alt rett der utenom å score, engelskmannen.
    69'
    Nesten hat trick for Haaland! Det er Grealish som sender Haaland alene gjennom. Nordmannen tar et touch, før han prøver å chippe ballen over Onana, men keeperen er med på notene og redder. Corner!
    71'
    Den ender ufarlig!
    71'
    Både Lindeløf og Onana mister ballen etter hverandre i egen boks, men Bernardo mister fotfestet og greier derfor ikke å utnytte den muligheten.
    73'
    Inn: Sergio Reguilon
    Ut: Victor Lindelöf
    74'
    Inn: Alejandro Garnacho
    Ut: Rasmus Højlund
    Syv kamper, null mål og null målgivende, det er fasiten for Højlund hittil i Premier League.
    74'
    City presser på videre for scoring nummer tre.
    74'
    Skudd fra Grealish, via et United-bein, til corner. Det blir ikke noe farlig ut av den heller - i likhet med de fleste andre cornerne i denne kampen.
    76'
    Manchester United 0 - 3 Manchester City
    Mål: Phil Foden
    Målgivende: Erling Braut Haaland
    Det lå i luften! Onana varter først opp med en redning på et langskudd fra Rodri, men returen triller ut til Haaland. Han kan skyte fra skrått hold, men ser i stedet Foden i boksen og serverer lagkameraten på åpent mål. 3-0!
    80'
    Det er mange United-fans som forlater stadion nå. Det er jo ganske forståelig nå som dette nærmer seg en skikkelig ydmykelse på eget gress.
    80'
    Foden varter opp med et frekt saksespark, men ballen går like utenfor stolpen til Onana. Det hadde vært en lekkerbisken av en scoring!
    82'
    Fernandes tar telling, men kommer seg på beina igjen.
    84'
    United får en corner.
    85'
    Eriksen får avsluttet på volley, men ballen går rett i en City-spiller, før den klareres ut.
    85'
    Inn: Anthony Martial
    Ut: Christian Eriksen
    86'
    Inn: Antony
    Ut: Marcus Rashford
    86'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Mateo Kovacic
    Ut: Julian Alvarez
    86'
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Jack Grealish
    87'
    Vi er i gang igjen etter de fire byttene.
    88'
    Enda en corner til United. Den heades unna på første stolpe. Deretter går en United-spiller i offside.
    88'
    Sitter Erik ten Hag trygt etter dette?
    Ja, det er ikke ten Hag som er problemet.
    38%
    Usikker.
    23%
    Nei, nå er det på tide med en endring, også av manager.
    38%
    Antall stemmer: 6446
    Minimum fire minutter legges til.
    90'
    Så er det tenning! Doku og Antony krangler, der Doku er oppe med en finger i ansiktet på brasilianeren, som igjen følger opp med å slå bort neven til belgieren.
    90'+2
    Doku skaffer et hjørnespark for City! Finter seg forbi Fernandes, før ballen takles ut til corner.
    90'+3
    Corneren ender med at City får et frispark cirka 22-23 meter fra United-målet. Det er Evans som river ned Rodri på klønete vis.
    90'+3
    Antony
    90'+3
    Mer bråk mellom Antony og Doku før frisparket kan tas. Det er vanskelig å se eksakt hva som skjer.