5 487

Ble dekket av Jonas Bucher

Velkommen til Old Trafford og Manchester United mot Everton! Klokken er litt over halv tolv lokal tid - England er en time bak Norge - og stadion er fortsatt langt fra folksom.
    Manchester United stiller uendret fra forrige søndags derby-tap mot Manchester City.
    Presset er tilbake på Erik ten Hag i Manchester United. Den fine februarformen med fire strake seirer er fulgt opp av to strake tap inn mot denne kampen.
    - Vi hadde et tilbakeslag mot Fulham, og nå må vi opp på hesten igjen. Alle dreper alle i denne ligaen, sier Erik ten Hag til TNT før kampen.
    Manchester Uniteds startellever (4-2-3-1): Andre Onana - Diogo Dalot, Raphael Varane, Jonny Evans, Victor Lindelöf - Kobbie Mainoo, Casemiro - Bruno Fernandes, Scott McTominay, Alejandro Garnacho - Marcus Rashford.
    Evertons startellever (4-4-1-1): Jordan Pickford - Ben Godfrey, James Tarkowski, Jarrand Branthwaite, Vitaly Mykolenko - Jack Harrison, Amadou Onana, James Garner, Dwight McNeil - Abdoulaye Doucoure - Beto.
    Antall stemmer: 2356
    Lagene har entret matta på Old Trafford. Det nærmer seg kampstart!
    Kampen er i gang! Hjemmelaget med avsparket.
    Ser ut til at Marcus Rashford starter på venstrekanten, og at Bruno Fernandes legger seg i midten på topp – i motsetning til hva grafikken viser.
    1'
    Evans slår bort ballen på egen halvdel.
    2'
    McNeil skaffer gjestene et hjørnespark fra venstre.
    2'
    Evans header unna.
    2'
    Kjempesjanse for Everton! Amadou Onana når et innlegg fra venstre like foran navnebror Andre Onana i United-buret, men får ikke avsluttet ordentlig. Det får heller ikke Godfrey, som også er like foran målet. Keeper Onana er våken og redder. Foto: Reuters
    3'
    Everton-Onana klarerer etter et United-angrep.
    4'
    Casemiro slår bort kula. Everton kontrer.
    5'
    Doucoure slår til slutt inn fra høyre, men Onana plukker. Godt keeperspill igjen.
    6'
    Ny Everton-corner.
    6'
    Fernandes klarerer fra første stolpe.
    7'
    Fin United-kontring! Rashford mottar en lang pasning etter corneren og utfordrer. Får skutt med venstrefoten, men blir blokkert. Corner! Foto: AFP
    7'
    Fra venstre. Inn fra Fernandes.
    7'
    Casemiro løper seg fri på første stolpe og får headet på mål. Pickford plukker.
    8'
    Tarkowski feller Mainoo. Frispark til United.
    8'
    Straffe til Manchester United! Rashford og Garnacho kombinerer fint før sistnevnte er inne i 16-meteren. Tarkowski er akkurat for sent ute og kløner det til når han treffer argentineren i foten! Foto: AFP
    9'
    Fernandes skal ta straffesparket.
    10'
    Manchester United scorer på straffe!
    Manchester United 1 - 0 Everton
    Mål: Bruno Fernandes
    SETTER DEN! Pickford går rett vei, men straffen er akkurat godt nok plassert. Vertene tar ledelsen! Foto: AFP
    11'
    Nesten for McNeil! Vingen tester skuddfoten på en volley og treffer rent. Går noen centimeter til side for stolpen!
    13'
    Beto i offside.
    15'
    Everton presser høyt – Onana klarerer.
    16'
    Fint oppbygd United-angrep. Garnacho finner Fernandes innenfor feltet, men kapteinen blåser den langt over mål.
    17'
    McTominay prøver å tre gjennom Rashford, men slår pasningen litt for hardt. Everton overtar.
    18'
    Harrison avslutter et angrep. Langt over mål fra distanse.
    19'
    Casemiro virker ikke å være helt venn med ballen hittil i matchen. Slår en ny, dårlig pasning i retning Lindelöf før Everton vinner igjen ballen.
    22'
    McNeil slår inn fra venstre, men Beto når ikke frem. 5-meter til Onana og United.
    23'
    Casemiro blokkerer et skudd fra Mykolenko. Corner til Everton.
    24'
    Tidligere United-spiller James Garner slår inn fra venstre.
    24'
    Tarkowski får hodet på den på bakerste, men klarer ikke styre headingen på mål.
    24'
    Nesten for Garner! Midtbanespilleren spiller vegg med Onana og fyrer løs. Får ikke plassert ballen ut mot hjørnet, og United-Onana redder. Everton-Onana plukker opp returen og skyter like utenfor 16-meteren, men skuddet går langt over mål.
    25'
    Frispark til Garnacho og Manchester United i god posisjon.
    26'
    Gult kort til Everton
    Amadou Mvom Onana
    Får det gule kortet når han stempler Garnacho.
    27'
    Kjemperedning av Pickford! Fernandes tar frisparket og treffer godt, men Everton-keeperen redder!
    27'
    United kontrer.
    28'
    McTominay i offside.
    29'
    Stryker Stolpen! Dwight McNeil prøver seg med et frekt skuddforsøk like innenfor feltet. Avslutningen går akkurat utenfor stanga!
    31'
    Fernandes roper på en Hands i Everton-feltet.
    32'
    Casemiro chipper mot United-kapteinen, og Mykolenko kommer seg foran. Everton-spilleren lander oppå ballen med magen først og treffer armen idet han tar seg imot i bakken, men det dømmes ikke straffespark denne gangen.
    33'
    Ny straffe til United! Garnacho avanserer fremover og kommer seg inn i 16-meteren. Stemples og felles av Godfrey som er for sent ute, og argentineren skaffer vertene nok et straffespark! Foto: Reuters
    34'
    Abdoulaye Doucoure
    34'
    Rashford tar straffe nummer to.
    35'
    Manchester United 2 - 0 Everton
    Mål: Marcus Rashford
    ISKALD! Rashford stopper litt opp i tilløpet og venter ut Pickford, før han sender keeperen feil vei og setter den til Pickfords høyre side. 2-0! Foto: Reuters
    36'
    Corner til Everton.
    36'
    Onana bokser ut.
    37'
    Everton triller på Uniteds halvdel.
    40'
    Harrison slår et fryktelig dårlig innlegg. 5-meter til hjemmelaget.
    40'
    Garnacho sliter med touchet på høyrekanten og mister. Innkast for vertene høyt i banen.
    41'
    Godfrey skyter via et United-bein til corner.
    41'
    Igjen fra venstresiden.
    42'
    Går forbi alt og alle.
    43'
    United roper på straffe igjen! Og igjen er det Garnacho som er involvert. Mykolenko stopper et lavt innlegg med hånda, men tar seg imot når han sklir ut ved dødlinjen. Det dømmes corner!
    45'
    Everton får klarert.
    45'+1
    Casemiro finner Lindelöf som tester skuddet utenfor 16-meteren, men Pickford leser skuddet og holder.
    45'+3
    Det er lagt til fire minutter.
    45'+3
    Garnacho er farlig frempå igjen. Spilles gjennom på høyrekanten, men nøler litt med fintene. Blir et touch for mye, og Branthwaite får klarert.
    45'+4
    Pause! Det står 2-0 til Manchester United etter straffescoringer av Bruno Fernandes og Marcus Rashford. Hvem skaffet straffesparkene? Alejandro Garnacho. Den unge argentineren har virkelig vært giftig for vertene hittil i kampen, men Everton har vært nære scoring ved et par anledninger.
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Everton sender opp folk og Pickford måker ballen opp.
    46'
    Bortelaget slår inn fra høyresiden, men Onana holder.
    46'
    Ny, lang ball opp fra Pickford. Everton finner den første duellen og etablerer angrep på Uniteds halvdel.
    47'
    Hjemmelaget bryter og kontrer.
    48'
    Fernandes forsøker å tre gjennom Garnacho, men argentineren er i offside.
    48'
    Godfrey kommer seg til innleggsposisjon fra høyre, men treffer ingen med pasningen. 5-meter for United.
    49'
    Casemiro blokkerer et innlegg fra høyre.
    49'
    Ny kontringsmulighet for United, men Fernandes mislykkes med pasningen mot Garnacho.
    50'
    Brukbar mulighet for Doucoure! Ballen detter ned rett foran midtbanespilleren i 16-meteren, men skuddet blokkeres.
    51'
    Everton har tatt kommandoen til å begynne med i andre omgang.
    52'
    Stor Garnacho-sjanse! ... og god United-kontring. Fernandes lykkes omsider med pasningen ut til Garnacho, som trekker seg inn og kommer seg til avslutning. Prøver å sette den i nettaket, men skuddet går over tverrliggeren!
    53'
    Casemiro med ny feilpasning.
    56'
    Everton i angrep.
    58'
    Ender med avslutninger fra både Beto og Doucoure, og sistnevnte får skuddet på mål.
    58'
    Gjestene vinner tilbake ballen. Triller på Manchester Uniteds banehalvdel nå.
    59'
    59'
    Nesten for Garnacho igjen! McTominay finner Fernandes på løp, og kapteinen ser etter Garnacho foran mål. Det lave innlegget når akkurat frem, men Garnacho får ikke ordentlig treff fra bakerste stolpe.
    60'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Dominic Calvert-Lewin
    Ut: Beto
    60'
    Inn: Lewis Norman Dobbin
    Ut: Abdoulaye Doucoure
    61'
    Inn: Andre Gomes
    Ut: Jack Harrison
    62'
    Fernandes får løsnet et skudd i feltet, og Pickford styrer det ut til corner.
    63'
    Inn fra venstre.
    63'
    Kjempesjanse! Ballen endrer rett foran mål. Der er både Evans, Lindelöf og McTominay, men ingen av dem makter å presse frem en avslutning! Pickford får til slutt frispark. Foto: Reuters
    64'
    Nok en feilpasning fra Casemiro, før Everton får en corner.
    65'
    McNeil skal slå inn fra høyre.
    66'
    Lindelöf får slått unna.
    66'
    Evertons Onana får frispark i god posisjon.
    66'
    Gomes skyter, men går i muren.
    67'
    Dobbin skyter, men skuddet går langt over mål.
    67'
    Gult kort til Manchester United
    Scott McTominay
    For sent inne i en takling på Amadou Onana.
    68'
    Mainoo får frispark på egen halvdel.
    72'
    Evans bruter en pasning mot Calvert-Lewin. United overtar.
    73'
    Veldig rolig utpå der nå.
    74'
    Inn: Ashley Young
    Ut: James Garner
    En tidligere Manchester United-spiller erstattes av en annen.
    75'
    For en sjanse for Everton! Mykolenko slår inn på bakerste, hvor Godfrey vinner duellen og header tilbake igjen mot venstre. Der er Dobbin, som banker ballen inn igjen mot Calvert-Lewin foran mål. Spissen når ikke frem! – Utrolig at det ikke er redusering, kommenterer Viaplays Kasper Wikestad. Foto: AP
    76'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Sofyan Amrabat
    Ut: Kobbie Mainoo
    76'
    Frispark til Manchester United på egen halvdel.
    79'
    82'
    Calvert-Lewin vinner i feltet, men Onana holder. Foto: AFP
    82'
    Inn: Antony
    Ut: Alejandro Garnacho
    83'
    Pickford er tidlig ute og stopper et United-angrep like foran Dalot og Rashford. Everton kontrer.