Velkommen skal du være til liveoppdatering av Levante-Barcelona. Kampstart er 22.00.
    Levante (4-4-2): Aitor - Miramon, Vezo, Duarte, Tono - De Frutos, Melero, Rober, Bardhi - Roger, Morales
    Barcelona (3-5-2): ter Stegen - Araujo, Pique, Lenglet - Dembele, de Jong, Busquets, Pedri, Alba - Messi, Griezmann
    Benken til Levante: Cardenas, Son, Postigo, Coke, Clerc, Doukoure, Kochorashvili, Malsa, Rochina, Gomez, Leon, Cantero
    Barcelonas benk: Tenas, Neto, Mingueza, Roberto, Umtiti, Firpo, Dest, Ilaix, Pjanic, Puig, Trincao, Braithwaite
    Dagens kamp kan i stor grad prege både bunnen og toppen av LaLiga-tabellen. Om Levante tar poeng vil de være garantert en plass i spansk fotballs gjeveste selskap også neste sesong. Samtidig er Barcelona avhengig av tre poeng for å innta tabelltoppen og sette press på de to Madrid-klubben i teten.
    Tittelracet i LaLiga er ekstremt tett denne sesongen. Før dagens kamp finner vi Atletico Madrid med 77 poeng på toppen, deretter følger Real Madrid og Barcelona hakk i hæl med 75 poeng – alle lagene har spilt 35 kamper.
    Kampen er i gang. Messi tar avspark.
    1'
    Levante i sine blårøde hjemmedrakter og Barcelona i sine rosa bortedrakter for anledningen.
    1'
    Pedri med kampens første mulighet! De Jong blir spilt fri ved dødlinjen og finner en umarkert Pedri i boksen. Unggutten avslutter utenfor stengene.
    2'
    Frisk start fra gjestene.
    4'
    Ny gigantsjanse brennes av Pedri! Nok en gang er de Jong arkitekten. Den tidligere Ajax-spilleren får ballen i bakrom og drar av en Levante-forsvarer inne i femmeteren før han spiller ballen ut til Pedri som kommer på løp. Spanjolen avslutter midt på Aitor.
    5'
    Barcelona har fått frispark like utenfor hjemmelagets sekstenmeter.
    6'
    Frisparket går rett i muren.
    7'
    Etter noen baktunge og intense åpningsminutter har hjemmelaget fått bedre kontroll på gjestene.
    11'
    I går, 10. mai, var det nøyaktig én måned siden forrige gang dagens hjemmelag vant i LaLiga. Da vant de 0-1 over tabelljumbo Eibar. Levante står med én uavgjort og fire tap på sine siste fem kamper.
    13'
    Barcelona med soleklart mest ballinnhav de første 15 minuttene, men Levante har forsvart seg godt i sin 4-4-2-formasjon etter Pedris misbrukte sjanser i åpningsminuttene.
    15'
    Hjørnespark til Levante UD
    17'
    Hjørnesparket fra Bardhi ender til slutt hos Morales på hjørnet av Barcelonas sekstenmeter. Levantes nummer 11 skyter på direkten, men skuddet går over mål.
    17'
    Araujo halter rundt på banen. Mulig Barcelona-forsvareren er ferdigspilt for dagen.
    21'
    Dembele roter bort ballen i egen sekstenmeter, men heldigvis for franskmannen klarer ikke Levante å utnytte feilen. Barcelona får til slutt klarert.
    22'
    Clement Lenglet
    Lenglet prøver lykken fra 30 meters hold. Skuddet går midt på Aitor som har full kontroll.
    23'
    Mål for Barcelona!
    Levante UD 0 - 1 Barcelona
    Mål: Lionel Messi
    Målgivende: Jordi Alba
    Messi smeller til på helvolley! Albas innlegg fra venstresiden blir stusset lenger bak i feltet av Miramon. Fra rundt 14 meters hold klinker Messi ballen forbi Aitor og inn i nettmaskene.
    26'
    Så forsøker Alba seg på helvolley! Denne gangen er det Messi som finner spanjolen med en chip-pasning over Levante-forsvaret. Ballen sklir av venstrebackens fot i skuddøyeblikket og avslutningen går utenfor.
    29'
    Enis Bardhi
    Bardhi drar av Araujo med en vakker skuddfinte, men kantspilleren får ikke nok kraft i den påfølgende avslutningen. Dermed kommer ter Stegen seg kjapt ned og stopper skuddforsøket kontrollert.
    32'
    Lionel Messi
    Messi får avansere fritt fremover på Levantes banehalvdel. Til slutt er argentineren på tjue meters hold og fyrer løs. Skuddet går via en Levante-spiller og ut til corner.
    33'
    Corneren tas kort. Ebber ut i ingenting.
    33'
    Levante UD 0 - 2 Barcelona
    Mål: Pedri
    Målgivende: Ousmane Dembele
    Alle gode ting er tre! På sin tredje store sjanse sitter den for spanjolen. I forkant løper Dembele ifra Duarte og serverer ballen på sølvfat for Pedri som setter ballen i åpent mål.
    34'
    Levante vinner en ny corner ut av corneren.
    36'
    Kort variant som fører til at Levante vinner nok en corner.
    37'
    Oppskriften gjentar seg nok en gang: kort variant ender i ny corner.
    37'
    Levante får intet ut av corneren.
    39'
    Messi svinger inn og finner Araujo på bakre stolpe. Midtstopperen får ikke styrt headingen på mål, og Levante får klarert.
    40'
    Mye rom for Dembele som avanserer oppover høyrekanten. Duarte gjør en god jobb i å holde følge, men franskmannen vinner en corner.
    45'
    Kort variant.
    45'+1
    Busquets styrer nesten ballen i mål! Messi serverer et innlegg fra høyre som Busquets styrer mot bakerste - men headingen går like utenfor. Reprisen viser at en scoring muligens ville blitt tatt for offside av VAR.
    45'+1
    Barcelona leder oppskriftsmessig med to mål til pause. Dermed topper de LaLiga-tabellen i skrivende stund.
    Spillerbytte - Barcelona
    Inn: Sergi Roberto
    Ut: Ronald Araujo
    46'
    Araujo fullførte altså omgangen, men blir erstattet av Roberto til andre omgang.
    47'
    Kort variant igjen fra Barcelona.
    47'
    Messi skyter i nettveggen! Et par kombinasjoner etter den korte corneren får argentineren vende opp inne i Levantes sekstenmeter. Skuddet går i nettveggen.
    48'
    Hvem tror du tar gullet denne LaLiga-sesongen?
    Antall stemmer: 497
    Roger header midt på ter Stegen fra rundt 14 meters hold. Det er Bardhi som slår innlegget i forkant.
    52'
    Melero kommer på et dypt løp og får heade fritt fra rundt åtte meters hold. Midtbanespilleren klarer ikke å styre headingen på mål, og dermed er det utspark for Barcelona.
    53'
    Nok et Levante-innlegg slås fra høyresiden. Denne gangen er det de Frutos som serverer, men innlegget går over alt og alle.
    55'
    Aitor er ute og blokkerer et innlegg fra Alba, deretter lander ballen i bena på de Jong som forsøker en frekk lobb over Levante-målvakten. Men lobben går utenfor.
    57'
    Mål for Levante UD!
    Levante UD 1 - 2 Barcelona
    Mål: Gonzalo Melero
    Målgivende: Jorge Miramon
    Melero knuser innbytter Roberto i luften og stanger inn reduseringen for hjemmelaget!
    57'
    Nå svinger det noe voldsomt her. Plutselig forsøker målvakt Aitor på en brassespark-klarering i egen sekstenmeter - kaos i hjemmelagets sekstenmeter.
    59'
    Levante UD 2 - 2 Barcelona
    Mål: Jose Luis Morales
    Målgivende: Roger Marti
    Så sitter den i motsatt ende signert kaptein Morales - og det er litt av en scoring! Messi slår en feilpasning rett i bena til Levante-kapteinen som spiller vegg med spissmakker Roger før han limer ballen utagbart nede ved stolperoten.
    60'
    Spillerbytte - Levante UD
    Inn: Dani Gomez
    Ut: Enis Bardhi
    61'
    Inn: Mickael Malsa
    Ut: Oscar Duarte
    62'
    Levante UD 2 - 3 Barcelona
    Mål: Ousmane Dembele
    Målgivende: Antoine Griezmann
    Franskmannen sender de rosakledde tilbake i føringen! Griezmann finner en umarkert Dembele i et uorganisert Levante-forsvar.
    64'
    Tross store protester fra hjemmelaget på en duell mellom Griezmann og Miramon i forkant av Dembele-målet, står dommeren på sin og godkjenner scoringen.
    67'
    Gult kort til Levante UD
    Jorge De Frutos
    Kampens første kort går til de Frutos for en takling på de Jong.
    67'
    Hadde Levante-spillerne grunn til å være misfornøyde med dommeren i forkant av målet?
    Offside for Barcelona
    69'
    Levantes hjørnespark ebber ut i intet.
    73'
    De Frutos prøver lykken fra langt hold. Skuddet går over mål.
    73'
    Inn: Óscar Mingueza
    Ut: Pedri
    74'
    Inn: Coke
    Ut: Jorge Miramon
    76'
    Inn: Sergio Leon
    Ut: Roger Marti
    76'
    Levantes corner blir klarert.
    76'
    Offside for Levante UD
    77'
    Gult kort til Barcelona
    Frenkie De Jong
    De Jong feller Malsa midt på banen og blir belønnet med gult kort.
    78'
    Det gule kortet betyr at de Jong mister neste kamp hjemme mot Celta Vigo søndag. En kamp som potensielt kan bli helt avgjørende med tanke på tittelracet.
    79'
    Jose Luis Morales
    Levante-kapteinen får gult kort.
    79'
    Inn: Martin Braithwaite
    Ut: Antoine Griezmann
    81'
    Inn: Sergino Dest
    Ut: Ousmane Dembele
    Koeman får inn mer defensive fibre på høyresiden.
    82'
    Levante UD 3 - 3 Barcelona
    Mål: Sergio Leon
    Målgivende: Tono
    Levante svarer nok en gang! Tono leker seg med innbytter Dest før han sender et lavt innlegg mot første stolpe. Der dukker Leon opp og flikker ballen inn i nettet.
    83'
    Inn: Riqui Puig
    Ut: Sergi Roberto
    Roberto, som ble byttet inn i pausen, blir byttet ut igjen fem minutter før slutt.
    85'
    Albas innlegg fra venstre går via de Frutos og ut til corner for Barcelona.
    89'
    De Jong finner Pique i boksen, men midtstopperen får ikke styrt headingen på mål.
    89'
    Inn: Giorgi Kochorashvili
    Ut: Jose Luis Morales
    90'
    Franskmannen kaster bort ballen etter at dommeren har dømt frispark imot han - unødvendig kort.
    90'+1
    Det er lagt til fire tilleggsminutter.
    90'+2
    Et uavgjortresultat her vil være en gavepakke for Madrid-klubbene.
    90'+3
    Lang ball bokses ut til corner. En siste sjanse for Barcelona?
    90'+4
    Barcelona-corneren klareres av Levante.
    90'+4
    Levante vinner en corner.
    90'+4
    Corneren slås, men Barcelona får klarert.
    90'+5
    En heseblesende andre omgang er over, og det ender med poengdeling på Estadi Ciutat de Valencia. Det gjør at Levante har sikret seg spill i LaLiga også neste sesong, mens Barcelona har gitt Madrid-klubbene en gyllen mulighet til å øke forspranget i toppen av tabellen.