Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av Manchester-derbyet mellom Manchester City og Manchester United.
    0'
    Rundt klokken 20.00 offentliggjøres lagene, men det vi allerede vet er at Jose Mourinho må klare seg uten både Zlatan Ibrahimovic, Juan Mata og Paul Pogba. De tre kombinert har skapt 4,3 sjanser per kamp - og scoret ett mål per kamp. Phil Jones og Chris Smalling er også ute.
    0'
    Martin Atkinson er dagens dommer. I de siste tre Manchester-derbyene han har dømt, har Manchester United scoret seiersmålet på overtid.
    0'
    For Manchester Citys del er både David Silva og Sergio Agüero usikre kort, men rapporter fra Manchester tilsier at sistnevnte er klar. Ilkay Gündogan er ute, og det gjenstår å se med Gabriel Jesus, Bacary Sagna og John Stones.
    0'
    Dette er Manchester-derby nummer 174.
    0'
    De rødes sjef, Jose Mourinho, har bare vunnet 4 av 18 møter med de lyseblås sjef, Pep Guardiola (8 tap, 6 uavgjort).
    0'
    Manchester City XI: Bravo - Zabaleta, Kompany (C), Otamendi, Kolarov - Fernandinho, Yaya Toure - Sterling, De Bruyne, Sane - Agüero.
    0'
    Manchester United XI: De Gea - Valencia, Bailly, Blind, Darmian - Herrera, Carrick (C), Fellaini - Mkhitaryan, Rashford, Martial.
    0'
    Denne kampen kan bli utslagsgivende for hvilke av disse to klubbene som spiller Champions League-fotball neste sesong. Hjemmelaget er på 4. plass med 64 poeng, mens gjestene er på 5. plass med 63.
    0'
    Spillerne entrer Etihad-matta og vi er snart klare for avspark.
    0'
    Mkhitaryan sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Hawaii-preg over det første minuttet på Etihad. Ingen som kobler noe solid grep ennå.
    2'
    Så kommer United til innlegg og vinner et tidlig hjørnespark.
    2'
    Rashford skal svinge den inn, og det stusses til nytt hjørnespark.
    3'
    Venstrebeinte Blind tar den fra motsatt side, men den blir for kort og det klareres ved første stolpe.
    3'
    Agüero tvinger frem et hjørnespark i motsatt ende.
    5'
    Fortsatt ingen som har festet et grep så langt.
    6'
    De Bruyne svinger inn, men gjestene får klarert.
    6'
    Noe overraskende at Rashford har blitt henvist til kanten istedet for å spille på topp. Mkhitaryan inntar en slags falsk nier/spissrolle.
    6'
    Herrera gjør en strålende defensiv jobb for å hindre et City-angrep. De lyseblå beholder ballen, dog.
    7'
    Martial fosser forbi to mann og slipper til Rashford, som er i offside.
    8'
    Gjestene har sett hakket hvassere ut de første minuttene.
    8'
    FOR EN SJANSE! De Bruyne svinger et nydelig innlegg inn, som finner Agüero, som fra kloss hold treffer stolpen!
    9'
    Kampens første mulighet går til hjemmelaget - og den var stor!
    10'
    Fellaini felles og får frispark på midtbanen.
    10'
    Tøff duell mellom Fernandinho og Mkhitaryan. Sistnevnte får frispark, men begge blir liggende.
    11'
    Begge er også på beina igjen.
    12'
    Kompany feller Martial og alle de rødkledde forventer frispark, men Atkinson vinker spillet videre. Sett våken ut i dag, franskmannen.
    12'
    Rashford blir liggende etter en duell med Otamendi, ikke noe frispark.
    12'
    Den er ufin fra argentineren. Rashford er ikke nær ballen, men meies ned av Otamendi. Sidekommentator Brede Hangeland omtaler det som en hockey-takling.
    13'
    Valencia lager frispark i duell med Kolarov.
    14'
    Like før Rashford snapper en skummel tveroverpasning fra Yaya Toure. Manchester City ser ikke komfortable ut, som Guardiola-lag vanligvis gjør.
    14'
    Herrera feller Sterling. Frispark i god posisjon for hjemmelaget.
    16'
    De Bruyne pisker den inn, men det går forbi samtlige innenfor boksen.
    17'
    Rashford holder seg til kneet. Ser ut som han har litt trøbbel.
    17'
    Lite avbrekk i spillet. Ballbytte.
    18'
    De første 19 minuttene har vært en defensiv oppvisning, og ikke noe offensivt fyrverkeri. Begge lag står godt mot motstanderens angrep.
    19'
    Rashford regelrett moser Otamendi i en løpsduell, og skjermer ut til corner.
    20'
    Corneren er svakt slått, og klareres.
    21'
    De Bruyne prøver seg fra distanse, enkelt for De Gea.
    21'
    Sane tar seg nesten forbi hele Manchester United-laget, før Bailly bryter inn med en strålende sklitakling.
    23'
    Otamendi lager frispark i duell med Rashford.
    23'
    Kunst av Rashford, som forserer Otamendi på vakkert vis. Kommer aldri til avslutning.
    24'
    Claudio Bravo på godt og på vondt! Martial kommer til innlegg og Bravo kommer ut og bokser, rett i beina på Mkhitaryan! Gjør det godt igjen med en strålende redning på armenerens avslutning!
    25'
    Zabaleta tvinger frem et hjørnespark.
    28'
    Ender med utspark for de Gea.
    29'
    Kolarov kommer til et meget farlig innlegg, men Agüero når ikke frem.
    30'
    Litt rot i Manchester Uniteds forsvarsrekke nå.
    30'
    Agüero banker til fra distanse, og De Gea må i aksjon! Solid redning fra langt hold, og selv om det er en redning han skal ta - er det imponerende å holde den avslutningen.
    32'
    Manchester City har tatt litt over og er farligst frempå.
    33'
    På den famøse femøringen vender Agüero bort både Blind og Bailly, men avslutningen går over mål.
    34'
    Sergio Agüero ser stadig giftigere ut.
    34'
    City klarer nå å tvinge United langt ned i banen. Har blitt spilt lave, Mourinhos menn, og City har festet et solid grep.
    35'
    Kolarov varter opp med et langskudd. De Gea ligger langflat og slår til corner.
    36'
    Sane skal svinge inn.
    36'
    Godt slått, og Yaya Toure går i bakken, men det ebber ut i ingenting for hjemmelaget.
    36'
    Reprisene viser at Toure faller relativt enkelt.
    37'
    Rashford har hatt et solid overtak på Otamendi så langt, men for en gangs skyld kommer stopperen seirende ut av duellen med den lynhurtige vingen.
    39'
    Nå koker det på Etihad! Yaya Toure lager frispark i duell med Herrera, før Fernandinho meier inn i duellen. Frispark til spanjolen, som reagerte veldig mot Fernandinho der.
    41'
    Tar en lang prat med Atkinson her.
    42'
    69-31 fordel hjemmelaget i ballbesittelse i det vi nærmer oss halvspilt derby.
    42'
    Agüero og Sterling kombinerer vakkert og sistnevnte kommer til skudd, men det går over mål.
    43'
    Zabaleta lager frispark i duell med Darmian. Har slitt så langt, den argentinske høyrebacken.
    44'
    Manchester United flytter opp folk i omgangens sluttminutter.
    44'
    Rashford svinger den inn, og det er nesten scoring! Innlegget finner Herrera på bakerste som er helt fri - men setter headingen utenfor!
    45'
    Manchester Uniteds største mulighet så langt! Det burde stått 0-1 her!
    45'
    Ett minutt legges til på Etihad.
    45'+1
    45'+2
    46'
    Agüero sparker i gang den andre omgangen.
    46'
    Sterling tar seg over halve banen og kommer til avslutning, men den blir for svak og De Gea har god kontroll.
    47'
    Kolarov lager frispark.
    48'
    Manchester City kommer nesten til en kjempesjanse etter innlegg fra De Bruyne, men Fernandinho når ikke helt frem.
    49'
    De lyseblå ser utvilsomt ut som det farligste laget når de er i angrep.
    49'
    Nok en gang er Agüero farlig frempå, går og går,. men avslutningen går rett på De Gea - igjen.
    49'
    God City-periode hvor de holder lenge i ball, men innlegget fra Kolarov ender i armene til De Gea.
    53'
    Frispark til City i god innleggsposisjon.
    55'
    De Bruyne svinger den inn. Fellaini rager høyest og stanger den vekk.
    55'
    Sane går i bakken innenfor 16-meteren og roper på straffe, men Atkinson slår ut med armene.
    57'
    Rashford river i Kompany og lager frispark.
    58'
    De Bruyne prøver seg fra distanse, og idet ballen treffer nettveggen tror halve Etihad at den går inn. Skuddet gikk via Carrick og City får hjørnespark.
    58'
    Kort variant, som ender med et svakt innlegg og utspill for United.
    59'
    Par mann i oppvarming for City nå. Gabriel Jesus er en av dem.
    59'
    Agüero løsner nok et skudd, og nok en gang uten uttelling. Over målet til De Gea.
    60'
    Rooney og Lingard i oppvarming for de røde.
    60'
    Agüero vinkes av for offside.
    61'
    65-35 fordel hjemmelaget i ballbesittelse idet 25 minutter gjenstår av oppgjøret.
    65'
    Ny corner for hjemmelaget.
    66'
    Atkinson bryter opp litt knuffing mellom Bailly og Otamendi.
    66'
    Strålende slått av De Bruyne, men headingen til Otamendi går over mål.
    67'
    67'
    Klareres, så vinner Mkhitaryan et frispark.
    67'
    Darmian ligger nede etter en smell. Shaw i oppvarming.
    69'
    Darmian er på beina igjen.
    69'
    Sterling kommer til avslutning fra distanse - rett på keeper.
    71'
    Fellaini lager frispark i duell med landsmann Kompany, til Mourinhos store frustrasjon.
    73'
    De Bruyne banker til, igjen fra distanse, men over og utenfor.
    74'
    Corner for United.
    75'
    Svakt slått av Rashford, og Bravo fanger ballen.
    75'
    Så ligger Bravo nede og holder seg til leggen.
    76'
    Nede i knestående her, Bravo. Får tilsyn.
    76'
    Støtteapparatet signaliserer at de trenger båre. Caballero gjøres klar.
    77'
    Samtidig står Jesse Lingard klar til å komme inn.
    77'
    Blir nok noen tilleggsminutter etter Bravos skade.
    81'
    Vi er omsider underveis, i hvert fall!
    81'
    Så er Agüero fryktelig god, og Fellaini fryktelig sent ute. Lager frispark.
    83'
    Rødt kort til Manchester United
    Marouane Fellaini
    Så får han rødt! Bare sekunder etter det gule kortet skaller belgieren ned Agüero og får direkte rødt av Atkinson! Må dyttes av banen av egne lagkamerater. Duell mellom Agüero og Fellaini, Agüero reagerer og provoserer, og Fellaini biter på. Fortjent rødt.
    84'
    Blir nok et stormløp mot Manchester Uniteds mål nå.
    87'
    Herrera lager frispark i duell med Kolarov.
    88'
    Seks minutter legges til på Etihad.
    90'+1
    Så ble det scoring og ellevill jubel - før det vinkes for offside! Agüero finner Gabriel Jesus som stanger ballen i mål - men like etter at City-fansen er i himmelen, må de tilbake på jorda!
    90'+1
    Halvveis i tilleggstiden nå.
    90'+4
    City beleirer byrivalens halvdel, og kommer til slutt til avslutning ved Jesus, men det går ut til utspark.
    90'+4
    Enorm mulighet på tampen! De Bruyne slår et millimeterpresist innlegg mot Agüero som sklier inn, men avslutter bort fra mål!