Det er den første av to kamper i semifinalen i ligacupen i kveld, og Arsenal må klare seg uten flere spillere.
    Blant dem som er ute er Martin Ødegaard. Nordmannen er ikke i troppen til London-laget i kveld.
    Arsenal (4-2-3-1): Ramsdale - Cedric, White, Gabriel, Tierney - Lokonga, Xhaka - Saka, Lacazette, Martinelli - Nketiah.
    Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Milner - Jota, Firmino, Minamino.
    Liverpool og Arsenal har også møtt hverandre i ligacupen de to siste sesongene. Da var det i fjerde runde og begge kampene endte med at lagene var like langt etter 90 minutter, før det hele ble avsluttet på straffer. Der vant Liverpool i 2019, mens Arsenal vant i 2020. Mens kampen i 2020 endte 0-0, var kampen i 2019 rimelig utrolig og endte 5-5 etter 90 minutter. Da scoret Divock Origi på overtid for å ta kampen til straffespark for Liverpool. Ikke helt ulikt kvartfinalen i ligacupen denne sesongen, hvor Minamino scoret på overtid mot Leicester og sørget for at det ble 3-3. Også da vant Liverpool straffesparkkonkurransen.
    Arsenal bekrefter at Martin Ødegaard har testet positivt for covid-19. Det er altså grunnen til at den norske landslagskapteinen ikke er med i dag. Ødegaard, som er nominert til månedens spiller i Premier League for desember, testet også positivt for covid-19 i september 2020, men testet så negativt på de to påfølgende testene. En antistoff-test viste da at han hadde vært smittet av coronaviruset. Foto: Mike Egerton/PA Photos
    Lagene kommer inn på banen. Straks klare for start!
    Arsenal starter med ballen.
    1'
    Cedric trenger litt behandling. Fått en smell i hoften/siden.
    2'
    Liverpool får kampens første hjørnespark.
    3'
    Heades unna av Saka.
    4'
    Arsenal gir bort et nytt hjørnespark. Det er Gabriel som ikke har kontroll og sender ballen ut av spill.
    5'
    Robertson med et farlig innlegg. Firmino får nesten hodet på ballen, men ballen går helt inn til Ramsdale. Flagget kommer også opp for offside.
    7'
    Martinelli og Van Dijk krasjer inn i hverandre. Det er Martinelli som får den hardeste smellen.
    8'
    Arsenal-spissen kommer seg opp på beina igjen.
    9'
    Cedric slår i bakken. Ser ut til at han må ut med skade.
    10'
    Spillerbytte - Arsenal
    Inn: Calum Chambers
    Ut: Cedric Soares
    12'
    Først er det en skikkelig tøff takling på Jota. Arsenal spiller tilbake til Ramsdale, og Henderson kommer raskt opp i press. Keeperen spiller ballen rett i foten til Henderson, og ballen går videre opp i armen. Spillet går videre og Henderson når den før den går ut, men han må nøye seg med en corner.
    12'
    Ramsdale bokser unna.
    13'
    Nesten selvmål! Minamino slår inn fra venstre og inne foran mål er White først på ballen, men han flikker den nesten inn i eget nett. Ballen går like utenfor.
    13'
    Robertson kommer seg inn i feltet og får skutt. Via en Arsenal-spiller og ut til corner.
    14'
    Heades unna foran første stolpe. Ikke den helt store presisjonen på hjørnesparkene til hjemmelaget så langt.
    14'
    Alexander-Arnold kommer seg til skudd fra 25 meter, men skuddet blokkeres fint av Arsenal-forsvaret.
    15'
    Saka vinkes av for offside. Reprisen viser at det var marginalt, men det så ut til å være korrekt ved første øyekast.
    17'
    Lacazette prøver seg med et overraskende skudd fra 30 meter. Høyt over.
    19'
    Milner ligger nede etter en duell med Lokonga. Han fikk hånden til Arsenal-spilleren i hodet der.
    20'
    Milner er oppe igjen og spillet er i gang.
    20'
    God kontringsmulighet for Arsenal, men den siste pasningen sitter ikke.
    23'
    Istedenfor kontrer Liverpool.
    24'
    Rødt kort til Arsenal
    Granit Xhaka
    Robertson banker ballen opp i bakrom. Der er Jota på full vei gjennom og tar ned ballen på brystet. Xhaka kommer bakfra og prøver å nå ballen, men ender opp med å sparke Jota i brystet. Dermed fratar han Liverpool-spissen en stor angripsmulighet og Arsenal må spille resten av kampen med ti mann.
    24'
    Det er frispark til Liverpool rundt 20 meter fra mål.
    26'
    Alexander-Arnold, Robertson og Henderson står ved ballen.
    26'
    Skuddet fra Alexander-Arnold går i muren. Han får et nytt forsøk på returen, men sender den utenfor.
    27'
    Arteta planlegger flere bytter for Arsenal nå. De har allerede gjort ett bytte i dag.
    27'
    Ser ut til at det blir med det ene, i hvert fall for øyeblikket.
    28'
    Inn: Rob Holding
    Ut: Edward Nketiah
    28'
    Holding får sin første berøring på ballen i kampen når han sender en ball ut til corner.
    29'
    Blir en kort variant. Et par halvfarlige situasjoner for Liverpool, men Arsenal får til slutt ballen unna.
    29'
    Liverpool presser på, men det er ikke noen store sjanser så langt.
    31'
    Alexander-Arnold prøver seg med et innlegg fra høyre, men det er et svakt forsøk som går ut av spill.
    34'
    Arsenal ligger dypt i en 5-3-1-formasjon for øyeblikket.
    37'
    Corner til Liverpool.
    38'
    Dårlig slått hjørnespark. Igjen klarert av Arsenal foran første stolpe.
    39'
    Liverpool kommer seg stadig nærmere. Klarer de å få en scoring før pause?
    40'
    Så kommer Arsenal fint fremover. Saka slår inn og Matip sleiver den bakover. Ut til corner.
    41'
    Alisson bokser ut.
    42'
    Arsenal får et frispark 40 meter fra mål. Bortelaget har yppet seg litt her på tampen av omgangen.
    45'+1
    Det er lagt til to minutter.
    45'+2
    Da er det pause! Liverpool har dominert det meste av banespillet, men det har ikke vært mange store sjanser. Arsenal fikk Xhaka utvist omtrent halvveis i omgangen.
    Minamino driver frem på venstresiden og slår farlig inn. Det sniker seg nesten rett inn i mål, men går like utenfor stolpen.
    47'
    The Kop roper på skudd og får til slutt viljen sin. Matip fyrer til fra 30 meter. Høøøyt over.
    49'
    Van Dijk mister ballen og da sender Lacazette en fin stikker gjennom til Saka. Matip kommer seg inn i sikring og blokkerer skuddforsøket fra Saka. Godt stopperspill fra Matip.
    50'
    Liverpool roper på hjørnespark, men ballen er sist i Milner og det blir 5-meter for Ramsdale.
    52'
    Alt foregår inne på Arsenals halvdel nå.
    56'
    Men de forsvarer seg veldig bra, og Liverpool finner ikke åpningene.
    56'
    Gult kort til Liverpool
    Andy Robertson
    Saka snurrer rundt ute på siden. Blir stoppet av Robertson.
    57'
    Frispark i god innleggsposisjon for Arsenal.
    57'
    Alisson bokser unna.
    58'
    Spillerbytte - Liverpool
    Inn: Curtis Jones
    Ut: James Milner
    61'
    Jones involverer seg umiddelbart og kommer seg nesten fri inne i feltet, men bortelaget får klarert unna.
    61'
    Så får Liverpool en god sjanse! Jones finner Robertson, som spiller videre inn til Minamino. Fra skrått hold går japaneren for skudd, men det går til side for mål.
    68'
    Saka vinner et kast høyt oppe i banen for Arsenal.
    70'
    Arsenal-supporterne roper på hands og straffe etter at en ball skytes opp i en Liverpool-spiller fra kloss hold. Spillet vinkes videre.
    71'
    Stor mulighet for Arsenal! Tierney slår inn til Saka, men han får ikke helt kontroll på ballen og Alisson kommer raskt ut og gjør seg stor. Da får ikke Saka ballen forbi keeperen.
    72'
    Gult kort til Arsenal
    Gabriel Magalhaes
    73'
    Liverpool får et frispark. Slår det inn i feltet. Arsenal får ballen ut til corner.
    73'
    Heades unna. Martinelli får tak i ballen i returrom.
    73'
    Oxlade-Chamberlain, Williams og Gomez gjør seg klar for å komme inn for Liverpool.
    75'
    Inn: Alex Oxlade-Chamberlain
    Ut: Fabinho
    76'
    Inn: Neco Williams
    Ut: Trent Alexander-Arnold
    76'
    Inn: Joe Gomez
    Ut: Joel Matip
    76'
    Saka har fått seg en smell, men det ser ut til at han kan fortsette. I hvert fall inntil videre.
    78'
    Henderson skyter fra 20 meter, men høyt over.
    80'
    Saka har satt seg ned igjen.
    80'
    Inn: Nuno Tavares
    Ut: Bukayo Saka
    82'
    Nytt distanseskudd fra Liverpool. Chamberlain denne gangen. Igjen høyt over.
    82'
    Williams kommer seg ned til linja og legger inn. Ramsdale kommer ut og får tak i ballen.
    84'
    Noe som ligner på en sjanse! Jota får hodet på ballen inne i feltet, og ballen havner ned i beina til Firmino. Men med to mann rundt seg, får ikke Firmino avsluttet.
    85'
    Ut av ingenting får Liverpool en kjempemulighet! Ramsdale bommer i feltet og ballen ender i beina til Minamino, som brenner ballen over fra 10 meter. Litt vanskelig på halvspretten der, men hele målet var åpent!
    90'
    Lagt til fem minutter.
    90'+1
    Jones kommer seg til skudd inne i feltet. Ramsdale slår unna.
    90'+2
    90'+2
    Blir ikke farlig.
    90'+3
    Williams feier ballen inn foran mål etter at Ramsdale er ute og bokser unna en ball. Mer eller mindre en redning på strek fra White, som står i veien for skuddet til Williams.
    90'+3
    Det ender 0-0! En god forsvarskamp fra Arsenal, som dermed har skaffet seg et godt utgangspunkt før returkampen neste uke.