Slutt E.E.O.

3-6

39'
1-0
2-0
3-0
3-2
3-3
3-4
3-5
Herrem105'
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom Lysekloster og Åsane i cupens andre runde.
    Lysekloster, som senest i 2009-sesongen var å finne i 7. divisjon, har fått en utfordrende start på tilværelsen i 2. divisjon, og fem opprykk på rad har så langt blitt avløst av tre tap i avdeling 3. Senest på lørdag, da Sola vant 2-1 mot laget hjemmehørende i Os kommune. Kveldens verter er med det nummer 14 og avdelingens eneste lag uten poeng etter tre serierunder. Lyseklosters eneste hjemmekamp så langt i sesongen endte med 0-1 mot Fana, etter at 13 hjemmekamper i fjorårets opprykkssesong ga statistikken 9-4-0.
    Åsane har fått en lovende start på sin sesong i 1. divisjon, hvor syv poeng og en fjerdeplass er fasiten etter fire kamper. De oransje fra Bergen nord har sluppet inn kun ett mål på disse kampene, og kun i møtet med Ranheim har keeper Eirik Østgaard sluppet inn mål. Tar man med cupoppgjøret mot Tertnes, har keeperduoen Østgaard-Søreide holdt nullen i imponerende fire av fem kamper så langt. Helgens 0-0-kamp mot Strømmen var den andre bortekampen inneværende sesong, og poenget på Romerike, som kom i kjølvannet av 2-0-seieren mot KFUM i første bortekamp, gjør at «martyrene» er ubeseiret på fremmed gress så langt.
    Lysekloster og Åsane har aldri tidligere møtt hverandre i offisielle oppgjør. Cupmøtet i kveld kommer som følge av at Lysekloster slo Os 4-2 etter ekstraomganger i det innholdsrike lokaloppgjøret i første runde, mens Åsane vant hele 5-0 mot bydelsnabo Tertnes. Dette er første gang Lysekloster når cupens andre runde, og fjorårets cupeventyr endte med 1-5 hjemme mot Sogndal i første runde. Åsane kom seg i fjor helt til åttedelsfinalen, der Odd Grenland ble for sterke med 4-0 i Skien.
    Selv om Lysekloster ILs seniorlag har stått for en opprykksrekke av den imponerende sorten, er klubben et ubeskrevet blad for de fleste, spesielt utenfor Hordaland. Området rundt Lysekloster Idrettspark har imidlertid en rik historie, med to av Hordalands mange kulturminner i umiddelbar nærhet. Komponisten Ole Bull hadde på 1800-tallet sin praktfulle villa i Lysefjorden, mens «Lyse Kloster» var et kloster fra 1146 til 1536. Nettopp dette er opphavet til områdets navn og Lysekloster-herrenes kallenavn, nemlig «munkene».
    Kveldens hoveddommer er Svein Tore Sinnes fra Flekkefjord FK. Bjørn Tore Tvedt og Trygve Føreland Pedersen er assistentdommere.
    Lysekloster går ut i en 4-3-3/4-2-1-3-variant i kveld, der Espen Birkeland og Baste Jonassen har det defensive ansvaret rundt mer offensive Hans-Christian Nysæther på midtbanen. Ellers er det blant annet verdt å merke seg at tidligere Åsane-storscorer Tommy Gaustad starter for vertene.
    Åsane, som starter i sin vante 4-4-2-formasjon, gjør hele åtte endringer fra laget som spilte 0-0 mot Strømmen i helgen. Andreas Søreide erstatter Eirik Østgaard i mål, Jahn-Ove Wiik, Mads Sognve og Sindre Austevoll erstatter Martin Ueland, Fredrik Knudsen og Rohi Peiponen i forsvarsfireren, mens Stian Nygard og Marcus Stueland erstatter Vegard Moberg og Senai Hagos på midtbanen. Spissduoen består av Joakim Hammersland og Peter Aase, mot Geir Herrem og Niklas Lerpold sist.
    Lysekloster har i kveld skader på rekordsigneringen Petrit Zhubi og Sindre Flaa, mens Åsane mangler langtidsskadde Kevin Dure.
    Et voksent steinkast fra idylliske Lysefjorden er man i kveld velsignet med vårsol og en temperatur på småpene 10 grader. Glansbildet av en aprildag står dermed i sterk kontrast til helgens vinterlige jeg, da selveste Kong Vinter besøkte Hordaland. Alt ligger med andre ord til rette for et intenst cupdrama i kveld.
    Til tonene av et spenstig musikkvalg entrer nå Lysekloster og Åsane kunstgresset. Kampstart er få strakser unna på Lysekloster Framo Idrettspark, hvor det er relativt godt med folk på tribunen.
    Kampen har startet
    Åsane innleder de første 45 minuttene.
    1'
    Vertene med et noe hasardiøst pasningsspill i sine bakre rekker, men keeper Olsen får til slutt beinet ballen unna.
    2'
    Åsane vinner frispark et par meter inne på vertenes halvdel. Soltvedt legger inn, men i feltet får stopper Austevoll frispark mot seg etter armbruk.
    3'
    Et godt innlegg fra høyre treffer nesten Helland på 16 meter, men vertene må se at serven passerer alt og alle. Lovende tendenser av Lysekloster der.
    4'
    Songve er på et fint løp til høyre i banen og legger etter hvert inn, der Aase legger ballen til rette for Stueland på snaut 16 meter. Skuddet blir dog blokkert tidlig. Lar Åsane komme til oppsiktsvekkende enkelt der, vertene.
    5'
    Songve er igjen hissig på grøten, og denne gangen treffer innlegget Hammersland på snaut 10 meter. Arnabuen får imidlertid ikke skikkelig klem på headingen, som går rett på Olsen.
    7'
    Åsane med klart mest ballbesittelse så langt i oppgjøret, selv om også Lysekloster har hatt sin del.
    8'
    I metallet fra Gaustad! Vertene ruller opp på venstresiden, hvor Helland til slutt velger å legge inn et par meter til venstre for kanten av 16-meteren. Serven er god og treffer Gaustad utenfor bakerste stolpe. Den tidligere Åsane-spilleren kommer til en god avslutning fra rundt 10 meter, og ballen treffer krysstangen og går over. Kampens første målsjanse er med det et faktum, og det er Lysekloster som står for den.
    9'
    Stueland tester Olsen! Åsane varter opp med et fint angrep, og etter hvert kommer Stueland til avslutning i god posisjon. Åsanes nummer 7 klemmer til fra rundt 11 meter, men må se en reaksjonssterk Olsen slå markkryperen unna. Returen beines så unna på vel fem meter. Sjanser til begge lag nå.
    11'
    Treffer en fri og frank Hammersland bak i feltet. Arnabuens avslutning går dog rett i ryggen på Helland.
    11'
    Sjømæling slår en fin pasning på tvers av banen, noe som etter hvert gir Nysæther en fin innleggsmulighet til venstre. Lyseklosters nummer 11 legger inn mer eller mindre umiddelbart, men rett foran Olsen får Søreide kontroll på ballen. Det svinger på Lysekloster, og begge lag har stått for god underholdning så langt.
    14'
    Serven går rett i Søreides faste grep.
    15'
    I kjølvannet av corneren varter keeper Søreide opp med et utkast som forbløffer opptil flere på Lysekloster. Ballen går over store deler av banen, og det er ingen tvil om at mr Søreide har kraft i høyrearmen, noe keeperen tydelig manifesterer der.
    16'
    Et innlegg fra høyre treffer Soltvedt på rundt 10 meter. Åsanes nummer 21 er ikke kjent for å være en luftens baron, og headingen går rett på Olsen. Kommer seg fri i god posisjon der, Soltvedt.
    18'
    Ivkovic bryter fint i mellomrommet og setter i gang en kontring for vertene. Ballen ender opp hos Nysæther til venstre, men innlegget fra den tidligere Brann-junioren blir aldri farlig.
    20'
    Olsen blokkerer Soltvedt på snaut 16 meter! Et fremspill ender opp hos Soltvedt på rundt 16 meter, og idet ballen spretter og nevnte Soltvedt skal forberede avslutning, kommer Olsen ut og får blokkert forsøket tidlig. Nok en bra sjanse for Åsane, etter at Soltvedt prøver å legge ballen over sisteskansen. Kommer oppsiktsvekkende fri i god posisjon der, Åsanes nummer 21.
    22'
    Kort variant, som blant andre involverer Lassen. Ender etter hvert i en god avslutning fra Aase på vel 16 meter, som Ivkovic får blokkert til nok en corner.
    23'
    Blokkeres til nok en corner ved første stolpe.
    25'
    Slås forbi alt og alle. 5-meter til Olsen.
    25'
    Det er Åsane som har hatt et overtak så langt i kampen, og Olsen har opptil flere ganger vist fine takter på i mål hos vertene. Lysekloster har imidlertid kommet til et par brukbare forsøk, de også, noe som lover godt for resten av oppgjøret.
    27'
    Ivkovic tror på julenissen og det som er av menn med langt, hvitt skjegg idet han fyrer løs fra rundt 40 meter. Ikke overraskende går avslutningen langt over og utenfor.
    29'
    Sjømæling kommer til et fint innlegg fra høyre, men assistentdommeren har allerede markert for offside. Har vist seg offensiv og presis i avleveringene så langt, hjemmelagets nummer 4.
    31'
    Gaustad kommer nesten først på et fremspill, men Søreide er ute og stopper spissen. Har vært frempå de siste minuttene her, vertene.
    33'
    Frispark til Åsane på rundt 20 meter. Nygard legges i bakken. Dette er Soltvedt-hold.
    33'
    Det blir Stueland som forsøker seg, men den lovende avslutningen går en liten meter over Olsens høyre kryss. Et brukbart forsøk av Stueland, selv om Olsen har grei kontroll.
    34'
    Lysekloster holder ballen i laget for øyeblikket. Vertene har vartet opp med et par gode spillvendinger, som opptil flere ganger nesten har ført til farligheter.
    36'
    Mål for Lysekloster!
    Lysekloster 1 - 0 Åsane
    Målgivende: Aleksander Andersen
    Nysæther blåser ballen via tverrliggeren og i mål, og minutter før pause tar Lysekloster ledelsen! Vertene holder i ballen etter et langt innkast fra Sjømæling, og etter hvert legger Andersen fint inn fra venstre. Ballen ender så opp hos Nysæther på snaut 16 meter, og den tidligere Brann-junioren er ikke verre på det enn at han snur seg og fyrer løs. Avslutningen er utsøkt og går via tverrliggeren og i mål. Eminent avslutning av Lyseklosters nummer 11 der, og Lysekloster leder mot Åsane! Selv om Åsane har hatt de fleste sjansene i omgangen, er det altså vertene som får hull på byllen først.
    39'
    Heades greit unna i feltet.
    41'
    Frispark til Åsane på kanten av 16-meteren. Soltvedt står klar.
    42'
    Hvilken sjanse til Soltvedt og Åsane! Soltvedt klemmer selvsagt til, og avslutningen går mot Olsens nærmeste hjørne. Sisteskansen er på ballen, men mister den igjen. Heldigvis for vertene er det ingen i oransje til å ta hånd om returen, og nevnte Olsen kan holde den i fast grep. Meget stor sjanse for Soltvedt og Åsane, som ikke er langt unna 1-1 mer eller mindre umiddelbart.
    43'
    Olsen prøver å snappe ballen lavt, noe han lykkes delvis med. Ender så opp med å få frispark, sisteskansen, idet ballen sparkes ut av hans faste grep og i mål. Nesten for Åsane der.
    43'
    Pause
    45'+1
    Svein Tore Sinnes legger ikke til et eneste minutt, han, og etter 45 minutter på Lysekloster Framo Idrettspark leder hjemmelaget 1-0 mot Åsane. I den første andrerundekampen noensinne for Lysekloster har det ikke stått på sjansene i den første omgangen. Tommy Gaustad startet sjanseballet med sin heading etter snaut 10 minutter, før Marcus Stueland og Joachim Soltvedt var nære for Åsane. Drøyt fem minutter før pause var det imidlertid Hans-Christian Nysæther som ikke lot seg be to ganger da han smalt ballen via tverrliggeren og i mål for vertene. Omgangen ble rundet av med nok en Soltvedt-sjanse, som til stor jubel blant hjemmetilhengerne ble avverget på strek. Alt i alt hadde nok Åsane fortjent et mål, de også, men 1-0 skaper et interessant utgangspunkt før de siste 45 minuttene på Lysekloster.
    2. omgang
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Geir André Herrem
    Ut: Peter Aase
    Ly
    46'
    Lysekloster innleder de siste 45 minuttene.
    46'
    Vertene går mer eller mindre rett i angrep, men avslutningen fra Olsen går et stykke utenfor. Kommer til et skudd fra relativt spiss vinkel, noe som gjør det vanskelig for spissen.
    47'
    Frispark til Åsane på kanten av 16-meteren, et stykke til venstre i banen. Stueland skyter direkte, men avslutningen går et stykke til side for mål.
    47'
    Herrem med sin første involvering etter innbyttet. Jærbuen kommer på ballen på rundt 10 meter, men får ikke kontrollert den tilstrekkelig. Olsen kan dermed snappe.
    49'
    Mål for Lysekloster!
    Lysekloster 2 - 0 Åsane
    Mål: Tommy Gaustad
    Målgivende: Christer Bergesen Olsen
    Gaustad utnytter slurv i Åsanes bakre rekker, og fra rundt fem meter setter spissen ballen i det relativt åpne målet! Olsen har ballen omtrent midt på Åsanes halvel og slår en pasning inn mot 16-meteren, der Wiik egentlig har en relativt grei oppgave med å få ballen unna. Istedenfor misser den rutinerte forsvarsspilleren, noe som setter Søreide helt ut av spill. Gaustad utnytter dette og kan sekunder etter sette ballen i et relativt åpent mål. Den tidligere Åsane-spissen øker til 2-0 for Lysekloster, som for øyeblikket sprudler like mye som eplebrusen med samme navn!
    51'
    Frispark til vertene på rundt 25 meter. Innlegget fra Birkeland er dog enkelt å snappe for Søreide.
    53'
    Godt slått, men Søreide kan bokse unna på fem meter.
    54'
    Gult kort til Lysekloster
    Er i overkant røff i en duell med Austevoll. Grei avgjørelse.
    56'
    Jonassen er fri til venstre i 16-meteren, men innlegget treffer ikke Nysæther. Ballen klareres rett foran kveldens første målscorer. Helt klart Lysekloster som er mest på hugget nå.
    57'
    Åsane prøver å få i gang spillet sitt, men vertene er aggressive og gjør det vanskelig for gjestene fra Bergen nord. Er en jevn fordeling av ballbesittelsen for øyeblikket, noe som naturlig nok ikke er vertene imot.
    59'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Kristoffer Stephensen
    Ut: Marcus Stueland
    60'
    Gult kort til Lysekloster
    Denis Ljubović
    Hindrer Åsane i å sette i gang raskt. Grei avgjørelse av Sinnes.
    61'
    Gaustad er nære ved 3-0 på Lysekloster! Et eminent innlegg fra venstre treffer panneprasken til Gaustad på rundt 10 meter, men headingen går en liten meter til høyre for mål. Kommer fri i god posisjon, spissen. Hadde fort vært en aldri så liten punktering, hadde den gått i nettet. Selv om det er Åsane som trenger mål, er det vertene som har vært nærmest i kjølvannet av 2-0.
    63'
    Frispark til vertene på kanten av 16-meteren, noe til venstre i banen. Birkeland varter opp med en hard og lav variant, som dog kun Åsane-spillere kommer på.
    65'
    Gult kort til Åsane
    Eirik Wollen Steen
    Kveldens klareste kort. Stopperen legger Birkeland i bakken idet sistnevnte fosser fremover.
    65'
    Spillerbytte - Lysekloster
    Inn: Ståle Sæthre
    Ut: Thomas Helland
    66'
    Spillerbytte - Åsane
    Inn: Vegard Leikvoll Moberg
    Ut: Simen Lassen
    66'
    Åsane prøver å få i gang kombinasjonene, men enn så lenge har vertene god kontroll. Har ikke kommet til nevneverdige målsjanser i kjølvannet av 2-0, Åsane, som dog har mer og mer ball nå.
    68'
    Mål for Lysekloster!
    Lysekloster 3 - 0 Åsane
    Mål: Ståle Sæthre
    Målgivende: Espen Birkeland
    Sæthre skyter ballen via metallet og i nettet, og Lysekloster herjer på eget kunstgress! Innbytteren mottar ballen på rundt 30 meter, fører den med seg et par meter fremover, passerer et par mann i oransje og sender i vei en avslutning som utmanøvrerer Søreide på strek. Skuddet, som muligens er innom stopper Austevoll, går via stolpen og i mål, og nevnte Søreide kan intet gjøre med det faktum at Åsane er på vei ut av cupen. Meget fin prestasjon av nevnte Sæthre. Lysekloster koker for øyeblikket, og hvis vertene sprudlet som brusen med samme navn i sted, gjør de det ikke mindre nå.
    70'
    Et innlegg fra høyre treffer nesten Stephensen på rundt 10 meter, men innbytteren får ikke noe kraft bak headingen. Vertene kan dermed overta.
    72'
    Hjørnespark til Åsane
    72'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 1 Åsane
    Mål: Kristoffer Stephensen
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Fra fem meter header Stephensen inn et aldri så lite håp for Åsane! Soltvedt er som vanlig presis på sine cornere, og denne treffer innbytter Stephensen på første stolpe. Åsanes høyreiste nummer 29 er relativt fri og frank der han står, noe som gjør det enkelt å heade ballen i hjørnet. Lyseklosters bakre rekker henger ikke helt med der, og vi har kanskje kamp igjen her. Kort tid etter 3-0 framstod som en sikker ledelse, har Åsane fått en redusering. Har Åsane en opphenting på lur, mon tro?
    73'
    Spillerbytte - Lysekloster
    Inn: Sigve Rørstad
    Ut: Christer Bergesen Olsen
    75'
    Beines unna på første stolpe.
    75'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 2 Åsane
    Mål: Joachim Soltvedt
    Målgivende: Kristoffer Stephensen
    Soltvedt banker inn Åsanes andre redusering på tre minutter, og hvilket cupdrama vi er vitne til på Lysekloster! Stephensen har vært frisk siden han entret kunstgresset, noe som tre minutter etter hans reduseringsmål gir ham en god innleggsmulighet fra høyre. På rundt syv meter, noe foran i feltet, møter Soltvedt ballen, og forbindelsen Stephensen-Soltvedt resulterer i at sistnevnte banker inn 3-2 på Lysekloster. Åsanes nummer 21 er klinisk og resolutt idet han sørger for ytterligere håp for de oransje. Dette er i ferd med å utvikle seg til en thriller, og det er hele 15 minutter igjen her.
    76'
    Åsane kjører litt nå, og Lyseklosters bakre rekker blir mer eller mindre statister når Herrem får ballen på snaut 16 meter. Avslutningen går dog rett på keeper Olsen.
    79'
    Frispark til Åsane på vel 16 meter. Herrem prøver å plassere ballen i nærmeste hjørne, men skuddet går et stykke over Olsens mål. Treffer ikke godt der, jærbuen.
    80'
    Treffer Sæthre bak i feltet, men innbytteres heading går et stykke utenfor. Brukbar sjanse for vertene der.
    81'
    Gult kort til Åsane
    Mads Songve
    Songve er i overkant ufin med Ljubovic på vei frem og belønnes med det gule kortet. Stopper en kontring der, backen. Kygo, som er en nær venn av Songve, er på tribunen på Lysekloster i kveld, og den avgjørelsen der er nok neppe som musikk i den verdenskjente artistens ører.
    83'
    Har klart å ri av den verste Åsane-stormen, vertene, selv om det nok blir et par intense avslutningsminutter her. Enn så lenge er det imidlertid rolig foran keeper Olsen.
    85'
    Spillerbytte - Lysekloster
    Inn: Martin Eidsvik
    Ut: Denis Ljubović
    86'
    Corneren treffer Steen bak i feltet, men stopperen makter ikke å få headingen på mål. Vertene kan dermed bruke rikelig med tid på 5-meteren.
    87'
    Det meldes om 582 tilskuere på Lysekloster i kveld.
    88'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 3 Åsane
    Mål: Geir André Herrem
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Forbindelsen Soltvedt-Herrem sørger for balanse i regnskapet på Lysekloster, og det vi ser her i kveld er intet mindre enn klin kokos! Åsane holder i ballen utenfor vertenes 16-meter, noe som etter hvert gir Soltvedt og Herrem muligheten til å kombinere. Herrem finner Soltvedt ikke langt fra dødlinjen, og da sistnevnte slår ballen innover mot midten av 16-meteren, har Herrem kommet seg relativt fri og frank på rundt syv meter. Jærbuen er kald som en fisk idet han setter inn 3-3. Hvilket drama på Lysekloster, og etter at det stod 3-0 i det 70. minutt, står det nå 3-3 i det 89.!
    89'
    Et innlegg fra venstre går rett over Søreides mål. Hadde vært litt av en scoring, selv om Søreide nok har grei kontroll.
    90'
    Nygard er nære ved på overtid! Helt ut av intet kommer Nygard seg fri på rundt 10 meter, men avslutningen slås unna av keeper Olsen. Trolig er det få som egentlig innser hvor stor den muligheten er, for samtlige på Lysekloster forblir tause. En voksen sjanse til Nygard på overtid! Åsane har hatt et ekstremt siste kvarter, som nesten ga dem 3-4 her.
    90'+2
    Innsvingeren beines unna på første stolpe. Åsane holder så ballen i laget.
    90'+3
    Det er ingen fjerdedommer tilstede i kveld, så ingen vet riktig hvor mye som er lagt til. Ting tyder imidlertid på at Sinnes ikke har hastverk med å blåse av dette.
    90'+4
    Birkeland lader geværet langt på overtid, men avslutningen går et stykke over Søreides mål. Nok en gang er vi nære ved et mål på overtid. Dette er definitivt en thriller med stor T!
    90'+5
    Pause
    90'+6
    Svein Tore Sinnes markerer for 90 minutter, og ettersom det står 3-3 mellom Lysekloster og Åsane, er det klart for ekstraomganger på Lysekloster Framo Idrettspark. Et drama uten sidestykke har gitt oss fem mål etter hvilen, og det er ikke mer enn rett og rimelig at denne kampen får nok en akt. Vi gleder oss til minst 30 minutter til med cupdrama her på Lysekloster.
    1. ekstraomgang
    Lysekloster med avspark i første ekstraomgang.
    91'
    Vertene går i angrep mer eller mindre umiddelbart etter avspark, og et par innlegg fra høyre og venstre ender nesten i farligheter. Virker ikke å være slitne her i innledningen, vertene.
    92'
    Tette og jevne innledningsminutter i første ekstraomgang. Ingen av lagene har tatt skikkelig tak, noe 90 minutter i beina selvsagt må ta deler av skylden for.
    94'
    Wiik kommer til innlegg fra venstre, men serven plukkes greit av Olsen. Ikke langt unna et Åsane-hode der, Wiik.
    95'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 4 Åsane
    Mål: Geir André Herrem
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    Først i tverrliggeren, så i nettet og vips er Åsane i føringen her på Lysekloster! Etter noen tette åpningsminutter i ekstraomgangene slår Soltvedt ballen fremover rundt midtstreken. Vertenes bakre rekker står relativt høyt, noe som gir en nokså alene Herrem muligheten fra vel 16 meter. Jærbuen skyter iskaldt via tverrliggeren, og kveldens første ledelse er et faktum for Åsane. 3-4 på Lysekloster, og etter en 3-0-ledelse til hjemmelaget er selvsagt dette et skikkelig antiklimaks for hjemmetilhengerne.
    95'
    Dommeren markerer for frispark til Åsane idet serven når feltet. Trolig for armbruk.
    97'
    Lysekloster holder ballen i laget på Åsanes halvdel og får etter hvert en ny corner. Virker å ha tatt tak i kjølvannet av 3-4.
    99'
    Ender i en del klabb og babb, før Eidsvik får en skuddmulighet fra 16 meter. Blokkeres etter hvert til ny corner.
    99'
    Går mer eller mindre rett gjennom feltet, før nok en corner blir resultatet.
    100'
    Ender i en del klabb og babb, men Åsane kan etter hvert kontrollere ut til 5-meter.
    101'
    Stephensen har ballen på rundt 20 meter, men mister den etter hvert til aggressive Lysekloster-spillere. Innbytteren mener han stoppes med ulovlige midler, noe han ettertrykkelig gir beskjed til dommeren om.
    103'
    Heades unna på første stolpe.
    103'
    Frispark til Lysekloster på rundt 25 meter, et stykke til høyre i banen. Birkeland legger inn, men serven ender opp i Søreides faste grep.
    104'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 5 Åsane
    Mål: Geir André Herrem
    Målgivende: Joachim Soltvedt
    For tredje gang i kveld er det forbindelsen Soltvedt-Herrem som bærer frukter for Åsane, og fra rundt 16 meter er Herrem sikker som banken idet han øker til 3-5! Soltvedt er nok en gang presis, og en situasjon som minner mye om den ved 3-4, gir Herrem muligheten fra rundt 16 meter. Jærbuen er for tredje gang sikker og denne gangen legger han ballen i lengste hjørne, nok en gang bak en utspilt Olsen. 3-5 på Lysekloster, og ting kan tyde på at dette er i ferd med å resultere i Åsane-avansement. Kvelden har gitt tre mål for Herrem, som attpåtil startet kampen på benken.
    105'
    Pause
    105'+1
    Vi er halvveis i ekstraomgangene på Lysekloster. De første 15 minuttene har gitt oss to mål, begge til Herrem og Åsane, selv om Lysekloster tidvis har maktet å presse de oransje gjestene. Jærbuen med nummer 88 på ryggen, som har vartet opp med tre mål siden han entret banen, er i ferd med å bli dagens mann for laget fra Bergen nord.
    2. ekstraomgang
    Åsane med avspark i andre ekstraomgang.
    106'
    Ivkovic tester Søreide! Lysekloster har ikke tenkt å gi seg her, og etter et innlegg fra venstre klareres ballen til en offensiv Ivkovic på snaut 20 meter. Stopperen med U19-landskamper for Serbia klemmer til på direkten, men dessverre for vertene går avslutningen rett på Søreide.
    107'
    Rørstad med et utsøkt raid til venstre i banen, men etter at innbytteren kommer ned til dødlinjen, er det ingen i feltet til å motta det lave innlegget. Meget fint initiativ av vertenes nummer 2 der.
    109'
    Moberg prøver seg fra rundt 20 meter, men skuddet ender rett i Olsens faste grep. Ikke verdens beste avslutning osingen varter opp med der.
    111'
    Nok en gang prøver Ivkovic seg fra langt hold, men også denne gangen ender ballen i Søreides faste grep. Sisteskansen har grei kontroll der.
    112'
    Birkeland går i bakken med det som trolig en krampe, i verste fall en strekk. Songve bistår midtbanespilleren, som etter hvert ser ut til å kunne fortsette.
    113'
    Andersen kommer fint rundt til venstre og finner delvis Sæthre i feltet. Vertenes nummer 7 varter opp med en hælflikk, som dog er enkel å ta for Søreide. Er vertene som har initiativet, selv om ingenting tyder på et comeback.
    115'
    Mye slitne bein ute på kunstgresset nå, og til venstre utnytter Rørstad at Songve lengter etter dommerens siste pipeblås. Backen prøver så å legge ballen i nærmeste hjørne, men bommer med en god meter.
    117'
    Nysæther i fint driv til venstre i banen, og midtbanespilleren finner etter hvert Gaustad i feltet. Spissen treffer ikke rent, og Søreide kan forberede 5-meter.
    118'
    Mål for Åsane!
    Lysekloster 3 - 6 Åsane
    Mål: Joakim Hammersland
    Målgivende: Geir André Herrem
    Hammersland plasserer ballen i vinkelen, og den endelige glasuren er omsider på kaken for Åsane! Lysekloster har etter hvert kommet seg til et par meget brukbare forsøk, men istedenfor sen spenning er det Åsane som setter sitt sjette for kvelden. Etter et par kombinasjoner, der Herrem til slutt er i servitørrollen, ender ballen hos Hammersland på rundt 16 meter, noe til venstre, og arnabuen er kald og presis idet han legger ballen i motsatt vinkel. Avslutningen er utagbar for Olsen og går i hans venstre kryss. 3-6, og game, set and match på Lysekloster!
    118'
    Som man kan forvente fra en kamp som dette, reduserer nesten vertene til 4-6 sekunder etter 3-6. Ivkovic header ned til Gaustad, som dessverre for vertene er i offside idet han er sist på ballen. Grei avgjørelse for assistentdommeren.
    120'
    Kampen er slutt
    120'+1
    Svein Tore Sinnes tar fløyten til munnen for siste gang i kveld, og etter et drama over 120 minutter og med ni mål er det omsider klart at Åsane avanserer til cupens tredje runde. Da Lysekloster først kom seg til andre runde i cupen, sparte ikke 'munkene' på underholdningsverdien på eget gress, noe som etter hvert ga dem en 3-0-ledelse gjennom mål fra Hans-Christian Nysæther, Tommy Gaustad og Ståle Steen Sæthre. I det 73. minutt reduserte Kristoffer Stephensen, før Joachim Soltvedts 2-3-scoring tre minutter etter sørget for ytterligere spenning. I det 89. innledet Geir Herrem sitt tremålsshow, som etter hvert ga oss ekstraomganger, 3-4 og 3-5. Sekunder før full tid i andre ekstraomgang fastsatte Joakim Hammersland sluttresultatet til 3-6. Det trengs mektige superlativer for å beskrive kveldens cupdrama på Lysekloster, men etter en kamp med to angrepsvillige lag er det fortjent at Åsane trekker det lengste strået.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her