Fotball

Se Manchester United – Arsenal i opptak

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av klassikeren Manchester United mot Arsenal på Old Trafford!
    Lagene har møttes hele 234 ganger før. 99 kamper har endt med seier til Manchester United, 85 ganger har det blitt Arsenal-seier, og 50 ganger har det endt uavgjort.
    Lagene er inne, og Martin Ødegaard starter igjen for Arsenal! For vertene er Cristiano Ronaldo tilbake i startoppstillingen etter benkingen mot Chelsea sist.
    Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Dalot, Lindelöf, Maguire, Telles - McTominay, Fred - Sancho, Bruno Fernandes, Rashford - Ronaldo.
    Arsenal-benken: Okonkwo, Tierney, Holding, Saka, Maitland-Niles, Lokongo, Lacazette, Pepe, Nketiah.
    Arsenal (4-4-1-1): Ramsdale - Tomiyasu, White, Gabriel, Nuno Tavares - Martinelli, Partey, Elneny, Smith Rowe - Ødegaard - Aubameyang.
    Manchester United-benken: Henderson, Bailly, Jones, Mata, Lingard, van de Beek, Martial, Greenwood, Diallo.
    Michael Carrick leder i kveld sin siste kamp som midlertidig Manchester United-manager, før Ralf Rangnick står på sidelinjen mot Crystal Palace søndag. Tyskeren er i kveld på tribunen på Old Trafford.
    Til sin siste kamp gjør Carrick tre endringer på laget fra 1-1-kampen mot Chelsea søndag. Ronaldo, Maguire og Dalot kommer inn for Matic, Bailly og Wan-Bissaka.
    Mikel Arteta gjør to endringer på sitt Arsenal-lag fra 2-0-seieren over Newcastle lørdag. Saka måtte forlate den kampen med skade, men er i hvert fall klar nok til å sitte på benken i kveld. Martinelli kommer inn fra start. På midtbanen kommer Elneny inn for Lokonga.
    Fem poeng skiller lagene før kampstart. Manchester United ligger på 10. plass med 18 poeng, mens Arsenal på 5. plass har 23 poeng. Med seier tar gjestene steget inn i topp fire for første gang denne sesongen.
    Da lagene møttes sist endte det 0-0 på Emirates Stadium. Forrige sesongs møte på Old Trafford vant Arsenal 1-0. Manchester United har faktisk ikke slått Arsenal i Premier League siden april 2018.
    Antall stemmer: 7822
    Dette er første hjemmekamp for Manchester United siden Ole Gunnar Solskjær ble sparket som manager. De to forrige kampene på Old Trafford har endt med smertelige nederlag for hjemmelaget. Først 0-5 for Liverpool, så 0-2 for Manchester City. – Det er opp til spillerne å gi fansen noe å synge om. Det er en fin posisjon for spillerne å være i. Å komme og spille fotball og øke energinivået på stadion, sier Carrick til Amazon Prime.
    Her kommer lagene!
    Ole Gunnar Solskjær hylles på tribunen med banneret "20legend".
    Ødegaard sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Gjestene går rett i angrep, og Aubameyang får ballen i feltet. Han fyrer av, men Maguire får blokkert til hjørnespark.
    1'
    Ødegaards hjørnespark fører til en kjempesjanse! Ballen heades mot mål av White, og på streken sleiver Rashford ballen over mål og ut til et nytt hjørnespark.
    2'
    Smith Rowe slår fra motsatt side. Ender med et nytt hjørnespark.
    2'
    Manchester United klarerer.
    2'
    Mye frem og tilbake de siste minuttene.
    6'
    Fred mister ballen langt inne på egen halvdel, og Partey setter fart med den. Prøver å nå Aubameyang, men avlevering blir litt for upresis.
    8'
    Manchester United-kontrer, og ballen trilles ut til høyreback Dalot. Han tar noen touch inn i banen, før han fyrer av. Rett på Ramsdale.
    8'
    Arsenal spiller seg fint opp. Partey til Smith Rowe, som lekkert tar med seg ballen. Han spiller så til Aubameyang som fyrer fra 17-18 meter. De Gea redder greit.
    10'
    Manchester United bryter høyt i banen, og Ronaldo får masse rom. Velger likevel å skyte fra distanse. Håpløst forsøk godt til side for mål.
    11'
    Tomiyasu svinger inn et innlegg mot Martinelli. Han taper duellen mot Lindelöf, men svensken gir bort en corner.
    13'
    Hva skjer her da?! De Gea går i bakken på hjørnesparket etter å ha blitt stemplet av Fred. Smith Rowe setter så ballen i mål fra distanse, mens de Gea ligger nede med skade. Dommer Atkinson blåser ikke før ballen er i mål der. Blir utrolig spennende å se hva som skjer her.
    13'
    De Gea får behandling i femmeteren.
    15'
    De Gea er oppe igjen, men det ser ikke ut som dommer Atkinson helt vet hva han skal gjøre her.
    16'
    Mål for Arsenal!
    Manchester United 0 - 1 Arsenal
    Mål: Emile Smith-Rowe
    DET DØMMES MÅL! Utrolige minutter på Old Trafford! Ungguttens drømmetreff var akkurat over streken før Atkinson blåste, så det er nok riktig at målet står selv om de Gea lå nede. For noen kaotiske scener!
    17'
    Ronaldo stormer inn i feltet, før han fyrer fra skrått hold. Ramsdale redder greit.
    19'
    Riktig at målet til Smith Rowe ble stående?
    Antall stemmer: 18136
    Ronaldo flikker lekkert videre til Dalot i feltet. Han slår så inn igjen foran mål, men der er det ingen rødkledde. Arsenal klarerer.
    23'
    Telles feller Tomiyasu. Frispark til Arsenal på egen halvdel.
    25'
    Rashford legger inn. Elneny header ut.
    26'
    Sancho slipper til Telles, som legger inn. Igjen header gjestene den bort.
    27'
    Fernandes prøver å spille gjennom til Rashford i feltet, men Nuno Tavares hindrer den med godt backspill. Hjemmelaget får sin første corner.
    27'
    Lindelöf vinner duellen i feltet, og ballen går høyt opp i luften før den daler ned på tverrliggeren. Ramsdale slår den ut til nok et hjørnespark.
    28'
    Arsenal klarerer.
    28'
    Maguire prøver seg med et skudd fra fryktelig langt hold. Godt stykke over målet til Ramsdale.
    30'
    Tavares går i bakken midt på banen, men får ikke frispark. Arteta rasende på sidelinjen.
    32'
    Tavares får behandling på gresset.
    32'
    Litt klager på ballene fra spillerne på Old Trafford så langt i kampen. Godt å se at det kommer et par nye baller til unnsetning.
    33'
    Sancho prøver å spille inn til Ronaldo, men Elneny stopper den. Tavares er for øvrig oppe på beina igjen.
    34'
    Bruno Fernandes får ballen i feltet, og slår lavt inn foran mål. Gjestene klarerer.
    35'
    Ødegaard får ballen midt på banen, men mister den i duell med et par Manchester United-spillere.
    36'
    Igjen prøver Maguire seg med et langskudd, dog mye nærmere denne gangen. Omtrent 18-19 meter fra mål. Med den nye ballen får han i hvert fall presset skuddet på mål, men Ramsdale holder den enkelt i fast grep.
    37'
    For en pasning av Ødegaard! Spiller ballen på praktfullt vis til Martinelli i feltet, men brasilianeren skyter ballen til side for mål!
    38'
    Partey vinner ballen høyt i banen, og vinner nesten et hjørnespark. McTominay får sklidd den ut til kast.
    40'
    Fred legger Partey i bakken, og Arsenal får frispark i fin skuddposisjon. Omtrent 20 meter fra mål. Ser ut som det blir Ødegaard eller Partey som skal ta det.
    41'
    Det blir Partey som tar den, men han skyter rett i medspiller Aubameyang før ballen går til side for mål. Håpløst.
    42'
    Ødegaard løfter i bakrom mot Martinelli, men Telles vinner den helbrasilianske duellen om ballen.
    43'
    Mål for Manchester United!
    Manchester United 1 - 1 Arsenal
    Mål: Bruno Fernandes
    Målgivende: Fred
    PRAKTFULL FOTBALL! Manchester United spiller seg på nydelig vis inn i feltet, før Fred serverer Bruno Fernandes foran mål. Portugiseren setter sikkert inn utligningen!
    44'
    Det var Bruno Fernandes' 45. scoring i sin 100. Manchester United-kamp.
    45'
    Det legges til fire minutter.
    45'+1
    McTominay er altfor sen inne i Partey. Frispark til Arsenal høyt i banen.
    45'+1
    Gult kort til Manchester United
    Scott McTominay
    45'+1
    Ødegaard svinger frisparket inn i boksen, før Martinelli header den godt til side for mål.
    45'+1
    TV-reprisene viser at Maguire drar ned Tomiyasu på det frisparket. Kunne fort blitt straffespark det der.
    45'+1
    Corner til Arsenal, som Smith Rowe sender gjennom hele feltet.
    45'+2
    Bruno Fernandes slår opp til Ronaldo, som legger ballen opp til seg selv før han prøver seg med et brassespark. Underholdene å se på, men ikke spesielt effektivt. Ballen går langt til side for mål.
    45'+4
    Arsenal med innkast høyt i banen. McTominay header unna, og da er det pause på Old Trafford.
    45'+4
    Her gikk det unna! For en omgang med kok på Old Trafford. Mer av det i andre omgang, takk.
    Vertene sparker i gang de siste 45.
    46'
    Martinelli skaffer et hjørnespark i duell med Maguire.
    46'
    Ødegaard svinger inn hjørnesparket, og Gabriel sender ballen mot mål med ryggen. Der er de Gea med en kjemperedning, og hindrer baklengs!
    46'
    Så sitter den nesten på motsatt side! Bruno Fernandes spiller til Ronaldo i feltet. Han kommer seg fri fra Partey med en strålende skuddfinte, men skuddet fra nokså skrått hold reddes av Ramsdale.
    48'
    Manchester United kommer igjen, og denne gangen er det Rashford som kommer inn i feltet. Han legger lavt inn, men har ikke med seg noen lagkamerater foran mål.
    50'
    Rashford viser seg frem igjen, denne gangen md et langskudd fra 25 meter. Skuddet er hardt, men går rett på Ramsdale som etter litt knoting fanger ballen i fast grep.
    50'
    Manchester United 2 - 1 Arsenal
    Mål: Cristiano Ronaldo
    Målgivende: Marcus Rashford
    RONALDOS 800. MÅL! Dalot spiller til Rashford på høyre, og denne gangen har han med seg spillere foran mål. Innlegget er lavt og godt, og Ronaldo setter ballen sikkert i mål. Manchester United har snudd kampen!
    52'
    Manchester United 2 - 2 Arsenal
    Mål: Martin Ødegaard
    Målgivende: Gabriel Martinelli
    ØDEGAARD UTLIGNER! Ganske likt angrep som det Ronaldo satte i mål. Martinelli får ballen på høyre, ligger lavt inn, og på 15-16 meter limer Ødegaard ballen nede i hjørnet. For en kamp dette er!
    54'
    Bruno Fernandes får ballen i mellomrommet, men pasningsforøket hans avverges.
    57'
    Ødegaard legges i bakken av Fred ti meter inn på Manchester Uniteds halvdel. Frispark til Arsenal som tas kort.
    59'
    Ødegaard får ballen utenfor hjørnet av sekstenmeteren, og prøver å ta med seg Tomiyasu på overlapp. Ballen blir akkurat litt for lang for japaneren, og triller utover dødlinja.
    60'
    Smith Rowe får ballen i bakrom, men Dalot løper opp unggutten.
    61'
    Martinelli utfordrer en mot en mot Telles. Manchester Uniteds venstreback vinner den duellen.
    63'
    Maguire med en flott crosser til Rashford, som legger inn på direkten. Gabriel får den bort.
    64'
    Arsenal ruller opp et langt angrep, før Tavares går for innlegget. Rett i blokka.
    65'
    Aubameyang prøver seg fra skrått hold. Hardt skudd, som de Gea må gi retur på. Ender til slutt opp med en femmeter.
    65'
    Rashford prøver å spille opp Sancho, men den fanger Arsenal-forsvaret opp.
    66'
    Bruno legger inn mot Ronaldo, men den er veldig enkel for Ramsdale å fange.
    67'
    Så kommer Bruno seg helt oppe ved streken og skyter fra død vinkel, men den får han ikke inn i mål.
    67'
    Ødegaard feller Fred inne i 16-meteren, men dommer mener han er på ball.
    68'
    Eller?
    68'
    Nå skal dommer ut å sjekke med VAR.
    68'
    Det er straffe!
    69'
    Manchester United scorer på straffe!
    Manchester United 3 - 2 Arsenal
    Han setter den midt i. Ramsdale kaster seg til høyre, og blir rundlurt av Ronaldo!
    69'
    Ut: Emile Smith-Rowe
    72'
    Så vinner Ødegaard et frispark i god posisjon.
    73'
    Ødegaard legger den mot bakerste, men Lindelöf styrer den ut til corner.
    74'
    Denne gangen slår han den midt i, og ballen blir klaret ut av fare.
    74'
    Rashford prøver å tråkke seg gjennom forsvaret, men blir tilslutt stoppet.
    75'
    Så er de Aubameyang som kommer seg på skudd, men den er De Gea med på!
    75'
    Martinelli drar luka på Sancho før han legger ballen inn i boksen, men den blir klarert like for ut igjen.
    77'
    FOR EN BOM! Aubameyang alene med De Gea, men skyter den ned i bakken og rett opp i hanskene til keeperen. Blir så dømt for offside.
    77'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Marcus Rashford
    79'
    Inn: Alexandre Lacazette
    Ut: Pierre-Emerick Aubameyang
    79'
    Inn: Edward Nketiah
    Ut: Martin Ødegaard
    80'
    Ti minutter igjen. Dette ser på ingen måte avgjort ut.
    80'
    Så synges det om Solskjær igjen på Old Trafford.
    81'
    Bukayo Saka får masse plass på høyresiden, men straffesyndebukken fra EM-finalen slår en meningsløs ball inn i klypene til David De Gea.
    83'
    United kan kontre, men Bruno Fernandes viser med armene at han velger å roe ned spillet. Holder i ballen.
    85'
    Igjen får Saka muligheten! Igjen er det litt beslutningsvegring. Skyter for sent. Blir blokkert. Corner.
    87'
    Kjempesjanse United etter en kontring. Sancho setter full fart, inn til Fernandes, men pasningen blir litt upresis.
    88'
    Inn: Anthony Martial
    Ut: Cristiano Ronaldo
    89'
    Inn: Donny Van De Beek
    Ut: Bruno Fernandes
    90'
    Fem minutter lagt til!
    90'
    Manchester United settes under press, men Arsenal kommer ikke til sjanser. Martial får et befriende frispark på egen halvdel.