2-1
12 697
16 241

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekningen av FA-cupfinalen mellom Manchester City og Manchester United!
    Blått mot rødt. Det er duket for det første Manchester-derbyet i en finale noensinne.
    Hvilken del av Manchester kan juble for seier til slutt?
    Den blåe! Dette tar City!
    50%
    Den røde! United vinner dette!
    50%
    Antall stemmer: 3221
    Manchester City (4-3-3): Ortega - Walker, Stones, Dias, Akanji - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Bernardo Silva, Haaland, Grealish.
    Manchester City-benken: Ederson, Aké, Laporte, Lewis, Phillips, Foden, Palmer, Alvarez, Mahrez.
    Stefan Ortega starter i Manchester City-buret i stedet for Ederson, slik han har gjort i alle kampene i FA-cupen denne sesongen.
    Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Varane, Shaw - Fred, Casemiro - Bruno Fernandes, Eriksen, Sancho - Rashford.
    Manchester United-benken: Butland, Dalot, Maguire, Malacia, McTominay, Pellistri, Elanga, Garnacho, Weghorst.
    Erling Braut Haaland blir den første nordmannen til å spille FA-cupfinalen siden John Carew tapte med Stoke mot Manchester City i 2011.
    VG Live svarer
    Aleksander
    Hvor mange FA-Cup finaler har det blitt spilt i engelsk fotball historie?
    Dette blir den 142. finalen i det som er den eldste turneringen i verden!
    Forrige gang en nordmann vant FA-cupen var John Arne Riise med Liverpool i 2006. Kampen mot West Ham endte 3-3, før Liverpool vant på straffer. I straffekonken scoret Riise, og det er fortsatt eneste gang en nordmann har satt ballen i mål i en FA-cupfinale. Muligheter for at det endres i dag.
    Scorer Erling Braut Haaland i FA-cupfinalen?
    Antall stemmer: 6297
    Lagene entrer gressmatta på Wembley Stadium!
    Prins William har vist seg frem med spillerne. Nasjonalsang nå. God save the King!
    Herman
    Hvor mange Fa-cup finaler har city spilt?
    Dette blir den 12.
    Manchester City sparker i gang FA-cupfinalen!
    1'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Manchester United
    Mål: Ilkay Gündogan
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    HVA ER DET SOM SKJER?! Gündogan banker inn tidenes raskeste scoring i en FA-cupfinale! Det er en nydelig scoring! Fra avspark spilles ballen tilbake til Ortega, som sender den langt opp på Haaland. Han header mot De Bruyne, men Lindelöf header ut via hodet til De Bruyne. Like utenfor feltet står Gündogan, som på volley sender den vakkert i nettet! WOW! Foto: AFP
    1'
    Louis Saha sin scoring etter 25 sekunder for Everton i 2009 var før dette den raskeste i en FA-cupfinale. Gündogan brukte 13!
    3'
    Nesten 2-0! Frispark til City høyt i banen, som sendes inn på hodet til Rodri. Headingen stryker på utsiden av stolpen til De Gea, som ikke hadde vært i nærheten av den.
    4'
    City fortsetter å kjøre på. Grealish fører fremover før han skyter fra distanse. Snaue to meter utenfor.
    6'
    Knut
    Dette er rett og slett et mareritt
    Håvard
    Hva er det jeg ser?
    Tor Erik Clemetsen
    Var Thorstvedt første nordmann i finalen og vant tottenham?
    Det stemmer! I1991 mot Nottingham Forest.
    Ballen løftes mot Bruno Fernandes i feltet. Portugiseren er borti ned med hånden, og får frispark mot seg.
    9'
    Kjell Magne sneltvedt
    Håper ikke at noen trudde manu hadde noe mulighet her med det forsvaret
    Adri
    Hvordan kan man bli overrasket over at maskinlaget City scorer før man har rukket å sette seg?
    Andre
    Dette er bare helt fantastisk🎉 De røde fra Manchester har mistet byen fullstendig. Skyblue💙🎉
    Rashford får kontroll på banen på Citys halvdel, før han spiller ut til Sancho. Han spiller inn igjen til Rashford i feltet, men der sier det stopp.
    15'
    Haaland får ballen noen meter inn på Uniteds halvdel. Fred rett opp i duellen og lager frispark. City tar det kort.
    16'
    God mulighet for Haaland! Nordmannen starter angrepet med å bli spilt opp på, for så å legge igjen til Rodri. Han spiller videre til Gündogan, som svinger ballen inn i feltet. Der får Haaland løpt seg fri, men han får ikke mer kontakt med ballen enn at den triller inn til De Gea.
    17'
    Per
    Manchester United har gått fra å være storebror til miniputt i egen by
    Lars
    Mye snakk om en by i England fra nordmenn som ikke har vært der :)
    Nytt frispark til Haaland. Får ballen i midtsirkelen, og Varane går rett opp i rygg. United-spillerne veldig opptatt av å ligge tett i Haaland i dag.
    20'
    Haaland river seg fri, før han fyrer løs fra utsiden av sekstenmeteren. Ikke så ofte man ser det. Skuddet går over mål.
    21'
    De Bruyne driver fremover med ballen. Har med seg Haaland, men finner ikke åpningen til å sentre til nordmannen. Blir løpt opp og omringet av en rekke United-spillere, og de røde kan ta over.
    23'
    Casemiro sviner inn fra dypet, og Rashford får headet. Utenfor målet til Ortega.
    24'
    De Gea sitter nede. Får tilsyn på gresset.
    25'
    City ruller opp utenfor United-feltet, før De Bruyne banker til fra 18-19 meter. God klem i den, men går noen få centimeter utenfor stolpen.Høster applaus fra Guardiola.
    28'
    Innlegg på hodet til Wan-Bissaka, som header på tvers. Stoppes og United-spillerne vil ha hands og straffe!
    30'
    Dommer Paul Tierney går ut for å se på den! Ballen er klart borti hånden til Grealish etter headingen til Wan-Bissaka.
    30'
    Det dømmes straffe! Grealish fortviler. Manchester United har fått straffespark på Wembley.
    31'
    Bruno Fernandes skal ta den.
    32'
    Manchester United scorer på straffe!
    Manchester City 1 - 1 Manchester United
    Mål: Bruno Fernandes
    Triller den sikkert i mål! Steppeshow frem til straffemerket av Bruno Fernandes, før han sender ballen til venstre. Ortega går motsatt vei, og utligningen er et faktum. Foto: EPA.
    33'
    Så har det skjedd noe i jubelen her. Er det kastet noe på en United-spiller?
    33'
    Spillet er i gang igjen, så var ikke noe veldig avgjørende som skjedde i feiringen.
    34'
    Avspark er et av Citys angrepsvåpen! Spiller seg rett opp i United-feltet, der De Bruyne får store rom. Han prøver seg med en chip, men den går langt over mål.
    35'
    Nå som du kan se handsen til Grealish i videokarusellen øverst, var det riktig med straffe til Manchester United?
    Antall stemmer: 7939
    Hjørnespark til City, som tas kort. Så kommer innlegget. Casemiro header ut.
    38'
    Så det City som roper på straffe! Ballen spilles 45 grader ut til De Bruyne, som går i bakken. Pipes fra den blåe delen av Wembley.
    39'
    Fred som helt tydelig er borti De Bruyne, men Tierney sendes ikke ut for å se på den av VAR.
    40'
    Guardiola løp rett bort til fjerdedommer da det ikke ble dømt straffe. Så litt ordveksling mellom Ten Hag og Guardiola, som splittes av fjerdedommer. Foto: Reuters.
    41'
    Stor sjanse for Manchester United! Et hjørnespark stusses videre, og Varane har klart å dra seg fri. Får ikke ordentlig godt treff, og da suser ballen utenfor.
    42'
    Det legges til fire minutter.
    45'+1
    United med et lite trykk på overtid, men ikke noe som har resultert i noen avslutninger.
    45'+2
    Grealish legges i bakken på midten.
    45'+3
    Nytt frispark til Grealish. Høyt i banen denne gangen. Wan-Bissaka som er sent inne i duellen, men er ikke mye berøring før Grealish går i bakken.
    45'+4
    Gult kort til Manchester United
    Aaron Wan-Bissaka
    Får det gule også, United-backen.
    45'+4
    De Bruyne svinger inn frisparket. Rett i klypene til De Gea.
    45'+5
    Pause på Wembley Stadium, og for en førsteomgang vi har fått i FA-cupfinalen! Historisk scoring av Gündogan allerede etter 13 sekunder, før Bruno Fernandes utlignet på straffe. Fart og moro hele veien. Håper på mer av det etter hvilen.
    Anton
    Enig i at VAR burde ha vurdert situasjonen hvor Manchester City roper på straffespark?
    VAR ser på alle situasjoner hele tiden, men konkluderte med at det ikke var en klar og åpenbar feil.
    Nysgjerrig Fotball-fan
    Hvem var den første nordmann til å spille i en FA-cup finale?
    Erik Thorstvedt i Tottenhams 2-1-seier mot Nottingham Forest i 1991.
    Manchester United sparker i gang den andre omgang.
    46'
    13 sekunder er passert av den andre omgangen. Fortsatt ingen scoringer etter hvilen.
    46'
    Marcus Pedersen
    Når var sist United og city møttes i en finale?
    Dette er første gang, uansett turnering!
    De Bruyne spilles fri på høyre, før han slår lavt inn i boksen. Den triller forbi spiller etter spiller, og til slutt bak Haaland også. Ikke langt unna at en City-spiller kunne fått en fått en fot på den.
    49'
    Manchester City 2 - 1 Manchester United
    Gündogan på volley igjen! Helt utrolig, i det som kanskje er hans nest siste kamp for Manchester City! Ikke like rent treff som på 1-0, men ballen spretter inn! Foto: Reuters.
    51'
    Frispark til City, som De Bruyne løfter inn. Heades på tvers, før United får den ut.
    56'
    City kommer igjen, og skaffer et hjørnespark.
    57'
    Ut fra de røde djevlene.
    57'
    Gündogan får masse rom nede til venstre, men dessverre for City får han ikke lagt inn på volley. Med ballen nede på gresset, løfter tomålsscoreren den et stykke over hodet til Haaland.
    59'
    Rodri med et lite sekunds uoppmerksomhet på midten, og da er Bruno Fernandes der med en gang. Rodri våkner akkurat i tide til å unngå en kjempetabbe, og City fortsetter med ball.
    61'
    De Gea redder forsøket til De Bruyne! Belgieren får ballen i mellomrommet, og med et strålende førstetouch får han med seg ballen i stor fart inn i feltet. Der klinker han til, men De Gea redder med en beinparade.
    62'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Alejandro Garnacho
    Ut: Christian Eriksen
    Det første kortet spilles fra benken.
    62'
    Stones lader slegga fra langt hold. Fyker opp på tribunen.
    64'
    Strålende av Fred. Stopper først De Bruyne en-mot-en, før han driver fremover med ballen. Legges i bakken og får frispark på egen halvdel.
    65'
    Innbytter Garnacho kan sette fart, men løpes opp av Stones.
    67'
    Det smeller fra Rashford! Får tid utenfor City-feltet, men forsøket til Rashford går like over mål. God mulighet det der!
    69'
    Gündogan setter ballen i mål, men det blåses korrekt for offside! Haaland som får en stor mulighet først, der han serveres perfekt i feltet. Skuddet blir såpass rett på De Gea, at han redder greit. Returen faller til Gündogan, men han var i offside i det skuddet til Haaland gikk.
    71'
    Så kommer Garnacho. Stormer fremover, før han prøver å skru ballen i det lengste hjørnet. Går lite utenfor.
    72'
    Adams
    Mener det vil være fortjent av ManCity med trofe idag. Relativt sikker på at Guardiola hever the treble i år
    Bruno Fernandes banker til. Via Gündogan og ut til corner.
    74'
    Hjørnesparket løftes langt. Veldig langt. Så langt at Shaw plukker opp motsatt. Legges inn igjen, før De Bruyne får klarert for City.
    74'
    Casemiro prøver å skyte fra 25 meter. Kommer knapt en meter før ballen smeller i blokka til Grealish.
    75'
    Ny blokkering! United er skuddvillige nå! Garnacho med et par overstegsfinter, før skuddet går i oppofrende spillere.
    76'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Phil Foden
    Ut: Kevin De Bruyne
    To assist på De Bruyne i dag.
    76'
    Ten Hag gjør klar Weghorst.
    77'
    Haaland prøver å ta ned ballen i feltet, men den blir for høy og vanskelig.
    78'
    Inn: Wout Weghorst
    Ut: Jadon Sancho
    78'
    Grealish med ball på Uniteds halvdel, før Fred klipper leggene bakfra.
    78'
    Fred
    79'
    Foden med et par innlegg. Den siste mot Haaland, som taper duellen med Shaw. Nedfallsfrukten faller til Bernardo Silva, som banker ballen inn på tvers. Der kommer Akanji, men sveitseren får akkurat ikke en berøring på den.
    80'
    Steffen
    Dagens mest fortjente gule?
    Klink!
    Gult kort til Manchester City
    Stefan Ortega
    Bruker litt vel lang tid på et utspark, City-keeperen.
    81'
    Ballen slås langt opp på Weghorst, som kommer fra offside. Sløvt.
    82'
    Inn: Scott McTominay
    Ut: Victor Lindelöf
    83'
    Nesten for Haaland! Drar seg først forbi Casemiro på flott vis, før Varane kommer i veien. United-stopperens klarering går imidlertid rett i Haaland, før ballen suser like utenfor mål!
    83'
    Garnacho fosser ned til dødlinja, før han prøver å slå inn foran mål. Blokkeres av Rodri, før ballen er via Garnacho før den passerer dødlinja. Femmeter og verdifulle sekunder for City.
    86'
    Weghorst legger igjen til McTominay, som skyter rett i blokka. Ikke først gang vi har sett City-blokka i dag.
    87'
    Bruno Fernandes legger inn, men den går over alle i City-feltet.
    88'
    Begynner å bli lite tid for United nå. Under 2,5 minutt av ordinær tid igjen.
    88'
    Gündogan spilles igjen fri på venstresiden. Legger 45 grader ut mot Foden, men han får ikke sendt ballen mot mål.
    89'
    Inn: Nathan Ake
    Ut: Jack Grealish
    Utvilsomt et defensivt bytte.
    89'
    Rodri
    Lager frispark på egen halvdel.
    90'
    Frisparket slås langt. United får den bort til slutt.
    90'
    90'+1
    Store sjanser for Manchester United! Kaos i City-feltet! Ballen spretter på tverrliggeren, før den går ut igjen i feltet. Ender til slutt bak mål med et hjørnespark.
    90'+2
    Walker får en fot på den, og ballen forlater feltet.
    90'+3
    Garnacho med et innlegg som går over alt og alle. Innkast City på motsatt side.
    90'+3
    Walker ligger nede og får behandling på gresset.
    90'+4
    Da blir det en del spill over overtiden her.
    90'+4
    Inn: Aymeric Laporte
    Ut: Kyle Walker
    Walker tas av.
    90'+5
    Et halv minutt over overtiden. City med innkast godt inne på egen halvdel.
    90'+5
    Lang ball mot Haaland. Har masse rom å løpe i, men går ned til hjørneflagget. Der vinner han et hjørnespark, og jubler ellevilt opp mot fansen!
    90'+5
    Hjørnesparket tas kort. United vinner ballen.
    90'+6
    Innkast City midt på Uniteds halvdel.
    90'+6
    Så bankes ballen langt oppover av Bruno Fernandes. Headet tilbake til keeper.
    90'+6
    Det er slutt! Manchester City vinner FA-cupen! Ilkay Gündogan blir matchvinner. To mål på volley fra tyskeren i dag. For en prestasjon av kapteinen!