0-1
0-2
1-2
2-2
3-2
Supporterfordeling på VG
312
100
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og hjertelig velkommen skal du være til livedekningen av oppgjøret mellom Lyon og Paris Saint-Germain i den første av to semifinalekamper i Mesterligaen i fotball for kvinner!
    Et helfransk gigantoppgjør venter på OL Training Center i kveld når Lyon er vertskap for Paris Saint-Germain! De ypperste aktørene fra fransk kvinnefotball barker sammen med ett mål for øyet - å stå overfor enten Barcelona eller Chelsea på San Mamés Stadium i Bilbao når mesterligafinalen sparkes i gang lørdag 25. mai. Lyon har overtaket i hjemlig serie, befinner seg på 1. plass og står bokført med 58 poeng etter 20 kamper. Paris Saint-Germain befinner seg på 2. plass med 49 poeng - ni poeng bak sine argeste rivaler i Division 1 Féminine.
    Lyon har gjort relativt kort prosess av sin reise til semifinalen i Mesterligaen, men har støtt på noen skjær i sjøen - deriblant våre egne representanter fra Brann. Til tross for heroiske uavgjortresultater av de norske Brann-kvinnene og tsjekkiske Slavia Praha, tok Lyon seg til gruppeseier i Mesterligaens Gruppe B. Et dobbeltmøte med Benfica ventet i kvartfinalen, men også portugiserne fikk unngjelde for et strålende Lyon-lag. 6-2 stod det i samlet målprotokoll etter begge kamper og dermed kunne Lyon smykke seg med semifinaleplass i Mesterligaen for kvinner for en rekordbrytende 13. gang! Wolfsburg og Frankfurt følger med åtte semifinaler hver.
    Paris Saint-Germain tok seg videre som gruppevinnere fra Gruppe C foran Ajax, Bayern München og Roma. Etter en grusom åpning med tap for både Ajax og Bayern München, snudde pariserne Gruppe C på hodet. Tre seiere og en uavgjort fulgte for PSG, som dermed sikret seg gruppeseieren på målforskjell foran Ajax. Svenske Häcken ble noen nummer for små i kvartfinalen og Paris Saint-Germain sikret sammenlagtseier med 5-1 - mye takket være en knallsterk 3-0-seier på Parc des Princes. Kveldens gjester ønsker å snu en vond trend i Mesterligaens semifinaler de siste sesongene. Hovedstadsklubben har tapt sine tre siste semifinaler - to av disse mot nettopp Lyon i 2020 og 2022.
    Lyon har hatt overtaket i innbyrdes oppgjør de siste sesongene. De siste ni møtene i alle turneringer mellom lagene har endt i seks Lyon-seiere, to har endt med uavgjort og PSG har gått seirende ut en gang. Kveldens møte markerer fjerde gang lagene har møttes i Mesterligaens semifinale - alle de tre foregående oppgjørene har gått Lyons vei. Dette blir også 11. gang lagene møtes i europeiske turneringer, hvilket vil gjøre Lyon - Paris Saint-Germain til den mest spilte kampen i UEFAs kvinnefotballhistorie.
    Over til lagenes skade- og suspensjonsnyheter, og Lyon-trener Sonia Bompastor må blant annet klare seg uten Sara Däbritz som blir ute resten av sesongen etter å ha gjennomgått ankeloperasjon. Det samme gjelder Eugénie Le Sommer som pådro seg en kneskade i Frankrikes EM-kvalifiseringskamp mot Sverige 9. april. Dzsenifer Marozsán forventes også utilgjengelig grunnet skade, mens det er usikkerhet tilknyttet Delphine Cascarino etter at hun pådro seg en smell i den overnevnte Sverige-kampen. Lyon håper naturligvis også at norske Ada Hegerberg, som signerte ny kontrakt med Lyon til sommeren 2027 tidligere denne uken, kan bidra til tross for skadeproblemer den siste tiden.
    Paris Saint-Germain-trener Jocelyn Prêcheur kan glede seg over at Elisa de Almeida og Lieke Martens rapporteres skadefrie etter å ha slitt med hamstringskader den siste tiden. Den nederlandske midtbanespilleren Jackie Groenen har også nylig returnert etter skadeproblemer. Dermed er det kun Clare Hunt og Oriane Jean-François som er de sikre fraværene når Prêcheur skal legge sin lagoppstillingskabal senere i kveld.
    Kveldens kampleder er den spanske 34-åringen Marta Huerta De Aza. Huerta har ledet Lyon en gang tidligere denne sesongen - i 3-1-seieren mot Brann i gruppespillet. Hun har ledet PSG tilsvarende antall ganger - i 0-1-tapet for Bayern München i høstens gruppespill. Assistentdommerne Guadalupe Porras Ayuso og Francesca Di Monte akkompagnerer langs linjene, mens fjerdedommer Maria Caputi fullbyrder den spansk-italienske dommerkvartetten. Carlos del Cerro Grande og Eliana Fernández González stiller på VAR-tjeneste for anledningen.
    Lagene entrer i skrivende stund banen! Vi er straks klare for første akt av Lyon - Paris Saint-Germain i semifinalen av Mesterligaen!
    Kampen har startet
    0'
    PSG setter i gang oppgjøret!
    0'
    Cascarino er tidlig fremme og presser frem et innkast når Le Guilly sender ballen ut over sidelinjen.
    0'
    Innlegg mot Becho fra vertene, men De Almeida nikker ballen unna egen målgård.
    2'
    Karchaoui pisker ballen inn i feltet og finner pannebrasken til Chawinga! Høyrekanten får imidlertid ikke tilstrekkelig ballkontakt til å styre den mot nettmaskene. Ballen forsvinner utenfor Lyon-buret.
    3'
    Egurrola vipper ballen mot Cascarino ved bakre stolpe, men venstrekanten får ikke kontroll på den inne i PSG-feltet. Ballen spretter via Cascarino og forsvinner ut over dødlinjen.
    4'
    Carpenter slipper mot Dumornay i bakrom, men indreløperen makter ikke å stokke beina i tid til å få kontroll på den. Ballen forsvinner ut over dødlinjen.
    5'
    Nære på for Cascarino! Den franske kantspilleren danser seg innover i banen og banker til mot lengste vinkel fra 15-16 meter - like over PSG-tverrliggeren.
    6'
    Tas kort på midtbanen.
    7'
    Horan kommer til avslutning fra 15 meter, men skuddet med venstrebeinet er ikke hardt nok til å sette Picaud på ordentlig prøve. Burvokteren holder skuddet nede til sin høyre.
    9'
    Slås mot kanten av feltet hvor Chawinga ikke får helt kontroll på ballen. Den spretter via kneet hennes og helt inn til Endler.
    9'
    Spilles i støtte på midten av Groenen.
    11'
    Stanges ut til nytt hjørnespark av førsteforsvarer.
    11'
    Slås mot De Almeida på første stolpe, men PSG-stopperen får ikke forlenget den mot Lyon-nettmaskene. Ballen spretter via henne og ut til femmeter.
    12'
    Chawinga kommer til et farlig innlegg fra venstre, men Bacha får brutt den ved bakre stolpe.
    13'
    Becho er nære på å få forlenget ballen mot en lagvenninne like utenfor sekstenmeteren ved en rekke anledninger, men PSG rydder til slutt unna.
    14'
    Bacha prøver seg fra drøyt 30 meter, men venstrebacken løfter den høyt over tverrligger og opp på tribunen.
    15'
    Karchaoui curler ballen inn mot Lyon-feltet, men Carpenter beiner unna.
    16'
    Diani legger lavt inn fra høyre, Gaetino sleiver litt i sin klarering og sender dermed ballen mot eget mål! Heldigvis for mditstopperen går den rett på målvakt Picaud som kan fange den i fast grep. Skal ikke treffe veldig feil for at den blir langt farligere, Gaetino!
    18'
    Slås opp langs sidelinjen mot Katoto.
    19'
    Kjempemulighet for Katoto! Groenen gjør en strålende involvering når hun vipper ballen i bakrom! Der har Katoto startet, men det har også Endler! Katoto er først inne i duellen, får tuppet til, men tuppforsøket går en god meter eller to utenfor.
    21'
    Herlig tett, jevn og innholdsrik kamp i Lyon - slik en semifinale i Mesterligaen skal være - så langt!
    23'
    Stor redning av Picaud! Damaris Egurrola banker til fra drøyt 25 meter og ballen har god retning mot høyre i PSG-buret. Picaud ser utgangen på skuddet hele veien, sideforflytter raskt og er oppe med høyrelabben for å vippe den over tverrliggeren til corner.
    23'
    Nikkes unna inne foran.
    24'
    Frispark i god innleggsposisjon for vertene - ute til høyre for sekstenmeteren. Bacha svinger ballen inn i feltet, men Karchaoui nikker ut til hjørnespark.
    25'
    Svinges med mye luft mot bakre stolpe hvor Renard er oppe i duell. Ballen spretter via stopperen og forsvinner inn til Picaud som fanger i fast grep.
    26'
    Innlegg fra Albert på PSGs høyrekant, men forsøket forsvinner bak Lyon-buret.
    27'
    Cascarino drar seg forbi og banker til fra spiss vinkel, men Gaetino får blokkert ut til hjørnespark.
    28'
    Picaud er ute i eget felt og klorer den unna.
    28'
    Bra mulighet for Horan! Lyon biter seg fast etter corneren, ballen svinges inn fra høyre og havner til slutt i beina på Horan inne i PSG-feltet. Amerikaneren forsøker å plassere ballen ned i lengste med innsiden av høyrebeinet, men Picaud henger med på notene og får slått den unna!
    29'
    Groenen er nære å finne Le Guilly med et frispark som serveres inn i Lyon-feltet, men Endler er offensivt ute, fanger ballen og får tildelt et frispark i etterkant.
    31'
    Løftes langt av chileneren.
    32'
    Tas kort av indreløperen.
    33'
    Gratismulighet for Renard! Bacha serverer ballen inn i feltet og Picaud er på bærtur ute i eget felt! Sisteskansen mister den, ballen havner i beina på Renard og midtstopperen tvinges til en rask avslutning med venstrebeinet. Dessverre for Lyon og henne havner avslutningen i feil side av nettveggen.
    33'
    Løftes mot Renard som får nikket til ved bakre stolpe - rett i PSG-blokka.
    35'
    Lyon er i ferd med å feste et ørlite overtak nå! Hjemmelaget har vist mest lovende takter de siste minuttene.
    36'
    Stor mulighet for Cascarino! Cascarino spiller en strålende vegg med Egurrola og mottar ballen på stormløp inn i feltet fra sin venstrekant! Ballartisten finter skudd, skaffer seg bedre hold og avslutter omsider når hun ankommer 13-14 meter! Skuddet er hardt og lavt, men Picaud varter opp med en strålende benparade for å holde den ute av nettmaskene!
    38'
    Baltimore til innlegg fra høyre - rett i Bathy.
    39'
    Lyon er tålmodige i oppbyggingen av sine angrep. Etter noen hektiske åpningsminutter har hjemmelaget festet mer og mer grep om dette oppgjøret.
    41'
    Mål for Paris Saint-Germain!
    Lyon 0 - 1 Paris Saint-Germain
    Mål: Marie-Antoinette Katoto
    Marie-Antoinette Katoto banker ballen i de åpne nettmaskene! Dumornay spilles opp sentralt i banen, får et uvørent touch og mister dermed ballen til Geyoro. Indreløperen fører ballen helt opp til sekstenmeteren før hun slipper ut mot Baltimore. Baltimore venter inn Bacha, og når venstrebacken går inn i taklingen, gjør Baltimore bevegelsesutslaget. PSGs ballartist vipper seg elegant forbi og pisker ballen knallhardt inn foran. Ballen er både innom hansken til Endler og høyrebeinet til Carpenter før den havner i beina på Katoto som ikke lar seg be to ganger! PSG-spissen banker ballen kompromissløst ned i nærmeste og dermed tar PSG ledelsen i denne semifinalen! 0-1!
    43'
    Chawinga setter på turboen og prøver seg med vesntrebeinet fra spiss vinkel, men kantspilleren tupper den utenfor nærmeste stolpe.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi er halvspilt i Lyon og lagene går til pause med 0-1 i målprotokollen! En fantastisk omgang fotball er ved veis ende - både Lyon og Paris Saint-Germain har levert fotballunderholdning fra øverste hylle i de første 45! Kampen åpnet relativt tett og jevnt, og begge lag hadde muligheter innledningsvis. Etter hvert tok Lyon mer grep om taktpinnen og hjemmelaget noterte seg for flere store muligheter signert Damaris, Horan, Renard og Cascarino. Ingen av aktørene i Lyon-drakt maktet imidlertid å finne veien til nettmaskene, men det gjorde gjestenes Marie-Antoinette Katoto like før hvilen! Spissen ekspederte et innlegg i åpne nettmasker og sørget dermed for at Paris Saint-Germain går til pause med ledelsen - litt mot spillets gang sett ut fra de første 45. Vi er straks tilbake med akt to!
    2. omgang
    45'
    Lyon med avspark i akt to!
    45'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Thiniba Samoura
    Ut: Korbin Albert
    PSG med et spillerbytte i pausen! Samoura har entret banen på bekostning av Albert.
    45'
    Stikker fri Chawinga i bakrom, men kantspilleren blir raskt omringet av Lyon-forsvarere.
    46'
    Mål for Paris Saint-Germain!
    Lyon 0 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Marie-Antoinette Katoto
    Katoto plukker opp andreballen og blåser den i nettmaskene! PSG biter seg fast når Baltimore får forlenget mot kantspillerkollega Chawinga. Venstrekanten banker til fra drøyt 18-19 meter, ballen smeller i Carpenter og spretter deretter rett i beina på Katoto som er på tur inn bak Lyons forsvarsfirer. PSG-spissen plasserer ballen iskaldt nede til høyre med venstrebeinet - utenfor Endlers rekkevidde! PSG dobler og Katoto blir tomålsscorer i denne semifinalen! 0-2!
    47'
    Forlenges på første stolpe, men klareres unna ved den bakre.
    49'
    Karchaoui får avsluttet fra 14-15 meter, men skli i avslutningsøyeblikket og sleiver den utenfor.
    50'
    Gigantmulighet for Chawinga! Karchaoui serverer inn foran til en umarkert Chawinga som får tatt imot og tuppet ballen mot lengste alene med Endler! Dessverre for Chawinga og PSG forsvinner ballen millimetere utenfor lengste stolpe.
    50'
    Etter et lite stopp i spillet grunnet skade er ballen omsider i spill igjen. Det var Bathy som måtte få tilsyn av medisinsk støtteapparat. Kan hun fortsette her da?
    52'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Vanessa Gilles
    Ut: Griedge Mbock Bathy
    Bathy må av banen med en smell. Canadieren Gilles kommer inn i hennes sted.
    52'
    Løftes langt av stopperen.
    53'
    Du verden som dette oppgjøret har blitt endevendt i akt to! Plutselig er det PSG som har overtaket etter en Lyon-dominert førsteomgang.
    55'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Daniëlle van de Donk
    Ut: Vicki Becho
    57'
    Slurves ut til et gratis hjørnespark for PSG.
    57'
    Finner Katoto på kanten av feltet, men tomålsscoreren får ikke nikket den mot en lagvenninne.
    57'
    Picaud er ute i feltet og klorer den unna.
    59'
    Renard får skutt - via Groenen og ut til hjørnespark.
    59'
    Renard vinner duellen på bakre stolpe, men stopperens hodestøtet forsvinner et godt stykke utenfor.
    60'
    Finner Gaetino som får nikket til værs, men Lyon rydder unna. Like i etterkant får Baltimore løsnet skudd fra returrom, men ballen løftes opp på tribunen bak Lyon-buret.
    62'
    Tas hurtig på midten av vertene.
    64'
    Carpenter forsøker å tvinge for forbi ute til høyre, men Karchaoui nekter sin backkollega på glimrende vis.
    65'
    Innlegg fra vertenes høyreside - rett i klypene på Picaud som gjør et strålende stykke feltarbeid.
    65'
    Horan forsøker innlegg fra høyre - nok en gang helt inn til Picaud i PSG-buret.
    65'
    Nikkes unna inne i Lyon-feltet.
    67'
    Chawinga har vært knallgod for PSG så langt og gir gjestene en sårt tiltrengt kontringstrussel når Lyon fører ball.
    69'
    Karchaoui prøver en stikker mot Katoto, men den ender helt inne hos Endler.
    69'
    Katoto nektes hattricket av en mesterlig Endler-redning! Chawinga slipper på tvers mot lagvenninne Katoto som kommer alene med Endler! PSG-spissen forsøker samme oppskrift som på 0-2 - banke ballen hardt og kontant ned i lengste med venstrebeinet, men Endler henger med på notene! Sisteskansen er raskt ute og gjør en enorm redning når hun blokkerer avslutningen!
    70'
    Stanges unna av De Almeida på første stolpe.
    72'
    Tas hurtig. Ender i innlegg som Katoto nikker over til nytt hjørnespark.
    72'
    Svinges mot bakre stolpe, nikkes ned, men det beines unna av PSG-forsvaret.
    72'
    Lang ball inn i PSG-feltet fra vertene, men Picaud kommer ut, mister først, men fanger sin egen andreball like etter.
    73'
    Spillerbytte - Lyon
    Inn: Amel Majri
    Ut: Delphine Cascarino
    74'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Amalie Vangsgaard
    Ut: Jade Le Guilly
    74'
    Spillerbytte - Paris Saint-Germain
    Inn: Lieke Martens
    Ut: Marie-Antoinette Katoto
    74'
    Gult kort til Lyon
    Kadidiatou Diani
    Diani er på etterskudd i en duell med Karchaoui og feller PSGs venstreback. Tildeles det gule kortet som følge.
    75'
    Løftes langt av stopperen.
    75'
    Karchaoui spilles opp i løpsduell mot Carpenter og tror hun har skaffet hjørnespark, men hun avvinkes for offisde i etterkant.
    77'
    Horan spilles opp inne i PSG-feltet, kan både avslutte og slå inn, men De Almeida er raskt oppe i situasjonen og blokkerer.
    78'
    Majri får svingt inn, ballen nikkes ned foran og Chawinga får banket ballen unna med nød og neppe.
    78'
    Mål for Lyon!
    Lyon 1 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Kadidiatou Diani
    Målgivende: Ellie Carpenter
    Kadidatou Diani reduserer mot gamleklubben! Ellie Carpenter spilles opp ute til høyre og slår et smart innlegg - langs bakken, 45 grader ut hvor Diani har plassert seg! Den tidligere Paris Saint-Germain-kantspilleren mottar ballen med et touch og avslutter med det neste. Hun kjører en kontant, men elegant tupp med venstre tåspiss og ballen sniker seg inn lavt til venstre i PSG-buret - helt nede ved stolperoten! Lyon er tilbake i kampen! 1-2!
    79'
    Majri forsøker et langskudd, men løfter den opp på oversiden av nettaket til Picaud.
    82'
    Dumornay får avsluttet inne i PSG-feltet, men avslutningen smeller rett i Gaetino.
    83'
    Dumornay går ned inne i PSG-feltet, men De Almeida er på ballen og det er dermed ikke snakk om noe straffespark for vertene.
    83'
    Frispark
    83'
    Mål for Lyon!
    Lyon 2 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Melchie Dumornay
    Målgivende: Wendie Renard
    Melchie Dumornay blåser ballen opp i vinkelen og sikrer utlikningen! Bacha løfter frisparket langt inn i PSG-feltet, Renard er oppe i duellen og får andreballen i egne bein som følge. Midtstopperen finner umiddelbart Dumornay med en støttepasning, ballkunstneren gjør et bestemt og følsomt touch forbi Karchaoui før hun hamrer ballen kontant opp i nærmeste vinkel med strak høyrevrist! 2-2 og vi er like langt!
    84'
    Mål for Lyon!
    Lyon 3 - 2 Paris Saint-Germain
    Mål: Amel Majri
    Målgivende: Melchie Dumornay
    Lyon snur oppgjøret i løpet av seks spinnville minutter! Melchie Dumornay mottar ballen fra Horan og vender umiddelbart ut mot Amel Majri ute til venstre. Innbytteren slipper ballen mellom beina og finter dermed innbytterkollega Vangsgaard ut av spill! Hun skaffer seg den liten halvmeteren hun behøver får vende ballen ned i lengste med venstrebeinet alene med Picaud! En glimrende avslutning av Majri og 3-2 i denne semifinalen!
    85'
    Tas kort og hurtig av midtbaneankeret.
    89'
    Geyoro går i bakken inne i Lyon-feltet! Det er kontakt mellom henne og Damaris, men den ser tvilsom ut!
    90'
    VAR-situasjon
    VAR sjekker for straffespark i situasjonen mellom Geyoro og Damaris. Ingen straffe for PSG!
    90'+1
    Horan til avslutning - via et PSG-bein og til hjørnespark.
    90'+2
    Gult kort til Lyon
    Sonia Bompastor
    Tildeles det gule kortet for protester nede på trenerbenken.
    90'+2
    Tas kort. Ender i en offside.
    90'+3
    Avvinkes i cornersituasjonen.
    90'+3
    Dumorney får en kontringsmulighet, men velger å vende ballen rutinert hjemover. Venter på sluttsignalet her nå, vertene.
    90'+4
    Kampen er slutt
    90'+5
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her