Ble dekket av VG Sporten

Hei og velkommen til livedekningen av storoppgjøret mellom Liverpool og Manchester United.
    0'
    Manchester United er nummer to i Premier League etter syv serierunder. De har vunnet seks og spilt en uavgjort.
    0'
    Liverpool er nummer syv i Premier League. De har vunnet tre, tapt én og spilt tre uavgjorte kamper.
    0'
    Forrige serierunde spilte Liverpool 1-1 mot Newcastle, mens Manchester United slo Crystal Palace 4-0.
    0'
    Manchester United (4-2-3-1): De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Darmian - Matic, Herrera - Young, Mkhitaryan, Martial - Lukaku
    0'
    Liverpool (4-3-3): Mignolet - Gomez, Matip, Lovren, Moreno - Henderson, Wijnaldum, Can - Salah, Firmino, Coutinho
    0'
    Vi må vel tillate oss å si at United starter defensivt her. Ashley Young på kanten er en stor overraskelse. Så er det mulig United vil ligge mer i 4-5-1 enn 4-2-3-1.
    0'
    United melder at Eric Bailly skadet seg i forrige landskamp, det samme gjelder Marcus Rashford, sistnevnte sitter på benken på Anfield.
    0'
    - Jeg har tatt ut et sterkt lag. Mane er skadet, det er jo ikke bra, men alle de andre ble friske til kampen, det er vi glad for, sier Jürgen Klopp til Sky Sports.
    0'
    - Chamberlain trenger litt mer tid på å spille seg inn på dette laget. Derfor valgte jeg å starte med Can i dag. Mange av disse spillerne kjenner hverandre godt, sa Klopp.
    0'
    - Vi hadde ikke mange alternativer når vi tok ut laget, Fellaini, Rashford og Bailly skadet seg med landslaget, sier José Mourinho, i et intervju vist på TV 2.
    0'
    - Vi skal prøve å score ett mål mer enn Liverpool. Det er vanskelig, spesielt her på Anfield. Vår innstilling er å tenke at vi vil vinne kampen, sier United-manageren.
    0'
    Kun Manchester City (22) har scoret flere mål enn United (21) denne sesongen. Begge har sluppet inn kun to baklengsmål. Liverpool har på sin side scoret 13 og sluppet inn 12.
    0'
    Lukaku er Uniteds toppscorer med syv fulltreffere. Salah er Liverpools mestscorende, med fire mål.
    0'
    Begge oppgjørene mellom lagene endte uavgjort forrige sesong. På Anfield ble det 0-0, mens det ble 1-1 på Old Trafford etter scoringer av James Milner og Zlatan Ibrahimovic.
    0'
    Mens United har holdt nullen i tre oppgjør på rad i ligaen, har ikke Liverpool klart det samme på sine fire seneste kamper.
    0'
    "You'll never walk alone" runger ut over Anfield. Herlig trykk.
    0'
    Lagene er på banen.
    0'
    Et lag som forsøker å finne formen, mot et lag som ønsker å opprettholde sin. Alt ligger til rette for at Liverpool-Manchester United blir et herlig oppgjør.
    0'
    Klopp og Mourinho hilser kort på hverandre før de finner plass på hver sin trenerbenk.
    0'
    Skittkastingen mellom de to lagenes har startet på tribunen. Snart skal det gjøres opp om poengene på banen.
    0'
    Liverpool klare til å ta avspark.
    0'
    Kampen er i gang.
    1'
    Liverpool starter med en lang ball. Smalling nikker unna.
    1'
    United vinner et kast midt inne på Liverpools halvdel. Ute på høyresiden.
    1'
    Herlig gjort av Valencia ute på høyresiden. Tar seg forbi Moreno. Innlegget går via Lovren og ut til corner for bortelaget.
    1'
    Mkhitaryan skal slå inn.
    2'
    Slår den på nærmeste. Wijnaldum rensker unna til ny corner.
    2'
    Igjen klarerer Wijnaldum. Denne gangen ut fra farlig område. Darmian står i returrom og skyter fra distanse. Langt ifra å treffe mål. Femmeter for Liverpool.
    3'
    United står høyt. Starter presset ti-femten meter inn på Liverpools halvdel.
    3'
    Matip forsøker å finne Coutinho i mellomrommet. Håpløs pasning, som Mkhitaryan bryter. Forsøker å sette i gang en kontring, men lykkes ikke med det.
    3'
    Liverpool triller i bakre rekker. Leter etter muligheter fremover på banen.
    4'
    Liverpool angriper på venstresiden. Can og Moreno forsøker å spille seg rundt Valencia, men klarer ikke det. Valencia rydder opp for United.
    4'
    Kampens første frispark. Coutinho får ballen feilvendt med Herrera i rygg. Spanjolen feller brasilianeren. Frispark til Liverpool.
    5'
    Henderson forsøker å slå en stikker til Wijnaldum som har startet i bakrommet bak Jones. Jones henger med og bryter ballbanen. Godt stopperspill.
    6'
    Martial drar seg inn fra venstre og skyter fra 17 meter. Rett i Matip og ut.
    6'
    Youngs signatur, et tidlig innlegg, i retning Lukaku. Der er Lovren god, og sklitakler ballen unna farlig område.
    6'
    Første avslutning på mål. Wijnaldum har som vanlig startet inn i boks. Da Firmino får lagt inn fra venstre, kommer han seg på ballen foran Smalling. Presset fra stopperen er bra, noe som preger avslutning - rett på De Gea.
    7'
    Mkhitaryan drar seg fri ute til høyre. Banker den i retning Lukaku foran mål. Matip får brutt ballbanen.
    7'
    Nå svinger det på Anfield! Herlig start på kampen.
    8'
    Darmian er altså mannen som skal hanskes med Salahs ekstreme fart. Kan bli en spennende duell om Liverpool får kontret.
    8'
    Liverpool med ballen inne på Uniteds halvdel nå.
    9'
    Herlig tempoforandringer i kampen innledningsvis. Liverpool triller og triller i perioder. United hugger til når de får muligheten til å kontre.
    10'
    Duell mellom Martial og Gomez. Ender med innkast for Liverpool.
    11'
    Martials United-debut var jo mot nettopp Liverpool. Den gang scoret franskmannen.
    11'
    Innkast for United ute til venstre i banen. Inne på egen halvdel.
    12'
    Valencia slår opp mot Young. Han er for tøff i duellen med Alberto Moreno. Frispark til Liverpool.
    13'
    United varierer presshøyde. Nå ligger de lavt og lar Liverpool trille. Coutinho dropper ned lavere i banen og søker ballkontakt.
    13'
    Herrera som har oppgaven med å følge Coutinho. Ny duell mellom de to nå. Den vinner Herrera.
    14'
    Wijnaldum finter bort Darmian og får skutt fra 18 meter. De Gea har ikke noe problem med å holde forsøket.
    14'
    Liverpool har hatt soleklart mest ballinnhav så langt i oppgjøret. Men virker som United er mest interessert i å ligge organisert defensivt. Trilling 40 og 50 meter fra mål ser de ut til å tåle at Liverpool får holde på med.
    16'
    Gomez starter ute til høyre. Får ballen fra Henderson, og forsøker så å banke den inn foran mål. Den går rett i Darmian og ut.
    16'
    United i angrep, men det ender med frispark mot United. Young løper ned Emre Can på vei frem. Det skjønner Young lite av selv, og Mourinho er også fremme og uttrykker sin misnøye hos fjerdedommer.
    18'
    Firmino forsøker å slå inn fra høyre. Kun Coutinho i feltet. Valencia får nikket ballen unna.
    18'
    Firmino velger å skyte fra nærmere 30 meter. Rett på De Gea.
    19'
    Liverpool har hatt over 70 prosent ballbesittelse så langt i kampen.
    19'
    Salah danser seg forbi tre United-spillere før han finner Coutinho på hjørnet av 16-meteren. Brasilianeren forsøker å drible seg forbi Valencia, men lykkes ikke.
    20'
    Innkast for Liverpool høyt i banen.
    20'
    Liverpool nærmer seg. Moreno slår et godt innlegg, som Jones får stusset videre. Firmino banker ballen inn igjen fra høyresiden. Ballen går via Darman og nesten til Salah foran mål. I stedet får De Gea tak i ballen.
    21'
    Matip feller Martial, idet franskmannen er på vei innover fra sin venstrekantposisjon.
    22'
    Frispark i fin innleggsposisjon for United. Offensive dødballer er de glad i. Defensive dødballer er ikke Liverpools favoritt.
    22'
    Young svinger den inn, men det er for lavt. Salah får nikket den ut.
    23'
    Salah i offside.
    23'
    Matic med en svak involvering. Salah plukker opp og sender den videre til Coutinho. Det blir de to mot røkla, og da får United-forsvaret rensket unna etter hvert.
    24'
    Lukaku tar seg forbi Lovren ute på høyresiden. Innlegget fra United-spissen er ikke i nærheten av å treffe noen i feltet.
    24'
    Wijnaldum kjemper seg fri ute til høyre. Legger igjen til Henderson, som svinger inn. Igjen vinner Valencia duellen i feltet, denne gangen mot Emre Can.
    25'
    Igjen er Young fly forbanna på dommer Martin Atkinson. Mener han blir felt av Lovren idet United kontrer. Atkinson ikke interessert i å høre Youngs klagesang.
    26'
    Der forsøker Salah seg i bakrom for første gang i kampen. Blir avblåst for offside.
    26'
    Valencia dytter Can. Frispark for Liverpool noen meter inne på egen halvdel.
    27'
    Liverpool fortsetter å ha enormt mye ballinnhav.
    28'
    Moreno stopper Young ute på høyresiden. Innkast for United rett ved der Jürgen Klopp står energisk og peker.
    29'
    Young slår inn fra høyre. Innlegget blir klarert. Mkhitaryan står i returrommet, han legger til rette for Matic. Matic fyrer fra 20 meter. Skuddet er hardt og godt, men det går en liten halvmeter over krysset til høyre for Mignolet.
    30'
    Nå triller United i bakre rekker. Liverpool ligger og venter.
    31'
    Coutinho med en feil langt inne på egen halvdel. Mkhitaryan plukker opp ballen og får skutt umiddelbart. Rett i Lovren.
    32'
    United bryter da Liverpool slår på tvers. Slår rett opp mot Lukaku, som forsøker å tråkke seg forbi et helt Liverpool-forsvar alene. Det lykkes han ikke med.
    34'
    Salah tråkker seg fri ute på høyresiden nok en gang. Igjen finner han Coutinho. Brasilianeren skyter via en United-forsvarer og ut til corner.
    34'
    Jones vinner duellen i feltet mot Lovren.
    34'
    Der er kampens første store sjanse! Og det er Liverpool som skaper den. Firmino er i ordentlig lekehumør og finter bort Darmian ute på venstresiden. Han smeller ballen inn til Matip, som får til en bra avslutning fra fem-seks meter. Men David De Gea varter opp med en nært utrolig benparade og redder. Returen plukkes opp av Salah, men egypterens forsøk fra syv-åtte meter går utenfor.
    35'
    Ny Liverpool-bølge. Igjen ute til venstre. Denne gangen er det Moreno som kommer fri. Innlegget fra venstrebacken treffer ingen i feltet.
    36'
    Lukaku feller Gomez. Får han se det gule her?
    37'
    Publikum ikke fornøyd med at dommer Atkinson ikke tar frem det gule kortet. Lukaku kunne fort sett det gule der, men Atkinson nøyer seg med 20 sekunders tilsnakk.
    37'
    Coutinho med en ball i bakrom. Går utover linjen til femmeter. David De Gea ute og kjefter på lagkameratene. Spanjolen fakter med hendene og er tydelig frustrert over nivået.
    38'
    Salah feller Martial. Frispark for United ute til venstre.
    38'
    Den De Gea-redning på Matips sjanse er rett og slett utrolig. Gått noen ganger i reprise nå. Vanvittig prestasjon av Uniteds sisteskanse.
    39'
    Young slår ballen via Lovren og ut til corner. Da kan United flytte opp Jones og Smalling.
    40'
    Young skal slå denne.
    40'
    Moreno vinner duellen i feltet.
    40'
    Mourinho har notatblokka fremme på benken nå. Kan vel ikke være veldig fornøyd med denne omgangen.
    40'
    Salah får tatt ned et innlegg fra Firmino. Skyter med venstre på halv volley, men skuddet går rett på De Gea. Han holder den enkelt.
    41'
    Liverpool har hatt ni skuddforsøk. Manchester United har notert seg for fire.
    41'
    Herrera feller Firmino.
    42'
    Coutinho finner Wijnaldum i bakrom ute til venstre. Han tar med Moreno, som slår inn. Matic nede og rydder opp i feltet.
    42'
    Coutinho forsøker å legge inn fra venstre. Via en United-spiller og inn til De Gea.
    42'
    Stor Lukaku-sjanse! United spiller seg fint frem til en god mulighet. Mkhitaryan og Martial kombinerer før sistnevnte sender Lukaku fri. Premier Leagues toppscorer fyrer fra 15 meter, men får den ikke langt nok bort i hjørnet. Mingolet redder.
    43'
    Lovren ligger nede. Ser ut som den kroatiske stopperen har vondt.
    44'
    Reprisene viser at Lukaku treffer Lovrens ansikt med hælen etter en duell. Kan vel ikke sies å se tilsiktet ut fra den belgiske spissen.
    45'
    Henderson forsøker å svinge den til Moreno på bakerste, men den blir litt lang.
    45'+1
    Lagt til ett minutt.
    45'+1
    45'+2
    Det står 0-0 til hvilen på Anfield, etter en herlig 1. omgang. Liverpool har hatt ballen mest og kommet seg til flest avslutning, men det står 1-1 i store sjanser. Liverpool-sjansen, ved Joel Matip, må sies å være den største. Kun en herlig keeperprestasjon av David De Gea sørget for at Matip ikke sendte vertene i ledelsen. Noen få minutter før pause fikk Lukaku en stor mulighet, men fra 15 meter gikk avslutning til belgieren rett på landsmannen i Liverpool-buret - Simon Mignolet.
    45'+2
    Da er spillerne på vei ut på banen. Klopp er på plass allerede og applauderer spillerne sine inn på gresset igjen.
    45'+2
    46'
    United med avspark.
    46'
    Liverpool vinner ballen høyt, Coutinho slår inn til Firmino som får ta ned ballen inne i feltet, men han blir avvinket for offside.
    47'
    Nytt Liverpool-angrep, Firmino skyter fra hjørnet av 16-meteren, skuddet går i nettveggen. Liverpool får corner.
    49'
    Elendig slått av Salah - rett i Young.
    49'
    Liverpool med et lite trykk på gjestene i starten av omgangen. Klopp klapper fra sidelinjen, men United er meget godt organisert.
    51'
    Hjemmefansen reiser seg! Coutinho slår en nydelig stikker til Firmino som kommer alene med keeper - linjemannen markerer for offside. Og reprisene viser at det var en helt rett avgjørelse.
    53'
    Darmian blir avblåst for feilkast! Skal jo ikke være mulig på dette nivået.
    54'
    Bra angrep av hjemmelaget. Coutinho klemmer til, via en United-spiller og frem til Wijnaldum i boksen. Han prøver å lobbe ballen mot mål, men skuddet går langt over.
    55'
    Stor Liverpool-mulighet!! Gomez sitt innlegg fra høyre er perfekt, Can får ballen på femmeterstreken og klarer å skyte ballen langt over. Enorm sjanse, Can fikk stå helt alene.
    57'
    Det er 52 912 tilskuere på Anfield i dag.
    58'
    Liverpool kontrer, Darmian må gi til corner når Salah utfordrer langs høyresiden.
    60'
    Lukaku header unna i feltet.
    61'
    Coutinho utfordrer United-forsvarer på 16-meterstreken, brasilianeren går i bakken og hjemmefansen skriker på straffespark. Det får de ikke gehør for hos dommer. Brasilianeren falt ganske lett i situasjonen.
    61'
    Spillerbytte - Manchester United
    Inn: Jesse Lingard
    Ut: Henrikh Mkhitaryan
    63'
    United virker utrolig komfortable med situasjonen akkurat nå. Det virker som Liverpool må by opp til fest om vi skal få noen mål her i dag.
    65'
    Inn: Marcus Rashford
    Ut: Anthony Martial
    66'
    Salah med et frekt forsøk fra ca. 17 meter. Sikter mot lengste kryss - ballen går opp på tribunen.
    67'
    God overgang, Firmino slår et skummelt innlegg langs bakken, de Gea kommer ut og får fanget ballen.
    68'
    Lekker Liverpool-angrep. Firmino får ballen i feltet, lemper mot Salah på bakerste stolpe - akkurat litt for høyt for egypteren.
    72'
    Gult kort til Manchester United
    Chris Smalling
    Klipper ned Coutinho på midtbanen. Kampens første kort.
    74'
    Salah på farten fra høyre, bra innlegg - Smalling kommer først på ballen og får den unna.
    75'
    Salah dunker til fra 30 meter - ikke i nærheten. Meget optimistisk.
    76'
    Nå er det mye stopp i spillet, frispark i midten av banen og langt mellom høydepunktene. Som sagt: United virker meget tilfredse.
    77'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Daniel Sturridge
    Ut: Philippe Coutinho
    79'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Mohamed Salah
    79'
    Chamberlain med et friskt raid på høyresiden, innlegget er perfekt, men nok en gang er en United-forsvarer først på ballen.
    80'
    Liverpool får frispark på gjestenes halvdel. Moreno slår mot Sturridge, pasningen er for høy og innbytteren får bare stusset ballen videre utover dødlinjen.
    83'
    Nå triller bare United ballen her. De vil ha dette overstått.
    86'
    Ashley Young
    Uenig med linjedommer når han ikke få frispark. Skjeller ham ut og får kort.
    87'
    Inn: Dominic Solanke
    Ut: Roberto Firmino
    87'
    Chamberlain med nok et innlegg, nok en gang er Jones på plass og klarerer.
    90'
    Liverpool vinner en corner, kan de skape noe her da? De har slått svake hjørnespark så langt.
    90'+1
    Tre minutter lagt til.
    90'+1
    Lukaku header unna ved første stolpe, så vinner Chamberlain en ny corner.
    90'+1
    En bedre variant, Lovren går høyest, men headingen går langt over mål.
    90'+1
    Inn: Victor Lindelöf
    Ut: Ashley Young
    90'+3
    Moreno vinner tvinger frem en corner. Anfield øyner mål.
    90'+3
    Godt slått, innoverskrudd, Matip får heade over mål.
    90'+4
    90'+4
    Kampen er over. Det ble dessverre et antiklimaks dette, selv om begge lag hadde store sjanser. Liverpool var det beste laget og dominerte banespillet, men vi fikk samme resultat som da lagene møttes her forrige sesong. Det virker United å være meget fornøyde med.
    90'+5
    United klatrer til toppen av tabellen med sitt ene poeng. Liverpool går til 6. plass med en kamp mer spilt enn lagene rundt dem.