3-2
251
894

Hei, og hjertelig velkommen til oppgjøret mellom Lyn og Brann i Toppserien!
    Det gjenstår to runder av Toppserien, og Lyn ligger på 7.-plass med 24 poeng. Røa ligger på plassen foran med like mange poeng. De to lagene møttes i forrige serierunde og da endte det 2-2 på Røabanen. En sen straffescoring fra Lyn-spiller Iselin Olsen sikret uavgjort.
    Brann har sikret 4.-plassen i Toppserien. Tittelforsvareren har ingen mulighet til å jakte medalje foran serieinnspurten, men kan fortsette den ubeseirede rekken med kamper. Bergenserne har ikke tapt i serien siden 24. juni. Forrige runde spilte dem 1-1 mot Vålerenga.
    Lyn og Brann har møttes to ganger tidligere denne sesongen. Begge gangene har Brann stukket av med seieren, men det har vært jevnt mellom lagene. Den første kampen på Kringsjå endte 2-1 etter en snuoperasjon fra bergenserne. Anna Aahjem sendte Lyn i føringen, men nettkjenninger fra Alyssa Walker og Nora Eide Lie vendte om kampen. Marit Bratberg Lund sørget for at Brann vant 1-0 i det andre oppgjøret.
    Lyn-spissen Aahjem har scoret tolv mål og er delt toppscorer sammen med VIF-duoen Olaug Tvedten og Karina Sævik. Branns vingback Marit Bratberg Lund er den mestscorende for bergenserne med ti nettkjenninger i serien.
    Lagene er på vei ut på banen og det nærmer seg kampstart her på Kringsjå!
    0'
    Gjestene tar avsparket og kampen er i gang!
    0'
    Aggressivt press fra Brann som vinner ballen på Lyn sin halvdel. Renmark prøver å legge inn i feltet, men vertene får ryddet unna.
    1'
    Fin stikker fra Engesvik inn i feltet til Renmark. Sistnevnte går for et lavt skudd som går til side for lengste stolpe. God mulighet!
    2'
    Så er det Lyn som forsøker seg! Hjemmelaget setter fart oppover venstresiden og legger inn i feltet. Aahjem lar ballen passere videre inn i feltet til Jorde. Midtbanespilleren skyter over.
    3'
    Svinges inn på første stolpe hvor Bratberg Lund header unna.
    4'
    Brann spiller seg oppover høyresiden, men Lyn stenger av mulighetene for å slå inn i feltet.
    6'
    Brann spiller bort ballen enkelt på siste tredjedel.
    7'
    Brann spiller seg rundt 16-meteren til Lyn. Kielland kommer etter hvert til en avslutning som går over.
    9'
    Eide Lie vinner en viktig duell på midten og avanserer oppover i banen med kula. Deretter slår hun ut til Bratberg Lund som løfter inn et innlegg i feltet, men Lyn får kontroll på forsøket.
    12'
    Underholdene kamp så langt på Kringsjå, selv om målene har uteblitt enn så lenge. To lag som er angrepsvillige.
    13'
    Eikeland slår lavt og hardt inn i feltet. Lyn klarerer til corner.
    14'
    Aahjem stanger unna på første stolpe.
    14'
    Melgård utnytter en overgangsmulighet etter Branns corner, og setter på turboen innover på gjestenes halvdel. Avleveringen er imidlertid for upresis.
    15'
    Frispark på midtbanen. Tas kort.
    15'
    Går gjennom hele feltet og over til Røsholm Olsen på motsatt side. Hun prøver å legge inn på nytt, men Brann får ballen unna.
    16'
    Bratberg Lund legger inn i fem-meteren, men Odden plukker den ned i fast grep.
    18'
    Holmen og Lyn kommer med fart oppover mot 16-meteren til Brann. Førstnevnte spiller videre til Jorde som har løpt i offside.
    19'
    Holmen får et frispark på egen halvdel. Det er Bratberg Lund som la Lyn-spilleren i bakken.
    22'
    Tas kort på egen halvdel.
    22'
    Mikalsen bruker lang tid med å finne alternativer å spille på og blir presset til å slå ut over sidelinjen.
    23'
    Lyn får ballen enkelt bort fra farlig området.
    25'
    Lyn prøver å slå høyt opp mot Holmen, men Brann header ballen ut til innkast.
    27'
    Brann med en småskummel stikker inn i feltet til Lyn, men Odden er ute og får stoppet muligheten.
    28'
    Holmen kommer seg inn i 16-meteren og får testet skuddfoten. Avslutningen går til side for mål.
    29'
    Mål for Lyn!
    Lyn 1 - 0 Brann
    Mål: Jenny Røsholm Olsen
    Målgivende: Iselin Sandnes Olsen
    Lyn tar ledelsen! Vertene slår en litt tilfeldig ball opp i feltet, som havner hos Røsholm Olsen. Det virker som Brann-forsvaret tror at Lyn-spilleren er i offside. Røsholm Olsen får derfor stå alene da hun sender ballen i mål.
    29'
    Brann forsøker seg i og rundt 16-meteren til Lyn nå. Vertene står godt imot enn så lenge.
    33'
    Lyn scorer selvmål!
    Lyn 1 - 1 Brann
    Mål: Trine Skjelstad Jensen
    Brann utligner etter et klønete selvmål! Gaupset kommer til en avslutning som blir blokkert, men ballen fortsetter innover i feltet. Skjelstad Jensen forsøker å klarere ballen unna, men ender opp med å hælsparke ballen i eget mål.
    34'
    Brann fortsetter å jage på for nok en scoring.
    37'
    Gaupset får tid og rom til å prøve seg på et skudd fra utsiden av 16-meteren, men forsøket går over mål denne gangen.
    40'
    Lyn angriper på utsiden av Brann sin 16-meter, men blir stoppet av at en pasning treffer dommeren.
    41'
    Lyn spiller opp på en feilvendt Aahjem som ikke klarer å få med seg ballen.
    43'
    Lyn 2 - 1 Brann
    Mål: Tanja Myrseth
    Målgivende: Anna Aahjem
    Lyn tar ledelsen igjen! Aahjem klarer å holde ballen i spill helt nede ved dødlinja og slår knallhardt inn foran mål. Der står Myrseth som setter ballen i mål.
    44'
    45'
    Det er pause på Kringsjå, og Lyn leder 2-1 mot Brann. Det har vært en relativt jevnspilt og underholdene kamp så langt. Røsholm Olsen sendte hjemmelaget i føringen etter en halvtime, før lagvenninne Trine Skjelstad Jensen satte ballen i eget mål noen minutter senere. Tanja Myrseth sørget likevel for at Lyn går til pause med ledelse.
    45'
    Jorde sparker i gang andre omgang!
    45'
    Spillerbytte - Lyn
    Inn: Emilie Lein
    Ut: Anna Aahjem
    45'
    Spillerbytte - Brann
    Inn: Larissa Crummer
    Ut: Johanna Renmark
    45'
    Inn: Karoline Haugland
    Ut: Justine Kielland
    45'
    Brann ruller opp noen gode muligheter! Gjestene angriper ute til høyre og slår inn i feltet. Lyn sliter med å få klarert ballen, og Brann kommer til noen skuddmuligheter. Lyn får imidlertid blokkert skuddene.
    46'
    Brann får et frispark til høyre for 16-meteren, som Bratberg Lund skyter rett på mål. Odden får reddet, men ballen havner ute i feltet. Eide Lie banker deretter et skudd over.
    47'
    Høyere intensitet i spillet til Brann nå.
    49'
    Gaupset drar seg strålende innover i 16-meteren og kommer til et skudd fra skrått hold. Odden får reddet avslutningen.
    49'
    Mål for Brann!
    Lyn 2 - 2 Brann
    Mål: Marit Bratberg Lund
    Målgivende: Karoline Haugland
    For en scoring av Bratberg Lund! Det forventes at Brann-backen skal svinge inn et innlegg, men ballen får retning mot mål. Den sniker seg over Odden og dupper perfekt ned ved lengste stolpe. Brann får en perfekt start på denne omgangen!
    50'
    Gjestene fortsetter å mobilisere inne på Lyn sin halvdel. Vertene har nok med å forsvare seg nå.
    53'
    Engesvik blåser en avslutning høyt over mål.
    54'
    Haugland slår ut på Eikeland som svinger inn i feltet. Lyn får headet unna.
    57'
    Lyn 3 - 2 Brann
    Målgivende: Julie Jorde
    Lyn tar ledelsen for tredje gang i kampen! Lyn er dødelig effektive når Brann mister ballen på egen halvdel. Jorde spiller fri til Røsholm Olsen som sender ballen forbi Mikalsen og i mål. Røsholm Olsen sitt andre mål for dagen.
    59'
    Brann hadde en svært god åpning på denne omgangen, men nå har det jevnet seg mer ut.
    63'
    Bratberg Lund slår lavt inn i feltet mot Crummer, men Skjelstad Jensen varter opp med en god klarering.
    64'
    Røsholm Olsen banker til fra distanse, men avslutningen går utenfor.
    65'
    Haugland svinger inn et innlegg som havner i fast grep hos Odden.
    66'
    Engesvik med fine detaljer ute til høyre og hun kommer nesten til en god innleggsmulighet, men Skjelstad Jensen er nede og blokkerer.
    68'
    Ny avslutning fra Lyn som går over.
    68'
    Gaupset trekker seg inn fra venstre og kommer til en avslutning, men 18-åringen får ikke presset skuddet på mål.
    69'
    Inn: Maria Dybwad Brochmann
    Ut: Signe Gaupset
    70'
    Brann slår oppover høyresiden mot Engesvik, men sistnevnte kommer seg ikke forbi Skjelstad Jensen.
    71'
    Slås rett i henda til Odden.
    71'
    Godt innlegg av Eikeland, men den blir litt for høy for Brochmann.
    74'
    Inn: Selma Olderheim
    Ut: Jenny Røsholm Olsen
    74'
    Inn: Miriam Mjåseth
    Ut: Kristin Holmen
    74'
    Lyn vinner ballen midt på banen og spiller raskt opp til Jorde. Hun bruker ikke lang tid på å se at Mikalsen står langt ute og velger derfor et skudd fra lang distanse. Forsøket går imidlertid til side for mål!
    77'
    Inn: Natasha Anasi
    Ut: Ingrid Stenevik
    79'
    Inn: Tomine Svendheim
    Ut: Amalie Eikeland
    79'
    Stor mulighet for Brann, men en viktig redning fra Odden stopper den! Bratberg Lund legger inn på hodesterke Brochmann i feltet som styrer ballen videre mot mål. Odden får imidlertid hanskene på ballen og hindrer scoring.
    80'
    Fin jobb av Melgård som bryter en pasning på egen halvdel, før hun driver oppover venstresiden med kula.
    84'
    Masse dueller ute på banen nå. Noen spennende sluttminutter i vente!
    87'
    Gult kort til Brann
    Karoline Haugland
    Klarer ikke å holde følge med fotrappe Melgård, og ender dermed opp med å felle Lyn-spilleren like utenfor kanten av 16-meteren.
    89'
    Frispark i god posisjon på utsiden av 16-meteren. Lyn velger likevel å ta den kort for å drøye tiden nede ved cornerflagget.
    89'
    Lyn klarer å bruke lang tid med ballen på Brann sin halvdel nå.
    90'+1
    Svendheim setter fart nedover mot dødlinja, og en god forsvarsjobb av Lyn sørger for at det blir utspark.
    90'+2
    Masse klabb og babb i feltet, før det til slutt kommer en avslutning til side for mål.
    90'+2
    90'+3
    Dommeren blåser av kampen, og Lyn påfører Brann sin første serietap siden 24. juni med 3-2-seier her på Kringsjå. Røsholm Olsen scoret kampens første mål etter en halvtime, mens Trine Skjelstad Jensen var uheldig å hælsparke ballen i eget mål fem minutter senere. Tanja Myrseth sørget imidlertid for Lyn-ledelse til pause med en scoring rett før hvilen. Brann kom ut med masse energi i andre omgang og Bratberg Lund utlignet med et fantastisk mål. Ti minutter senere satte likevel Røsholm Olsen inn sitt andre for dagen og avgjorde kampen.