Kane90'+5 (Str.)

Ble dekket av VG Sporten

Hei, og velkommen til denne liveoppdateringen av storoppgjøret mellom Liverpool og Tottenham. Mitt navn er Yngve Gjerde, og jeg skal holde deg oppdatert gjennom det som forhåpentligvis blir en fantastisk kamp på Anfield!
    0'
    Begge lag kommer til dette oppgjøret fra seier i midtuken. Liverpool vant 3-0 borte mot Huddersfield, mens Tottenham slo Manchester United 2-0 på Wembley.
    0'
    - Spurs er i god form om dagen, men formen vår er ikke så verst den heller. Det blir en interessant kamp, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp.
    0'
    Ja, du har et poeng, Jürgen. Tottenham har ikke tapt siden de ble nedsablet av Manchester City i desember, og er laget som har scoret fjerde flest mål i årets Premier League-utgave.
    0'
    Men Klopp har et poeng i at Liverpools form ikke er så dårlig den heller. Rødtrøyene gikk på en smell mot Swansea, men har ellers vist gode takter, og forrige tap i ligasammenheng før Swansea-kampen, var i oktober, da det var nettopp Tottenham som vant 4-1.
    0'
    - Spillerne er mer modne og har mer erfaring. Vi er sterkere på flere områder i forhold til tidligere, vi forbedrer oss stadig, men det er ikke godt nok hvis du ser på avstanden opp til toppen, konstaterer Maurico Pochettino, Tottenhams manager, før dagens kamp.
    0'
    Både Liverpool og Tottenham kjemper om en plassering som gir Champions League-spill neste sesong, og det er ekstremt jevnt bak serieleder Manchester City. Vertene ligger på 3. plass med 50 poeng, mens bortelaget ligger på 5. plass med 48 poeng. Midt i mellom de to ligger Chelsea, som skal i aksjon mandag.
    0'
    Dette blir utvilsomt en høyinteressant kamp. Liverpool jakter revansj fra det forsmederlige 1-4-tapet på Wembley, og har normalt god kontroll på kampene når Spurs tar turen til Merseyside. Liverpool har bare tapt én av de siste 23 Premier League-kampene hjemme mot Spurs. De er i tillegg fortsatt ubeseiret på hjemmebane.
    0'
    I tillegg er det en interessant duell i kampen. Premier League-toppscorer Harry Kane og mannen med nest flest scoringer i årets Premier League-sesong, Mohamed Salah, møtes. Kane har 21 scoringer, Salah har 19.
    0'
    Da er lagene her....
    0'
    Liverpool XI: Karius - Alexander-Arnold, van Dijk, Lovren, Robertson - Can, Henderson (C), Milner - Mane, Salah, Firmino.
    0'
    Tottenham XI: Lloris (C) - Tripper, Sanchez, Vertonghen, Davies - Dier, Dembele - Eriksen, Dele, Son - Kane.
    0'
    Liverpool gjør altså to endringer fra laget som slo Huddersfield på tirsdag. van Dijk erstatter Matip, mens Alexander-Arnold kommer inn for Gomez.
    0'
    Tottenham stiller med de samme elleve som slo Manchester United.
    0'
    Tid for litt statistikk: Disse to lagene har møttes 51 ganger i ligasammenheng. Liverpool har overtaket, med 23 seiere. 14 ganger har det blitt Tottenham-seier, og 14 ganger har det blitt uavgjort.
    0'
    Tilsvarende oppgjør på Anfield forrige sesong endte med 2-0-seier til The Reds. Da scoret Sadio Mané begge målene. Forrige Spurs-seier på Anfield kom i 2011.
    0'
    Værportalen pent.no melder om litt sol og mellom 2 og 4 varmegrader på Merseyside. Havnebyen kan i tillegg by på en liten bris, så det er med andre ord ganske fine kampforhold i dag.
    0'
    22 fokuserte mann står i tunnelen på Anfield, klare for entre gressteppet.
    0'
    Spillerne er ute på Anfield-matta.
    0'
    You'll Never Walk Alone runger på sedvanlig vis over stadion.
    0'
    Mektig, som alltid, Liverpools sang. Nå skal det spilles fotball!
    0'
    James Milner sparker i gang oppgjøret.
    1'
    Liverpool går umiddelbart i angrep, men Tottenham står godt i forsvar.
    2'
    Ser ut som Son legger seg på topp sammen med Kane. Skal Tottenham overraske med to spisser her?
    2'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Tottenham Hotspur
    Mål: Mohamed Salah
    Så får Liverpool en drømmestart på oppgjøret - og Salah jakter toppscorer Kane! Klabb og babb på midtbanen, Dier slår en svak støttepasning til Salah som plutselig er alene med Lloris. Og da er han feilfri, og setter inn sitt 20. for sesongen!
    3'
    Elektrisk start på dette oppgjøret!
    4'
    Tottenham tok ledelsen etter ti sekunder mot Manchester United. Nå får de en liten smak av egen medisin mot Liverpool!
    4'
    Kampen om toppscorertittelen: Harry Kane, 21 mål. Mohamed Salah, 20 mål.
    5'
    Liverpool fryktelig aggressive i presset. Milner litt for aggressiv, dog. Lager frispark.
    6'
    Nytt frispark, denne gangen for Liverpool og Emre Can.
    7'
    Tottenham sliter med å få spillet sitt til å sitte i åpningsminuttene. Virker litt rystet etter Liverpools pangstart. Vertene styrer kampen.
    8'
    Dembele viser muskler og drar seg forbi Henderson, får fordel av ball, men da angrepet stoppes, drar dommer Moss tilbake spillet og dømmer frispark.
    9'
    Sanchez gjør livet fryktelig vanskelig for seg selv og lagkameratene. Mané vinner ballen og kommer til innlegg, men Vertonghen klarerer til corner.
    11'
    Milner svinger inn, Lloris fanger enkelt.
    12'
    Frispark for Dele Alli.
    13'
    Tottenham fremme og ypper seg for første gang i oppgjøret. Vinner en corner.
    14'
    Eriksen svinger den inn, men Karius får bokset den unna.
    15'
    Tottenham bedre med nå. van Dijk varter opp med en viktig blokkering på Sons skuddforsøk, og Liverpool må forsvare nok en corner.
    17'
    van Dijk er på plass igjen. Stanger ballen unna.
    17'
    Nesten 2-0! James Milner skyter - via Sanchez - i en bue over Lloris og like utenfor stolpen! Corner for Liverpool.
    18'
    Innøvd variant fra Liverpool.
    18'
    Ballen ender hos Alexander-Arnold som skyter, ufarlig sådan, men Salah får en mulighet til å styre ballen mot mål. Bommer på ballen, dessverre - sett med Liverpool-øyne.
    19'
    Son setter i gang en Tottenham-kontring i den andre enden, men Alexander-Arnold er på plass med en viktig inngripen og hindrer en stikker i retning Kane.
    20'
    Alexander-Arnold slår et glitrende innlegg mot Firmino, men brassens hodestøt går utenfor Lloris' lengste stolpe.
    22'
    Tottenham er i trøbbel her. Liverpool styrer dette.
    22'
    Ny corner for Tottenham. Lovren klarerer et innlegg fra Tripper.
    24'
    van Dijk rager høyest nok en gang. Dier roper på straffe inne i boksen, uten å få gehør fra Jonathan Moss.
    25'
    Kane kommer seg til avslutning for første gang i dag, men skuddet blokkeres. Ender i ny Spurs-corner.
    28'
    Igjen kommer Karius ut og bokser unna.
    28'
    Firmino river og sliter i Dembele. Ender i frispark for gjestene.
    30'
    Can med en skulder i ryggen på Davies. Frispark.
    31'
    Salah får frispark idet han skal løpe fra Vertonghen. Stopper en god Liverpool-kontring der, Tottenham-stopperen.
    32'
    Liverpool flytter opp folk, Salah svinger inn og van Dijk rager nok en gang høyest i feltet. Headingen går imidlertid høyt over mål.
    33'
    Lloris årvåkent ute og avverger faren idet Firmino er på vei gjennom.
    33'
    Tripper lager frispark i god dødballposisjon for Liverpool.
    33'
    Og The Reds flytter opp folk igjen.
    34'
    Og igjen er van Dijk suveren i lufta! I duell med tre Tottenham-spillere vinner han duellen og får headet den på mål, men Lloris redder.
    34'
    Tottenham angriper lynhurtig, Eriksen spilles fri og Karius varter opp med en strålende redning, men assistentdommer var allerede oppe med flagget.
    35'
    36-64 fordel Tottenham i ballbesittelse nå, men gjestene klarer ikke å utnytte ballinnehavet.
    36'
    Frispark for Dele Alli som felles av Salah.
    36'
    De gamle Southampton-stopperne - som i dag utgjør Liverpools stopperpar - van Dijk og Lovren, har hatt god kontroll på Premier League-toppscorer Harry Kane og de andre Tottenham-stjernene i dag.
    36'
    Tottenham-stopperne stanger unna to Liverpool-innlegg. Det siste går ut til hjørnespark for vertene.
    38'
    Tottenham står imot innleggene Liverpool kommer med.
    39'
    Henderson slår en crosser Steven Gerrard ville vært stolt over. Dejan Lovren er mannen på vei igjennom, og kroaten kommer til innlegg, men Davies står i veien. Tottenham får ballen tilbake.
    39'
    Liverpool-spillerne sliter med å ta ballen fra Moussa Dembele. Får frispark - nok en gang.
    40'
    Tottenhams tur til å flytte opp folk. Ballen havner hos Dembele som kliner til fra returrommet, men Karius holder den i fast grep.
    41'
    Skyter med sitt langt svakere høyrebein der, Dembele. Uansett, Tottenhams første avslutning på mål!
    41'
    Nytt frispark for Tottenham på midtbanen.
    41'
    Begynner å nærme seg pause på Anfield. Liverpool med brukbar kontroll, men dominerer ikke på samme måte som de gjorde tidligere i oppgjøret.
    41'
    Tottenham-spillerne rasende idet Davies går i bakken og får frispark. Kane var på vei igjennom, men får ikke fordel av ball.
    42'
    Eriksen svinger inn, men den går over alle og inn til Karius.
    43'
    Dembele tvinger Mané bakover i banen og henger på ham som en klegg. Kommer litt for nær til slutt. Lager frispark.
    44'
    Son avvinkes for offside.
    45'
    Ett minutt legges til.
    45'
    Liverpool får en eventyrlig mulighet, men Salah er ikke presis nok idet han skal spille fri Mané.
    45'+1
    Og det er det siste som skjer i denne omgangen!
    45'+2
    45'+2
    Liverpool går til pause med en fortjent ledelse takket være Mohamed Salahs scoring.
    45'+2
    46'
    Vi er tilbake og i gang med den andre omgangen.
    46'
    Forrige gang Tottenham tok avspark endte det med scoring ti sekunder senere. Vi får ingen reprise på det i dag.
    46'
    Ikke en like eksplosiv start på den andre omgangen som vi fikk i den første.
    50'
    Mané får frispark i god posisjon for Liverpool.
    50'
    Milner går for innlegg og Lovren vinner duellen i boksen, men ingen rødkledde er på andreball og Tottenham klarerer.
    51'
    Tottenham ruller fint opp, men Eriksens innlegg mangler adresse.
    52'
    Tottenham triller og triller, men finner ikke noe rom.
    54'
    Grusom feil fra Sanchez som slår den rett til Salah. Han setter i gang en kontring, men så slurver også han i avleveringsøyeblikket. Dermed renner muligheten ut i sanden.
    54'
    Liverpool ligger dypt og forsvarer seg godt nå. Tottenham får styre banespillet, mens vertene venter på at det skal åpne seg kontringsmuligheter.
    56'
    Dele Alli flikker Son nydelig gjennom, men sørkoreaneren klarer ikke å overliste Karius! Returen havner i farlig område hvor Dele Alli venter, men avslutningen går til side for mål!
    58'
    Tottenhams beste mulighet så langt.
    58'
    Tripper får frispark. Nok en gang snytes Tottenham for fordel av ball. Kane fikk ballen i farlig rom.
    58'
    Oppe på beina igjen, høyrebacken. Ser ut til at han klarer seg.
    59'
    Eriksen pisker inn innlegget og det er strålende slått i retning Harry Kane, men flagget er oppe. Karius reddet uansett Kanes heading.
    60'
    Diskusjonen raser rundt Liverpools keepere, men Karius har gjort en god figur i dag.
    60'
    Tottenham har vunnet fire oppgjør på Anfield siden 1912. Kan de få med seg noe herfra?
    61'
    Det er for øyeblikket The Lilywhites som styrer oppgjøret.
    61'
    Son kommer til innlegg, men van Dijk er på rett plass til rett tid og stanger den til corner.
    62'
    Godt slått, men Liverpool får klarert.
    62'
    Henderson tøff i rygg på landsmann Dele. Frispark i god innleggsposisjon for gjestene.
    62'
    Strålende slått av Eriksen, men nok en gang er Kane på feil side av offsidelinjen.
    63'
    Ingenting å si på danskens leveranser i dag, i hvert fall.
    63'
    Jürgen Klopp ser ikke helt fornøyd ut i teknisk sone. Forbereder et dobbelbytte. Tottenham presser på.
    64'
    Sanchez sent inne i Milner. Liverpool får en pustepause.
    64'
    Milner overtar Hendersons kapteinsbind.
    65'
    Friske bein inn for Liverpool. Tottenham har ballen 63 prosent av tiden. Liverpool må stå imot et tøft press.
    65'
    Høyt spark fra Ben Davies. Det resulterer i et Liverpool-frispark i god innleggsposisjon.
    66'
    Dårlig utnyttet av vertene, dog. Klareres enkelt.
    66'
    Ser ikke ut som Klopp gjør noen formasjonsendringer. Oxlade-Chamberlain går inn på venstrekant, mens Wijnaldum tar over som indreløper.
    66'
    Dele Alli kliner til, men en med rød trøye står i veien. Det har vært en gjenganger i kveld.
    68'
    Dele Alli går overende inne i Liverpools 16-meter, og får frispark imot for filming.
    69'
    - Svineri. Klokkeklart gult kort, sier kommentator Brede Hangeland.
    70'
    Salah setter i gang en kontring, men Vertonghen gjør en god jobb og får avverget faren.
    70'
    Liverpool presser skyhøyt for å stresse Spurs. Men de hvite spiller seg fint ut.
    72'
    Lloris er langt ute for å avverge en ball mot Firminho. De to kolliderer, men det ser ut til å gå bra med begge.
    73'
    Firmino ble for øvrig avblåst for offside.
    73'
    Skummelt innlegg fra Davies. Lovren klarerer til corner.
    75'
    Lamela svinger ballen inn fra høyre. Kane vinner duellen på bakerste, men blir avblåst for en dytt i duell med målvakt Karius.
    75'
    Matip skal inn for Liverpool.
    78'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Joel Matip
    Ut: James Milner
    78'
    Spillerbytte - Tottenham Hotspur
    Inn: Victor Wanyama
    Ut: Mousa Dembele
    Også Pochettino gjør grep her før de siste snaue 15 minuttene.
    79'
    Davies skaffer en corner for Spurs.
    80'
    Eriksen svinger ballen inn i boksen, men van Dijk får den unna.
    80'
    Mål for Tottenham Hotspur!
    Liverpool 1 - 1 Tottenham Hotspur
    Mål: Victor Wanyama
    HERREFRED for en scoring! Karius bokser ut et innlegg i returrommet og der klemmer Wanyama til på direkten. Ballen skyter fart rett opp i krysset. For et skudd!
    81'
    Salah setter ballen i mål, men linjemannen har vinket.
    85'
    STRAFFE til Tottenham og Kane!
    85'
    For en dramatikk!
    85'
    Karius feller Kane, som er alene med keeper. Men Kane var i offside før ballen ble spilt til Kane.
    85'
    Dommer Moss er borte hos linjedommeren for å snakke. Der står også Eriksen og Can, som begge holder seg svært rolig. Godt å se.
    86'
    Moss peker på straffemerket. Men det skulle vært offside i forkant.
    86'
    Kane skyter rett på Karius!
    87'
    Nektes sitt 100. mål i Premier League.
    87'
    Et lite sus av rettferdighet når Kane bommer der. Straffesparket skulle nok aldri vært idømt.
    88'
    Kunne faktisk også vært dømt for filming på Kane. Særdeles lite kontakt mellom han og Karius i straffesituasjonen.
    90'+1
    Fire minutter er lagt til på Anfield.
    90'+1
    Liverpool 2 - 1 Tottenham Hotspur
    DU MILDE HIMMEL! Om Wanyamas mål var pent, er ikke dette noe dårligere! Mottar ballen på kanten av boksen og dribler seg forbi FIRE Spurs-spillere før han vipper ballen over Lloris! Ligamål nummer 21 for sesongen er intet mindre enn fantastisk!
    90'+1
    Inn: Fernando Llorente
    Ut: Son Heung-min
    90'+3
    Tottenham roper på straffe, men Moss vinker spillet videre.
    90'+4
    Men så vinker linjedommer! Og Moss snur i sin avgjørelse. Nå peker han på straffemerket! For et utrolig drama på tampen her.
    90'+4
    Nytt møte ved cornerflagget mellom Moss og linjedommer. Og denne gangen står hele Liverpool-laget rundt dommeren.
    90'+5
    Straffesparket er forsåvidt klarere enn situasjonen mellom Kane og Karius.
    90'+5
    Tottenham Hotspur scorer på straffe!
    Liverpool 2 - 2 Tottenham Hotspur
    Mål: Harry Kane
    Denne gangen sitter straffesparket i mål! Hans 100. mål i Premier League. Karius går feil vei og Kane har få problemer med å plassere ballen ved stolpen.