199

Hei, og velkommen til denne livedekningen av Lyn-Stabæk! Den 14. serierunden sparkes i gang klokken 15 i dag.
    Lyn har hatt en formidabel sesong til nå og har den viktige fjerdeplassen i egne hender! De har blant annet slått Rosenborg og tatt poeng mot alle lagene lenger ned på tabellen. Lyn er sterke, men da de møtte Stabæk på Nadderud tidligere i sesongen endte det med poengdeling. Vi kan derfor vente oss en jevn kamp i dag!
    Stabæk har også en god sesong og er Lyn sin sterkeste konkurrent om fjerdeplassen. Det er derfor en viktig kamp vi har fremfor oss i dag. Før kampstart er det fire poeng som skiller lagene.
    Begge lagene kommer fra to solide seiere. Lyn slo Røa på Kringsjå forrige helg, mens Stabæk slo Avaldsnes på Nadderud. Det er to lag med stor selvtillit som stiller til avspark klokken 15 i dag.
    Lyn har tatt hele 16 poeng på de seks siste kampene. LSK Kvinner er det eneste laget som har tatt poeng mot Lyn i denne perioden. Det blir spennende å se om de klarer å fortsette den imponerende poenghentingen eller om Stabæk knekker koden mot Oslo-laget.
    Vi kommer tilbake med lagoppstillingene rundt én time før kampstart.
    Lagene er på vei ut på banen og vi er straks klare for avspark!
    Emilie Raaum Closs blir tildelt en blomsterbukett for å markere hennes 100. kamp i Lyn-drakten.
    0'
    Selma Hernes sparker kampen i gang!
    0'
    Stabæk virker påskrudd. Hindrer Lyn i å spille langs bakken.
    1'
    Andrea Anderdal bryter spillet til Lyn og får nesten med seg ballen gjennom forsvarsrekka.
    1'
    Holmen jobber godt når hun presser Bjørneboe høyt oppe i banen.
    2'
    Kielland prøver seg fra distanse, men bommer på mål.
    2'
    Tandberg jobber godt fremover i banen og er nære å vinne ballen fra Pettersen.
    4'
    Dommer stopper spillet når Tandberg setter seg ned. Fikk seg nok en smell etter duellen med Pettersen.
    5'
    Vi er i gang igjen, og Tandberg er tilbake på banen.
    6'
    Hernes finner Melgård på kanten. Hun setter fart fremover, men pasningen fra høyre kommer bak Aahjem sentralt i boks.
    7'
    Stabæk tvinger Lyn til å slå seg langt ut av en presset situasjon på bakerste rekke. Det ender ofte med at Stabæk vinner ballen eller som nå, med innkast.
    8'
    Og så kommer Stabæk med en voldsom fart. Bjånesøy er gjennom, men Odden redder trygt. For en sjanse!
    8'
    Aahjem felles av Bjørneboe. Frispark til vertene.
    9'
    Hernes vinner ballen fra Sundlöv. Farlig spill av midtstopperen der.
    10'
    Fink får lite hjelp av lagvenninnene når hun presses på bakerste rekke, men løser problemet fint på egenhånd.
    11'
    Loennecken vinner ballen fra Melgård høyt oppe i banen. Angrepet ender med et nokså slapt skudd av Omarsdottir.
    12'
    Fink jobber meget godt når Stabæk spiller seg inn sentralt.
    13'
    Lyn sliter med å holde på ballen nå. Stabæk står meget høyt og tvinger Lyn langt ut på sidene.
    14'
    Gult kort til Lyn
    Emilie Bølviken
    Handser inne i boks!
    14'
    Omarsdottir finner Bjånesøy 90 grader ut fra dødlinja. Kapteinen skyter på mål, men Bølviken blokkerer skuddet med armen, ifølge dommer. Det blåses dermed straffe til gjestene!
    14'
    Stabæk scorer på straffe!
    Lyn 0 - 1 Stabæk
    Mål: Justine Kielland
    Sender Odden til venstre og ballen til høyre! Sikkert satt når Stabæk går opp i ledelsen!
    15'
    Lyn holder godt på ballen i etterkant av scoringen, men kommer seg ikke langt oppover i banen.
    17'
    Kielland forsøker å finne Grønli på bakerste stolpe. Innlegget er pent, men Lyn-forsvaret har kontroll.
    18'
    Pettersen setter inn en meget solid takling i det Aahjem er på vei gjennom på høyrekanten.
    19'
    Raaum Closs og Holmen kombinerer fint på venstresiden, men Aahjem klarer ikke å få kontroll på pasningen fra Holmen.
    20'
    Kielland finner Vallotto ute på venstrekanten. Hun legger inn i boks, men Fink står.i veien og header unna.
    22'
    Stabæk spiller rundt Lyn nå. Vallotto finner Loennecken inne i boks, men pasningen inn sentralt stoppes av Lyn.
    23'
    Kielland er offensiv i pasningsspillet sitt og er nære å tre ballen rett gjennom Lyn-forsvaret sentralt i banen.
    23'
    Melgård utfordrer på høyrekanten, men Vallotto setter inn en god takling som gjør at ballen går ut til corner.
    24'
    Går over hele feltet. Hernes snapper opp på andre siden, men slår ballen rett i Stabæk-bein.
    25'
    Lyn har våknet litt nå. Holder på ballen og spiller Stabæk lavere enn de har gjort tidligere i kampen.
    26'
    Pettersen forsøker å finne Loennecken i bakrom, men pasningen går utover sidelinjen.
    26'
    Aahjem jakter ballen som er på vei gjennom sentralt i banen, men det er Sundlöv som er sterkest i duellen.
    28'
    Lyn legger seg lavt nå etter minutter med mye ball.
    29'
    Tandberg er god til å holde på ballen når Lyn løfter høye baller oppover i banen.
    30'
    Gult kort til Stabæk
    Maria Sundlöv
    Holder Aahjem i det hun får en god ball i bakrom.
    30'
    Vallotto legger inn fra venstre. Fink header unna.
    32'
    Melgård gjør en god jobb på høyrekanten. Hun legger hardt inn foran mål, men Stabæk har mange spillere i boks og får klarert.
    33'
    Holmen og Raaum Closs kombinerer nok en gang fint på venstresiden. Innlegget treffer ingen Lyn-spillere i boks.
    35'
    Tandberg holdes igjen av Pettersen. Lyn får frispark og muligheten til å flytte spillere opp i boks!
    36'
    Raaum Closs finner Tandberg på venstrekanten. Hun drar med seg ballen innover i banen og fyrer av fra hjørnet av 16. Skuddet sklir litt av foten og stiger til side for mål.
    37'
    Stabæk roer ned på bakerste rekke.
    38'
    Melgård sliter med å få kontroll på Vallotto når hun angriper på venstrekanten.
    39'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 1 Stabæk
    Mål: Anna Aahjem
    Målgivende: Kristin Holmen
    Lyn vinner ballen på egen halvdel og spiller fort opp til Holmen. Holmen finner Aahjem i bakrom på meget lekkert vis. Aahjem får klar bane til mål og setter ballen trygt i nettet bak Skoglund. Toppscoreren til Lyn bommer sjelden på slike sjanser! Det er dermed likt igjen på Kringsjå!
    39'
    Lyn fortsetter å kontrollere spillet her.
    41'
    Stabæk spiller ballen i bakrom. Fink er trygg når hun skjermer ballen ut over dødlinja.
    42'
    AAhjem vinner ballen høyt oppe i banen, men spiller den bort igjen med en gang.
    43'
    Grønli legger inn fra høyre, men Bølviken får kontroll på den.
    43'
    Treffer dårlig på ballen der, Kielland. Corneren legges over mål.
    43'
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 1-1! Stabæk åpnet omgangen meget sterkt. De hadde mye ball og så ut til å sjokkere et passivt Lyn-lag. De tok ledelsen etter at kvarteret var spilt. Kielland var sikker da hun satte inn 1-0 til gjestene fra straffemerket. Det tok litt tid før Lyn våknet ordentlig. Det tok seg gradvis opp med initiativer på venstrekanten til Lyn. Og det var nettopp derfra det avgjørende spillet bygde seg opp. Holmen fant Aahjem i bakrom på lekkert vis. Toppscoreren sikret utlignelse fem minutter før pause. Vi kan dermed gå ut i andre omgang på 1-1.
    45'
    Da var vi i gang igjen!
    45'
    Bjørneboe sender en god ball i bakrom. Grønli jager, men Raaum Closs er sterk i forsvarsspillet.
    45'
    Kielland forsøker seg fra distanse. Skuddet er hardt, men går 20cm over mål.
    47'
    Omarsdottir demper ballen med brystet ned til Anderdal. Sistnevnte får mye rom på 16-meteren, men bommer på mål i avslutningen sin.
    49'
    Mål for Stabæk!
    Lyn 1 - 2 Stabæk
    Mål: Smilla Vallotto
    Målgivende: Justine Kielland
    Kielland får ballen sentralt i banen. Det er mye rom på venstrekanten. Vallotto kommer jagende inn i rommet og Kielland slipper den perfekt ut til kanten. Vallotto banker ballen i mål og Stabæk går opp i ledelsen, igjen!
    49'
    Bjånesøy legger inn fra høyre, men Odden har kontroll på ballen.
    51'
    Sandnes Olsen og Fink samarbeider godt i det Stabæk utfordrer på høyrekanten igjen.
    52'
    Omarsdottir er omringet av Lyn-spillere men klarer likevel å holde på ballen.
    52'
    Aahjem utfordrer på venstrekanten, men Sundlöv lar seg ikke lure.
    53'
    Melgård får mye rom på høyrekanten. Hun legger inn på bakerste stolpe og det er nære at Raaum Closs får vendt ballen på mål! Nære en utlignelse der, Lyn.
    55'
    Melgård drar seg rundt ved dødlinja og finner Hernes 90 grader ut i boks. Sistnevnte banker til, men treffer ikke mål.
    55'
    56'
    Bjørneboe har en presis pasningsfot. Hun finner Bjånesøy oppe ved 16-meteren. Kapteinen er nære å legge ballen ned til Omarsdottir som kommer på løp, men Lyn-forsvaret er våkne.
    58'
    Bølviken legger inn fra høyre, men Grønli har god kontroll.
    58'
    Det er lite å melde om herfra. Stabæk har foreløpig kontroll på Lyn.
    62'
    Stabæk er nære å spille seg gjennom sentralt i banen, men et godt samarbeid av Fink og Odden stopper muligheten deres.
    63'
    Stabæk fortsetter å ha kontroll på ballen. Triller ballen frem og tilbake og tvinger vertene til å løpe mye.
    65'
    Hernes vender spillet fint til Raaum Closs når Lyn vinner ballen.
    66'
    Spillerbytte - Stabæk
    Inn: Zara Jönsson
    Ut: Iris Omarsdottir
    66'
    Inn: Linn Huseby
    Ut: Andrea Anderdal
    66'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Monica Isaksen
    Ut: Cathinka Tandberg
    66'
    Jorde og Melgård utfordrer på høyrekanten, men sistnevnte stoppes av Loennecken.
    69'
    Lyn har mer ball nå, men de virker litt stresset i spillet sitt. Enda det fortsatt er 20 minutter å gjøre dette på.
    70'
    Holmen er nære å finne en liten åpning frem mot Isaksen, men Sundlöv leser spillet.
    70'
    Bjånesøy tres gjennom av Jönsson. Odden går ut i en voldsom fart og feller spissen. Stabæk får dagens andre straffe!
    71'
    Odden lar seg ikke lure to ganger! Straffen settes nokså likt som den første, men denne gangen henger Odden med! Setter inn en solid redning på et nokså svakt straffespark.
    72'
    Det gis et gult kort til støtteapparatet til Lyn.
    73'
    Corneren legges over mål igjen.
    74'
    Legges på bakerste stolpe. Mange spillere detter i feltet, men Skoglund får kontroll på ballen til slutt.
    75'
    Huseby lykkes ikke med å skjerme ballen ut når Melgård jakter i rygg, men Lyn får ingenting ut av det.
    78'
    Inn: Maren Thoresen
    Ut: Smilla Vallotto
    79'
    Jönsson trer Bjånesøy gjennom igjen, men Sandnes Olsen lar seg ikke lure når hun utfordrer på høyrekanten.
    81'
    Holmen feller Loennecken på egen banehalvdel. Frispark til gjestene.
    82'
    Det begynner snart å haste for Lyn om de skal få med seg poeng herfra.
    83'
    Jorde sender Melgård gjennom på høyrekanten, men innlegget blir for slapt.
    84'
    Inn: Jenny Røsholm Olsen
    Ut: Anna Aahjem
    84'
    Inn: Anna Palm
    Ut: Kristin Holmen
    84'
    Lyn holder på ballen nå men sliter med å få den inn sentralt.
    87'
    Palm legger inn fra høyre, men den er enkel å plukke for Skoglund.
    87'
    Thoresen bryter spillet til Lyn og holder på ballen. Begge er gjort med klasse.
    89'
    Inn: Maiken Bjørndalen
    Ut: Justine Kielland
    90'
    Stabæk står godt i mot presset fra Lyn nå. De slår unna det som er.
    90'+1
    Raaum Closs legger inn fra venstre. Innlegget er solid, men det er også forsvaret til Stabæk.
    90'+2
    Legges på bakerste men Sundlöv får klarert.
    90'+2
    Bjørndalen skaffer innkast høyt oppe i banen. Bruker tid nå.
    90'+3
    90'+4
    Stabæk tar tre viktige poeng! Det ble kun ett mål i andre omgang. Det kom etter fem minutter og ble satt inn av Vallotto. Stabæk fikk et straffespark også i andre omgang. Denne gangen hang Odden med og reddet den selvlagde straffen. Stabæk hadde en sterk omgang og hindret Lyn i å skape stort. Det er derfor Stabæk som går av med seieren. Dette er tre viktige poeng i kampen om fjerdeplassen. Det er nå kun ett poeng som skiller lagene!