2-6
4 813
4 928

Ble dekket av Camilla Vesteng

Hei! Det er fotballkveld igjen. Denne gang FA cup. Det er femte runde, det vil si noe som tilsvarer åttedelsfinale, men det heter altså femte runde. Manchester City skal reise til Luton.
    Det er to lag fra Premier League som møtes, nummer to mot nummer 18. Luton har vunnet fem kamper i Premier League denne sesongen, og det sier seg selv hvem som er gigantisk favoritt her. Ryker Manchester City vil det være en fotballsmell av de sjeldne.
    Tror du det er noen som helst mulighet at Manchester City kan tape denne kampen?
    Nei. Punktum.
    58%
    Det er vanskelig å se for seg, men stafett er stafett og cup er cup - alt kan skje.
    25%
    Ja, arbeidsuhell har skjedd før - har en magefølelse på at Luton tar dette.
    17%
    Antall stemmer: 1143
    Tror du Erling Braut Haaland starter i kveld?
    Antall stemmer: 1253
    City meldte i går at de har forlenget med Oscar Bobb til sommeren 2029. Godt valg?
    Ja, Bobb er en fantastisk spiller.
    78%
    Tja, vi får se, jeg er skeptisk, men positiv.
    8%
    Tror det hadde vært bedre for Bobb å være i en hakket mindre klubb noen år først.
    14%
    Antall stemmer: 1257
    Manchester City slo ut Tottenham i forrige runde. Nathan Aké scoret etter 88 minutter. Mens Luton slo ut Everton etter overtidsdrama hvor Cauley Woodrow avgjorde.
    Coventry er videre til kvartfinale etter at de slo Maidstone United 5-0 i går.
    Sist lagene møttes på Kenilworth Road var det Luton som tok ledelsen, men Jack Grealish og Bernardo Silva sørget for seier.
    Pep Guardiola ønsker at Kevin De Bruyne og Jack Grealish skal være spilleklare i kveld, så får vi se om de er kampklare etter skader.
    Dette er City-spillerne som er med til kampen: Alvarez, Gomez, Stones, Bobb, Ake, De Bruyne, Kovacic, Ortega, Foden, Ederson, Carson, Haaland, Akanji, Rodri, Dias, Nunes, Bernardo, Walker, Doku, Grealish, Lewis.
    Haaland starter.
    Haaland starter, mens Bobb er på benken. Her er laget til City fra start: Ortega, Walker, Stones, Akanji, Aké, Kovacic, De Bruyne, Silva, Nunes, Grealish, Haaland.
    Luton starter slik hjemme: Krul, Ogbene, Burke, Mengi, Bell, Doughty, Barkley, Clark, Chong, Woodrow, Morris.
    Antall stemmer: 2135
    Kompisene er klare for kamp. Braut Haaland og Grealish under oppvarming i kveld.
    TA ET BILDE AV MEG: Pep Guardiola på plass i Luton med lua tredd godt over ørene. Det er snart avspark.
    VG Live svarer
    Even
    Jeg gjetter at stillinga blir 1-4 til city] husk på dette]
    Jeg husker. Du sa det først. Så får vi se. God kamp, Even!
    Leif Anders
    Blir det returkamp på Etihad om det skulle bli uavgjort her i dag?
    Nei. Det blir avgjort i kveld. Evt på straffer.
    Da er det straks avspark. Forventer mange mål. Faktisk.
    Det synges godt på stadion.
    City med avspark.
    Det spilles mot Haaland, og da piper hjemmefansen.
    1'
    Det slås mot Haaland, men Mengi er på jobb og har kontroll.
    1'
    Phil Foden på benken tygger tyggis så man nesten hørte kjeven jobbe helt inn på jobb i Akersgata (Oslo) her.
    2'
    Mål for Manchester City!
    Luton Town 0 - 1 Manchester City
    Mål: Erling Braut Haaland
    Målgivende: Kevin De Bruyne
    Der satt den gitt. Med en gang. Nunes finner De Bruyne som går ned til linjen og spiller Haaland som står på fem meter og dunker ballen i mål med venstrefoten.
    4'
    Det er Haalands scoring nummer 75 i City-drakten.
    4'
    Slik ser altså en målmaskin ut. Og han er norsk!
    6'
    Og her et bilde fra scoringen. Til Haaland.
    7'
    Så svarer Luton med et farlig angrep. Morris får muligheten, men Ortega får klarert.
    7'
    KC
    Hvem tror du vinner
    Det er liten tvil om at her er gjestene gedigne favoritter, og nå får Luton en vanskelig dag på jobben.
    Luton slår inn, men det er ikke en eneste spiller foran City-målet.
    8'
    Hvem er din favoritt-nordmann i England?
    Antall stemmer: 6017
    Grealish får ikke kontroll på fremspill, men vinner tilbake ballen. De Bruyne ned til linjen, slår inn. Ballen ut igjen.
    11'
    Haaland taper en duell mot Mengi.
    11'
    Så finner nesten Grealish Haaland på vei gjennom. Fin klikk-klakk-fotball av gjestene der.
    12'
    Grealish blir dratt i drakten av Burke og får frispark.
    13'
    City slår mot De Bruyne, litt for kort den ballen.
    15'
    City tar med keeper mens de småspiller seg ut av egen halcel, så dras Haaland ned. Mengi bruker armer og bein for å dra Haaland ned. Frispark.
    16'
    Luton Town 0 - 2 Manchester City
    Mengi fortviler. For der satt den igjen for Haaland. De Bruyne spiller ballen gjennom til Haaland som stormer mot mål med ballen i benene, Mengi forsøker å stoppe ham, men Haaland skyter og setter ballen mellom benene på Krul. Du store tid hvor monstersterk Haaland er. Det er krutt. Og Pep Guardiola smiler stort på benken.
    17'
    Mengi må gi tapt mot Haaland. To mål etter 17 minutter.
    20'
    Tommy lie
    Må man rope at Haaland er norsk i hver setning? Vi vet at han scorer endel mål og at han er Norsk...
    Ja, for det er så vidunderlig!!! For en tid for norsk fotball. La oss nyte det mens vi kan! Fortsatt god kamp!
    Grealish forsøker et skudd. Ikke bra, ikke dårlig. Krul har kontroll.
    22'
    Leo Hallgren
    Tror du haaland får hattrick
    La oss si ja! :)
    Haaland får ballen igjen. Men City snur og spiller tilbake, Luton vinner ballen.
    24'
    For en blytung start for Luton. Krever litt mental jobb å tro på avansement og å komme seg opp på hesten nå. Akanji tar Morris, frispark til Luton.
    24'
    Så var det nesten hat trick for Haaland. Shit, det var nære. Det starter med De Bruyne - som er latterlig god i denne kampen - som spiller videre før ballen når Haaland, men han får ikke maks treff og setter ikke ballen i mål.
    25'
    Luton fikk en corner.
    27'
    Luton i angrep. Prøver å finne et hull. Ikke lett mot City, Doughty slår inn, men på første stolpe står Ortega.
    28'
    Kevin De Bruyne er så god at det er helt spinnvilt å se på. Det er bare å nyte. Og der kom han til avslutning, men den gikk rett på keeper fra ca 8 meter, Haaland fikk returen, men han satte også ballen på Krul. Milde måne for en dobbelsjanse for gjestene.
    29'
    Så sitter en Luton-spiller på gresset. Det var Bell.
    30'
    De Bruyne slår litt for langt mot Haaland som løper opp den ballen. City til midtbanen og bygger opp.
    31'
    Innkast til hjemmelaget.
    32'
    Skudd fra Luton.
    33'
    Trenerne veiver og forklarer til spillerne når det blir en liten pause i spillet.
    35'
    En smell på Bell? Blir det et bytte?
    35'
    Nunes sliter. Fikk en energibar. Men fortsetter han?
    36'
    De Bruyne med ballen igjen, tar med keeper før det spilles opp mot Nunes. Så bakover og på tvers.
    37'
    Spillerbytte - Luton Town
    Inn: Joseph Johnson
    Ut: Amari Bell
    38'
    Spillerbytte - Manchester City
    Inn: Jeremy Doku
    Ut: Jack Grealish
    39'
    Ser ikke bra ut det for Grealish. Setter seg på benken. Er skaden tilbake? Ser ikke ut som om han har det helt godt.
    39'
    Luton Town 0 - 3 Manchester City
    HAT TRICK!!! Du store tid!! 40 minutter. Tre mål. De Bruyne finner Haaland perfekt igjen, Haaland løper mot mål, kommer litt på venstre, men setter ballen lekkert forbi Krul.
    40'
    Så er det VAR-sjekk. Er det offside? Nei. Det var mål og hat tricket står.
    42'
    Dette er det ÅTTENDE hat tricket til Haaland for City. Men det første på bortebane. Du store tid altså. Erling Braut Haaland.
    42'
    Det er for øvrig Haalands første hat trick siden september.
    43'
    Det er jo verdt å understreke: TRE MÅLGIVENDE fra Kevin De Bruyne. Milde måne, der har dere duo. Det var 15. gang De Bruyne har levert en assist til Haaland.
    44'
    Mål for Luton Town!
    Luton Town 1 - 3 Manchester City
    Mål: Jordan Clark
    Målgivende: Ross Barkley
    Clark limer til fra 20-25 meter og setter ballen i krysset til venstre for Ortega. En trøst og et lite håp kanskje for Luton. Fabelaktig scoring. Rolig feiring etter den reduseringen (bildet).
    45'
    Nå skal det bli godt med pause. Blir jo nesten sliten av å se så morsom fotball og mange mål! Hent pottingsen!
    45'+2
    Det er lagt til tre minutter.
    45'+3
    Haaland lagt i bakken av Mengi - igjen. Han holder Haaland med begge armene. Litt rart det ikke ble gult?
    45'+3
    Frispark på 35 meter for City. Silva legger etter hvert inn.
    45'+4
    Makan! Hvor mange ganger var du oppe av godstolen i 1. omgang?
    Sto og hoppet hele omgangen.
    12%
    Det ble litt jubel ja, men jeg tar jo ikke av heller.
    12%
    Jeg er helt utslitt, i pur scoringsglede.
    7%
    Unnskyld meg, jeg satt meget behagelig på rompa, stille og rolig, hele omgangen.
    69%
    Antall stemmer: 1773
    Tror du Haaland kommer innpå til 2. omgang, eller blir han spart av Guardiola med tanke på sesonginnspurten?
    Tipper han spiller 10 minutter til, før han blir tatt av.
    48%
    Han spiller hele kampen i kveld.
    21%
    Nei, han blir nok spart nå. Blir tilskuerplass i 2. omgang.
    31%
    Antall stemmer: 2540
    Kasper
    Sprøtt å si pottings! Alltid tenkt at det er rart når noen sier barings istedenfor baris, men pottings er jo helt kokkodi-kokkoda:)
    Mange som reagerte på pottings. VG Live skal ha litt muntlig, lett og ledig språk. Så jeg brukte sleng fra der jeg vokste opp (sånn cirka fem mil fra hovedstaden), og sleng for potetgull der er altså pottings. Og for folk som kommer derfra er en kveld med god fotball også et par flak potetgull. Skal prøve å skjerpe dialekt/sleng. Men pottings er da et litt morsomt ord. Men ikke sunt. Ta et knekkebrød i pausen! :)
    Skal han spille mer i kveld?
    VG Live Bruker
    Pottings er et fantastisk «gladord» slik jeg tolker det fra langt i nord!
    At vi skulle få en sånn morsom pottings-debatt da dere! Nå: Fotball! :)
    Haaland er på banen.
    Gjestene med ballen fra start. Silva spiller Walker. Så går ballen helt tilbake til keeper.
    47'
    Innkast til gjestene, Haaland spiller De Bruyne som spiller Silva. City mister ballen.
    48'
    Chong jager ballen.
    48'
    Nunes med kjempesjanse der. Ballen via en Luton-spiller, så i klypene til Krul.
    49'
    Woodrow blir lagt i bakken.
    50'
    City fremover. Haaland og De Bruyne nesten, men denne gangen litt upresist fra spilleren fra Belgia.
    50'
    Luton Town 2 - 3 Manchester City
    Elendig klarering/spark fra City-målvakt Ortega. Den tar Barkley, han finner Clark som hamrer den pent i mål.
    52'
    At denne kampen skulle bli spennende var jo ikke skrevet i stjernen etter 40 minutter og 0-3 til City. Du verden! Er det noen sjanse i verden for at dette glipper for Manchester City?
    52'
    Luton Town 2 - 4 Manchester City
    Gud bedre - altså, er det mulig!? (Ja, åpenbart.) For en ellevill duo. De Bruyne stormer frem , drar seg forbi og ned mot dødlinjen, foran mål kommer Haaland stormende med sine monsterklyv - og De Bruyne serverer (selvsagt) ballen perfekt, og Haaland setter ballen i mål fra kloss hold.
    55'
    Luton Town 2 - 5 Manchester City
    Målgivende: Bernardo Silva
    Nei, nå!!! Dette. Dere! Hva skal man si? FEM MÅL!!! Haaland får ballen fra Silva, fra litt vinkel skyter han Krul i foten, ballen treffer foten, går mellom benene på keeper og i mål. Makan altså.
    57'
    Dette var etter Haaland-scoring nummer fire. Skal finne bildet av fering nummer fem NU!
    60'
    Feirer scoring nummer fem! Graulerer med det.
    61'
    Inn: Daiki Hashioka
    Ut: Jordan Clark
    62'
    Inn: Ruddock Pelly
    Ut: Chiedozie Ogbene
    63'
    Ortega i full strekk. Corner til hjemmelaget.
    65'
    Så er det nære scoring på den corneren. Chong var foran mål og luktet ball, men det ble for tett på keeper Ortega.
    65'
    Hvem vinner Premier League?
    City. Med Haaland og De Bruyne kan ingen stoppe dem.
    Antall stemmer: 4566
    De to managerne står og snakker med hverandre. De smiler og ler begge to. Hva skal Rob Edwards ellers gjøre?
    68'
    Offside for Luton her. Men det var aldri nettkjenning heller.
    69'
    Torlaug Nesset
    Tror du Bobb får en sjanse?
    Ja, tror jammen han kommer innpå snart. Kanskje Pep G vil feire at nordmannen fikk ny kontrakt til sommeren 2029 i går i kveld?
    Haaland jager ballen, men Krul får sparket den ut.
    71'
    Luton Town 2 - 6 Manchester City
    Mål: Mateo Kovacic
    Målgivende: John Stones
    Det renner inn i denne kampen. RENNER INN! Godt plassert skudd fra distanse. Forbi Krul.
    72'
    Stakkars den som er glad i fotball og scoringer som ikke har sett denne kampen. For en underholdning da. Lite spenning (var et snev på 2-3, men det føltes ikke som ekte spenning), men for et målshow.
    75'
    Bobb skal inn.
    76'
    Inn: Julian Alvarez
    Ut: Erling Braut Haaland
    77'
    Inn: Rico Lewis
    Ut: Nathan Ake
    78'
    Inn: Oscar Bobb
    Ut: Bernardo Silva
    78'
    Inn: Sergio Gomez
    Ut: John Stones
    79'
    Litt småtungt å være Luton-spiller nå. Hva skal man gjøre siste ti minuttene? Er ikke engang ære å spille for nå.
    80'
    City med ballen, tar med seg keeper Ortega. Småspiller.
    82'
    Man Utd
    Reiser du hjem nå som Haaland er tatt av? Du har jo ingenting å skrive om nå? ;)
    Hahahahahha! Vi holder det gående. Fortsatt en nordmann på banen! Nå får vi se om noen av lagene har noe mer å by på!
    Pep Guardiola fekter og veiver og har et intenst blikk som om det sto om livet. Solid engasjement på 2-6.