15 983
Fotball

Følg Manchester City – Liverpool med LFCTV

Ble dekket av Hans Christian Boge-Fredriksen

Hei og velkommen til livedekning av Manchester City og Liverpool i FA Cup-semifinale fra Wembley.
    Diaz finter Cancelo og skaffer et frispark.
    42'
    Liverpool starter med både Firmino og Jota på benken.
    Zack Steffen starter i målet til Manchester City. Han har spilt 7 kamper denne sesongen, deriblant 3 av 4 FA Cup-kamper.
    Kevin De Bruyne er på benken for Manchester City.
    Kampen er i gang. Liverpool tar avspark.
    1'
    Semifinalen spilles altså på Wembley.
    2'
    Liverpool spiller seg fint frem, men Mohamed Salah er i offside.
    2'
    Kanskje litt overraskende at Guardiola har latt både Ruben Dias og Aymeric Laporte sitt på benken i dag.
    3'
    Grealish prøver seg. Blokkeres. Fine tendenser fra Manchester City.
    4'
    Forholdsvis rolig åpning på denne kampen og det er Liverpool som har hatt ballen mest.
    5'
    Så vinner Keita ballen fra Zintsjenko.
    6'
    Krangler til seg et kast høyt i banen.
    6'
    En svak City-crosser fra egen sekstenmeter snappes av Keita, men Foden gjør en god jobb og vinner den tilbake.
    7'
    Liverpool triller.
    8'
    Hjørnespark til Liverpool
    9'
    Mål for Liverpool!
    Manchester City 0 - 1 Liverpool
    Mål: Ibrahima Konate
    Målgivende: Andy Robertson
    Der sitter den for Liverpool – og det er Konate igjen! Han scoret i begge kampene mot Benfica, og her rager han høyest igjen. Han regelrett knuser Nathan Aké i luften!
    9'
    Hjørnespark til Manchester City
    11'
    Fodens corner blokkeres (!) av Naby Keita. Står noen meter unna hjørnesparket der og blir truffet. Ikke så nære at dommeren blir furt.
    11'
    Nesten like god stemning i Liverpool-svingen som er på de utallige Instagram-storyene fra påskefjellet.
    12'
    Sving og sving... Er jo strengt tatt mer enn svingen de har fylt opp.
    13'
    Vi tar en pinne for Wembley.
    14'
    Fortsatt Liverpool som dominerer banespillet.
    14'
    Fernandinho feller Thiago.
    14'
    Så er det brasilianeren som felles av Keita.
    15'
    Manchester City prøver å ta litt tak i ballen.
    16'
    Manchester City 0 - 2 Liverpool
    Mål: Sadio Mané
    Oi, oi, oi! Zack Steffen glemmer at han ikke er Ederson og det utnytter Sadio Mané. Keeperen får en støttepasning og bruker altfor lang tid. Sadio Mané stormer i press og sklitakler ballen rett i mål. Det er en grusom tabbe av amerikaneren!
    17'
    – En av de aller groveste tabbene jeg har sett i en så stor kamp. Det er rett og slett ikke mulig å undervurdere tiden du har til rådighet mer enn hva Zack Steffen gjør der. Det er en vanvittig og bisarr keepertabbe, kommenterer Lars Tjærnås hos V4.
    19'
    Produsenten fokuserer på Ederson på benken.
    20'
    Finnes det noen vei tilbake for City nå?
    20'
    Er jo en gavepakke fra Steffen det der. Jula varer helt til påske osv.
    20'
    Så er det Alisson som slår vekk ballen. City får egentlig en veldig god mulighet til å utnytte den feilen, men også de er upresise.
    21'
    Fullt kjør for Liverpool-supporterne som kjører bypåske i London.
    22'
    Nok en feilpasning fra Foden. Kan nesten ikke huske å ha sett Manchester City være så upresise og ute av stand til å dominere en fotballkamp.
    23'
    Luis Diaz dribler bort to City-spillere i ett rykk før han felles av Fernandinho rett etterpå.
    23'
    Det tohodede dødballtrollet Robertson og Alexander-Arnold står ved ballen. Trilles kort før den løftes inn, men den rydder City unna.
    24'
    Nå kommer Liverpool.
    25'
    Salah slår inn, men Stones lemper unna.
    25'
    Thiago danser seg unna et par City-spillere. Får to tiere av Tor Fløysvik og Trine Dehli Cleve før han slipper ballen videre til en lagkamerat.
    25'
    Måtte jukse meg til å google og innser at jeg ikke er helt oppdatert på hvem som dømmer i «Skal vi danse» nå. Jaja.
    26'
    Luis Diaz på en overgang. Sparkes ned av Gabriel Jesus.
    27'
    Gult kort til Manchester City
    Gabriel Jesus
    Jeg orker ikke noe Jesus-påskevitser, men dere hjemme i stua kan jo slå dere løs.
    27'
    Alisson spiller ballen rett i beina til Foden på 25 meter. Igjen spiller unggutten bort ballen i etterkant.
    29'
    Fortsatt Liverpool som dominerer det oppgjøret her.
    32'
    Grealish leter etter Foden, men Konaté kommer til unnsetning. Får Foden til å se ut som en guttespiller som har fått lov til å være med A-laget. Ordentlig bøllete forskjell på fysikken der.
    32'
    Mané oppe med en albue på Cancelo, muligens. Portugiseren har fryktelig vondt der et øyeblikk, men kommer seg opp igjen.
    33'
    Bernardo Silva for sent i Mané. Litt frustrasjon å spore i City-laget nå.
    34'
    Liverpool ruller opp et fint angrep, men Cancelo takler ballen i Robertson og ut.
    36'
    Jesus dribler seg forbi flere Liverpool-spillere før han felles av Fabinho.
    37'
    Gult kort til Liverpool
    Fabinho
    Så veldig klart ut ved første øyekast, men mulig Jesus konstruerer det bittelitt.
    37'
    Finn deg en som elsker deg like mye som Trent Alexander-Arnold elsker å banke ballen i korridor på en sprintende Mohamed Salah. Men akkurat denne når ikke egypteren frem til.
    39'
    42'
    Hardt inn fra Alexander-Arnold. Heades unna.
    43'
    City tror de har klart å trenge Liverpool opp i et hjørne, men Fabinho og Keita spiller seg mesterlig ut.
    44'
    Manchester City 0 - 3 Liverpool
    Målgivende: Thiago
    For en scoring! Liverpool leker seg med City! Det er et lekkert angrep hvor ballen vippes ut til Sadio Mané, som klinker ballen i det nærmeste hjørnet på volley. Lekker chip fra Thiago, strålende avslutning av Mané. Steffen slipper den inn i korthjørnet, og kunne kanskje gjort det bedre der.
    45'
    Andre omgang er i gang.
    45'
    Tikker mot pause.
    45'+1
    Liverpool er i ferd med å ydmyke Manchester City, som har hatt en av sine svakeste omganger under Pep Guardiola.
    45'+1
    Smått sjokkerende å se City så svake.
    45'+2
    Lagt til to minutter, så ikke mange sekundene igjen.
    45'+2
    Det er pause på Wembley. Liverpool har herjet med Manchester City og leder med tre mål i denne FA-cupsemifinalen. Et dødballmål, en grusom keepertabbe og en flott Liverpool-scoring gjør at dette ser avgjort ut allerede.
    Andre omgang i gang. Ingen bytter hos noen av lagene, men ser ut til at Foden er flyttet inn sentralt.
    46'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 3 Liverpool
    Mål: Jack Grealish
    Så reduserer City umiddelbart etter pause! Gabriel Jesus serverer Jack Grealish, som setter den inn med venstrefoten. Da er det plutselig ikke heeelt dødt her likevel.
    47'
    Naby Keita
    Oppe med knottene på Fernandinho.
    48'
    Cancelo forsøker seg på en pasning bak Liverpool-forsvaret til Foden, men den blir akkurat for lang.
    49'
    Solid sjanse for Mané. Liverpool-spillerne kombinerer fint innenfor Citys sekstenmeter. Til slutt får senegaleseren skutt, men det blir keepermat for Steffen.
    51'
    Liverpool får et firspark cirka 35 meter fra mål.
    52'
    Slås inn mot Van Dijk, men en City-forsvarer får klarert ut til corner rett foran snuta på nederlenderen.
    53'
    Går over alle.
    54'
    Stor sjanse for City! Jesus spilles alene med keeper. Akkurat før brasilianeren skal skyte, får Van Dijk forstyrret ham. Til slutt får Alisson slått ut til corner.
    54'
    Den går over alle.
    55'
    Så er det full tenning etter en takling av Fernandinho på Mané! Er fryktelig sein og klipper ned tommålsscoreren.
    56'
    Fernandinho
    Slipper unna med det gule kortet.
    57'
    – Der synes jeg han er heldig, sier Viasat-kommentator Lars Tjærnås.
    57'
    TV-bildene fanger opp Kevin De Bruyne i oppvarming. Han har nok vært et stort savn for City i dag, belgieren. En av flere som fikk unngjelde i bataljen mot Atletico tidligere denne uken.
    60'
    Sadio Mané
    Etterslenger på Fernandinho.
    61'
    Sterling drar seg innover banen og skyter inn et innlegg fra kanten av femmeteren, men Liverpool-forsvaret er først på den og får til slutt klarert.
    65'
    Så er Salah farlig frempå. Spilles gjennom av Mané, men Ake får taklet ut til corner.
    66'
    Den kommer ned med snø på. Dommeren blåser også frispark til City.
    67'
    Steffen holder på å sette seg selv i trøbbel igjen, men får banket unna i siste liten.
    68'
    Keïta prøver seg fra langt hold, men får ikke noe klem på den. Utspark.
    69'
    Liverpool har tatt tilbake initiativet i kampen nå. 20 minutter gjenstår, pluss tillegg.
    70'
    Så er det fryketlig nære nok en redusering! Silva sender Jesus alene med keeper, men landsmann Alisson er med på notene og varter opp med en matchvinnerredning. Har misbrukt to store muligheter nå, Jesus.
    70'
    Nå svinger det her! En lang ball slås opp på Diaz. Colombianeren mister ballen, men Zinchenko roter det til når han forsøker å heade ballen tilbake til keeper. Salah snapper den opp, men avslutningen går i nettveggen. Utrolig nære 4-1 der, Liverpool.
    73'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Jordan Henderson
    Ut: Naby Keita
    74'
    Liverpool får en overgangsmulighet, men roer det ned og lar tiden gå.
    76'
    City forsøker å slå langt på Cancelo, men den går ut over sidelinjen. Innkast til Liverpool.
    78'
    Mye oppstykket spill nå. Liverpool presser City til å gjøre feil, samtidig som de ikke tar for store sjanser når de har muligheten til å kontre.
    79'
    Luis Diaz
    Diaz forsøker seg på en avslutning, men den blir enkel for Steffen. Ti minutter igjen nå, pluss tillegg.
    81'
    Det kan se ut som City blir tvunget til å gjøre et bytte her nå. Helt tydelig at Jesus sliter med noe, men brasilianeren vil selvfølgelig ikke bruke tid på det når de ligger under 1-3.
    81'
    City får frispark utenfor sekstenmeteren! Cirka 25 meter og skuddhold.
    83'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Riyad Mahrez
    Ut: Gabriel Jesus
    83'
    Sterling blåser den over mål.
    84'
    Inn: Diogo Jota
    Ut: Sadio Mané
    Dagens tommålsscorer tusler av banen.
    84'
    Inn: Roberto Firmino
    Ut: Luis Diaz
    85'
    Mohamed Salah
    Thiago med en flott pasning med utsiden til Salah. Egypteren drar seg inn i feltet og får avsluttet, men Steffen har ikke noe trøbbel med å plukke opp den.
    85'
    Sterling misser med et mottak. Da ser Liverpool sitt snitt til å gjøre et nytt bytte.
    86'
    Inn: Curtis Jones
    Ut: Thiago
    Har vært svært god i dag, Thiago. Får hvile i de siste minuttene.
    87'
    Liverpool bruker mye tid med ball nå.
    88'
    Manchester City 2 - 3 Liverpool
    Mål: Bernardo Silva
    Målgivende: Riyad Mahrez
    Så kommer det en redusering helt på tampen! Mahrez kommer alene med keeper på skrått hold. Alisson redder den, men ballen spretter videre til Silva som setter ballen i åpent mål.
    90'+1
    Fire minutter er tillagt!
    90'+2
    Fernandinho får en kjempesjanse! Skuddet klareres til corner!
    90'+2
    Corneren bokses ut til Mahrez. Han skyter, men igjen blokkeres avslutningen til nok en corner.
    90'+3
    Van Dijk header ut. Sterling får til slutt ballen og får avsluttet, men Alisson redder den!
    90'+3
    City slår langt, men Van Dijk vinner duellen igjen.
    90'+4
    Liverpool kontrer ved Salah. Egypteren får skutt, men avslutningen går utenfor.
    90'+4
    Ny stor sjanse til Liverpool. Steffen må ut av sekstenmeteren og klarere en ball med hodet. Den går rett til Firmino, men Steffen får reddet brasilianerens avslutning.
    90'+5
    Der er det slutt. Liverpool er klare for finalen i FA-cupen! Det ble svært spennende på slutten, men oppofrende forsvarsspill hos Liverpool hindret City-utlikning. I finalen møter Liverpool vinneren av Chelsea og Crystal Palace. Den kampen spilles i morgen kl. 17.30.