1-1
1 044
964

Hei, og velkommen til livedekningen av derbyet mellom LSK Kvinner og Vålerenga! Kampstart kl. 19.45 i kveld.
    Kampen i dag er starten på den siste runden før sommerferie i Toppserien. Det kjempes om viktige poeng og en god inngang til sommerferien i dag. Lagene står nemlig begge på 18 poeng. Dersom et av lagene skulle stikke av med tre poeng i dag, vil det eventuelt bli ni poeng opp til tabelltoppen for det tapende laget. Dette slår til om Rosenborg slår serietoer Sandviken på lørdag.
    Dagens verter kommer fra en seier over Kolbotn. Det endte 1-2 på Sofiemyr, hvor det var Ina Gausdal og Emilie Haavi som stod for målene til LSK Kvinner. Tidligere i sesongen når LSK Kvinner har møtt lag fra “topp fire”, har de ikke imponert, og det har rent inn mål. I den femte serierunden fikk LSK Kvinner besøk av Rosenborg, og de fikk virkelig kjenne på hard motstand. Det endte hele 0-3. Runden etter møtte de Sandviken på bortebane, og det skulle ikke gå stort bedre. Kampen endte 4-1, etter en tidlig utligning av Nora Eide Lie. I dag får de nok en gang hard motstand, men denne gang i et skikkelig derby, og da kan alt skje.
    Vålerenga ligger over LSK Kvinner på målforskjell. De kommer fra et ferskt stortap for Sandviken. Vålerenga klarte ikke finne veien til mål, og det endte til slutt 3-0 i Bergen. Runden før møtte de Rosenborg på Intility. Der så det ut som det skulle ende med poengdeling. Vålerenga bommet på en straffe som muligens kunne ha sikret dem seieren, men det endte heller med at Rosenborg tok med seg tre poeng. Det var innbytter Sara Kanutte Sørensen Fornes som skulle senke laget fra Oslo. Vålerenga møter dermed de tre andre innenfor “topp fire” på tre runder, og er nok sugne på å komme tilbake på vinnersporet.
    I fjorårets sesong var det Vålerenga som sikret alle de seks poengene i møtene mot LSK Kvinner. De vant også da lagene møttes i cupfinalen. Det skal likevel nevnes at lagene møttes i en treningskamp i forkant av årets sesong. Da endte det 1-1 etter en jevn forestilling.
    Lagoppstillingene er klare! Mens det er lite endringer hos LSK Kvinner, så stiller gjestene med et nokså offensivt lag. Dette blir spennende!
    0'
    Synne Jensen sparker kampen i gang!
    1'
    Vålerenga vinner er tidlig innkast før de blir presset tilbake til Tompkins.
    1'
    Norstrøm gir innkast etter stikkeren fra Ildhusøy.
    2'
    Vålerenga forsøker seg på en innøvd variant. Etter litt om og men, får LSK Kvinner klarert!
    2'
    Stefanovic forsøker å finne Madsen som kommer på løp. Pasningen går over dødlinja.
    4'
    Eide Lie vender spillet, men Thomsen får foten på den.
    4'
    Eide Lie setter fart framover, men blir stoppet kontant.
    5'
    Jensen går på fot i duellen mot Vanhaevermaet. Frispark til vertene.
    5'
    Linberg sender Löfwenius gjennom. Hun vender om og finner Dahlström. Hun legger den til rette for Eide Lie, som velger å skyte fra langt hold. Skuddet går til side for mål.
    6'
    Vålerenga triller ball på bakerste rekke.
    7'
    Janni Thomsen skaffer seg rom på høyrekanten, men innlegget går over dødlinja.
    7'
    Thomsen legger igjen inn fra høyre. Denne gangen gir Dahlström innkast på motsatt side.
    8'
    Linberg er tøff i duellen mot Tennebø. Dommer dømmer fordel og lar spillet gå.
    9'
    Ballisager Pedersen vender av seg presset fra Román Haug, men pasningen oppover går rett i klypene på Norstrøm.
    9'
    Thomsen klarer ikke holde ballen i spill. LSK Kvinner med innkast på egen banehalvdel.
    10'
    Vålerenga vinner ballen tilbake kjapt.
    10'
    Brenn bryter pasningen oppover fra Tomter.
    11'
    Stengel blåses av for offside.
    11'
    Haavi kombinerer med Woldvik som presses hardt av Tennebø.
    12'
    Tomter gjør en god jobb når hun skjermer ballen ut til utspill fra keeper.
    12'
    LSK Kvinner forsøker å stresse Vålerenga høyt oppe i banen.
    13'
    Thomsen forsøker seg fra hjørnet av 16. Hun får dårlig kontakt med ballen, og det blir lett for Norstrøm.
    14'
    Rikke Madsen bryter og kommer alene med keeper! Hun kommer fra skrått hold og Norstrøm gir corner!
    14'
    Sigurdardottir kommer høyest i feltet, men headinge blir for svak.
    14'
    Nå roter LSK Kvinner mye i forsvar.
    15'
    Det dømmes frispark til Vålerenga i god posisjon. Flytter opp spillere nå.
    16'
    Norstrøm har god kontroll på den.
    16'
    Brenn bruker henda i det Jensen stiger til værs. Frispark til Vålerenga.
    17'
    Vanhaevermaet forsøker å vende spillet, men Thomsen leser pasningen.
    18'
    Haavi utfordrer på venstrekanten og skaffer et innkast.
    18'
    Etter et godt forarbeid av Haavi kommer LSK Kvinner til noe som kan ligne en sjanse!
    19'
    LSK Kvinner fortsetter å utfordre på venstrekanten. Tennebø gir innkast.
    21'
    Román Haug er først på innlegget, men headingen blokkeres tidlig.
    21'
    LSK Kvinner fortsetter å presse på og stå høyt.
    21'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 0 Vålerenga
    Mål: Mimmi Löfwenius Veum
    Målgivende: Camilla Linberg
    Camilla Linberg kommer seg fri langs dødlinja. Hun legger den 90 grader ut til Mimmi Löfwenius som har kommet seg opp til fem meteren. Hun setter ballen høyt i mål, og med det tar vertene ledelsen!
    21'
    LSK Kvinner fortsetter å holde på ballen.
    23'
    Frispark til Vålerenga langs venstrekanten.
    24'
    Román Haug klarerer.
    25'
    Linberg ligger nede, og spillet stoppes.
    25'
    Spillet er i gang igjen, og Vålerenga har ball.
    26'
    Stefanovic sender en vakker pasning opp i bakrom, men Stengel har løpt i offside.
    26'
    Vålerenga spiller kjapt nå.
    27'
    Löfwenius går all in i duellen mot Sigurdardottir, men vinner ikke ball.
    27'
    Haavi sendes gjennom av Woldvik. Innlegget smelles ut over siden av Madsen.
    28'
    Nok en gang er det på venstrekanten det skjer! Haavi skaffer en corner.
    29'
    Tompkins får en hanske på den!
    29'
    Ser ut til at Thomsen har litt smerter. Spillet stoppes.
    30'
    Vålerenga triller ball.
    31'
    Ballisager Pedersen stopper LSK Kvinner i det de får mulighet til å sette fart framover.
    32'
    Madsen kombinerer med Jensen, men sistnevnte får et dårlig touch. Norstrøm setter i gang spillet på nytt.
    33'
    Frispark til LSK Kvinner i god innleggsposisjon.
    33'
    Det er Román Haug som kommer høyest i feltet, men får ikke panna godt nok på den. Headingen går over mål.
    34'
    Eide Lie forsøker å finne Román Haug i bakrom. Pasningen er skummel, men Tompkins kommer ut i tide.
    35'
    Vålerenga får kjenne litt på ballen, etter minutter med LSK-dominans.
    36'
    Madsen går hardt i ryggen på Linberg, og lager dermed et frispark.
    37'
    Legges på første, men ender ikke i noe farlig.
    38'
    Tas kort til Stengel, som legger inn i boks. LSK Kvinner klarerer.
    40'
    Og så blåses det LSK Kvinner sin vei, rett utenfor boksen. Norstrøm setter i gang spillet igjen.
    41'
    Linberg skaffer frispark i farlig posisjon.
    41'
    Frisparket legges inn i boks, men Vålerenga får kontroll.
    42'
    Dahlström header ut til innkast på egen banehalvdel.
    43'
    Ildhusøy vinner ball i boks, men Haavi får frisparket.
    44'
    Bare sekunder igjen av første omgang og Vålerenga har ball. Skal de utligne før pause?
    45'
    Gausdal header unna.
    45'
    Det er lagt til ett minutt.
    45'+1
    Löfwenius skaffer innkast. LSK Kvinner bruker tid.
    45'+1
    45'+2
    Kampen startet med et voldsomt Vålerenga-press, og vertene fikk knapt kjenne på ballen. Vålerenga kom til en god sjanse rett før kvarteret var spilt. Rikke Madsen vinner ball høyt oppe i banen, og kommer alene med keeper. Hun kommer fra nokså skrått hold, og forsøker seg mellom første stolpe og Norstrøm. Norstrøm gir til corner, og LSK Kvinner begynner å utfordre på venstrekanten. Etter noen gode angrep, skulle vertene endelig finne veien til mål. Camilla Linberg gjør en god jobb på venstrekanten, og kommer alene langs dødlinja. Hun legger ballen 90 grader ut, og Mimmi Löfwenius smeller ballen i nettaket. LSK Kvinner fortsetter å ha god kontroll og holder mye på ballen resten av omgangen. Samspillet til Vålerenga har ikke funket helt i denne første omgangen, og må finne på noe lurt om de skal skape noe mer i den kommende omgangen.
    45'
    Vi er i gang igjen i LSK-hallen!
    46'
    Vålerenga spiller seg rett opp i angrep. Skuddet fra Stengel går rett på keeper!
    46'
    Hun får klareringen selv, og smeller til fra langt og skrått hold. Skuddet stiger til værs.
    46'
    Thomsen klarer ikke holde ballen i bakrom i spill. Det blir dermed utspill fra Norstrøm.
    48'
    LSK Kvinner får frispark på midtbanen.
    48'
    Og så kommer Haavi gjennom! Hun kommer alene med keeper, og får skyte ganske uforstyrret. Skuddet går rett på keeper. God mulighet til å øke ledelsen der.
    50'
    Linberg setter fart gjennom Vålerenga-forsvaret, men får et langt touch og Ballisager Pedersen får dermed en viktig fot på ballen.
    52'
    Linberg ligger nede for telling. Medisinsk hjelp er ute på banen.
    52'
    Ballisager Pedersen får hodet på den.
    53'
    Vålerenga satser på en kontring, men Haavi gjør et godt gjenvinningsløp.
    54'
    LSK Kvinner fortsetter å styre, også de første ti minuttene av andre omgang.
    55'
    Linberg kommer fri ved dødlinja igjen. Vålerenga-spillerne stopper opp, når de tror ballen har vært ute. Dommer blåser ikke, og Linberg forsøker å chippe ballen over keeper, men Tompkins får noen fingre på den.
    57'
    Vålerenga spiller kjapt i angrepet nå. Ballen ender hos Andrine Tomter, som smeller til fra 20 meter. Ballen går langs bakken over dødlinja.
    59'
    Thomsen mister ball, og Woldvik setter fart framover.
    60'
    Vålerenga avverger den faren ganske lett.
    60'
    Vålerenga er tilbake i kampen nå.
    61'
    Löfwenius ligger nede og spillet stoppes.
    62'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Mille Ivi Christensen
    Ut: Mimmi Löfwenius Veum
    63'
    Vålerenga får frispark, og kan dermed flytte spillere inn i boks.
    63'
    Frisparket legges på bakerste. Der er det Sigurdardottir som lurer seg. Hun får foten på den, men det er ingen medspillere som når ballen foran mål. God mulighet!
    64'
    Madsen drar seg forbi Woldvik. Hun legger hardt inn i boksen, men det er ingen som får foten på den. Utspill fra keeper.
    66'
    LSK Kvinner er ikke så interesserte i å holde på ballen. Mange langballer her nå.
    67'
    LSK Kvinner flytter seg gradvis oppover i banen. Innkast for innkast.
    67'
    Thomsen er uheldig i det hun skal ta med seg ballen oppover. Ballen triller over sidelinja.
    68'
    LSK Kvinner presser høyt og vinner ball.
    68'
    Nygard og Madsen jager LSK-forsvaret.
    69'
    Synne Jensen skaffer frispark, og det tas fort.
    69'
    Thomsen legger inn i boks, men innlegget er for svakt.
    70'
    Spillerbytte - Vålerenga
    Inn: Amanda Andradóttir
    Ut: Ylinn Tennebø
    71'
    Vålerenga forsøker å spille seg gjennom midtforsvaret til LSK, det virker vanskelig.
    72'
    Eide Lie forsøker seg fra 20 meter. Er nok ment som en avslutning av angrepet. Ingen god mulighet.
    74'
    Linberg finner nesten Román Haug i boks!
    74'
    Vålerenga står høyt, men klarer ikke noe å skape noe lovende.
    75'
    Vanhaevermaet forsøker å finne Haavi, men kapteinen ønsker ballen på motsatt side.
    76'
    Vålerenga får et innkast høyt oppe på venstresiden.
    76'
    Ballisager Pedersen og Ildhusøy tenker likt, men pasningen oppover blir litt for hard.
    77'
    Så kommer LSK Kvinner igjen! Linberg bruker yttersiden av foten når hun prøver å finne Haavi i boks. Vålerenga klarerer.
    78'
    LSK Kvinner misforstår hverandre, og ballen triller ut til utspill fra keeper.
    79'
    Mål for Vålerenga!
    LSK Kvinner 1 - 1 Vålerenga
    Mål: Celin Bizet Ildhusøy
    Vålerenga legger inn fra dypet. Woldvik prøver å klarere, men klareringen smeller i hodet til Ildhusøy. Ballen går fra hodet og i mål! For en tilfeldighet!
    79'
    Det blir nok noen kaotiske sluttminutter nå.
    82'
    Haavi vinner ball høyt oppe i banen. Hun vinner Linberg, men hun bruker litt langt tid i boks, og Vålerenga får dermed avverget faren.
    85'
    Nygard får frispark på midtbanen.
    86'
    Inn: Isabell Bachor
    Ut: Justine Vanhaevermaet
    86'
    Madsen legger inn fra høyre. Gausdal klarerer til corner.
    86'
    Ballisager Pedersen er først på den, men LSK får klarert på andreduellen.
    86'
    Madsen kommer seg ikke forbi Woldvik, som kriger til seg en femmeter.
    88'
    Inn: Marie Dølvik Markussen
    Ut: Celin Bizet Ildhusøy
    88'
    LSK Kvinner får frispark og flytter opp spillere.
    89'
    Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Markussen forsøker seg på venstrekanten, men overvurderer egen toppfart.
    90'+1
    Linberg leker seg med Vålerenga-forsvaret, men avslutningen går ikke på mål
    90'+2
    Bachor setter fart framover, men blir stoppet.
    90'+3
    Andradottir forsøker å tre Madsen gjennom. Pasningen stoppes av LSK-forsvaret.
    90'+3
    Tomter blir hindret av Christensen. Frispark til gjestene.
    90'+4
    Frisparket klareres ut til innkast.
    90'+5
    Andradottir drar seg innover i banen og forsøker fra hjørnet av 16. Skuddet sniker seg til side for stanga.
    90'+5
    90'+5
    LSK Kvinner så lenge ut til å ha god kontroll på Vålerenga, med en Ina Gausdal som stod som en klippe i forsvaret. LSK Kvinner spilte seg til noen gode muligheter, også i andre omgang, men klarte ikke å øke ledelsen. Etter at snaut 80 minutter var spilt, var venstrebacken til LSK Kvinner uheldig med klareringen. Hun forøker å heade ballen unna, men det ender heller med en assist til Celin Bizet Ildhusøy. Emilie Woldvik smeller ballen i hodet på Ildhusøy, og ballen går derfra og i mål. Det derfor med stor tilfeldighet at kampen ender på 1-1 og poengdeling. Dermed følger lagene hverandre nok en gang, og begge står med 19 poeng før den lille sommerpausen vi nå går inn i. Vålerenga er nok fornøyde med å sikre ett poeng, etter å ha spilt en kamp der de har skapt lite. For LSK Kvinner føles nok dette en god del kjipere.