1-0
1-1
Hegg49'
Ivanovic83' (Str.)
2-1
Supporterfordeling på VG
323
213
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Hei, og velkommen til denne livedekningen av LSK Kvinner - Kolbotn! De møter hverandre i LSK-hallen i den sjette runden i Toppserien.
    Det har vært en turbulent start på sesongen for LSK Kvinner sin del. LSK Kvinner åpnet meget sterkt da de tok tre poeng mot Brann, men landet raskt ned på jorden igjen med tapet borte mot Røa i andre serierunde. I forrige runde vant LSK Kvinner 3-1 over Åsane etter scoringer av Erikstein og Ivanovic. Etter fem kamper har dagens hjemmelag sikret seg ni poeng og ligger på en tredjeplass før runden. Det er en luke på seks poeng opp til de to på topp, mens det er mye jevnere nedover. De har vunnet alle sine hjemmekamper og har tapt begge sine bortekamper. Det kan love godt for LSK Kvinner i dag når de tar i mot nyopprykkede Kolbotn på hjemmebane.
    Kolbotn fikk endelig en opptur i forrige runde da de møtte Arna-Bjørnar på hjemmebane. Kampen endte 4-1 etter scoringer av Fridlund, Larsen, Preus og Mikkelsen. Seieren var årets første poeng for laget fra Nordre Follo. Til tross for at det tok fem runder før de første poengene skulle tikke inn, har det unge laget ikke gjort seg bort i starten av sesongen. De har møtt tøff motstand i Røa, Stabæk, Vålerenga og Rosenborg og kanskje seieren i forrige runde gir selvtilliten de trenger til å fortsette poengfangsten. Kolbotn ligger på en foreløpig åttendeplass, men det er veldig jevnt i det nedre sjiktet.
    Til tross for at lagene spilte i forskjellige divisjoner i fjorårets sesong, møtte lagene hverandre én gang i fjor. Det var i den tredje runden i cupen. Kampen gikk i LSK-hallen og endte hele 4-0. LSK Kvinner kom hele veien til semifinalen hvor de ble slått ut av Rosenborg, som senere ble Norgesmestre. På de fire siste oppgjørene mellom lagene har LSK Kvinner gått seirende ut av to av dem. Kolbotn har vunnet én, mens den siste kampen endte uavgjort. Historien viser at lagene presterer best på egen hjemmebane. Skal LSK Kvinner forlenge tendensen eller skal det unge Kolbotn-laget bryte den dårlige rekken de har hatt i LSK-hallen de siste årene? Svaret på det får vi i dag når lagene entrer banen klokken 16.45!
    Vi er tilbake med lagoppstillingene og siste nytt fra LSK-hallen rundt én time før avspark!
    Lagoppstillingene er inne. Ingen av lagene gjør endringer fra forrige serierunde. Det betyr at hjemmelagte kommer ut i en 4-3-3-formasjon, bestående av Fiskerstrand, Woldvik, Huseby, Authen, Johansen, Siren, Jørgensen, Erikstein, Halldórsdóttir, Ivanovic og Kyvåg. Kolbotn starter i en 3-4-2-1-formasjon, bestående av Panengstuen, Flø, Brunes, Henriksen, Osnes-Ringen, Alfredsen, Hegg, Mikkelsen, Preus, Fridlund og Larsen.
    Lagene er på vei ut på banen! Vi er straks klare for avspark.
    Kampen har startet
    0'
    Ivanovic sparker kampen i gang!
    0'
    Woldvik tar med seg ballen innover i banen og finner Authen. Vertene lar ballen gå på bakre rekke.
    0'
    Huseby forsøker å finne Halldórsdóttir der fremme, men treffer ryggen hennes. LSK Kvinner må bygge opp angrepet på nytt.
    1'
    Kolbotn går ut av startblokkene med mye energi. De er energiske i presset og lykkes med å stresse LSK Kvinner.
    2'
    Woldvik med innkastet, men dommer stopper spillet og får backen til å ta det lenger opp i banen. Det er det ikke ofte man ser.
    3'
    Erikstein og Kyvåg kombinerer på venstrekanten. Sistnevnte legger lavt inn foran mål, men Kolbotn får ballen unna.
    5'
    LSK Kvinner med mye ball i åpningsminuttene, men Kolbotn ligger kompakt. Her er det muligheter i bakrom for vertene.
    5'
    Siren drar seg innover i banen fra høyresiden. Hun får akkurat nok rom til å fyre av. Skuddet fra skrå vinkel går rett i klypene på Panengstuen.
    6'
    Siren forsøker å sende Ivanovic gjennom, men Brunes vinner løpsduellen og punkterer muligheten til vertene.
    7'
    Kjemperedning av Pangenstuen! Ivanovic slipper ballen ut til Halldórsdóttir på høyrekanten før hun får den igjen midt i feltet. Spissen banker til, men Panengstuen går ut i en herlig strekk og redder! Der trodde hele hallen at det stod 1-0, men Panengstuen sikrer at det fortsatt står 0-0.
    7'
    Legges opp i feltet, men Kolbotn er høyest og får ballen unna.
    8'
    LSK Kvinner roer ned og får med seg Fiskerstrand i spillet.
    10'
    Kyvåg leker med Flø på venstresiden. Kanten vender om og går på skuddet fra hjørnet av 16. Skuddet høres tungt ut, men går over mål.
    11'
    Johansen og Kyvåg forsøker å kombinere på venstresiden, men misforstår hverandre og ballen går over dødlinja. Panengstuen kan sette i gang spillet på nytt fra fem meter.
    11'
    Tas kort ned til Brunes.
    12'
    Erikstein jager voldsomt når gjestene får kjenne litt på ballen. Kolbotn klarer å spille av seg presset og får roet ned.
    13'
    Får en høy ball i bakrom på venstresiden, men vinkes av for offside.
    13'
    Vertene vinner ballen tilbake etter noen minutter med Kolbotn-spill. De roer ned på bakre rekke.
    14'
    LSK Kvinner kommer til innlegget fra venstre, men Kolbotn står godt i mot og får ballen unna!
    15'
    Legges på første stolpe, men det blåses frispark i feltet.
    15'
    Tas kort mot Huseby.
    16'
    Jørgensen holder på ballen i offensivt rom og klarer å stokke om beina før hun fyrer av fra lang distanse. Skuddet går utenfor.
    18'
    Vertene kommer med fart! Siren fører ballen oppover og slipper den ut til Kyvåg, men kanten vinkes av for offside.
    19'
    Fridlund med en frekk pasning i bakrom. Mikkelsen jager, men Fiskerstrand kommer ut i tide. Fine tendenser fra Kolbotn.
    20'
    Jørgensen vinner ball og finner raskt Ivanovic. Spissen forsøker å skaffe seg nok plass, men klarer ikke styre avslutningen på mål. Godt arbeid av Jørgensen.
    22'
    Kyvåg drar seg enkelt forbi en og to spillere, men pasningen på tvers blir for hard. Halldórsdóttir rekker den aldri og ballen går over dødlinja.
    23'
    Jørgensen legger inn fra høyre, men Kolbotn står solid i feltet.
    24'
    Jørgensen får ballen helt ute på høyrekanten og prøver seg på en rask pasning inn sentralt, men Kolbotn fortsetter å forsvare seg godt.
    26'
    Panengstuen slår den opp på midtbanen.
    26'
    Kolbotn jobber seg effektivt fremover på venstresiden, men pasningen i bakrom fra Preus blir for hard og upresis.
    27'
    Erikstein slår den opp i feltet, men Osnes-Ringen er først på den.
    27'
    Slår den kort ned til Huseby.
    28'
    Erikstein forsøker å finne Kyvåg i bakrom, men selv med farten til venstrekanten blir pasningen for hard.
    29'
    Mål for LSK Kvinner!
    LSK Kvinner 1 - 0 Kolbotn
    Mål: Miljana Ivanovic
    Målgivende: Tonje Erikstein
    Vertene tar ledelsen! Angrepet begynner helt fra bakre rekke. LSK Kvinner spiller seg opp på Erikstein, som slår den gjennom til Ivanovic. Spissen løper av seg forsvarsspilleren før hun setter ballen sikkert i nettet bak Panengstuen! Målet har lenge ligget i luften, og nå står det 1-0 i LSK-hallen!
    30'
    Tas kort ned til Hegg.
    32'
    Nok en gang er Erikstein sentral i spillet til vertene. Hun slipper ballen ut til Kyvåg på venstresiden. Kanten legger inn i boks, men Brunes er først på den. Kolbotn tar over.
    34'
    Mye stopp i spillet her nå. Lite å melde fra om. Spillet foregår på Kolbotn sin banehalvdel.
    36'
    Halldórsdóttir går på skuddet fra 25 meter. Skuddet går langt over mål.
    37'
    LSK Kvinner holder bra på ballen nå. Gjør noen forsøk, men når de ikke lyktes, roer de ned på bakre rekke og bygger opp et nytt forsøk.
    39'
    Woldvik går på skuddet fra langt hold. Skuddet sniker seg over stanga, men Panengstuen har god kontroll. Kapteinen scoret fra samme posisjon i seieren over Brann i starten av sesongen.
    41'
    Så er det Erikstein sin tur til å prøve seg fra langt hold. Denne gangen må Panengstuen i aksjon.
    42'
    Preus vender fint om på midtbanen og det ser farlig ut når hun skal sende Larsen gjennom i et voldsomt rom bak vertenes forsvarslinje. Pasningen treffer bakpå Larsen og det blir ikke noe ut av angrepet.
    45'
    Hun slår den hardt oppover i banen, men når ikke helt frem til feltet, hvor lagvenninnene har samlet seg.
    45'
    Pause
    45'+1
    Vi går til pause på stillingen 1-0. LSK Kvinner har dominert den første omgangen. Kolbotn har knapt fått kjenne på ballen, men har til gjengjeld forsvart seg godt. Vertene spilte seg til to store muligheter og scoringen kom på sjanse nummer to. Den første kom allerede etter at syv minutter var spilt. Da var det kun en super redning av Panengstuen som sikret at skuddet fra Ivanovic ikke gikk i mål. Scoringen skulle sitte for spissen etter at halvtimen var spilt. Da ble hun spilt gjennom av Erikstein. Hun løp nesten halve banen med ballen i beina før hun dro av seg det hun trengte av Kolbotn-spillere og satte ballen i nettet! Kolbotn har skapt lite. De har hovedsaklig slitt med den siste og avgjørende pasningen. Det unge laget har til tider vist fine tendenser, spesielt på venstresiden. Klarer de å finjustere den siste pasningen, kan andre omgang bli spennende!
    2. omgang
    45'
    Preus sparker i gang de siste 45 minuttene!
    45'
    Kolbotn og Fridlund kommer til innlegg fra venstre, men det går helt inn til Fiskerstrand.
    45'
    LSK Kvinner har lagt seg litt bakpå i starten av andre omgang. Kolbotn får lov til å spille.
    47'
    Det dømmes straffe til Kolbotn! Preus blir holdt i feltet og dommer peker på straffemerket. Man kan argumenter for at den er litt "soft", men det går også helt fint å blåse på den situasjonen.
    48'
    Mål for Kolbotn!
    LSK Kvinner 1 - 1 Kolbotn
    Mål: Eline Hegg
    Hun banker ballen ned til venstre. Fiskerstrand er på den, men skuddet er for hardt. Kolbotn reduserer! For en omgang vi har i vente.
    49'
    Kolbotn fortsetter å ha ball i kjølvannet av corneren. Har vertene lagt seg bakpå litt for tidlig?
    51'
    Kolbotn prøver seg fra distanse. Skuddet går rett i klypene på Fiskerstrand.
    51'
    Så utfordrer Kyvåg på venstresiden. Hun tar et par touch for mye og ballen ender over dødlinja.
    52'
    Legges opp i feltet og treffer Halldórsdóttir, men kanten virker ikke helt forberedt. Ballen ender fort unna farlig område.
    53'
    Tas kort mot en møtende Erikstein. Kolbotn vinner ballen kjapt.
    55'
    Woldvik legger inn fra dypet, men ballen skrur gjennom feltet.
    56'
    Erikstein får ballen i god posisjon før hun vender om og skyter fra 17 meter. Panengstuen går ut i full strekk når hun dytter ballen unna farlig område. Fine detaljer av Erikstein.
    57'
    Preus leker seg med de gulkledde spillerne, men stoppes til slutt av kapteinen deres, Woldvik.
    58'
    Ivanovic er nære å finne Halldórsdóttir i god posisjon, men sistnevnte henger ikke helt med. Vertene får corner.
    59'
    Legges på første stolpe. Vertene vil ha ny corner, men dommeren er uenig.
    59'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Marte Hjelmhaug
    Ut: Mia Authen
    60'
    Panengstuen med et farlig utspill. Det går rett i beina på Erikstein, men heldigvis for henne og Kolbotn klarer ikke LSK Kvinner å utnytte muligheten.
    60'
    Så får Kyvåg ballen i optimal posisjon, men hun stoppes av Flø som setter inn en veldig bra takling.
    61'
    Gult kort til LSK Kvinner
    Kathrine Winnem Jørgensen
    Får det gule i duellen med Preus.
    61'
    Slår den langt opp i banen.
    61'
    Tas kort bort til Huseby.
    62'
    LSK Kvinner står høyt og lykkes med det. De vinner ballen kjapt tilbake i god posisjon når de først mister den.
    63'
    Woldvik finner Jørgensen i feltet, men midtbanespilleren klarer ikke styre headingen på mål.
    64'
    Tas kort opp til Kyvåg på venstresiden.
    65'
    Huseby forsøker seg på en ball i bakrom, men rommet er for lite og pasningen er for hard. Panengstuen med fem meter.
    66'
    Kyvåg tar med seg ballen inn sentralt og går på skuddet fra distanse. Skuddet går rett på Panengstuen.
    67'
    Gult kort til Kolbotn
    Mille Helland Flø
    Er for tøff i ryggen på Halldórsdóttir. Får det gule av dommeren.
    68'
    Johansen slår den opp i feltet, men der er Brunes høyest.
    68'
    Siren sender Ivanovic på løp, men taper duellen mot Brunes. Vertene får likevel en corner.
    70'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Mille Ivi Christensen
    Ut: Tonje Erikstein
    70'
    Slås midt i feltet og Panengstuen er på den, men hun glipper! Det gir Halldórsdóttir muligheten fra spiss vinkel, men kanten får ikke ballen inn i det åpne målet!
    70'
    Tas bortover til Huseby.
    72'
    Nå sitter ikke pasningsspillet for noen av lagene. De bytter på med å slå ballen bort.
    73'
    Kyvåg drar seg innover i banen. Hun har urovekkende mye rom, men skuddet sklir delvis av foten hennes og ender utenfor mål.
    74'
    Legges på bakre stolpe, men der har Panengstuen stålkontroll.
    76'
    Stopp i spillet nå. En Kolbotn-spiller trenger medisinsk tilsyn.
    77'
    Spillerbytte - Kolbotn
    Inn: Sigrid Gamst
    Ut: Carina Alfredsen
    77'
    Vi er i gang igjen. Det ser ut til å gå fint med Osnes-Ringen.
    78'
    Tas kort.
    79'
    Kjempesjanse til Kolbotn! Larsen sendes gjennom av en herlig pasning fra Flø. Hun klinker til fra skrått hold når hun nærmer seg mål. Avslutningen går på første stolpe, men Fiskerstrand redder ut til corner!
    80'
    Legges midt i feltet. Fiskerstrand har kontroll.
    80'
    Tas kort ned til Brunes.
    81'
    Så er Kolbotn nære å rote det til for seg selv! En stygg feilpasning gir LSK Kvinner muligheten mot et Kolbotn-lag i ubalanse. Kyvåg sin pasning inn sentralt går gjennom feltet og ut til Halldórsdóttir, men skuddet hennes blokkeres.
    82'
    Spillerbytte - LSK Kvinner
    Inn: Emma Reshane
    Ut: Thea Kyvåg
    82'
    LSK Kvinner scorer på straffe!
    LSK Kvinner 2 - 1 Kolbotn
    Mål: Miljana Ivanovic
    Målgivende: Mille Ivi Christensen
    LSK Kvinner tar ledelsen i igjen og nok en gang er det Ivanovic som står for scoringen! Vertene spiller seg raskt fremover i banen. Spissen går på et lurt løp og det får Ivi Christensen med seg. Hun sender spissen gjennom og Ivanovic banker inn 2-1!
    83'
    Kolbotn jager en ny scoring, og de har ennå tid til det. Omgangen har vært jevn og vi har noen spennende sluttminutter foran oss!
    87'
    Johansen slår den opp i retning Ivanovic.
    88'
    Christensen gjør en god jobb på midtbanen. LSK Kvinner ser ut til å ha kontroll på det her nå.
    90'
    Slår den opp på Ivi Christensen.
    90'
    Kolbotn kommer til innlegg fra venstre, men Huseby er først på den. Kolbotn må begynne på nytt.
    90'+2
    Slår den opp i feltet. LSK Kvinner får den ikke unna, men ballen ender etterhvert over dødlinja.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her