1-0
1-1
2-1
2-2
2-4
Author avatar

Ble dekket av NTB

    Det er duket for 3. runde i NM og et vaskeekte trønderderby på Moan! Velkommen til livedekningen av kampen mellom Levanger og Ranheim.
    Forrige gang lagene møttes ble det stygge sifre for vertene. I august knuste Ranheim Levanger med sifrene 6-1, og i mellomtiden har gjestene fra Fjæra rykket opp én divisjon og blitt Eliteserie-klubb.
    Levanger har faktisk ikke vunnet mot Ranheim på de siste åtte møtene klubbene mellom. Siden hjemmelaget rykket opp til OBOS-ligaen i 2015 har de tapt fire kamper og spilt to uavgjorte mot rivalene fra én time lenger sør. Hjemme på Moan står de med 0-2-1 på de tre foregående sesongene.
    Lagene har fått vidt forskjellige åpninger på sesongen. Gjestene fra Ranheim har sjarmert hele fotball-Norge med sine prestasjoner. Kompisgjengen fra Trøndelag har gått inn i sesongen med underdog-stempel og sørget for den ene skrellen etter den andre. Før møtet med Levanger har de sanket tredje mest poeng i Eliteserien, og de kommer rett fra et respektabelt 1-1-resultat borte mot storebror Rosenborg.
    I første runde slo Ranheim ut Kvik med sifrene 1-0, mens de slo Orkla 3-1 borte i forrige runde. Etter å ha spilt uten press i serien blir det spennende å se hvordan gjestene takler å gå inn til en kamp som favoritt. Svein Maalen har valgt ut et svært solid mannskap fra start, og i kveld bør de strengt tatt gå videre. Spennende å se hva det gjør med kampbildet!
    Levanger har på sin side fått en svært svak start på sesongen, og er desperate etter en positiv opplevelse. Etter å ha tapt tre og spilt én uavgjort i sine fire første serierunder, fikk de endelig en seier forrige gang de spilte på Moan. Da ble HamKam slått 4-3 i en høydramatisk fotballkamp. Etter å ha gått videre mot Junkeren med overbevisende 3-0 i 2. runde i NM, gikk de på et stygt tap borte mot Nest Sotra i helga. 4-1 var et klart steg tilbake og gav en ny knekk i selvtilliten til Roger Naustan sine spillere. I kveld vil de være på hevntokt mot erkerival Ranheim.
    Mange av spillerne som er i aksjon i dag skal opp mot sin gamle klubb. Erik Tønne, som spiller venstrekant for Ranheim, var kaptein for Levanger i fjor og deltok i det stygge 6-1-tapet i august. På benken sitter Simen Sandmæl, en annen tidligere publikumsfavoritt på Moan. For Levanger sin del spiller Vegard Voll for moderklubben mot en klubb han har tilbrakt seks sesonger av sin fotballkarriere i. Levanger-kaptein Jo Sondre Aas har spilt fem sesonger i Fjæra. Den største snakkisen er nok allikevel Robert Stene. Tidenes toppscorer på nivå to i norsk fotball meldte overgang til Levanger før forrige sesong, noe som falt ned som en bombe i Ranheim-miljøet. Etter å ha scoret 15 mål for Levanger ble han vitne til at Ranheim rykket opp til Eliteserien, noe som gjorde det fristende å gjøre et comeback i blått. 35-åringen valgte dog å signere en ny kontrakt med Levanger, hvor han har bedre økonomiske betingelser enn det han ville fått i Ranheim.
    Sommeren har for alvor meldt sin ankomst i Midt-Norge, hvor gradestokken i løpet av dagen har krøpet over 26 varmegrader. En sterk vind har sørget for levelig temperatur gjennom dagen, og på Moan kommer vinden lettere til enn noe annet sted. Spilleforholdene er med andre ord krevende, med en stekende sol og sterk vind. Vertene har dog tatt seg bryet med å vanne gressmatten, og de to urtrønderske 4-3-3-lagene vil begge forsøke å bidra til at publikum blir vitne til en underholdende fotballkamp i det herlige sommerværet!
    Kampen har startet
    0'
    Dommer Mads Følstad Skarsem gir Kristoffer Løkberg tillatelse til å sparke i gang oppgjøret!
    1'
    Jo Sondre Aas vant myntkastet og valgte å bytte side. Det kan faktisk ha noe å si. Ranheim må spille de første 45 minuttene med både motvind og motsol.
    2'
    Andreas Peterson trer gjennom Robert Stene med en fin gjennombruddspasning. Veteranen på topp skaffer hjørnespark.
    3'
    Stor sjanse for Levanger fra hjørnesparket! Peterson slår ballen innoverskrudd med god hjelp av vinden, og Tromsdal er nære ved å sette ballen i eget mål. Ballen stryker utenfor stolpen og til et nytt hjørnespark.
    3'
    Vinden river til og gir Levanger momentum. Bidrar til å skaffe hjemmelaget sitt tredje hjørnespark på de første fem minuttene.
    5'
    Ranheim har brukt de siste to minuttene inne på Levanger sin halvdel. Har greid å holde ballen langs bakken og spilt seg frem, men det har foreløpig ikke resultert i mer enn høyere ballinnehav.
    8'
    'Gjenvinn! Gjenvinn! Gjenvinn!' Kristoffer Løkberg maner sine lagkamerater til innsats, og de responderer. Ranheim har befestet spill inne på Levanger sin halvdel de siste fem minuttene og er nære ved å komme til avslutning, men Levanger får ridd av bølgen.
    9'
    Spennende å se at Håvard Kleven Lorentsen fortsetter å få tillit i NM-kampene til Levanger. Står kun med innhopp i OBOS-ligaen, men i NM har han startet alle de tre kampene så langt. 19-åringen ble hentet fra Steinkjer i 3. divisjon før sesongen, for en betydelig sum med penger. Levanger håper at han kan følge i fotsporene til fjorårets komet Horenus Taddese, som kom fra 3. divisjonsklubben Verdal før forrige sesong.
    12'
    Kampbildet har jevnet seg mer ut. Spillet bølger litt frem og tilbake og lagene veksler på å ha spill.
    13'
    Jo Sondre Aas med en lekker detalj for å løse opp spillet. Zidane-finter vekk to Ranheim-spillere midt på banen og vender spill, før Levanger kan angripe langs høyre side. Situasjonen ender opp med innkast til Levanger.
    15'
    Jo Sondre Aas har hatt en flott kamp så langt! Etter et flott Levanger-angrep slår han tunnel på Kristoffer Løkberg og forsøker å bøye ballen opp i det lengste hjørnet. Avslutningen går en liten meter over det lengste krysset til Even Barli!
    17'
    Frispark mot Løkberg, til Håvard Lorentsen, bredt ute til venstre på Ranheim sin banehalvdel. Levanger flytter frem, Ranheim sender hjem alle mann.
    18'
    Mål for Levanger FK!
    Levanger FK 1 - 0 Ranheim
    Mål: Adria Mateo
    Utrolige scener på Moan! Adrià Mateo López slår frisparket himmelhøyt og knallhardt inn mot den bakerste stolpen, men vinden tar tak og sender ballen rett i mål. Spanjolen blir bare stående og måpe selv. Even Barli blir fullstendig utspilt av værforholdene!
    18'
    Stene blir liggende og skrike i smerter etter en duell med Eggen Rismark. Holder seg til ansiktet og har åpenbart blitt truffet av hånden til Ranheim-stopperen. Dommeren stopper spillet, Rismark unnskylder seg til Stene og spillet kommer etter hvert i gang igjen.
    22'
    Levanger har som nevnt slitt fælt med skader i oppkjøringen, og stiller fortsatt ganske reservepreget i det bakre leddet. Hampus Holmgren og Tom Erik Nordberg vil nok bli å regne som fast, mens venstreback Victor Ljung og midtstopper Martin Ove Roseth fremdeles er skadet. Begge skal være klare for spill til helgen, mens Rosenborg-utleide Igoh Ogbu endelig er tilbake i tropp i dag. Han sitter på benken.
    24'
    Etter et lengre Ranheim-angrep er det venstreback Ivar Erlien Furu som kommer til avslutning! Ballen forsvinner et par meter utenfor den lengste stolpen.
    24'
    Tønne kommer rundt på venstre kant og slår glimrende ut 45 grader til Løkberg, men Levanger er bevisste på situasjonen og får tvunget Løkberg til å feilvende seg. Lorentsen løser situasjonen fint, med god hjelp av sine lagkamerater.
    27'
    Levanger fikk nettopp en glimrende kontringsmulighet etter at Storflor slo en stygg feilpasning, men valgte å ikke ta den. Bemerkelsesverdig situasjon. De leder 1-0 mot et Eliteserie-lag og vil være redde for å miste den. På den andre siden er vinden en så stor fordel i denne første omgangen, at å komme tilbake hvis Ranheim skulle utlikne i andre omgang kan bli ekstra vanskelig. Interessant å se risikovurderingen til Levanger det siste kvarteret før pause.
    29'
    Enkel pasningsfeil fra Christian Eggen Rismark, rett ut over sidelinjen. Ingen elendig kamp av Ranheim hittil, og baklengsmålet er noe de ikke får gjort all verden med, men interessant å se hvordan de takler å ligge under i en kamp det er ventet at de skal vinne. Dette er en ny situasjon for sesongen for Svein Maalen og co.
    31'
    Adrià Mateo López havner rettvendt på 30 meter og banker til! Ingen årsak til å la være med den medvinden de har. Ballen fyker imidlertid en drøy halvmeter over buret til Even Barli. Verdalingen har god kontroll.
    32'
    Svein Maalen og Roger Naustan er begge opp fra sine benker og er aktive. Begge trøndere med en fortid i Rosenborg-systemet, hvor de har hentet mye av sin filosofi. Det er to trenere som kjenner hverandre sine spillesystemer svært godt. Man kan argumentere for at første omgang har bært preg av det, for det er to lag som har hatt temmelig god kontroll i etablert forsvar.
    34'
    Jo Sondre Aas har etter min mening vært denne omgangens beste spiller. Skaffer frispark til Levanger her. Vært dyktig både i gjenvinningsfasen og i situasjoner hvor han har løst opp spillet til Levanger. Helt annen spiller som indreløper, enn da han ble brukt i ankerrollen i sesongens fire første seriekamper.
    36'
    Ballen veksler mye frem og tilbake mellom lagene. Ranheim har nok hatt mest ballinnehav, som en naturlig konsekvens etter Levanger sitt ledermål. Vertene får låne ballen og etablerer litt spill inne på gjestene sin halvdel i perioder, men det ser ut som at de vil være fornøyd med å gå inn til pause med ledelsen 1-0. De har hatt god kontroll på Ranheim de første 37 minuttene.
    37'
    Levanger tar en overgang på halvhjertet vis, men kommer seg rundt på venstre kant og etter hvert til avslutning. Peterson utfordrer Fonn Witry og spiller fri Stene ute på 16 meters hold, men 35-åringen må ut for å hente ballen. Med kroppen i en ugunstig kroppstilling triller avslutningen forsiktig to meter utenfor Barli sitt mål.
    40'
    Gjestene får sitt første hjørnespark i det Løkberg sitt innleggsforsøk blir blokkert av Nordberg.
    40'
    Tønne slår corneren mot første stolpe. Der kommer Reginiussen, men vinkelen blir langt vanskeligere enn på Lerkendal i helga, og avslutningsforsøket blir fullstendig mislykket.
    41'
    Gult kort til Levanger FK
    Tom Erik Nordberg
    For andre gang avslører dommer Skarsem et forsøk på å hale ut tiden, begge gangene ved midtstopper Nordberg. Belønnes med gult kort for drøying av tid - før pause...
    42'
    Vond kollisjon mellom Stene og Løkberg! Verst går det utover indreløperen til Ranheim. Han holder seg til ankelen og har åpenbart store smerter. Stene er fremme og beklager seg, men det så ut som en ærlig duell.
    44'
    Løkberg blir liggende nede for behandling og Levanger får etablert spill inne på bortelaget sin halvdel.
    45'
    Det er lagt til to minutter på Moan.
    45'+1
    Løkberg halter inn på banen igjen og biter smerten i seg. Det gjenstår å se om han kommer seg ut etter pause, men det så heldigvis kun ut som en slagskade litt høyere enn ankelen.
    45'+2
    Pause
    45'+3
    Lagene går i garderoben på stillingen 1-0. Kampen har vært preget av to lag som har svært god kjennskap til hverandre sine spillestiler. Lagene har nøytralisert hverandre på en god måte i etablert forsvar, men det var hjemmelaget som hadde tur med vinden. Et ordentlig vindkast utspilte Even Barli fullstendig og det er Levanger som leder til pause! Både Løkberg og Peterson får behandling av sine fysioterapauter på vei til garderoben. Om de kan fortsette får vi svaret på om 15 minutter.
    2. omgang
    45'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Sondre Sørløkk
    Ut: Kristoffer Løkberg
    Løkberg blir nødt til å gi seg på grunn av skaden han pådro seg like før pause. Så svært smertefullt ut. La oss bare håpe han kommer seg på beina igjen til helgens seriekamp mot Odd. 20 år gamle Sondre Sørløkk kommer inn.
    46'
    Ranheim befester, ikke uventet, spillet inne på Levanger sin halvdel. Faye Lund har tatt med seg capsen ut av garderoben og har en forholdsvis sterk motsol fremdeles, mens vinden ikke har avtatt all verden. Ranheim har med andre ord forholdene på sin side i andre omgang, på samme måte som at hjemmelaget dro nytte av det i første.
    49'
    Ermal Hajdari gjør en god jobb for Levanger, i kjølvannet av et elendig utspill fra Even Barli, og skaffer hjørnespark.
    49'
    Andreas Peterson skaffer hjørnespark og ber Mateo López om å ta den. Svensken har vært ute med skade i sesongstarten, og spiller neppe hele kampen her.
    54'
    Med magen sender Karlsen ballen ut til et nytt hjørnespark.
    54'
    De to hjørnesparkene gir ikke et korrekt inntrykk av kampbildet de første ti i andreomgang. Ranheim har hatt ball og styrt, men Levanger har hatt like god kontroll som de hadde i første omgang, om ikke bedre. Hjørnesparkene ble skaffet på kontringer, hvor Lorentsen og Peterson utfordret rommene gjestene etterlater seg inne på egen halvdel.
    56'
    Mål for Ranheim!
    Levanger FK 1 - 1 Ranheim
    Mål: Michael Karlsen
    Målgivende: Mads Reginiussen
    Glimrende fotball av gjestene! Tønne og Reginiussen kombinerer seg nydelig forbi på venstresiden, og uhindret for Ranheim-kapteinen finne Karlsen på bakerste stolpe. Innlegget er svært presis, og gir spissen en takknemlig jobb med å eskortere ballen videre i mål. Det står 1-1 på Moan!
    56'
    Glimrende prestasjon av Ermal Hajdari, som løper fra Furu og slår tunnel på Eggen Rismark, men i det avgjørende øyeblikket er bakromspasningen mot (en offsideplassert?) Stene for upresis. Levanger får sine kontringsmuligheter!
    60'
    Mål for Levanger FK!
    Levanger FK 2 - 1 Ranheim
    Mål: Robert Stene
    For en utvikling! Helt ute av det blå går Levanger igjen opp i ledelsen på Moan. Even Barli spiller ballen rett i beina på Robert Stene, og fra 16 meter plasserer han ballen enkelt borte i det lengste hjørnet. Blytungt for gjestene!
    60'
    Ranheim svarer umiddelbart, men bare nesten! Kombinerer seg nok en gang forbi på venstre side, og ballen blir slått hardt inn til Sørløkk. Fra 16 meter avslutter innbytteren kontant, men en halvmeter utenfor. Faye Lund hadde ikke vært med på den. Der gikk det for fort for vertene.
    62'
    Spillerbytte - Levanger FK
    Inn: Solomon Duah
    Ut: Andreas Petersson
    En drøy time er nok for den tekniske kantspilleren. Svensken erstattes av finske Solomon Duah, som har spilt seg kraftig opp den siste tiden. Finsk-ghaneseren ble matchvinner sist da han spilte hjemme på Moan!
    63'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Kim Riksvold
    Ut: Øyvind Storflor
    Ranheim gjør også et spillerbytte. Storflor har fått nok etter én time og går rett i garderoben. Inn kommer verdalingen Kim Ove Riksvold, en spiller som har takket nei til Levanger ved flere anledninger.
    63'
    Sist gang Levanger slo Ranheim var i 2008! Da var det daværende Levanger-spiller Jonas Svensson som ble kåret til «Dagens Ivers» i Adresseavisa.
    65'
    Solomon Duah gjør som han gjorde i forrige hjemmekamp. Ikke å bli matchvinner, men å lage straffespark når Levanger leder med ett mål. Feller Erik Tønne. Michael Karlsen gjør seg klar!
    66'
    Mål for Ranheim!
    Levanger FK 2 - 2 Ranheim
    Mål: Michael Karlsen
    Ingen panenka fra Karlsen i dag. Han banker inn 2-2, like sikkert som han avgjorde mot Sogndal i opprykksfinalen i høst! Ranheim er á jour.
    67'
    Levanger bryter gunstig dypt inne på Ranheim sin halvdel. Aas spiller fri Duah ute til høyre. Innlegget til finsk-ghaneseren treffer hånda til Eggen Rismark, men den er i en så naturlig stilling som du får det. Følstad Skarsem og resten av dommerteamet avviser protestene.
    70'
    Gult kort til Levanger FK
    Solomon Duah
    Duah er frustrert i kjølvannet av å ha laget straffe og i hans øyne blitt snytt for straffespark. Furu blir liggende for telling. Duah får gult kort.
    70'
    Store kontringsrom for Levanger! Duah og Hajdari truer med sin fart, mens Stene er reven i boksen. Foreløpig har det ikke gitt uttelling, men denne kampen har utviklet seg til å bli et lite fyrverkeri!
    71'
    Hjørnespark til Ranheim
    72'
    I kjølvannet av hjørnesparket kommer Kvande til avslutning inne i boksen! God posisjon, ok avslutning, men Faye Lund har kontroll.
    73'
    Mål for Ranheim!
    Levanger FK 2 - 3 Ranheim
    Mål: Mads Reginiussen
    Målgivende: Michael Karlsen
    Hendelsesrik andreomgang på Moan! Denne gangen får Karlsen rettvendt seg i mellomrom, og indreløper-løpet til Reginiussen er helt glimrende. Tres gjennom av tomålsscoreren og banker ballen opp i det nærmeste krysset. Eliteserie-nivå over flere av scoringene til Ranheim!
    74'
    Spillerbytte - Ranheim
    Inn: Øyvind Alseth
    Ut: Ivar Erlien Furu
    Midtstopper Furu, som i dag har vikariert som venstreback, har hatt vondt siden situasjonen med Duah. Inn kommer Øyvind Alseth.
    74'
    Spillerbytte - Levanger FK
    Inn: Vegard Voll
    Ut: Robert Stene
    Fem kvarters spill er nok for Stene. Inn kommer jevngamle Vegard Voll, som har hatt et par flotte innhopp som spiss tidligere i sesongen.
    75'
    Mål for Ranheim!
    Levanger FK 2 - 4 Ranheim
    Mål: Sondre Sørløkk
    Etter scoringen har Levanger sett seg nødt til å risikere litt mer. Det fører til at rommene åpner seg. Ranheim har en fin overtallssituasjon og Sørløkk får føre ballen inn i Levanger sin 16-meter. I det han kommer inn i boksen avslutter han upresset nede i det nærmeste hjørnet. Ranheim har sett seg nødt til å arbeide for det, men virker nå å ha avansementet i boks!
    76'
    Spillerbytte - Levanger FK
    Inn: Igoh Ogbu
    Ut: Adria Mateo
    Rosenborg-utleide Igoh Ogbu gjør comeback etter å ha vært skadet i et par uker. Erstatter kampens første målscorer og legger seg som midtbaneanker.
    79'
    Levanger hadde god kontroll på Ranheim i 55 minutter. Siden det har Ranheim ved enkelte anledninger vist et nivå Levanger ikke har møtt tidligere i sesongen. Nok til å score fire mål, uten at Levanger behøver å skjemmes over sin prestasjon.
    81'
    848 tilskuere har sett NM-kampen mellom Levanger og Ranheim i dag. Må nok kunne omtales som et skuffende antall, oppgjøret og været tatt med i betraktningen.
    82'
    Ranheim holder ball i laget. Har god kontroll, samtidig som Levanger bruker ikke mer energi enn de må. Kampen skal være avgjort.
    85'
    Levanger har nok en gang sluppet inn mange mål. Det skal tas med i betraktningen at de møter et Eliteserie-lag, men 17 baklengsmål på fem kamper er bekymringsverdig. Ranheim skal ta med i vurderingen at de to målene de slipper inn kommer fra spektakulære situasjoner. Vinden som lurte Barli og det forferdelige utspillet fra samme mann. Ok prestasjon av Levanger, men fortsatt mye å jobbe med.
    87'
    Håvard Lorentsen kåret til dagens Levanger-spiller! Morsomt for 19-åringen, og slettes ikke ufortjent. Jo Sondre Aas bør dog også ha vært med i vurderingen.
    88'
    Kim Riksvold blir spilt gjennom alene med Faye Lund, og forsøker å dra seg inn foran høyreback Holmgren. Situasjonen ender med at begge kolliderer innenfor 16-meter og blir liggende, men dommer vinker (naturligvis) spillet videre. Riksvold kommer seg kjapt på beina igjen, mens Holmgren behøver behandling.
    90'
    Holmgren er tilbake på banen. Kjekt å se!
    90'
    Tre minutter tillegg på Moan.
    90'+1
    Gult kort til Ranheim
    Sondre Sørløkk
    Får gult kort for å stemple en driblevillig Ermal Hajdari.
    90'+3
    Kampen er slutt
    90'+4
    4-2 er et resultat som gjenspeiler den andre omgangen på en god måte. Den første var preget av to lag som kjente hverandre, mens den andre har blitt langt mer åpen. Kjekt for den objektive seer at Levanger ledet ved to anledninger, slik at favorittene var nødt til å angripe, noe som gav hjemmelaget store rom å kontre i. To offensivt innstilte lag har sørget for en etter hvert ganske underholdende fotballkamp, men Ranheim tar seg fortjent videre til 4. runde i NM. Med det takker undertegnede dere som har fulgt med for følget!
VG Live er en del av Schibsted. Schibsted er ansvarlig for dine data på denne siden. Les mer her