Ble dekket av Fredrik Schjesvold

Hei, og velkommen til livedekningen av semifinalen mellom Manchester City og Sheffield United! Det er sannsynligvis duket for en norsk duell med Erling Braut Haaland og Sander Berge på hver sin banehalvdel.
    Haaland starter.
    Berge starter.
    De Bruyne, Ruben Dias, Rodri og John Stones får alle hvile fra start i dag. Ederson er også på benken, men Ortega er det vi kan kalle en «cup-keeper».
    Man. City (3-4-3): Ortega – Walker, Akanji, Laporte – Gomez, Gundogan, Silva, Grealish – Mahrez, Haaland, Alvarez
    Sheffield U. (3-5-2): Foderingham – Robinson, Egan, Ahmedhodzic – Baldock, Berge, Norwood, Fleck, Lowe – Jebbison, Ndiaye
    Norsk duell i dag. Sander Berge og Erling Braut Haaland på hver sin halvdel fra start. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
    Antall stemmer: 1782
    Kampen er på Wembley. Det er ekstraomganger og det spilles ingen omkamp. Kun ett oppgjør.
    Sheffield United med avsparket!
    Rett i angrep! Corner til Sheffield United.
    1'
    Hjørnespark til Sheffield United
    2'
    Kjempemulighet! Ortega med en god redning da Ndiaye får en stooor mulighet til å sende de røde og hvite i ledelsen fra kloss hold. Norwood header corneren til spissen, som burde tatt bedre vare på sjansen.
    2'
    City med ballen.
    3'
    Sheffield United ligger godt og kompakt i innledningen.
    5'
    Laporte lager frispark ved midten. United kan dra ned tempo litt.
    6'
    Ålreit mulighet for S. United. Ndiaye avslutter fra skrått hold etter en stuss fra oppspillet til keeper Foderingham. Men det blir for spiss vinkel.
    6'
    VG Live svarer
    TVS
    Hvor spilles kampen?
    Wembley.
    S. United som har stått for de to eneste målsjansene så langt.
    8'
    Haroon
    Hvem tror du vinner fa cupen, United er city?
    Cupen lever sitt eget liv, men holder Man. City som en favoritt her.
    Mahrez forsøker en stikker mot Silva, men blåtrøyene får ikke mye pusterom. Presses godt i angrep.
    9'
    Berge får ballen og klarerer langt vekk.
    10'
    Akanji forsøker en vanskelig variant mot Haaland, men det er mat for stopperne til United.
    11'
    Gomez forsøker et innlegg. Stanges unna til corner.
    12'
    Hjørnespark til Manchester City
    12'
    Egan i duell med Haaland. Førstnevnte header til ny corner.
    13'
    13'
    Ryddes unna. Innkast denne gangen.
    13'
    Akanji får seg en trøkk, men han kommer seg raskt på beina.
    13'
    Haaland skyter i målet fra 25 meter. Men dommeren har blåst frispark til United i forkant. Uansett fascinerende å se nordmannen. Skyter i hjørnet på instinkt.
    15'
    Berge kommer seg frem på høyresiden og legger inn. Det blir ikke noe stort ut av det, men de ypper seg her og der!
    16'
    VG Live Bruker
    Er det fullt på Wembley?
    Nei.
    Jakob Rekve Ødegård
    Spiller dem 2 kamper i semifinalen eller 1
    Spiller én kamp. Det skal avgjøres i kveld.
    Slås en lang ball mot Mahrez, men han får selvfølgelig ikke være i fred. Blir spist opp i 16-meteren.
    18'
    Gundogan lager frispark. United kan dra ned tempo igjen.
    19'
    Herlig mange 50-50-dueller på midten. City får ingenting gratis.
    21'
    Mahrez tester lykken! Prøver seg på typisk Mahrez-vis fra høyresiden drøyt 20 meter fra mål. Like utenfor mål.
    22'
    Alvarez fra motsatt side! Tvinger Uniteds sisteskanse i full strekk. Corner.
    23'
    24'
    Frispark til City i god innleggsposisjon. Silva som felles.
    24'
    Klareres til corner.
    26'
    26'
    Svak corner av Mahrez. Ender til slutt i femmeter.
    26'
    Haaland skjønte lite da han ikke fikk mål tidligere i omgangen. Han dundret til fra 25 meter og i mål, men dommeren hadde blåst frispark imot City i forkant. Foto: EPA
    27'
    27'
    Keeper på skovtur! Han blir reddet av lagkameratene.
    28'
    Stygg ettersleng fra Baldock. Får ingenting.
    29'
    Nå MÅ vi ha noe krutt snart. Dette har vært en tam omgang.
    30'
    Ser du på kampen?
    Ja, og det skal jeg fortsette med.
    20%
    Ja, og snart slår jeg av.
    15%
    Nei, men det har jeg ikke lyst til heller!
    65%
    Antall stemmer: 1129
    32'
    Tas kort. City slår aldri inn. Spiller heller rundt.
    32'
    Ender i corner fra motsatt side.
    32'
    33'
    United får en god overgang, men de roter vekk ballen. Mahrez med godt returløp.
    33'
    Da drar vi frem nisseluen litt og gir en oppsummering på våre nordmenn: Sander Berge har levert en god innsats defensivt og har også tidvis vært synlig offensivt. Erling B. Haaland har hatt vanskelige arbeidsforhold, og har hatt noen få fine involveringer.
    35'
    Gomez slår inn ... klareres.
    36'
    R Friberg
    Du kan ju inte kalla Sheffield United, United(!) The Blades om något.....
    Vi kan godt gå litt om til The Blades, enig det.
    Alvarez prøver å lure fire forsvarere, men det blir for vanskelig, selv om han er verdensmester.
    37'
    Geir Arne Dale
    Hællæ! Hva slags musikk liker du? Hørt om det norske klassisk rock-prosjektet The Norseman Company?
    Liker norsk musikk, jeg altså. Hører mye på pop. Fotballsanger i ny og ne er også herlig.
    Det siste leserspørsmålet sier vel egentlig alt sitt om underholdningen på gressmatten de første 40 minuttene.
    39'
    Sheffield United med ball nå.
    39'
    Frispark til Mahrez og City 30 meter fra mål.
    40'
    VI HAR DRAMATIKK, DERE! Det er straffespark til Man. City. Silva takles hardt ned innenfor 16-meteren. Utrolig klønete av Jebbison!
    41'
    Det er Mahrez som har ballen.
    42'
    Nå går Haaland nærmere straffemerket.
    42'
    Mahrez skal ta det. Ingen Braut. Haaland tok deres forrige straffespark (i kampen mot Bayern München).
    42'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Sheffield United
    Mål: Riyad Mahrez
    Sender keeper feil vei. God straffe! Foto: Reuters
    42'
    R.R
    Kan man si Sheffield har fått kampene sitt spor så langt
    De hadde kampen i sitt spor frem til de klønet det til. Veldig unødvendig og urutinert av angriperen Jebbison.
    Det er lagt til to minutter.
    45'+1
    John-Erling
    Hva tror du arbeidstilsynet ville sagt om de arbeidsforholdene Braut Haaland har i denne kampen?
    De ville ikke vært tilfreds. Men nå som «The Blades» må fremover i banen etter pause, kan det bli litt mer rom for nordmannen!
    En rolig førsteomgang er over. Sheffield United hadde et perfekt kampbilde, sett fra deres side, men en klønete involvering like før hvilen gjør at Man. City er i føringen.
    Svante Jansson
    Hvilken er din favoritt fotballlåt? Jeg kommer ikke unna "När vi graver guld i USA"
    Antall stemmer: 4002
    Tar selvkritikk for å ha glemt diverse låter allerede. Nå må vi få annenomgang på.
    Heilt vanvittig å ikke nevne "En blåe dag"
    Sigurd
    Om Norge skulle klare å kvalifisere seg til EM, forventer jeg å høre bønda i fra nord runge ut på Ullevål stadion.
    Ingen fare! Den får du nok høre, sluttspill eller ei.
    Matteo
    Hvorfor tok ikke Haaland straffen?
    Vanskelig å si. Det er en god mulighet for at Haaland ga bort muligheten til Mahrez.
    Ståle
    Du kan ikke mene den taklingen skal være straffe?! er jo ypperlig skuespill
    Klar straffe i min bok.
    Vi er i gang med annenomgang!
    46'
    Rolig start. City triller i bakre rekker.
    48'
    Haaland setter fart og skaper litt ubalanse, men det blir litt for mange touch på lagkameratene foran mål.
    49'
    Aron
    Kan Haaland skåre denne kampen?
    Ja, det kan han.
    Walker skyter fra langt hold. Går via en forsvarer og til corner.
    50'
    51'
    Corneren til Mahrez er keepermat.
    51'
    Ganske så likt kampbilde. Sheffield United ligger kompakt og forsvarer seg godt.
    52'
    Litt svikt i forsvaret, gir bort et hjørnespark.
    53'
    53'
    City står godt etter i kjølvannet av corneren. Gundogan skyter fra distanse, men der er det mange bein i veien. Sparkes ut til en corner.
    53'
    54'
    Akanji bruker armene og lager frispark. Da kan Sander Berge & Co. flytte opp laget.
    54'
    Men de mister ballen raskt.
    55'
    Nesten for Haaland! Han jager en løs ball og lukter for ballen ender opp. Men det blir for skrått for nordmannen da han avslutter utenfor mål. Foto: Reuters.
    56'
    Alvarez skyter fra rundt 20 meter. Langt over!
    57'
    Spillerbytte - Sheffield United
    Inn: Oliver McBurnie
    Ut: Daniel Jebbison
    Kveldens første bytte.
    58'
    Sheffield United på en halvfarlig visitt, men City og Ortega har foreløpig grei kontroll.
    58'
    Baldock fotfølger Grealish helt ypperlig da sistnevnte løper ballen utover sidelinjen.
    59'
    Manchester City 2 - 0 Sheffield United
    Horribelt forsvarsspill, da blir man straffet hardt! Man. City får faktisk et ballbrudd på midtbanen, og Mahrez vinner ballen. Den saken tar han i egne hender og raider gjennom hele forsvaret til Sheffield United før han avslutter flott i lengste hjørnet. Men det er utrolig passivt. Dog bra prestasjon av tomålsscoreren.
    61'
    Nå skal det bli vanskelig for de røde og hvite. De hadde kampens første to målsjanser, men etter det har de så å si hatt nok med å forsvare seg.
    63'
    Manchester City 3 - 0 Sheffield United
    Målgivende: Jack Grealish
    HAT TRICK OG SPIKEREN I KISTEN! Jack Grealish med fint forarbeid. Slår ballen mellom Baldock og Berge. Ved enden av 16-meteren, der står Mahrez. Avslutter via hansken til Foderingham og i mål.
    65'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Phil Foden
    Ut: Erling Braut Haaland
    Målløs Haaland. Jeg gjentar: Målløs Haaland. Foto: Reuters.
    66'
    Inn: Cole Palmer
    Ut: Jack Grealish
    66'
    Inn: Billy Sharp
    Ut: John Fleck
    66'
    Pablo
    Hvor kan man se hvor mange touch en spiller har gjort?
    sofascore.com er et fint univers.
    Offside for Manchester City
    71'
    Vært veldig rolig de siste minuttene nå.
    71'
    Billy Sharp bruker hånden til å føre ballen med seg. Det er ikke lov. Det blåses frispark imot.
    72'
    Sheffield United får låne ballen litt mer nå. Får også et frispark i god innleggsposisjon på høyresiden.
    74'
    Ender i ingenting.
    74'
    Gult kort til Sheffield United
    Oliver Norwood
    Legger Palmer i bakken på en overgang.
    74'
    Inn: Kalvin Phillips
    Ut: Ilkay Gündogan
    74'
    Inn: Chris Basham
    Ut: Sander Berge
    Da er det ingen nordmenn igjen på banen.
    74'
    Inn: Ismaila Coulibaly
    Ut: Anel Ahmedhodzic
    74'
    Inn: Jayden Bogle
    Ut: George Baldock
    74'
    Flere av nøkkelspillerne av nå. De jakter opprykk til Premier League.
    76'
    Mahrez første spiller som lager hattrick i en FA-cupsemifinale siden Manchester Uniteds Alex Dawson gjorde det mot Fulham i 1958. Manchester-klubben kom til finalen, som de tapte for Bolton, ifølge TV-sendingen på ITV.
    78'
    Inn: Rico Lewis
    Ut: Bernardo Silva
    81'
    City triller.
    81'
    Palmer setter fart mot temposvake Basham og komnmer til en god posisjon. Innleggsforsøket går i en forsvarer og de får klarert. Guardiola hyller unggutten.
    83'
    Nå venter begge lag på sluttsignalet egentlig.
    86'
    Per Askild Hareide
    Hvem tror du Manchester City møter i finalen?
    Jeg holder en knapp på Manchester United.
    Hvem tror du Man. City møter i finalen?
    Brighton.
    48%
    Man. United.
    52%
    Antall stemmer: 807
    Alvarez avslutter like utenfor mål etter et godt City-angrep.
    90'
    Det er lagt til tre minutter.
    90'+1
    Riyad Mahrez kåres til banens beste. Vanskelig å være uenig i den beslutningen.
    90'+1
    90'+2
    Palmer legger inn meget farlig mot femmeteren! Foden rekker akkurat ikke kula. Så nære å skli ballen i mål.
    90'+2
    Da er den første av to semifinaler over. Riyad Mahrez får ta med seg ballen hjem. Showet startet da han fikk skyte fra straffemerket på tampen av førsteomgangen. Det var det nevnte straffesparket som satte preget på kampen. Ingen målinvolveringer fra Haaland, for en gangs skyld.