1-0
512
386

Hei, og hjertelig velkommen til dagens oppgjør fra Toppserien mellom Lyn og LSK Kvinner som tjuvstarter den 4. serierunden.
    Vertene har hatt en tøff start på sesongen med 0-1-2 på de tre første. Det som er viktig å nevne er at tapene har kommet mot henholdsvis Brann og Rosenborg. Begge disse kampene mot lag som er ventet helt i toppen endte med knepne tap. Poenget som er tatt denne sesongen kom i åpningskampen mot Åsane hvor Vilde Asbøll noterte seg for sin første scoring etter overgangen fra Tromsø.
    Gjestene har seks poeng av ni mulige på de første tre. Hjemmekampene i LSK-hallen er vunnet mot Brann og Arna Bjørnar, mens man i bortekampen mot Røa gikk på et noe overraskende tap etter en sen scoring av Mari Nyhagen. Andre Berdølmo sitt mannskap har med det fått en fin start på sesongen. Med seier her vil man ha heng på lagene foran som blir viktig om man skal ta nok en medalje.
    I 2023 spilte lagene mot hverandre fire ganger. LSK vant to, Lyn vant en kamp, mens den siste endte uavgjort. I mars barket de sammen i en treningskamp som endte med et kjedelig 0-0 resultat. La oss håpe på litt mer action i denne tellende kampen.
    Det er spådd 6 grader og lette skyer over Krinsjå til avspark. Dette oppgjøret kickstarter det som blir en herlig idrettshelg i hovedstaden. Samtidig med avspark her skal Kjelsås måle krefter mot Skeid på herresiden, mens det i morgen virkelig smeller når Lyn tar i mot Vålerenga på Ullevaal i OBOS-ligaen.
    0'
    Cornelia Fladberg med avspark!
    0'
    Odden smeller et tilbakespill ut over sidelinjen.
    0'
    LSK tvinger seg tidlig inn på halvdelen til vertene.
    1'
    LSK vinner kampens første hjørnespark.
    1'
    Dødballen klareres både en og to ganger på første stolpe.
    1'
    Oda Johansen går enkelt av Cornelia Fladberg før en Lyn-spiller vinner ballen i neste situasjon.
    3'
    Anna Palm prøver å nå Jenny Røsholm Olsen i bakrom, men pasningen triller hele veien inn til landslagskeeper Fiskestrand.
    4'
    Tidligere Kolbotn-spiller Tonje Erikstein roer det hele ned på midten etter flere ballmist for begge lag. Det kan også nevnes at navnet for mange er nytt etter et giftemål med godgutten Knut Halvor fra Vinje. Tidligere het Tonje, Tonje Pedersen.
    5'
    Tas kort.
    7'
    Jenny Røsholm Olsen og Kamilla Melgård kombinerer fint på siste tredjedel. Sistnevnte bruker sitt enorme tempo. LSK kommer seg på riktig side i siste liten.
    8'
    Tjuvstarter i bakrom.
    8'
    Trilles til Camilla Huseby.
    8'
    Dødballen tas kort før det lempes inn i boksen. Ballen renskes greit unna.
    9'
    Offside for LSK Kvinner
    10'
    Bankes lenger opp i banen.
    10'
    Det har vært en rotete åpning på denne kampen. Ingen av lagene har klart å ta skikkelig grep.
    10'
    LSK forsvarer seg fryktelig smalt og kompakt. Det gjør det svært vanskelig for hjemmelaget å bryte gjennom midten.
    13'
    Trine Skjelstad Jensen har dominert i luftrommet foran egen keeper i starten på dette oppgjøret.
    14'
    Gjestene dobler på høyresiden. Det ender med et corner etter at legget blokkes.
    14'
    Nok en gang tas det kort. Trine Skjelstad Jensen viser nok en gang frem sitt solide hodespill.
    14'
    Thea Kyvåg prøver seg fra distanse. Ballen triller rett inn på Kirvil Odden! Heldigvis for sisteskansen skytes det med løskrutt denne gangen.
    15'
    Cecilie Fiskerstrand prikker til Tonje Erikstein som legger ballen til rette med kassa på midten. Midtbanespilleren legger ballen igjen til Jørgensen som legges i bakken. Frispark.
    17'
    Trilles raskt i gang.
    17'
    Amanda Haahr tar telling. Vi får et lite opphold i spillet.
    18'
    Begge lags trenere tilkaller seg sitt mannskap. Her skal skadeoppholdet brukes til små taktiske justeringer. Bergdølmo ønsker at gjestene skal lempe flere baller inn bak forsvaret til Lyn.
    19'
    Amanda Haahr er flyttet ut på sidelinjen mens behandlingen fortsetter. Det kan se ut som det er ankelen som er problemet her.
    19'
    Stopperen tar med seg keeper i frispillingen.
    20'
    Amanda Haahr er inne på banen igjen. Foten ser ikke helt bra ut, men her skal det gis et forsøk.
    21'
    Lyn vinner et frispark på midten.
    21'
    Stopperen tar med seg Palm ut til sin venstre.
    21'
    Den første halvdelen av omgangen har vært rotete, men jevnspilt. Det er heller ingen målsjanser å skrive hjem om.
    23'
    25'
    Tas kort.
    25'
    Det er ingen tvil om at Lyn ønsker å utfordre den bakre fireren til LSK på tempo. Foreløpig har gjestene holdt unna, men det skal ikke føle seg alt for sikre.
    27'
    Amanda Haahr holder på å skli inn 0-1! Thea Kyvåg settes opp ute til venstre. Vingen svinger et godt legg inn i boksen. På bakre kaster Haahr seg frem, men det blir ikke en skikkelig avslutning. Det gjør at det blir med forsøket. Sjansen er uansett stor!
    27'
    Selma Hernes på midten for Lyn spiller i dag sin kamp nummer 100 for Lyn. Imponerende av 24-åringen. Gratulerer!
    30'
    Bortelaget skyter fra distanse igjen. Nok en gang rett på keeper, denne gangen er det Tonje Erikstein som tester høyrelabben.
    30'
    Haahr header ballen rett til værs på første stolpe, men Lyn får kontroll i neste situasjon.
    31'
    LSK begynner å feste grepet om kampen etter at halvtimen er passert.
    32'
    Holmen legges i bakken på vei fremover. Lyn vinner et frispark 20 meter inn på halvdelen til LSK. Her skal det flyttes opp.
    33'
    Det kriges voldsomt i boksen. Til slutt skyter Vilde Asbøll fra 20 meter. Ballen tar i en forsvarer før det dømmes corner.
    33'
    Ballen slås bak mål.
    34'
    Bortelaget spiller seg til en god mulighet. Erikstein finner Ásdís Halldórsdóttir i boks. Spissen mottar ballen feilvendt i boksen, før vendes opp Avslutningen i sekundet etter går en halvmeter over. Godt forsøk!
    35'
    Emilie Woldvik svinger et tidlig legg inn i boksen, men Lyn får rensket unna. Hjemmelaget har stort sett hatt god kontroll rett foran egen keeper.
    38'
    Erikstein prøver å finne Haahr i bakrom, men Palm bryter siste sekund. Godt forsøk fra LSK.
    39'
    Bortelaget trykker Lyn svært lave inn mot pause.
    39'
    Tonje Erikstein flikker til Oona Siren som stormer fremover. Midtbanespilleren holdes i skulderen på vei fremover. Frispark.
    40'
    Nok en gang stanges det unna.
    40'
    Ballen vendes over mot venstre.
    41'
    Åsbøll trer opp Melgård på topp. Frontspilleren holdes såpass at det blåses for et frispark.
    42'
    Ballen går forbi alt og alle. Det betyr at det ender med et utspill fra Fiskerstrand.
    42'
    Oda Johansen sleiver avgårde det som ligner på et skudd. Langt utenfor.
    44'
    Fladberg og Lyn på en sjelden tur fremover. Skuddet går via blokka før det pekes på hjørneflagget.
    45'
    Cecilie Fiskerstrand fanger ballen i sine hansker.
    45'
    Katrine Winnem Jørgensen skyter fra 30 meter. Ballen fanges naturligvis enkelt av Odden. Det har vært mange svake skudd fra distanse for gjestene sin del.
    45'+1
    Så kommer det to store sjanser til LSK på tampen. Kyvåg settes nok en gang opp ute til venstre. Kanten slår hardt inn foran mål, men Odden er først på den. Ballen dyttes bakover i feltet hvor Haahr er først. Kanten prøver å skaffe seg noe bedre vinkel før ballen skal måkes i nettaket fra kloss hold. Avslutningen blokkeres omtrent på streken. Den er feit!
    45'+1
    45'+2
    Lagene går til pause på stillingen 0-0. Det har vært en relativt rolig 1. omgang oppe på Kringsjå. Den første halvdelen var svært rotete fra begge lag. Det gjorde at det ikke ble skapt noe som helst ute på kunstgresset. Etter at halvtimen var passert begynte gjestene fra Lillestrøm sakte men sikkert å feste et godt grep om kampen. Det førte til at Haahr fikk to solide sjanser, men begge ble spolert rett foran Odden som står bakerst for Lyn. Ellers har det vært innlegg i begge bokser, men foreløpig er det forsvarsspillerne som har dominert i egen boks. Vi høres om et lite kvarter.
    45'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Miljana Ivanovic
    Ut: Amanda Johnsson Haahr
    45'
    Vi er i gang med de siste 45.
    45'
    Gjestene har byttet i pausen. Amanda Haahr har forlatt banen, mens Miljana Ivanovic har kommet inn. Det spørs om ikke det var smellen i ankelen i den første omgangen som er årsaken til dette. Vingen hadde to gode muligheter i den første omgangen uten å notere seg for et mål.
    46'
    Kyvåg skyter langt over fra distanse.
    46'
    Slås langt før den kommer raskt i retur.
    47'
    Gult kort til Lyn
    Trine Skjelstad Jensen
    Stopperen er for sent ute i en duell på midten. Det kortet er det ingenting å si noe på. Stopperen har ellers vært svært god i dette oppgjøret.
    47'
    Tas kort.
    48'
    Fiskerstrand har strødd bunnsolide pasninger til både høyre og venstre i dag. Denne gangen er det Ásdís Halldórsdóttir som nås i front.
    49'
    Innbytter Miljana Ivanovic header utenfor med solid press.
    50'
    Oona Siren får omgangens første sjanse! Kyvåg kommer seg ned til dødlinja før det slås ut til Siren i returrommet. Siren treffer brukbart, men Odden ligger å venter på den avslutningen.
    51'
    Rosholm Olsen vinner ballen for Lyn før det slås raskt i bakrom. Dessverre for hjemmelaget er det ingen medspillere med på den varianten.
    52'
    LSK har fått trykket Lyn tidligere bakover på egen halvdel i den første omgangen. Kan bli tøft å stå i mot slik i 40 minutter til for Lyn.
    54'
    Odden plukker ned et svakt innlegg fra Woldvik.
    54'
    Kristin Holmen viser frem fin ro og ballbehandling i det et LSK press enkelt gås av.
    56'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 LSK Kvinner
    Mål: Jenny Røsholm Olsen
    Røsholm Olsen utnytter en feil i bakre rekker hos LSK! Huseby skal trille en ball bakover mot Authen. Den pasningen er absolutt ikke god. Det gjør at den plukkes opp av spissen Røsholm Olsen. Spissen tar med seg ballen noen meter før den lempes over Cecilie Fiskerstrand som er på halvdistanse. Ballen detter ned i det tomme buret. Lyn tar med det en noe ufortjent ledelse.
    56'
    Hvordan svarer LSK på dette?
    58'
    LSK fortsetter å trykke på.
    59'
    Lyn får seg en pustepause da det blåses for et frispark.
    59'
    Slås langt.
    59'
    Lyn avslutter fra distanse. Langt utenfor.
    60'
    Åsbøll smeller skikkelig til i en duell med Jørgensen. Snakker vi en solid lårhøne?
    61'
    Begge lag har god aktivitet på sidelinjen her. Det kommer straks flere bytter.
    62'
    Frustrasjonen begynner å bli synlig ute på matta her nå. Denne gangen er det Lyn som får et frispark.
    62'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Sofie Tunes
    Ut: Tanja Myrseth
    62'
    Inn: Mathea Berget
    Ut: Selma Hernes
    Hernes skal nok matches forsiktig tilbake etter et skadeavbrekk.
    62'
    Lyn kaster innpå to spillere med friske bein.
    63'
    Ballen slås langt opp i banen.
    63'
    Lyn har faktisk sett bedre ut etter sin scoring.
    64'
    Huseby header en ball ned til kollega Authen. Denne gangen treffer Huseby med sin pasning.
    65'
    Ásdís Halldórsdóttir kommer seg ned til dødlinja før det legges hardt inn foran mål. Det sklitakles til corner.
    66'
    Det slås godt inn foran mål, men det heades unna i boks. Katrine Winnem Jørgensen plukker opp ballen i returrommet før det skytes noen knepp over.
    66'
    Inn: Emma Reshane
    Ut: Thea Kyvåg
    U19 landslangsspiller Rashane settes inn de siste 25.
    67'
    Erikstein vinner et frispark på kanten av 16 meteren til Lyn.
    69'
    Det klareres delvis før Huseby skyter i blokka. Corner nummer seks er et faktum.
    69'
    Odden bokser unna den innoverskrudde corneren fra Erikstein. Den foten har skapt trøbbel på mange dødballer før.
    69'
    Nok et innlegg blokkes til corner. Nå trykker LSK på for en utligning.
    70'
    Nok en gang blir det halvfarlig, men Lyn får ballen unna etter at den først stusses bakover i feltet.
    70'
    LSK har skrudd opp tempoet noen hakk nå. Det gjør at Lyn igjen gjør feil på feil.
    71'
    Lyn treffer hverandre godt på en kontring. Det er tre solide pasninger i lengderetning som treffes på rappen. Det gjør at målscorer Olsen prøver seg fra 20 meter, men skuddet går til side for målet til Fiskerstrand.
    73'
    Jenny Røsholm Olsen blir liggende etter avslutningen. Krampa har meldt sin ankomst.
    74'
    LSK vinner nok et hjørnespark. Skal Tonje Erikstein finne på noe skummel nå?
    74'
    Etter litt kaos foran Odden beines ballen unna til innkast.
    74'
    Odden har ikke akkurat dårlig tid med sine utspill i det vi går inn i det siste kvarteret av ordinær tid.
    76'
    Inn: Mia Fedøy
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    Målscoreren er ferdigspilt for dagen.
    76'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Så er det en på benken til LSK som prater på seg det gule kortet. Her kan det bli hett mot slutten. Det kan se ut som det er assistenttrener Stian Tjærnås Dammeyer.
    76'
    Stusses ut til corner.
    78'
    Ballen detter ned på første stolpe. Ballen blir omtrent liggende på to meter med en haug av spillere rundt. Det er Lyn som er først på den i neste fase av spillet.
    78'
    Nok en Lyn-spiller er nede med krampe. Denne gangen er det Cornelia Fladberg som sliter. LSK-spillerne er selvsagt ikke fornøyd med alle avbrekkene her.
    79'
    Kaja Hjelmhaug gjøres klar for gjestene.
    80'
    Ásdís Halldórsdóttir kaster seg inn i en duell etter at touchet etter et oppspill blir noe langt. Dommer velger å la spillet fortsette. Noe heldig der?
    81'
    Inn: Kaja Hjelmhaug
    Ut: Oona Siren
    81'
    LSK sliter med å skape det helt store i jakten på en utligning.
    81'
    Cecilie Fiskerstrand
    Sisteskansen prater på seg et kort i det Odden har et utspill i andre enden av banen.
    82'
    Innbytter Emma Reshane kommer seg ned til dødlinja, men innlegget får rett i fanget til Odden.
    83'
    Innbytter Ivanovic som de siste minuttene har lagt seg på topp vinkes av for en offside.
    83'
    Bankes opp i banen hvor det kjempes godt.
    83'
    Dette begynner det å lukte poeng av for Lyn, mens det naturligvis haster for Lillestrøm.
    84'
    Kaja Hjelmhaug slår ballen inn i bakrom, men ingen medspillere jakter den.
    85'
    LSK har lagt om til tre bak i jakten på en scoring her. Det er Oda Johansen som er flyttet inn som den siste stopperen, mens Woldvik er dyttet lenger frem.
    86'
    Kirvil Odden
    Keeperen krangler med det som er etter at LSK vinner en corner. Belønnes naturligvis med kortet etter at kranglingen krones med å kaste bort ballen.
    86'
    Det renskes unna på ny. Igjen skytes det langt utenfor på nedfallsfrukten.
    87'
    Vertene forsvarer seg med nebb og klør her i sluttminuttene.
    88'
    Woldvik prøver å finne Kaja Hjelmhaug, men pasningen er for lang. Utspill fra keeper.
    88'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Cornelia Fladberg
    88'
    Lyn må stå i mot i minst seks minutter til.
    90'
    Slemmen drar en elegant sklitakling opp av hatten etter at Kaja Hjelmhaug prøver å sette fart på høyresiden.
    90'+1
    Odden vinner til slutt i et frispark inne i boksen.
    90'+1
    Keeperen blir også liggende etter den smellen. Er vi overrasket? Neppe. Her skal poengene sikres.
    90'+2
    Trine Skjelstad Jensen stusser et godt legg fra Woldvik ut til corner. Stopperen har vært kjempegod i denne kampen.
    90'+2
    En LSK-spiller er først på den, men det blir kun et utspill fra keeper.
    90'+3
    August Nyland Ørsahl
    Også en på benken til Lyn prater på seg det gule kortet. Synderen er assistenttrener August Nyland Ørsahl.
    90'+3
    Vi har passert fem av de planlagte seks minuttene av overtiden.
    90'+5
    Lyn får en befriende spark på ballen.
    90'+5
    Nok en gang får Lyn beinet ballen unna. Rekker LSK et siste angrep?
    90'+5
    Nei er svaret. Lyn bryter på midten før det løpes ned mot hjørneflagget. Her skal tiden brukes.