0-1

0-1
287
844

Hei, og velkommen til livedekningen av Lyn - Rosenborg! De møter hverandre i den andre serierunden av Toppserien 2024. Kampen sparkes i gang på Kringsjå i Oslo klokken 15 i dag.
    Toppserien ruller videre etter serieåpningen forrige helg. Rosenborg fikk en perfekt start på sesongen da de slo Arna-Bjørnar 3-0 på hjemmebane. Holum satte inn trøndernes første scoring denne sesongen, mens Hørte økte til både to og tre før pause. Fjorårets sølvvinnere tok dermed en solid seier mot det antatt svakeste laget i årets utgave av Toppserien. Ingen andre lag klarte å vinne med mer enn tre mål i den første runden, og dermed er det Rosenborg som er på tabelltopp før kampen mot Lyn i dag.
    Lyn åpnet på bortebane mot Åsane forrige helg. Superspissen Dybvik Sunde sikret at bergenserne gikk til pause i ledelsen, men midtstopperen Asbøll utlignet på corner etter at timen var spilt. Dermed fordelte poengene seg på samme vis som målene, 1-1. Til tross for at Lyn endte to plasser høyere, med tre flere poeng enn Åsane i forrige sesong, var det nok Lyn som vant ett poeng, mens Åsane tapte to. I dag ventes det enda tøffere motstand når Lyn tar i mot Rosenborg.
    Lagene møtte hverandre tre ganger forrige sesong. Rosenborg vant 3-0 på hjemmebane i april og 2-0 på bortebane i september. Lyn vant 2-0 på Grorud i juni. Lyn har med andre ord scoret to mål på de tre siste kampene mot Rosenborg, men begge disse målene ble scoret av Aahjem. Lyn har siden den tid mistet superspissen sin til Brann, og vi kan stille spørsmålet; hvem skal stå for nettkjenningene til Lyn i årets sesong? I dag får de den ultimate testen når fjorårets beste defensive lag står på motsatt banehalvdel.
    Dagens dommerteam ledes av Emilie Rodahl Torkelsen. Hun får hjelp av Helle Reiten og Jenny Hoel Lilleøren på sidelinjene. Hakan Catalgøl er dagens fjerdedommer.
    Vi er tilbake med lagoppstillingene og siste nytt rundt én time før kampstart.
    Lagoppstillingen er inne og det gjøres få endringer fra serieåpningen forrige helg. Amundsen erstatter Palm i startelleveren til hjemmelaget. Sørum kommer inn for Marcussen på midtbanen til Rosenborg.
    Det er noe regn i luften på Kringsjå i dag, men det kommer stadig større sprekker i skylaget over hovedstaden. Temperaturen er god og alt ligger til rette for en herlig kamp i Toppserien!
    Lagene er på vei inn på banen. Vi er straks klare for avspark!
    0'
    Andreassen sparker ballen i gang!
    0'
    Nautnes setter ballen i nettet etter et godt innlegg fra Andreassen og Rosenborg er godt i gang med feiringen når dommeren omsider blåser offside!
    1'
    Lyn kommer til innlegget fra høyre, men Rulyte er ute og plukker!
    3'
    Nautnes prøver seg fra 16-meteren. Hun sklir i det hun skyter og setter ikke Odden på noe særlig prøvelse.
    3'
    Andreassen felles like utenfor boksen, men dommer lar spillet gå. Gjestene vinner ballen kjapt tilbake.
    4'
    Corneren fra høyre legges midt i feltet, men Asbøll er først på den.
    5'
    Legges opp i feltet, men Skjelstad Jensen er høyest der inne og får headet den unna.
    6'
    Nilsen med et herlig innlegg i boks. Hun treffer Hørte perfekt, men midtstopperen klarer ikke styre ballen på mål!
    8'
    Corneren legges i klyngen foran keeper. Hørte stiger til værs, men Odden har god kontroll.
    9'
    Rosenborg fortsetter å ha kontroll på ballen. Lyn har knapt fått kjenne på ballen de første 10 minuttene.
    10'
    Lilleås Næss legger inn fra høyre. Asbøll velger å dempe ballen i boks og gjør det litt vanskeligere for seg selv. Hun får omsider ballen unna farlig område.
    11'
    Berre med godt arbeid på midtbanen, men vendingen ut mot Holum sitter ikke helt. Ballen triller ut over sidelinjen.
    12'
    Lyn står høyt når Rosenborg prøver å spille seg ut bakfra. Tvinger Hørte til å slå den lange, som blir upresis.
    14'
    Lilleås Næss og Berre kombinerer fint på høyresiden, men innlegget fra sistnevnte går rett i klypene på Odden.
    15'
    Slemmen er teknisk på venstrebacken og skaffer seg et frispark i duellen mot Berre.
    15'
    Slås opp mot Melgård.
    15'
    Holum vinner ball, men stikkeren mot Nautnes blir for hard. Innkast til hjemmelaget.
    16'
    Lilleås Næss med nok et herlig innlegg. Holum forsøker å tre seg fri på førstetouchen, men treffer ballen altfor hardt. Odden er våken og sikrer.
    17'
    Berre drar seg enkelt forbi Slemmen, men innlegget går over alt og alle.
    18'
    Dahl snapper opp ballen på motsatt side og treffer Holum bra med innlegget sitt. Spissen får nok et uheldig touch og ballen spretter over dødlinja.
    18'
    Dahl slår ballen opp i boks fra dypet. Det er et høyt innlegg som Odden sikrer komfortabelt.
    19'
    Lyn står høyt og Andreassen forsøker å finne Berre i bakrom, men pasningen blir for upresis. Amundsen avverger tidsnok.
    20'
    Myrseth slipper ballen til Melgård i feltet, men sistnevnte er i offside.
    20'
    Nautnes og Dahl kombinerer på venstresiden, men innlegget fra sistnevnte ender oppå målet til Odden.
    22'
    Rulyte med en dårlig klarering. Ballen går rett i beina på Holmen og vertene overtar.
    23'
    Melgård er lynrask, men klarer likevel ikke å holde pasningen fra Myrseth i spill.
    23'
    Tas kort bort til Hørte.
    24'
    Slemmen blokkerer innlegget fra Berre på en solid måte. Ny corner til Rosenborg.
    24'
    Legges midt i feltet. Hørte vinner duellen mot Røsholm Olsen, men headingen sniker seg til side for mål!
    24'
    Lyn får trille ballen lenge, men klarer ikke skape noe farlig. Rosenborg overtar.
    27'
    Slår den kort ut til Andreassen før hun får den igjen. Hun legger den mot bakerste stolpe, men Skjelstad Jensen er høyest i feltet.
    27'
    Slås på tvers mot stopperkollega Hørte.
    28'
    Dahl med nok et innlegg i boks, denne gangen spretter ballen gjennom hele feltet.
    30'
    Sørum skaffer gjestene nok en corner i duellen mot Berget.
    31'
    Slås mot straffemerket denne gangen, men Lyn er først på den.
    31'
    Kjempesjanse til Lyn! Vertene kommer med fart og momentum. Holmen chipper ballen i bakrom i retning Røsholm Olsen. Spissen går på skuddet fra skarp vinkel, men det går over mål.
    32'
    Nautnes forsøker å dra seg innover i banen like utenfor boksen, men stoppes av Asbøll.
    34'
    Legges på bakre stolpe. Nilsen er på den, men det blåses frispark i feltet.
    34'
    Slår den kort mot Skjelstad Jensen.
    35'
    Gult kort til Rosenborg
    Cille Nilsen
    Kampens første gule går til Nilsen etter en stygg takling på Melgård.
    35'
    Slås opp i boks, men går foran hele feltet. Rulyte kan dermed sette i gang på nytt fra femmeteren.
    36'
    Lyn får nok et frispark i samme område. Kan legge inn på nytt nå.
    37'
    Legges midt i boks, men Rulyte er først på den.
    37'
    Nautnes med et hardt innlegg foran mål. Odden sikrer komfortabelt.
    38'
    Slås i retning Hørte nok en gang. Denne gangen kommer midtstopperen i fart, men klarer fortsatt ikke å styre ballen på mål.
    39'
    Nok et skummelt angrep fra Rosenborg! Berre slår lavt inn fra venstre. Innlegget går akkurat bak Holum og inn i veldig åpent rom. Nautnes er akkurat litt sent ute og når ikke ballen. Ballen ender dermed over dødlinja.
    41'
    Berre skaper uro fra høyrekanten nok en gang. Denne gangen ender ballen hos Nautnes, men skuddet blokkeres tidlig.
    42'
    Holum er ute på venstrekanten og får lagt inn foran mål. Andreassen har overtatt spissplassen i mellomtiden og klarer å styre headingen på mål. Det er imidlertid ikke nok kraft i headingen og Odden rekker ned i tide!
    44'
    45'
    Dommeren legger ikke til noe og det står dermed 0-0 til pause! Til tross for jevn stilling er det Rosenborg som styrer kampen. De angriper Lyn hovedsakelig fra høyrekanten i regi av Berre og Lilleås Næss. Rosenborg har satset hardt på innlegg og har også fått hele syv cornere, men Lyn forsvarer seg godt i boks, hovedsakelig ledet an av Skjelstad Jensen. Lyn har til tider satt fart fremover de også. De fikk en stor sjanse etter at drøye halvtimen var spilt, men avslutningen ble for dårlig og endte langt over mål. Lyn har klart å holde unna de første 45 minuttene, men nå blir det spennende å se hva lagene finner på etter pause!
    45'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Selma Hernes
    Ut: Mathea Berget
    45'
    Lyn sparker den andre omgangen igang!
    45'
    Rosenborg starter med en brak og et skudd fra distanse som sender Odden ut i full strekk!
    45'
    Tas kort ut til Sørum, som drar seg innover langs dødlinja. Hun prøver seg på et hardt skudd, men det blokkeres tidlig.
    46'
    Sørum finner Berre på høyresiden. Sistnevnte legger inn foran mål, men Lyn fortsetter å forsvare seg bra.
    47'
    Blåses av for offside nede ved cornerflagget.
    47'
    Sørum forsøker å finne Nautnes ved å tre ballen mellom stopperne til Lyn og inn i bakrom, men pasningen blir for hard og ender over dødlinja.
    49'
    Rosenborg får frispark på hjørnet av 16. Ser egentlig ut som Asbøll går på ball, men dommeren styrer kampen. Sørum og Dahl stiller seg opp til å ta frisparket.
    51'
    Legges på bakre stolpe i feltet, men Lyn får den unna.
    51'
    Sørum setter fart mot dødlinja og slår lavt inn foran mål. Skjelstad Jensen er på den, men det ser noe farlig ut når hun sender ballen mot mål. Heldigvis for vertene står Odden på rett sted og Lyn overtar kontrollen.
    52'
    Corneren fra høyre legges over hele feltet og triller ut over dødlinja på motsatt side.
    53'
    Nok et fint innlegg fra Lilleås Næss, men nok en gang klarer ikke spillerne i boks å få avslutningen på mål.
    56'
    Jager ballen i bakrom, men stoppes av fløyten til dommeren. Nautnes er i offside.
    56'
    Slås defensivt ned til Skjelstad Jensen.
    57'
    Melgård med et herlig raid på høyresiden, men Rosenborg har god kontroll på innlegget.
    58'
    Spillerbytte - Rosenborg
    Inn: Frøya Dorsin
    Ut: Rebecka Holum
    58'
    Inn: Beate Marcussen
    Ut: Cille Nilsen
    58'
    Holmen med et skudd fra 16 meter som blokkeres ut til corner. Vertenes første corner denne kampen!
    59'
    Legges på første stolpe hvor Rulyte bokser unna!
    59'
    Dahl med et skummelt innlegg bak forsvarslinja til Lyn! Tre spillere jager ball, men den går akkurat forbi alle tre. Nære for Rosenborg!
    60'
    Melgård prøver seg fra distanse, men Rulyte følger godt med og sikrer.
    61'
    Andreassen sender Dorsin gjennom! Skjelstad Jensen jager, men klarer ikke holde følge. Dorsin skyter fra noe spiss vinkel, men Odden redder til corner!
    62'
    Legges på bakre, hvor Hørte stanger ballen nettet, men dommer dømmer frispark til Lyn i samme øyeblikk! Det er altså andre gangen Rosenborg får en nettkjenning denne kampen, men det står fortsatt 0-0.
    63'
    Tas defensivt ned mot Asbøll.
    64'
    Myrseth er nære å finne Hernes i farlig posisjon, men pasningen blir akkurat litt for upresis!
    65'
    Legges på første stolpe. Lyn sliter noe med å få den unna, men lykkes omsider.
    66'
    Mål for Rosenborg!
    Lyn 0 - 1 Rosenborg
    Mål: Beate Marcussen
    Der sitter den for Rosenborg! Gjestene klarer å beholde trykket de har på Lyn i kjølvannet av corneren. De slår ballen raskt inn i boks igjen, hvor Nautnes forsøker å styre innlegget på mål, men stolpen står i veien. Returen er det Marcussen som er først på når hun banker ballen i nettet. Dermed står det 1-0 til Rosenborg når det gjenstår drøye 20 minutter av ordinær tid!
    66'
    Rosenborg fortsetter å kontrollere etter scoringen.
    69'
    Slår den kort ned til Hørte.
    70'
    Dorsin løper seg fri mot dødlinja før hun sender ballen 90 grader ut i feltet i retning Marcussen, men Lyn klarer å avverge situasjonen.
    72'
    Nautnes drar av seg Asbøll før hun setter fart inn i rommet bak henne. Skjelstad Jensen står så for tur, men hun drar seg enkelt av henne også. Skuddet går derimot like over mål.
    74'
    Melgård kommer seg til innlegget fra høyre, men det går rett inn til Rulyte.
    76'
    Lilleås Næss gjør en meget god defensiv jobb, når hun først presser Slemmen ut av boks før hun vinner innkastet like etterpå.
    77'
    Myrseth med et hardt innlegg fra høyre. Det gir vertene en corner!
    79'
    Forsøkes å tas mot en møtende Fladberg, men hun løpes opp av Sørum. Sistnevnte klarerer til innkast til Lyn.
    79'
    Gult kort til Lyn
    Cornelia Fladberg
    Får det gule når hun er for sen inn i taklingen like ved sidelinjen.
    80'
    Tas kort.
    80'
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Solveig Slemmen
    81'
    Nautnes drar seg innover i banen og leter etter Marcussen sentralt i banen, men Skjelstad Jensen fortsetter å stå stødig i forsvar og klarerer unna.
    82'
    Tas bortover mot Harviken.
    82'
    Rosenborg og Berre spiller seg til et innlegg fra høyre, men som ender rett i klypene på Odden.
    85'
    Lyn spiller seg bra ut bakfra og er effektive i oppbyggingen av angrepet, men avslutningen er ikke noe å skryte av.