1-0

[14002] - Noe gikk galt

Denne videoen er kun tilgjengelig i Norge

Author avatar

Ble dekket av Morten Asbjørnsen

    Hei, og velkommen til liveoppdateringen av Merseyside-derbyet mellom Liverpool og Everton.
    Det er FA cupens 3. runde som står på menyen, og det er faktisk en reprise av cupkampen for to år siden, da Liverpool vant 2-1 - etter at Virgil van Dijk ble matchvinner i sin debut.
    Og i dag er det en annen januarsignering som får sin Liverpool-debut: Takumi Minamino starter for Liverpool!
    Liverpool XI (4-3-3): Adrian - Milner, Gomez, Phillips, Williams - Lallana, Chirivella, Jones - Elliott, Minamino, Origi.
    Everton XI (4-4-2): Pickford - Coleman, Holgate, Yerry Mina, Digne - Sidibe, Sigurdsson Schneiderlin, Walcott - Calvert-Lewin, Richarlison.
    Carlo Ancelotti mønstrer et sterkt lag til dette Merseyside-derbyet, mens Jürgen Klopp hviler en rekke av sine stjernespillere og slipper til flere unggutter.
    Gledelig for Liverpool er det også at Alex-Oxlade Chamberlain er tilbake på benken i dag.
    Den gamle klisjeen heter at cup er cup, men det er liten tvil formen Liverpool tar med seg inn til dette oppgjøret. De leder ligaen suverent, med 13 poeng ned til tabelltoer Leicester (og én kamp mindre spilt), og er det eneste laget i Premier League som fremdeles er ubeseiret.
    Everton er på sin side nummer 11 i ligaen, 33 poeng bak Liverpool. Carlo Ancelotti gikk på sitt første tap som Everton-manager mot Manchester City 1. nyttårsdag, og er nok svært lysten på å slå tilbake med seier i sitt første Merseyside-derby.
    Kampen har startet
    Digne feier ballen i boks mot motsatt back, Sidibé, men ballen er litt for langt frem for backen. Dermed får han hverken lagt ballen ned eller avsluttet.
    4'
    Elliott og Minamino prøver å kombinere seg gjennom på høyresiden, men Holgate klarerer ballen i Elliott og ut til utspark.
    5'
    Gigantisk mulighet for Everton! Walcott blir spilt gjennom, men etter litt rot havnet ballen til Calvert-Lewin som smeller til. Adrian varter opp med en strålende redning!
    6'
    Hjørnespark til Liverpool
    7'
    Milner sitter nede på gresset og får behandling her. Klopp ser betenkt ut på sidelinja.
    7'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Yasser Larouci
    Ut: James Milner
    9'
    Phillips feller Calvert-Lewin på 30 meter fra Liverpools mål, og Moss dømmer frispark.
    12'
    Ny, fin redning fra Adrian! Frisparket blir slått på bakerste stolpe hvor Holgate er helt fri. Forsvareren stanger ballen hardt mot mål, men den kommer midt på Adrian som står helt riktig plassert og får armene raskt opp.
    12'
    Williams slår et nydelig innlegg i boks mot Origi på bakre stolpe, men Coleman får akkurat stusset den videre før den havnet til Liverpool-spissen.
    14'
    Origi passerer Coleman ute til venstre før han slår i boks, men Mina står i veien og får satt ut en fot.
    17'
    Lallana prøver seg fra rundt 20 meter, men midtbanespilleren får ikke retningen han ønsker på den. Ender et par meter utenfor mål.
    20'
    Elliott jobber godt på høyrekanten og tvinger frem et hjørnespark for Liverpool.
    23'
    Williams prøver seg med et skudd fra 18 meter på en retur. Godt forsøk fra backen som egentlig skal ha corner, men dommer har dømt utspill fra keeper.
    26'
    Adrian med ny benparade! Walcott finner Richarlison foran kassen, og fra 7-8 meter får brasilianeren avsluttet godt, men Adrian står igjen meget godt plassert og parerer ballen unna!
    28'
    Lallana trekker inn fra høyre og gir venstrefoten et forsøk, men ballen går en god meter til side for mål.
    29'
    Stor mulighet for Liverpool! Et innlegg blir slått i boks mot Calvert-Lewin som kaster seg frem for å stange ballen i mål, men det blir bare en tynn stuss som forlenger innlegget.
    32'
    Jones trekker seg inn fra venstre og klemmer til, men markkryperen sniker seg utenfor stanga.
    33'
    Digne skrur inn en corner ved bakre stolpe som Williams forlenger ut til ny corner.
    37'
    Stor mulighet for Everton! Sigurdsson finner pannen til Mina i boks som prøver å stusse ballen i lengste hjørne, men han når akkurat ikke høyt nok opp til å få styrt den mellom stengene!
    38'
    Pickford skal ikke være noe dårligere enn Adrian! Origi klemmer til fra skrå vinkel ned mot lengste hjørne, men Pickford er nede og får fingertuppene på den! Strålende redning av Pickford!
    42'
    Redningen til Pickford har rullet noen ganger i reprise nå, og det kan den for så vidt fortsette å gjøre, for den var fantastisk!
    45'
    Det legges til to minutter av første omgang.
    45'+1
    Everton med fin mulighet før pause i det et innlegg kommer mot Calvert-Lewin men den blir stusset videre til av Phillips til Richarlison som ligger bak og lusker, men den kommer brått på. Dermed får ikke brasilianeren styrt den mot mål.
    45'+3
    Pause
    2. omgang
    Schneiderlin får ballen på en sprett like utenfor 16-meteren og franskmannen prøver å skru den opp i vinkelen. Ikke dumt forsøk, men han får ikke presset kula under tverrliggeren.
    48'
    Digne feller Elliott nede ved hjørneflagget, og Liverpool får frispark i god posisjon for et innlegg.
    49'
    Williams klemmer til fra skrått hold mot nærmeste stolpe, men Pickford ligger der og holder faktisk kula fast.
    52'
    Richarlison trekker innover, mens Digne kommer på overlapp, men Richarlison velger å prøver selv. Da raser Digne som kom i god fart i fin posisjon.
    55'
    Gult kort til Everton
    Lucas Digne
    River ned Elliott.
    57'
    Overraskende lite press fra Everton her. Liverpool stiller med mye unggutter, mens Everton kjører en ganske sterk ellever i dag. De blåkledde fra Merseyside var nok hakket bedre i første omgang, men i andre omgang har de slitt med å skape sjanser.
    63'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Moise Kean
    Ut: Seamus Coleman
    63'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Fabian Delph
    Ut: Gylfi Sigurdsson
    63'
    Virkelig ikke mye som skjer her nå. Mye pasninger som ikke sitter, og få angrep her.
    69'
    En positiv ting for Liverpool er at Alex Oxlade-Chamberlain gjør seg klar på sidelinja nå.
    69'
    Origi klemmer til fra rundt 35 meter, og han får et nydelig treff der! Ballen flakker frem og tilbake, og Pickford blir nødt til å slenge seg for å hindre den gå i mål. Får slått den vekk fra farlig område også, Pickford.
    70'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Takumi Minamino
    70'
    Mål for Liverpool!
    Liverpool 1 - 0 Everton
    Mål: Curtis Jones
    FOR EN SCORING!!! CURTIS. JONES. Den unge midtbanespilleren legger ballen til rette utenfor 16-meteren før han bøyer ballen opp i motsatt kryss via tverrliggeren! Den der er helt ENORM!
    71'
    Nå svinger det av Liverpool her! Oxlade-Chamberlain trekker seg inn med en frekk luke på Sidibé før han sikter seg inn på nærmeste stolpe. Der ligger Pickford som noterer seg for ny redning.
    74'
    Everton skaffer seg et hjørnespark. Digne tar turen fra venstre til høyre, men innsvingeren får Adrián bokset ut.
    79'
    Spillerbytte - Everton
    Inn: Bernard
    Ut: Theo Walcott
    79'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Rhian Brewster
    Ut: Harvey Elliott
    79'
    Begge lag gjør sitt siste bytte med snaut ti minutter igjen å spille. Everton har kastet inn offensiv kraft, så langt uten synlig effekt.
    80'
    Liverpool er flinke til å holde ballen i bevegelse nå. Avslutningene blir imidlertid for svake.
    83'
    Ser ut til å være mange slitne bein på banen nå. Ancelottis mannskap fremstår ukoordinert i presset og sliter med å tilvinne seg ballen på Anfield.
    84'
    Fabian Delph forsøker seg på et raid, men ballen spretter feil vei for midtbanespilleren. Så litt optimistisk ut da han la ut på ferd fra egen banehalvdel.
    85'
    De rødkledde jakter ballen i flokk, som vanlig, og får uttelling for det. Isolerer Schneiderlin ute til høyre og Everton får ingenting ut av et langt og godt utspill fra Pickford.
    86'
    Klokken tikker fort for gjestene nå. Har kun hatt ballen 22 prosent av de siste fem minuttene, en tydelig indikasjon på at de sliter.
    89'
    Bernard skaper rom for Digne med en nydelig dragning, men venstrebackens løp er fånyttes. Pasningen sendes utover sidelinjen.
    90'+1
    Tre minutter er lagt til på Anfield. Liverpool virker å ha full kontroll.
    90'+1
    Moise Kean får til en avslutning etter flott innlegg fra Sidibé. Forstyrres akkurat nok av Williams til at ballen flyr et stykke over.
    90'+2
    De skaper ingenting nå, Everton.
    90'+4
    Kampen er slutt
    Der er det slutt! Liverpool tar seg videre etter et perlemål av de sjeldne, signert Curtis Jones. Jürgen Klopp er neppe fornøyd med at James Milner måtte ut før ti minutter var spilt, men han kan smile bredt over å ha tatt seg videre med denne unge startelleveren.
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her