1-0
6 279
10 127

Ble dekket av Mats Arntzen

God aften! Det er klart for den utsatte kampen mellom Manchester City og Brentford. Kampen spilles nå fordi den tidligere kolliderte med Manchester Citys deltakelse i klubb-VM.
    Det tiskes og hviskes i sosiale medier om at det kanskje er noen overraskelser i startoppstillingen i kveld, blant annet skal det være to nordmenn i elleveren til City. Kanskje er det tre totalt på banen med Kristoffer Vassbakk Ajer hos Brentford?
    De offisielle lagoppstillingene kommer klokken 19.30.
    Tror du Oscar Bobb får sjansen fra start?
    Virker sånn, ja. Spennende!
    Etter Chelsea-kampen sa Pep Guardiola følgende om Oscar Bobb i et intervju med Viaplay: – Han fortjener å spille. Han har ikke fått så mange minutter de siste kampene, men han må være klar fordi vi kommer til å bruke ham.
    Oscar Bobbs forrige kamp i Premier League var da han kom inn og scoret sitt første mål i ligaen. Da han avgjorde i 3-2-kampen mot Newcastle 13. januar.
    Siden har han fått null minutter i ligaen. Hans forrige kamp for City var i 1-0-seieren i FA-cupens fjerde runde mot Tottenham 26. januar. Siden har han sittet fem kamper på benken i PL og CL.
    Ismail
    Assist kongen kdb på benken eller matz?
    Kan se slik ut, ja! Bekreftelsen kommer nok om fem minutter.
    VG Live Bruker
    Nå, en liten time før kampstart; Hvordan trur du kampen ender?
    2-0 til City.
    Lars L
    Hva tror du om linken Bobb - Håland? Blir spennende å følge!
    Interessant at Pep velger Bobb nå. Jeg tipper kanskje at han bruker ham på venstre med Álvarez og Foden i rommet bak Haaland. Grealish er skadet og Doku har vært svak i det siste, synes jeg. Interessant at veldig «direkte» spillere som Doku og De Bruyne begge er benket. KDB er nok også fordi de vil være forsiktige etter det lange skadeavbrekket, men kan samtidig være et tegn på at Pep virkelig ønsker å kontrollere kampen og ikke gi bort ballen unødvendig. Kan bli ekstremutgaven av City, dette. Færre innlegg og mange små stikkere bak backene og på utsiden av Brentford-stopperne, litt som den nydelige pasningen Bobb hadde til Foden mot Sheffield United.
    Tre nordmenn fra start! Haaland og Bobb hos Manchester City, Ajer hos Brentford. Oscar Bobb starter i Premier League for aller første gang. Dermed er det også hans første seriekamp fra start som senior.
    Oscar Bobb har pratet før kamp om å få sjansen fra start: – Det er en stor mulighet, og det er flott å få den på hjemmebane. Jeg håper på en seier og å hjelpe laget, sier Bobb i et intervju vist på V Sport.
    – Vi er sultne som alltid. Andreomgangen mot Chelsea var ganske bra og vi håper å bygge videre på det i dag, sier Bobb om 1-1-matchen mot blåtrøyene fra London for tre dager siden.
    Brentford er et av få lag Erling Braut Haaland aldri har scoret mot. City har møtt Brentford tre ganger i perioden hvor Erling Braut Haaland har vært der: Forrige sesong tapte City 1-2 på hjemmebane. Da spilte Haaland hele kampen. I siste serierunde satt Haaland hele kampen på benken, mens i bortekampen i starten av februar ble det assist, men ikke scoring.
    Manchester City er ubeseiret på hjemmebane i ligaen denne sesongen (8-4-0). Forrige sesong tapte de kun én kamp (17-1-1). Det var altså mot Brentford.
    Kampen er i gang!
    1'
    Johan
    Hva er rekorden for flest nordmenn i samme PL-kamp? Og hvem var det? Vi sitter å grubler på det her…
    Det tar jeg ikke på stående fot, men det fikk i gang diskusjonen på desken. Kan prøve å google meg frem til det, men er jo kanskje en fin grubleoppgave for leserne?
    Ajer med et upresist tilbakespill. Flekken klarer akkurat å unngå corner.
    1'
    Bobb er på venstre, som spådd.
    2'
    Foden ligger ute til høyre, mens Álvarez og Bernardo er inne sentralt.
    2'
    Haaland involverer seg dypere i banen. Tar imot ballen med mann i rygg. Finner Foden.
    2'
    Så er Haaland involvert igjen. Brøyter unna Reguilón i gjenvinningen. Prøver deretter et skudd fra distanse. Rett på Flekken.
    3'
    Walker prøver et innlegg. Via et Brentford-bein og inn til Flekken.
    4'
    Álvarez tråkler inn i Brentfords sekstenmeter. Vinner en corner, som han skal slå selv fra venstre.
    6'
    Hjørnespark til Manchester City
    7'
    Foden klinker til! Ballen havner i returrommet, hvor unggutten smeller til på direkten. Får et meget godt treff, men der står blokkeringskongen Ben Mee i veien. Har ikke glemt de gamle Burnley-kunstene.
    7'
    Foden vender opp og skyter fra distanse. Får ikke noe særlig kraft i den. Flekken rekker bort selv om ballen nok hadde gått utenfor.
    8'
    Foden legger inn og finner hodet til Haaland, men headingen går høyt til værs og over mål i en høy bue. Ufarlig.
    9'
    Brentford slår konsekvent lang. Usikker på om de har hatt tosifret antall pasninger så langt i kampen.
    9'
    Men så får de etablert seg litt for første gang.
    10'
    Så kommer Brentford igjen. De vinner ballen høyt og viser at de kan såre City med sitt direkte spill. Toney leter etter Wissa, men Stones får taklet den vekk. Reguilón prøver seg fra spiss vinkel, men treffer ikke mål. Sklir vel av foten der.
    10'
    KM
    Solskjær, Berg og R.Johnsen mot Lundekvam var hvertfall flere. Men er nok høyere antall en det også med tanke på Wimbledon
    OleM
    Det finnes nok enda bedre, men i august 1996 startet tre nordmenn i oppgjøret Manchester United - Blackburn Rovers. Berg og Bohinen for bortelaget, Johnsen for United. I tillegg kom Solskjær inn og utgjorde fjerde nordmann på banen.
    City tilbake til sin sedvanlige jakt etter en åpning i det tettpakkede Brentford-forsvaret.
    12'
    Kan Kongsvinger-spiller Vegard Leikvoll Moberg ha funnet svaret på hva som er Premier League-rekorden for antall nordmenn på banen i én og samme kamp?
    15'
    Fredrik
    Fem nordmenn på banen i løpet av Wimbledon-Manchester U våren 2000. Andresen, Andersen, Lund, Berg, Solskjær. Ikke alle samtidig da.
    På Etihad er kampbildet foreløpig det samme. Manchester City har stort sett ballen hele tiden og forsøker å finne en åpning, men Brentford svarer seg kompakt og smart. I tillegg er de rolige og gode med ballen når de vinner den.
    16'
    Enorm sjanse for Brentford! Gjestene viser fabelaktig ro og blir belønnet for å spille seg City-presset. Onyeka spilles gjennom etter en strålende kontring hvor Wissa mottar ballen i mellomrom og trer den gjennom. Walker er lynrask og får kanskje forstyrret nok der. Skuddet blir for tydelig og løst. Ederson kan nesten bare plukke det opp.
    16'
    City går rett i angrep. Álvarez med et skudd som blir ufarlig.
    19'
    Så er det Brentford sin tur. Vinner frispark i farlig posisjon.
    19'
    Toney prøver seg! Reguilón triller ballen noen centimeter til siden. Toney klinker til, men den sniker seg over tverrliggeren!
    19'
    Litt kaos i Brentfords bakre rekker. Etter litt nøling og forvirring slår Roerslev bare ballen med innsiden ut til corner.
    21'
    21'
    Flekken ute og plukker.
    21'
    Wissa på vei gjennom. Tungt flagg som kommer opp sent. City-spillerne litt irriterte over at flagget kommer når Ederson har kastet seg inn og vunnet ballen.
    21'
    Toney på farten igjen. Er nære å skaffe en corner, men dommeren dømmer femmeter.
    23'
    Arnulf
    Det blir for dumt å fylle spaltene med hvor mange nordmenn har vært på banen. Slutt med dett og referer fra kampen!
    Tror ikke det skader å nevne noe annet her og der mens City holder ballen i laget i to minutter midt på banen :)
    City finner Álvarez direkte på høyresiden, men ingen andre lyseblå har tatt turen i angrep.
    25'
    Så da må City starte på nytt.
    25'
    Brentford ligger med samtlige elleve spillere fra 25-30 meter og inn.
    25'
    Dårlig kommunikasjon mellom Flekken og Brentford. Nordmannen klarerer litt unødvendig til corner.
    25'
    25'
    Haaland blir holdt av Roerslev. Demonstrerer litt hvor hardt han blir holdt. Dommeren tar en prat før corneren går.
    26'
    Álvarez får en mulighet i returrommet. Det klareres kort etter at ballen havnet i det tettpakkede området rundt Flekken. Álvarez klinker til fra 12-13 meter, men har ryggsekken på. Langt over.
    26'
    Endelig tør Oscar Bobb å utfordre! Passerer Roerslev ganske enkelt. Leter deretter etter Haaland, men den leser Brentford-forsvaret.
    27'
    Álvarez skaffer seg plass og skyter fra distanse. Går en meter til side for stolpen.
    28'
    Foden forsøker å slå et innlegg langs gresset. Flekken er der.
    29'
    Haaland! Bobb legger inn fra venstre. Haaland i stort tempo på vei vekk fra mål, men han klarer ikke å få den på mål. Ingen enkel oppgave han tok fatt på der.
    30'
    Bobb blir spilt gjennom. Foden og Haaland er på full fart gjennom, men den unge nordmannen klarer ikke å finne dem med innlegget sitt. Burde kanskje bare smelt den hardt inn og håpet på det beste.
    31'
    Onyeka skjærer gjennom og starter på en overgang, men felles av Álvarez.
    32'
    Ser på reprisen: Bobb titter opp og forsøker å prikke istedenfor å bare oppsøke rommet mellom målet og forsvarerne som kommer løpende med nesen mot eget mål.
    32'
    Sigurd
    Synd det ikke ble noen Nusa overgang. Bobb og Haaland mot Ajer og Nusa hadde vært noe.
    Wissa og Toney på farten igjen.
    33'
    Brentford etablerer seg i angrep.
    33'
    Ederson plukker ned innlegget som til slutt kommer fra høyre.
    33'
    City kommer nå.
    33'
    Hjemmelagets største mulighet! Rodri løfter ballen smart til Walker i bakrom. Høyrebacken nikker tilbake til Bernardo, men portugiseren klarer ikke å sette den på mål. Stor, stor sjanse!
    34'
    Akanji prøver seg! Og det er et veldig godt skudd fra venstrebacken. Flekken strekker seg så lang han er og slår den over tverrliggeren.
    35'
    36'
    City biter seg fast. Rodri løfter mot bakre stolpe. Dias får til en god heading og Flekken gjør en god redning. Ajer klarerer til ny corner.
    36'
    36'
    Havner hos Foden. Skyter på volley igjen. Nytt godt treff. Ny blokk.
    36'
    Bobb skyter og den reddes på strek! Men det er fantastisk gjort i forkant! Det er et innlegg fra høyre som sneier hodet til Haaland. I andrebølgen kommer Bobb og demper ballen. Istedenfor å fyre umiddelbart så sklir han forbi med en lekker skuddfinte. Han overlister deretter målvakten med et skudd med høyrefoten, men Ben Mee leser den og sklir ballen vekk på målstreken!
    37'
    City ruller opp et nytt angrep, men innlegget fra Kyle Walker blokkeres.
    37'
    Akanji skyter med venstre. Skifter retning i en Brentford-forsvarer. Ny corner.
    39'
    «Det er nesten ikke mulig å stå imot. Det må bli mål til slutt» sier min rutinerte kollega Trond Johannessen på desken her. Han pleier å ha rett.
    39'
    Mathias «Zanka» Jørgensen i bakken etter en duell med Rodri, som kanskje var ute med en liten vinge. Virker som City-spillerne begynner å bli frustrerte over å bli holdt godt fast av Brentford-spillerne på hjørnespark.
    41'
    Wissa felles. Brentford får en ny dødballmulighet.
    42'
    Ser ut som soleklar filming på reprisen. Foden oppgitt.
    42'
    Brentford-spillerne vet hvor verdifulle dødballer kan være...
    42'
    Reguilón løfter inn, men for kort.
    42'
    Ajer slår et strålende innlegg! Det er Onyeka som stiger til værs i midten. Ederson ligger så lang han er og holder den.
    43'
    City ruller opp et fint angrep. Ender hos midtstopper Dias, som er med opp. Flekken redder igjen!
    43'
    Brentford får et frispark og litt pusterom.
    45'
    Manchester City har hatt 16 skuddforsøk, viser statistikken. Brentford har hatt seks.
    45'
    Legges til to minutter.
    45'
    Stones fyrer fra langt, langt hold. Ballen flakker litt og Flekken slår den vekk.
    45'+1
    Vertene opprettholder trykket.
    45'+1
    Wissa felles av Stones. Lukter gult kort...
    45'+1
    Gult kort til Manchester City
    John Stones
    Wissa som snapper den i blindsonen til Stones. Han innser det litt sent og kaster seg inn for å berge den. Ser ut som han treffer foten hans og dermed stopper en overgang.
    45'+1
    Brentford flytter frem folk og skal slå langt.
    45'+2
    Blåses offside.
    45'+2
    Gult kort til Brentford
    Ben Mee
    Avslutter etter at det er blåst.
    45'+2
    Det er pause på Etihad! Oscar Bobb har vært nærmest scoring i sin første Premier League-kamp fra start, men Ben Mee reddet ballen på streken. Erling Braut Haaland har fortsatt ikke hatt noen veldig store sjanser, mens Kristoffer Vassbakk Ajer har bidratt til å holde nullen så langt. Brentford er heller ikke ufarlige og har vært farlig frempå flere ganger. Denne kampen lever!
    Andre omgang er i gang!
    46'
    Bobb med en smart pasning til Foden. Han forsøker å slå den inn foran mål, men ballen havner rett i nevene på Flekken.
    46'
    Tor
    Trur du Haaland blir byttet ut i 2 omgang
    På ingen måte.
    Andre omgang fortsetter der den første slapp.
    48'
    48'
    Foden mister ballen i farlig posisjon. Prøver å dempe ballen i returrommet og da kommer Toney stormende og snapper den.
    49'
    Brentford kommer på en farlig kontring, men de lykkes ikke på den aller siste delen.
    49'
    City fortsetter å trykke på! Nære at Foden får dempet ballen og avsluttet rundt straffemerket. Smart, smart innlegg av Walker, men for en gangs skyld lykkes ikke Foden med touchet. Rodri prøver seg deretter, men den blir ufarlig.
    50'
    Kim
    City må nesten vinne denne for å ha mulighet på gull vel? Lfc er sterke virker det som
    Tja, med uavgjort er de bare tre poeng bak og skal også møtes, riktignok på Anfield. Men det lever uansett.
    City triller rundt Brentfords sekstenmeter.
    52'
    Toney felles av Dias.
    53'
    Ett minutt senere er det Wissa sin tur til å skaffe frispark. Spissene til Brentford er veldig smarte og benytter enhver anledning til å skaffe dødballer.
    54'
    Denne er i innleggsposisjon.
    55'
    Litt flipperspill i Manchester Citys sekstenmeter. Foden banker den vekk.
    55'
    City får frispark.
    57'
    Løftes inn. Blir ikke farlig.
    58'
    Manchester City sliter med å skape noe særlig. Ser ut som Jeremy Doku skal inn. Da kan det fort være over for Bobb.
    58'
    Wissa oppe med en høy støvel i duell med Dias.
    59'
    Yoane Wissa
    Høye knotter og stor fart. Greit gult kort.
    60'
    Bernardo slår ballen rett til kast på frispark. En variant som mislykkes totalt.
    61'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Oscar Bobb
    Nordmannen var utrolig nær scoring i sin første Premier League-kamp fra start, men den ble reddet på streken. Forsvant litt etter hvert.
    61'
    Álvarez forsøker å legge inn. Ender med at han lager et frispark.
    63'
    Terje
    På tide med KDB snart? Han virket litt sliten forrige kamp men han klarer kanskje åpne Brentford
    Absolutt. Litt overrasket over at han ikke er byttet inn ennå...
    Ole
    Foden virker tent, blir det mål på han i dag?
    Kan fort være han som finner åpningen.
    Neal Maupay skal inn for Brentford. Da ryker nok Wissa, som har gult kort.
    64'
    Bernardo Silva slår inn fra venstre. Den går over Haaland.
    65'
    Ben Mee blir liggende etter kollisjonen med Haaland. Nordmannen går hardt i ryggen på stopperen der.
    65'
    Doku forsøker en stikker. Går helt inn til Flekken.
    67'
    Ivan Toney
    Uvøren i duell med Dias. Stygg albue.
    68'
    Spillerbytte - Brentford
    Inn: Neal Maupay
    Ut: Yoane Wissa
    68'
    Antall stemmer: 2520
    Álvarez stormer fremover. Skaffer en corner.
    69'
    69'
    Flekken bokser. Bernardo triller sideveis til Foden, men ser ut som ballen får en liten sprett akkurat idet han skal skyte.
    69'
    Eller så er bare ryggsekken på...
    69'
    Helt vanvittig å se hvor voldsomt Roerslev holder Haaland på de cornerne...
    69'
    City nøler i egen sekstenmeter. Får til slutt et frispark.
    70'
    De Bruyne sitter fortsatt plantet på benken. Ikke engang i oppvarming.
    70'
    Haaland gjennom!
    70'
    Mål for Manchester City!
    Manchester City 1 - 0 Brentford
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Julian Alvarez
    Ajer tar seg til hodet! Midtstopperen er tydelig fortvilet. Mister fotfestet fullstendig. Det er en kontring hvor Haaland mottar ballen fra Álvarez. Ajer snubler som bakerste mann og da kommer Haaland alene med keeper. Han triller den til side for Flekken og i mål!
    71'
    Det var vel det siste laget Haaland manglet scoring mot i Premier League!
    72'
    Nå blir det spennende siste tjue minutter!
    73'
    Thomas Frank ser ut til å foreta seg noe på Brentford-benken.
    73'
    Inn: Mathias Jensen
    Ut: Vitaly Janelt
    77'
    Inn: Keane Lewis-Potter
    Ut: Sergio Reguilon
    77'
    City forsøker å kontrollere nå.
    79'
    Han scorer igjen! Nei, flagget er oppe. Walker tjuvstarter inn bak Brentfords forsvarslinje. Han nikker den på tvers til Haaland, men det viser at flagget har vært oppe. Ingen scoring.
    80'
    Ole
    Sovna Mats?
    Skjedde seriøst ingenting på fire minutter, så nei, var ikke langt unna!
    Christian
    Har Haaland scoret mot Luton da?
    Han har ikke spilt mot dem ennå.
    Kyle Walker
    Går hardt i Maupay.
    82'
    City fortsetter å dominere, men er ikke like gjennombruddshissige nå.
    84'
    Haaland i løpsduell med Ajer. Forsøker å slå inn med høyrefoten, men rett inn til Flekken.
    84'
    Virkelig artig å se toppen av PL-tabellen nå. Tett og jevnt!
    85'
    City hatt ballen i flere minutter sammenhengende nå.
    87'
    Foden! Manchester City kunne nok ha satt verdensrekord om den ble satt i mål. Det var utrolig mange pasninger før skuddet der. Foden prøver seg til slutt. Flekken redder godt!
    87'
    88'
    Inn: Saman Ghoddos
    Ut: Frank Onyeka
    89'
    Inn: Mikkel Damsgaard
    Ut: Mads Roerslev Rasmussen
    89'
    Inn: Mateo Kovacic
    Ut: Julian Alvarez
    89'
    Legges til seks minutter.
    90'
    Brentford-spillerne er slitne og sliter med å komme seg opp i press.
    90'+1
    Foden med en frekk finte. Vender lekkert opp og er alene med keeper. Forsøker å gå rundt målvakten, men keeperen henger med og får fingrene på den. Stor sjanse! Haaland ville ha ballen der, men Foden fant aldri nordmannen.
    90'+1
    90'+2
    Foden i fyr og flamme nå. Nok en lekker vending!
    90'+2
    Haaland! Foden finner Haaland med en lekker pasning. Nordmannen får ikke nok kraft i det skuddet.
    90'+3
    Foden finner Haaland igjen, men denne gangen slurver nordmannen med mottaket...
    90'+3
    Doku danser seg gjennom, men kommer aldri til avslutning.
    90'+4
    To minutter igjen.
    90'+5
    Brentford løfter langt mot Toney.
    90'+5
    Litt kaos før City får klarert.
    90'+5
    Nå kommer det nok et langt kast.
    90'+5
    Jensen skal kaste.
    90'+5
    Haaland nikker til corner.
    90'+5
    Hjørnespark til Brentford
    90'+5
    Flekken kommer opp.
    90'+6
    Kan Brentford rane med seg poeng på tampen?
    90'+6
    Jensen fra høyre.
    90'+6
    Nikkes unna.
    90'+6
    Løftes inn igjen.
    90'+6
    Mot Flekken. Han forsøker å skyte, men treffer bare Rodri.
    90'+6
    Mark Flekken
    Helbom der.
    90'+6
    Rodri blir liggende litt. Muligens litt av taktiske årsaker.
    90'+7
    Ederson sparker langt.
    90'+7
    Det er over på Etihad! Manchester City slet med å bryte ned Brentford, men Erling Braut Haaland var nådeløs da landsmann Kristoffer Vassbakk Ajer var uheldig og mistet fotfestet. Dermed har Haaland scoret mot alle Premier League-lagene han har spilt mot!