1-1
2 515
2 357

Hei og velkommen til femte serierunde fra Åråsen hvor Lillestrøm tar i mot HamKam.
    Lillestrøm varierer stort i resultatene, og i forrige seriekamp ble det en sliteseier hvor de vant 1-0 borte mot Sandefjord etter scoring på dødball. Etter dette har de spilt en cupkamp hvor de ledet komfortabelt 4-0 til pause, men holdt på å rote det skikkelig til. Holdt til slutt unna og vant 5-4. Forrige hjemmekamp fikk de rett og slett oppvisning fra Bodø/Glimt hvor det endte med et smertelig 0-5 resultat.
    HamKam har rett og slett sett meget svake ut så langt. Knapt skapt en målsjanse og står med kun ett fattig poeng på sine fem spilte kamper. Etter å ha spilt uavgjort mot nyopprykkede KFUM i første kamp har det blitt fire strak tap. Det kan bli nok en tøff kamp for bortelaget her i dag.
    Lillestrøm har faktisk tapt begge sine hjemmekamper så langt denne sesongen, men det burde være gode muligheter her i dag mot HamKam. Bortelaget har som nevnt tapt fire på rad, og alle kampene er faktisk tapt med sifrene 0-1. Defensivt har HamKam sett ganske solide ut, men det må virkelig skje noe fremover på banen dersom de har lyst å unngå nedrykk.
    0'
    Lillestrøm sparker i gang kampen.
    0'
    Svakt tilbakespill fra Norheim og Charles bruker tempoet sitt for å presse Sandberg, men keeperen får klarert.
    1'
    Vá spiller vegg med Ibrahimaj og kommer seg nesten gjennom. Corner fra venstre!
    1'
    Heades unna fra Norheim.
    1'
    Tønnessen mister og HamKam kommer på en overgang, men Mawa er treig med ballen og slår den rett i beina til Tønnessen som har kommet seg tilbake i posisjon.
    3'
    Hjemmelaget som kjører innledningsvis her.
    4'
    Gult kort til Lillestrøm
    Uba Charles
    Litt sent ute i en duell og pådrar seg det gule kortet.
    4'
    Frispark
    5'
    HamKam bygger opp et fint angrep. Mawa drar av to spillere før han legger ut til Kurtovic som prøver seg, men skuddet blokkeres.
    6'
    Kongsro kommer seg forbi Charles og slår inn, men Lillestrøm får avverget i eget felt.
    6'
    Bortelaget bedre med i kampen de siste par minuttene her nå. Prøver seg fremover med en gang de får sjansen.
    7'
    Vá slår inn fra venstre, men treffer dårlig med innlegget. Sjølstad bommer på klareringen og Åsen mottar etter hvert ball på bakerste. Prøver seg på hel volley og det er ikke noe dårlig forsøk, men ballen går like over mål.
    7'
    HamKam kommer på venstre med mange spillere etter i boks. Slår inn, men Lillestrøm får avverget. Bortelaget biter seg fast langt fremme i banen nå.
    10'
    Sandberg bommer på en klarering og Åsen får ballen. Målet er åpent, men det er langt frem til mål fra sidelinjen. Åsen burde kanskje utfordret oppasseren sin og prøvd mot det åpne målet der, men venter på medspillere og holder ballen i åpent spill.
    11'
    Kort til medspiller. Åpent spill.
    12'
    Åpen kamp her for øyeblikket. HamKam har virkjelig jobbet seg inn i kampen.
    13'
    HamKam får en mulighet etter en dårlig klarering, men pasnignene på siste tredjedel er ikke presise nok og Lillestrøm slipper med skrekken.
    14'
    Bortelaget står veldig høyt her nå, og har lyktes med det. Flere brudd som kunne blitt farlig. Dette gir også gode rom i bakrom, men Lillestrøm har ikke klart å utnytte dette enda.
    15'
    Nære på for HamKam etter en brøler fra Roseth! Kongsro får ballen på bakerste og fyrer til på halv volley. Treffer klokkerent og ballen treffer tverrligger før den går ut over dødlinja!
    16'
    Hjemmelaget virker ikke konfortable her ute nå. Flere personlige feil og sliter med å spille seg ut.
    17'
    Igjen bryter bortelaget og kommer, men pasnignen fra Onsrud mot Mawa er upresis og Gabrielsen rydder opp.
    17'
    HamKam roter det til i egne rekker og mister nesten ballen til Åsen. Sjølstad setter fart mot hjemmelagets kaptein og takler hardt på mann og ball. Dommeren lar det gå. Til store protester fra hjemmefansen.
    19'
    Charles har startet bedre offensivt enn defensivt her. Drar seg forbi Kongsro og slår inn, men Sjølstad får klarert.
    20'
    Roseth drar ballen med seg forbi ett ledd og nesten to ledd før han slår ut til Vá. Innlegget fra sistnevnte ender i corner.
    21'
    Gabrielsen stiger høyt til værs, men headingen går en liten meter over mål.
    21'
    Ibrahimaj taper igjen duellen mot Onsrud på midten og HamKam kommer. Lillestrøm er tilbake med flere spillere og har kontroll. Det er likevel oppsiktsvekkende å se hvor mange dueller bortelaget vinner på midten her.
    23'
    Gult kort til HamKam
    Kristian Onsrud
    Stopper en overgang med å holde en motspiller i drakta.
    23'
    Lillestrøm spiller seg til en god sjanse ved Åsen etter videre spill fra Vá. Kapteinen går for kraft fra 15 meter, litt skrått ut, men treffer midt på Sandberg som holder ballen.
    25'
    Kitolano drar av Kjærgaard på utmerket vis inne i feltet og prøver seg, men skuddet går via en motspiller og ut til corner.
    26'
    Hoff ligger nede og får behandling ute på banen. Holder seg til lysken kan det se ut til når han går ut av banen. Kommer nok inn igjen.
    26'
    Rot i feltet da HamKam sliter med å få klarert, men ingen Lillestrøm-spillere rekker frem på ball og bortelaget får klarert.
    27'
    Frispark
    28'
    Åsen slipper gjennom til Charles på høyre. Backen slår videre i bakrom, men ballen går helt inn til keeper.
    29'
    Hoff er forøvrig tilbake på banen og ser ut til å kunne fortsette her.
    29'
    Kaos i feltet til hjemmelaget, og det er meget nære at HamKam scorer fra kloss hold! Først klarerer Lehne Olsen rett opp i været før Hedfenstad bommer på en utboksning. Ballen havner til slutt hos Sjølstad som avslutter fra 8 meters hold, men forsøket blokkeres foran mål.
    31'
    Så er det Strand Nilsen so får en mulighet fra 10 meters hold da han tupper ballen like over mål. Igjen er det svak innsats i eget felt fra Lillestrøm forsvarsspillere.
    33'
    Hoff setter segned igjen og mottar behandling. Ser ut til å gjøre klart et bytte på benken nå.
    34'
    Løfter inn i feltet, men Lillestrøm klarerer.
    34'
    Spillerbytte - Lillestrøm
    Inn: Erling Knudtzon
    Ut: Vebjørn Hoff
    Åsen trekkes ned som indreløper. Knudtzon går inn som kantspiller på høyre side.
    35'
    Lillestrøm triller ball igjen her nå. Viktig for hjemmelaget å få løftet seg etter en svak periode.
    37'
    Frispark
    38'
    Mål for Lillestrøm!
    Lillestrøm 1 - 0 HamKam
    Mål: Félix Vá
    Målgivende: Gjermund Åsen
    Banens trolig minste spiller, Vá, løper seg fri på første og forlenger ballen i mål med hodet! Ikke utagbart for Sandberg, men den kommer for raskt og keeperen rekker ikke opp med hånda.
    38'
    Frispark
    40'
    Løfter frisparket inn mot feltet, men Lehne Olsen header unna.
    41'
    Offside for HamKam
    41'
    Vá får en stor sjanse etter at Lillestrøm vinner ballen høyt i banen. Drar seg forbi en spiller, men avslutter for sent og skuddet blokkeres. Deretter vinner Mares tilbake ballen og blir truffet av Vá. Dommeren blåser frispark for bortelaget.
    42'
    Dommeren får beskjed om å se hendelsen på skjermen her. Vá med strake knotter på Mares og kan fort få det røde her.
    43'
    Vá får etter hvert det gule kortet for situasjonen med Mares. Avgjørelsen ble etter en VAR-sjekk omgjort til et rødt kort for LSK-spilleren.
    43'
    Rødt kort til Lillestrøm
    Félix Vá
    Vá får først gult kort, men det omgjøres av VAR. Målscoreren er oppe med begge beina og sparker mot Mares med strake bein når han ligger nede i feltet. Dommer Higraff er ikke i tvil etter å ha sett avgjørelsen på skjermen.
    45'
    HamKam presser på her nå. Kan bli en meget spennende andre omgang her.
    45'+3
    Frispark
    45'+3
    Erling Knudtzon
    Nå koker det for Lillestrøm-spillerne! Klart sent ute og klipper ned Mares.
    45'+4
    Langt innkast fra Strand Nilsen, men Lehne Olsen header unna.
    45'+5
    Kongsro prøver seg fra 20 meter. Går via en motspiller og inn til Hedenstad.
    45'+6
    Åsen slår inn til Lehne Olsen som vender opp og prøver seg, men forsøket blokkeres av Sjølstad.
    45'+7
    HamKam kommer på en overgang. Mawa legger igjen til Kjærgaard som får en god sjanse fra 14 meters hold, men ballen sklir av foten og triller for sakte mot mål. Hedenstad er nede og tar den.
    45'+8
    45'+8
    Lillestrøm startet godt de første minuttene og alle tenkte nok da at dette ble enveiskjøring. HamKam jobbet seg derimot inn i kampen og skapte flere sjanser og det har vært en jevn første omgang totalt. Vá scoret så omgangens eneste mål på hodet etter frispark fra Åsen. Deretter viste Vá seg meget urutinert da han sparket ned Mares med to strake bein og ble sendt ut med rødt kort. Vi venter nok en meget spennende andre omgang her på Åråsen!
    45'
    Inn: Espen Bjørnsen Garnås
    Ut: Eric Kitolano
    45'
    Garnås kommer inn som stopper, så spiller de en slags 3-5-1 her nå, Lillestrøm.
    46'
    HamKam prøver å ta tak i kampen fra start av i andre omgang her. Kan bli lange og tøffe siste 45 for Lillestrøm.
    47'
    Nesten så Ødegård rekker frem på ett innlegg foran mål, men mangler noen hårstusser for å nå frem der.
    48'
    Kjærgaard er gjennom på høyre side, inne i 16-meteren, men Garnås henger fint med og får blokkert.
    49'
    Kort til medspiller.
    49'
    Mål for HamKam!
    Lillestrøm 1 - 1 HamKam
    Mål: Niklas Ødegård
    Målgivende: Vegard Kongsro
    Spiller seg rundt på venstre kant og slår inn foran mål hvor Ødegard kommer først på ball og header i mål fra kloss hold!
    50'
    Spilles veldig baktunge her nå, Lillestrøm.
    52'
    Onsrud prøver seg fra distanse, men ballen går en drøy meter til side for mål.
    53'
    Lillestrøm roter det til for seg selv da Roseth slår en svak pasning. Gabrielsen må rydde opp og kommer noe sent inn i en takling. Frispark for HamKam, omtrent 30 meter fra mål.
    54'
    Løftes inn mot Sjølstad på bakerste, men Charles forlenger den ut over dødlinja. Dommeren peker likevel på 5-meteren.
    54'
    Hjemmelaget knapt vært på motsatt banehalvdel med ballen her så langt i andre omgang.
    55'
    Spillerbytte - HamKam
    Inn: Henrik Udahl
    Ut: Moses Dramwi Mawa
    56'
    Charles løfter inn fra høyre, men Sjølstad header unna.
    57'
    Udahl går i bakrom, men Hedenstad er ute og plukker den før spissen.
    58'
    Sjølstad får den på første, men ballen forlenges i Charles og ut til ny corner.
    58'
    Sjølstad setter seg ned og medisinsk personell tilkalles.
    59'
    Inn: Samuel Rogers
    Ut: Fredrik Sjølstad
    60'
    Kongsro løper seg fri og får en fot på ballen, men får ikke styrt den på mål. Går langt over mål.
    60'
    Lillestrøm bryter og kommer med flere spillere. Charles får på innsiden av hjørnet av 16-meteren. Spiller videre inn i feltet ved straffemerket, men HamKam får klarert like før en Lillestrøm-spiller kommer til avslutning.
    62'
    Garnås vinner først duellen, deretter blir han felt. Frispark til hjemmelaget.
    62'
    Frispark
    63'
    Kjærgaard spilles opp ved dødlinja inne i feltet og prøver nok å chippe inn foran mål, men ballen går på mål og Hedenstad har god kontroll.
    64'
    Lillestrøm prøver seg fremover i banen, men vanskelig i etablert angrep med en spiller mindre. Dog virket småskumle på et par overganger her så langt.
    65'
    Frispark
    66'
    Tønnessen roter det skikkelig til foran eget mål og det er meget nære at HamKam går opp i ledelsen, men Charles kommer akkurat tidsnok inn og får blokkert. Ballen triller så inn mot mål hvor Hedenstad først er på.
    68'
    Inn: Pål Alexander Kirkevold
    Ut: Niklas Ødegård
    69'
    Inn: Tore Sørås
    Ut: Kristian Onsrud
    69'
    Klareres på første stolpe
    69'
    Oliver Kjærgaard
    Feller Charles som har satt på farten langs høyre kant.
    70'
    Løftes inn fra høyre kant. Ballen spretter så i feltet og det er helt tilfeldig hvem som når ballen først. Treffer et bein før den spretter inn til Sandberg.
    71'
    Frispark
    72'
    Kirkevold legger Knudtzon i bakken med en noe stygg takling, men slipper unna det gule kortet.
    73'
    Frispark
    73'
    Sørås prøver å spille gjennom Strand Nilsen som har startet på et godt løp mot bakrom, men Garnås leser den og bryter.
    74'
    HamKam kommer på en overgang. Sørås fører ball og slår ut mot høyre i feltet, men der kommer ingen medspillere og Garnås skjermer ut til 5-meter.
    74'
    Inn: Henrik Skogvold
    Ut: Kristoffer Tønnessen
    Offensivt bytte fra hjemmelaget her.
    74'
    75'
    Frispark
    76'
    Garnås bryter og Lillestrøm kan komme på en overgang. Flere medspillere tar sats og setter fart, men Ibrahimaj bruker for lang tid med ball, vender hjemover og taper i tillegg ballen.
    77'
    Klareres.
    77'
    HamKam presser på for sin første seier i Eliteserien så langt denne sesongen. Enn så lenge holder Lillestrøm godt unna i egen boks.
    78'
    Lillestrøm sliter med å spille seg fremover i banen. Må nok ta vare på dødballer og eventuelle overgangsmuligheter her.
    80'
    Forlenges på første stolpe. Kongsro header tilbake foran mål fra bakerste, men Lillestrøm får til slutt klarert.
    80'
    Så får Lillestrøm overgangsmuligheten sin. Skogvold setter fart og får ballen på kant. Slår ut til Knudtzon som ikke avslutter fra en bra posisjon. Spiller videre til Ibrahimaj som igen spiller videre til Åsen. Heller ikke han tørr å prøve seg. Løfter inn i feltet, men HamKam får avverget til corner.
    82'
    HamKam klarerer.
    82'
    HamKam får nesten en stor sjanse etter at Lillestrøm roter i eget felt, men igjen får de ballen ut fra farlig sone.
    83'
    Hjemmelaget har ikke gitt opp og prøver seg hver gang muligheten kommer her. Alt kan skje her på Åråsen på tampen av kampen!
    85'
    HamKam spiller Lillestrøm meget svake og slår noen innlegg, men det er tydelig hvor utfordringen til bortelaget ligger. Det er rett og slett for svakt siste tredejedel av banen.
    86'
    Langt innkast forlenges. Kjærgaard får en grei mulighet fra 14-15 meters hold, men treffer ballen for langt under og forsøket går langt over mål.
    87'
    Ute på venstre kant. Løftes inn foran måpl hvor Kongsro går høyest og treffer ball med pannebrasken, men ballen sklir av og går et par meter til side for mål. Nære på det!
    88'
    Norheim får gå og gå. Helt til dødlinja, ganske nære mål. Slår hardt ut i feltet og treffer beina til Garnås og ut til corner.