3-0
13 299
3 651

Ble dekket av Camilla Vesteng

God kveld! Det er klart for en ny fotballkveld i FA cupens tegn. Etter målkalas i går og fem mål av Erling Braut Haaland mot Luton, så er det Liverpool sin tur til å jakte avansement i kveld. Championship-klubben Southampton er motstander, altså Liverpool-kaptein Virgil van Dijks forrige klubb.
    Det er bare tre dager siden Liverpool vant ligacupen, etter 1-0 over Chelsea. Da ble det ekstraomganger, Liverpool-kaptein Virgil van Dijk avgjorde noen minutter før ekstraomgangene var over etter en heading på corner.
    Det blir interessant å se hvilket mannskap begge klubbene sender utpå banen i kveld. Southampton kan eventuelt komme til å spare spillere for å være best mulig i stand til å kjempe om opprykk, mens Liverpool har Manchester City ett poeng bak seg i kampen om ligagullet i Jürgens Klopps siste sesong på Anfield. Blir det to "reduserte" lag? Liverpool er uansett relativt redusert med mange skader. Det var mer eller mindre ett B-lag eller juniorlag som vant ligacupfinalen.
    Slik så det ut da Liverpool mottok trofeet etter ligacupseieren på Wembley søndag.
    Tror du Liverpool stiller med sitt sterkest mulige mannskap i kveld?
    Ja.
    22%
    Nei.
    67%
    Tja, hva tenker Klopp? FA cup og ligainnspurt. Tror han topper laget en god del.
    11%
    Antall stemmer: 2865
    Tror du Southampton stiller med sitt sterkest mulige mannskap i kveld?
    Ja! Liverpool, for en skalp om de klarer det.
    61%
    Nei, opprykk trumfer alt.
    39%
    Antall stemmer: 2369
    Dette er altså femte runde i FA cupen, noe som ville tilsvart åttedelsfinale. Neste er med andre ord kvartfinale.
    Forrige gang disse lagene møttes var i Premier League i mai i fjor, da endte det (av alle syke ting) 4-4. Liverpool reddet uavgjort med Gakpo-scoring i det 72. minutt og Jota-scoring minuttet etter.
    Liverpool kan møte Manchester United i neste runde. Vinneren av kveldens oppgjør møter vinneren av Nottingham-Manchester United. Manchester City møter Newcastle.
    Southampton starter med dette laget: Lumley, Bree, Stephens, Bednarek, Manning, Charles, Rothwell, Aribo, Edoizie, Mara, Sulemana.
    Benken til Liverpool: Adrian, MacAllister, Scanlon, Gordon, Konaté, Nallo, Diaz, Danns, Nyoni.
    Liverpool: Kelleher, Gomez, Tsimikas, van Dijk, Quansah, Clark, McConnell, Bradley, Gakpo, Elliott, Koumas.
    Benken til Southampton: McCarthy, Adams, Smallbone, Walker-Peters, Harwood-Bellis, Amo-Ameyaw, Meghoma, Dibling, Armstrong.
    Tror du Southampton har en mulighet i kveld?
    Ja, absolutt!
    43%
    Nei.
    47%
    Tja, tror det kan bli ekstraomganger her. Da kan alt skje!
    10%
    Antall stemmer: 2233
    Southampton manager-Russell Martin med sin assistant Matt Gill på Anfield onsdag kveld.
    I startelleveren til Liverpool i kveld: Louie Koumas.
    Det regner som bare det i Liverpool. TV-bildene viser at det høljer ned over Anfield.
    Nå får Liverpool massiv applaus på vei ut på Anfield, etter ligacuptriumfen søndag.
    Da runger You´ll never walk alone på Anfield.
    Det er intet mindre enn 48 år siden Southampton vant FA cupen sist, i det bejublede år 1976! Da so de Manchester United 1-0.
    Southampton med avspark.
    Southampton satte ballen i mål. Men det var offside. Soleklar.
    1'
    VG Live svarer
    Jo
    Ved uavgjort, blir det spilt ekstraomgang eller blir det omkamp?
    ekstraomganger og evt straffer.
    Tsimikas forsøker et innlegg, får corner. Nei, det var offside, viste det seg.
    2'
    Gjestene i angrep. Edozie forsøker et innlegg.
    5'
    Liverpool med Elliott mister ballen med en elendig pasning.
    5'
    Stolpeskudd fra Southampton. Åj åj! De gir gass gjestene.
    5'
    Så kommer Mara til en avslutning. Southampton uten respekt mot Liverpools noe alternative startellever.
    6'
    Liverpool vinner og taper en ball ved midtstreken.
    8'
    Trygve
    Er det var i fa cup'en?
    Ja, på banene til Premier League-klubbene. Så ja, i denne kampen.
    Gjestene bryter og Edozie drar til, van Dijk på ballen, blir retur.
    11'
    Southampton har lagt press på Liverpool i starten her.
    12'
    Van Dijk spiller Kelleher, før Tsimikas også spiller bakover. Liverpool mister ballen.
    12'
    Southampton og Edozie legger inn, men ballen går rett i keeperhanskene til Kelleher.
    13'
    Elliott over til Tsimikas, Clark spiller Bradley, men derfra blir avlevering for svak.
    14'
    Gomez sikter sånn cirka på månen og jammen er han ikke så langt unna å treffe heller.
    15'
    Frispark til Southampton på egen halvdel.
    16'
    Sulemana utfordrer Elliott. Corner.
    17'
    Kjempecorner, heading, men i panna på Bradley og ut. Rothwell kommer til avslutning.
    18'
    Eirik
    Hvem styrer kampen?
    Tja, Southampton først, så var Liverpool litt oppe og nikket, nå er gjestene frempå igjen. Vil si at Southampton har startet best.
    Koumas blir dyttet i feltet av Stephens, Anfield vil ha straffe, det vil ikke dommeren.
    20'
    Eirik
    Hvordan klarer unggutta til Liverpool seg?
    Vil si at svaret på det akkurat nå er en usikker start. Mye nerver her kanskje?
    Gakpo får en mulighet, men Southampton er kjapt på ham og gir ham lite rom foran mål, eventuelt så er det Gakpo som bruker litt lang tid på å snu seg.
    21'
    Det krangles om ballen på midten. Klabb og babb. Tsimikas får kontroll på ballen.
    22'
    Godt oppspill fra van Dijk til Bradley, men så blir det trangt. Liverpool forsøker å finne rom. Så kommer en svak pasning av Bradley og det hele ender med frispark til gjestene.
    23'
    Mara i aksjon på Anfield.
    25'
    Liverpool har ballen litt mer nå. Bradley legger inn, men der står Edoize og rydder opp.
    26'
    VG Live Bruker
    Er det stor sjanse att liverpool vinner
    Det vil jeg si at ser veldig usikkert ut akkurat nå.
    Hvem syns du har startet best?
    Liverpool.
    53%
    Southampton.
    47%
    Antall stemmer: 2046
    Southampton spiller seg ut av egen målgård. Sulemana tar et par dragninger, legger inn, får corner.
    29'
    Liverpool får den corneren ut. Og bryter og går i angrep med Elliott. Clark skyter, men sklir samtidig, ballen som en lompe utenfor mål.
    30'
    Thomas Ånerud
    Hvorfor er ikke Salah og Nunez på benken?
    Skader, men jeg så at lokalavisen trodde Salah skulle være på benken. Men ikke helt friskmeldt ennå da.
    Innkast til hjemmelaget. Spiller på tvers og tilbake. Gomez og va Dijk spiller med Elliott. Ser etter åpning. Bradley med dårlig pasning.
    32'
    Gakpo etter at han ikke var rask nok i vendingen foran mål i sta.
    34'
    Southampton med frispark ved midtstreken. Liverpool bryter. Koumas utfordrer. Tsimikas forsøker å komme rundt på kanten, blir innkast.
    35'
    Gjestene kontrer, men det tar for mye tid, så møtte Mara van Dijk, og den tok Liverpools kaptein lett.
    36'
    Sulemana kommer til avslutning, alt bra frem til skuddet. Svakt, rett på Kelleher.
    37'
    Geir
    Ser Liverpool spillerne litt slitne ut pga. kampen de spilte på søndag?
    Blir vel feil å si slitne, tror bare fem fra startoppstillingen søndag startet i dag. Er vel bare van Dijk og keeper Kelleher på banen nå som spilte 120 minutter søndag. Er vel heller at dette er virkelig et spesielt og urutinert Liverpool-lag. :)
    Corner til Liverpool, ble ikke noe.
    40'
    Liverpool kommer igjen, Bradley nå, får corner.
    40'
    Liverpool er mer med.
    41'
    Ballen nesten fra Tsimnikas på corner til hodet til van Dijk. Så fyrer Elliott med venstrefoten. Ny corner til hjemmelaget.
    41'
    Tsimikas slår corneren, rett på et motstanderhode.
    42'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Southampton
    Mål: Lewis Koumas
    Målgivende: Bobby Clark
    Og der satt den jammen for 18-åringen! Lewis Koumas! Tar med seg ballen, drar seg innover og skyter fra 17 meter. Den sitter perfekt ved stolpen til høyre for keeper Lumley.
    44'
    Så er det ny kjempesjanse til Liverpool, men Gakpo har ikke dagen, setter ballen utenfor. Blir presset av keeper.
    44'
    Elliott spilte også 120 minutter søndag
    Det er korrekt! Våkent! :)
    Bård Jenssen
    Er det VAR i denne kampen?
    Ja.
    Andre
    Bruke nesten alle i Liverpool samme frisør? Ser jo like ut nesten alle.
    Hahahahahhahaha! Godt observert egentlig. Tenkte det samme! :D
    Jubin
    Hvem har vært bedre. Jeg følger ikke med
    Syns det er vanskelig å si. Begge har hatt sine perioder, la oss si de var like gode i 1. omgang, men at Liverpool var best mot slutten av omgangen, ikke bare fordi de scoret, men de hadde ett litt sterkere trykk da.
    Gratulerer med scoring: Kaptein Virgil van Dijk sammen med Lewis Koumas etter 1-0.
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Ibrahima Konate
    Ut: Virgil van Dijk
    46'
    Og der velger Klopp å spare sin kaptein litt. Noen ble kanskje overrasket over at mannen med 120 minutter og scoring søndag startet i dag. Men nå er det Konaté som overtar ansvaret bakerst for hjemmelaget.
    46'
    Aribo ligger nede.
    47'
    Å du store tid, kjempesjanse til gjestene. Men Konaté får en liten tå på innlegget.
    47'
    Aribo spiller opp til Edozie. Det blir corner.
    49'
    Southampton med corner, Gomez høyest med hodet. Så kommer innlegg fra Charles. Gjestene er nære noe.
    50'
    Gakpo klarer ikke å sette ballen i mål. Ny sjanse. Men han får det ikke til. Utenfor. Han bruker både litt for mye tid og han klarer ikke å fininstille skuddfoten.
    52'
    Konate viser muskler nå, skubber Sulemana vekk.
    53'
    Gjestene med corner. Godt slått, men heading litt for dårlig.
    54'
    Sulemana forsøker seg gjennom, men Konate er på jobb og tar virkelig ansvar når van Dijk har satt seg på benken.
    56'
    Ståle
    Kan dette holde? Halve laget skal jo på konfirmasjons-opplæring til uka.
    :)
    Spillerbytte - Southampton
    Inn: Adam Armstrong
    Ut: Kamal-Deen Sulemana
    57'
    Inn: Kyle Walker-Peters
    Ut: James Bree
    58'
    Andy
    Hvem er kaptein nå som Van Dijk er byttet ut?
    Joe Gomez!
    Hjemmelaget med corner. Det ble ikke noe.
    60'
    Liverpool gjør klar til bytter. Blant annet MacAllister.
    61'
    Inn: Alexis MacAllister
    Ut: James McConnell
    61'
    Inn: Jayden Danns
    Ut: Lewis Koumas
    63'
    Liverpool legger inn, men det er for kort fra Tsimikas.
    65'
    Noah
    Når er den neste trekningen
    Vinneren her møter vinneren av Manchester United og Nottingham Forest som spilles nå.
    Sputhampton forsøker å spille seg ut, bommer, men Danns sklir. Heldig.
    67'
    Southampton legger inn, men der er Konate (igjen). Fryktelig god start av Konate etter at han kom inn etter pause.
    68'
    Å HERREMIN. Det er ikke en forsvarer i nærheten, men Charles klarer ikke å sette ballen i mål. Han er helt alene med keeper på venstre. Men nei.
    68'
    Inn: William Smallbone
    Ut: Joe Rothwell
    70'
    BYTTE: Noe feil med registrering her. Men Edoize har gått ut og Che Adams kom inn for gjestene nå.
    71'
    Liverpool i angrep.
    72'
    Liverpool 2 - 0 Southampton
    Mål: Jayden Danns
    Målgivende: Harvey Elliott
    Og 18-åringen som kom inn for 18-åringen som satte inn 1-0 - scorer!! Elliott spiller flott til Danns, som tar med ballen og vipper den over keeper. Elegent. Rolig. Enormt av en 18-åring.
    73'
    Inn: Trey Nyoni
    Ut: Harvey Elliott
    Og da sendte Klopp innpå en 16-åring!!
    78'
    Gult kort til Southampton
    Ryan Manning
    79'
    Liverpool begynte usikkert, men skal si det tok ikke lang tid for tenåringene ble varme i trøya på Anfield. Den første målscoreren debuterte for A-laget i kveld, den andre fikk sin debut mot Luton og scoret i sin andre kamp. Begge 18 år. Du verden.
    79'
    Arne
    Hvor gammel er nyoni?
    16 år.
    Bradley slår inn. Ballen til Tsimikas, Gakpo mot Bradley, ballen blir litt for høy. Corner.
    82'
    Helge
    Kampen mot Luton var vel ikke finalen, men midtukekampen før.
    Nå går det trill rundt her, ikke alle som er unge si! Finalen var mot Chelsea ja! Takk :) Luton var mot Manchester City i går.
    Gjestene med corner. Det ble ikke noe.
    84'
    Gakpo tar med seg ball over hele Southamptons halvdel og klemmer til fra 17 meter. Et lite stykke over fra nederlenderen.
    85'
    Hjørnespark til Southampton
    86'
    Kelleher får kontroll på ball på det hjørnesparket.
    86'
    Liverpool 3 - 0 Southampton
    Så scorer han igjen, Jayden Danns! Unggutten er svært våken på returen fra Lumley og setter ballen i det åpne målet.
    87'
    Han er ikke tom for energi her, Danns! 18-åringen løper og løper og er sulten på mer.
    89'
    Inn: Kaide Gordon
    Ut: Cody Gakpo
    90'
    Nok en unggutt inn for Liverpool.
    90'
    Dette skal Liverpool bare kontrollere inn nå. Det legges til fire minutter.
    90'+1
    Knut
    Hvor gammel er Gordon?
    19 år.
    Southampton får holde på ball de siste sekundene av dette.
    90'+4
    Det er over! Ungguttene gjør det for Liverpool. Lewis Koumas og Jayden Danns sørger for at Liverpool vinner 3-0 og tar seg til kvartfinale av FA-cupen. Der venter erkerival Manchester United.
    Takk for følget og ha en fortsatt fin senkveld!