0-3
Bye83'
1-3

Ble dekket av NTB

Hei og hjertelig velkommen til denne dekningen av kampen mellom Levanger og Kristiansund i 3. runde i NM!
    Levanger har tatt seg elegant videre til runde tre på bekostning av naboene Steinkjer og Stjørdals-Blink. Førstnevnte ble knust 6-0 på eget gress, mens serielederen i 2. divisjon ble smadret 3-0 på Moan. For KBK har det ikke sett like overbevisende ut. Herd ble slått 1-0 på hjemmebane, mens Brattvåg tapte knepent 2-1.
    I egen serie ser forskjellen på lagene større ut. Kristiansund ligger på 5. plass i Eliteserien etter elleve kamper spilt. Gjengen fra Trøndelag fikk en tøff start på sesongen etter nedrykket til 2. divisjon. Tre strake tap ble etterfulgt av to seire og ett uavgjort, før de igjen har tapt tre på rad. Syv poeng og tabelljumbo høres ikke bra ut, men de har vist at de kan henge med de beste lagene til tider, og de har troen på at det skal snu.
    Sist gang lagene møttes i cupen ble en liten slager. Kampen huskes best for det ene målet som plutselig ble tatt av den kraftige vinden og føk over gjerder og av banen. Man opplevde alle årstider gjennom 120 minutter med fotball den gang. Levanger vant kampen 4-2 etter ekstraomganger. Den gang spilte Kristiansund i OBOS-ligaen, mens LFK var i 2. divisjon.
    Levanger har vært en slags 'farmer-klubb' for møringene de siste årene. Benjamin Stokke, Bent Sørmo og Bendik Bye er spillere som har tatt steget opp til KBK de siste sesongene. I tillegg ble Horenus Tadesse linket sterkt en periode. Sørmo og Bye er med laget oppover og skal være med i troppen i kveld. De har spilt så og si fast for Christian Michelsens menn.
    Det meldes varmt og sol til kampen så vi håper på mange oppmøtte og underholdning på banen! Kommer tilbake med lagoppstillinger ca. èn time før kampstart.
    Da er lagene klare. Levanger stiller uendret fra kampen mot Fredrikstad i helgen. Kristiansund gjør på sin side seks bytter. Serigne Mor Mbaye, Erlend Sivertsen, Bent Sørmo, Jesper Isaksen, Brent Lepistu og Sondre Sørlie kommer inn for Sean Mcdermott, Christoffer Aasbakk, Dan Peter Ulvestad, Bendik Bye, Amidou Diop og Thomas Amang.
    0'
    Gjestene setter i gang kampen!
    1'
    Vertene står høyt fra starten av. Bortelaget slår en lang ball i bakrom på Flamur Kastrati, men angriperen avvinkes for offside.
    2'
    Frispark til KBK fra langt hold. Gjertsen slår den inn på bakerste. Der er Aliou Coly og banker den innover i boksen, men vertene får klarert den unna.
    3'
    Håvard Lorentsen slår en ball i bakrom på Badr Rahhaoui, den går over Gjesdal men Mbaye er våken og kommer ut og snapper ballen like foran nesa på LFK-spilleren.
    5'
    Hjemmelaget med et godt angrep. Horenus Tadesse driver fremover mot boksen og finter ut Gjesdal før han legger seg i bakken, han roper på frispark men får ikke gehør. Sundnes er våken og jobber igjen ballen før han spiller ut til Ermal Hajdari. Kanten finter forbi og kommer ned mot linja før han spiller ut 45. Der er Tadesse men får en dårlig touch og ballen går ut over linja.
    8'
    Brytekamp mellom Lorentsen og Kastrati når sistnevnte blir prøvd spilt gjennom. Dommer blåser frispark til angriperen i situasjonen.
    10'
    Veldig godt spill av LFK. Tadesse spiller opp Sereba i mellomrom som slipper til Madhu. Backen slår hardt inn på første, men den blir klarert til corner.
    11'
    Kanten slår den over hele feltet før den lander med snø på toppen.
    11'
    Det kriger og kjeftes og trøkkes til i duellene nå. Tydelig at kampen betyr mye for begge lag.
    13'
    Stillingskrig de første 15. Begge lag ligger godt uten ball og ingen har skapt noe særlig med den.
    15'
    Badr Rahhoui mottar ballen på midten og vender opp i store rom. Han forserer med ballen mot mål og avslutter fra rundt 25 meter. Skuddet er godt, men Mbaye ser utgangen av skuddet og har kontroll.
    17'
    Torgil Gjertsen blir spilt i bakrom og vender opp før han slår inn til Kastrati. Han kommer seg foran Øjhage før han avslutter mot mål fra kort hold. Skuddet blir blokkert før vertene får klarert. Første mulighet for gjestene.
    19'
    Håvard Lorentsen med ny god involvering. Kjører slalom mellom tre motspillere før han spiller fri Hajdari ute til venstre. Kanten skjærer innover og går på skudd fra 20 meter. Det går via motstander og ruller mot mål, men Mbaye kommer seg over i tide og redder.
    22'
    Gjestene med god kontringsmulighet! Lepistu fører ballen over midten før han spiller fri Sørli til høyre. Han utfordrer før han slår inn. Ballen blir klarert, men plukket opp av Isaksen som treffer sleivt og skyter midt på Hadaya fra 20 meter.
    24'
    Horenus Tadesse med ny god involvering. Han vender opp på egen halvdel før han setter fart fremover og tar med seg Hajdari. Kanten skjærer inn og skyter mot lengste, men skuddet er svakt og går høyt over og utenfor.
    25'
    Frispark til vertene nede ved hjørneflagget. Hajdari står klar. Ballen slås inn i boks men Gjesdal får klarert. Gjestene kontrer. Jesper Isaksen går langt før han avslutter halvhjertet utenfor boksen, skuddet går midt på Hadaya.
    27'
    Etter 30 minutter står det 0-0. Begge lag har kommet til noen brukbare muligheter de siste 20 minuttene, men ingen store målsjanser enda.
    32'
    Frispark til vertene fra rundt 40 meters hold ute til høyre. Hajdari svinger det fint inn i boksen mellom forsvar og keeper. Ivo Øjhage går etter den, men når ikke frem.
    33'
    Didrik Sereba river ned Isaksen på egen halvdel og får frispark mot seg. Bortelaget tar det kort.
    36'
    Kristiansund har dominert ballen de siste minuttene, men Levanger ligger godt defensivt så de får ikke skapt særlig mye.
    38'
    Gjestenes første hjørnespark slås innover av Sondre Sørlie, den skrus inn på fem-meteren, men Hayada kommer ut og bokser.
    40'
    Vertene sender stopperne opp på et innkast høyt i banen. Sander Munkeby kaster langt. Det rives og slites i boks og gjestene får et frispark.
    42'
    Didrik Sereba blir spilt fint opp utenfor boksen. Kapteinen vender opp og avslutter mot nærmeste hjørne, men Mbaye kommer seg ned og redder.
    45'
    45'+1
    Første omgang er over og lagene går til pause på stillingen 0-0. Det har vært en jevn og tett kamp mellom to lag som ikke har skapt all verden til målsjanser. Noen skudd har kommet, men de fleste uten stor fare. Vi håper på mer spenning i andre!
    45'
    Da er de siste 45 i gang!
    46'
    Gult kort til Kristiansund
    Kampens første gule kort går til Haris Cirak etter å ha rivd ned Badr Rahhaoui på en kontring. Soleklar den.
    47'
    Levanger med kampens foreløpig største mulighet. Horenus Tadesse blir spilt fint opp i mellomrommet av Madhu. Midtbanespilleren tar den med seg og vertene kommer fire mot fire. Han skjærer forbi motstander og kommer inn i boks, prøver skuddet, men blokkeres. Sundnes plukker opp ballen igjen og forsøker skuddet, men det blir nok en gang blokkert og gjestene slipper med skrekken.
    50'
    Flamur Kastrati går på løp i bakrom og kommer seg foran motstander Håvard Lorentsen. Sistnevnte strekker seg etter ballen men Kastrati får kroppen mellom og dommer dømmer et korrekt straffespark.
    51'
    Mål for Kristiansund!
    Levanger FK 0 - 1 Kristiansund
    Mål: Aliou Coly
    Midtstopperen setter straffen kontrollert i mål og sender KBK opp i 1-0!
    52'
    Spillerbytte - Kristiansund
    Inn: Bendik Bye
    Ut: Flamur Kastrati
    Kastrati blir skadet i fellingen og må ut. Inn kommer tidligere LFK-spiller Bendik Bye.
    53'
    Innkast høyt i banen for vertene. Da går stopperne opp. Her skal det kastes langt! Munkeby Sundnes kaster inn i feltet, men de mørkeblå får klarert.
    56'
    Ny straffe til Kristiansund! Bendik Bye blir spilt i bakrom og kommer først på ballen. Han vender innover før han spiller fri Jesper Isaksen. Midtbanepspilleren får avsluttet, men blir felt i situasjonen.
    57'
    Levanger FK 0 - 2 Kristiansund
    Mål: Bendik Bye
    Det tok ikke mange minutter. Innbytteren setter straffen midt i mål og sender med det KBK opp i 2-0.
    58'
    Peterson forsøker å slå en ball motsatt, den blir snappet opp av Sivertsen før Madhu vinner den tilbake. Han spiller fri Sereba. Kapteinen avslutter utenfor boksen, men skuddet går over mål.
    60'
    Spillerbytte - Levanger FK
    Inn: Adrian Teigen
    Ut: Andreas Petersson
    Første bytte for Levanger. Olsen Teigen inn for Peterson.
    60'
    Inn: Andreas Gundersen
    Ut: Bader Rahhaoui
    Dobbeltbytte. Hegdahl Gundersen kommer inn for Rahhaoui.
    61'
    Innbytteren går rett inn og slår corneren, men Mbaye kommer ut og plukker.
    61'
    Inn: Amidou Diop
    Ut: Brent Lepistu
    Andre bytte for KBK. Amidou Diop erstatter Brent Lepistu på midten.
    62'
    Levanger kommer tre mot to! Olsen Teigen tar med seg ballen fremover i høy fart. Han slipper utvendig til Horenus Tadesse som skyter midt på Mbaye, brukbar mulighet for vertene.
    65'
    Gult kort til Levanger FK
    Svensken feller Gjertsen like utenfor egen boks.
    65'
    Frispark ti KBK i situasjonen fra rundt 20 meter. Han skyter rett i muren.
    66'
    Inn: Sindre Sakshaug
    Ut: Didrik Sereba
    Kampens siste bytte for Levanger. Sindre Sakshaug erstatter kaptein Didrik Sereba.
    66'
    Innoverskrudd fra venstre. Hajdari slår den inn mot keeper, men Mbaye får bokset den unna.
    69'
    Sørli tar det kort, Bye møter før han slipper tilbake til Sørli som tar den med seg innover før han forsøker et slags skudd, det går en del meter til side for mål.
    71'
    Torgil Gjertsen mottar ballen ute på kanten og går innover i banen før han blir felt av Tadesse. Trønderen slår den på bakre der Diop forsøker å heade den inn i boksen. Det ender med utspill.
    74'
    Stor mulighet for gjestene! Bent Sørmo blir spilt gjennom på høyresiden. Han kommer inn i boksen og går ned mot dødlinja før han slår inn langs bakken. Torgil Gjertsen står alene på syv meter, men ballen sklir av foten og går til side for målet.
    76'
    Inn: Thomas Amang
    Ut: Torgil Gjertsen
    Thomas Amang erstatter Torgil Gjertsen som er ferdigspilt for dagen.
    76'
    Luften har duttet ut av hjemmelaget nå virker det som. Kristiansund er komfortable med resultatet og tar lite risiko.
    80'
    Levanger går i angrep. Taddese mottar ballen ute til venstre og skjærer innover. Han spiller en lur ball gjennom mot Sakshaug. Spissen står helt alene på ti meter, men får en dårlig førstetouch slik at Coly kommer seg foran og får avverget en potensiell scoring.
    83'
    Levanger FK 0 - 3 Kristiansund
    Kampen er punktert! Bendik Bye tar seg innover i banen fra høyresiden og banker ballen i lengste hjørne like innenfor boksen.
    83'
    Innbytter Adrian Olsen Teigen mottar ballen på rundt 25 meter og skyter mot mål, men forsøket går høyt over.
    86'
    Hajdari slår den høyt mot bakre. Øjhage stiger høyest til værs, men kommer seg ikke på ballen.
    86'
    Kanten slår kort til Taddese som vender opp og går mot mål, men midtbanespilleren blir stoppet.
    88'
    Bye slår ballen inn i boksen, Lorentsen kommer seg høyest og får den unna.
    89'
    Corner på motsatt side denne gangen. Den slås kort til Diop som står alene på 13 meter. Innbytteren avslutter, men får ikke nok kraft i skuddet og det blir blokkert.
    90'
    Sørli feller Taddese på vei fremover og blir tildelt det gule.
    90'+1
    Tre minutter legges til!
    90'+1
    Mål for Levanger FK!
    Levanger FK 1 - 3 Kristiansund
    Mål: Sindre Sakshaug
    Målgivende: Ermal Hajdari
    Levanger reduserer! Innbytter Sindre Sakshaug blir spilt opp til venstre utenfor 16 av Hajdari. Spissen skjærer forbi både Coly og Sørmo før han setter den kontant ned i nærmeste hjørne. Godt gjort av innbytteren!
    90'+2
    90'+3
    Kampen er over. Kristiansund går videre til 4. runde i NM etter å ha slått Levanger 3-1. Vertene ga de mørkeblå en god kamp, men ga bort to straffespark tidlig i andre omgang. LFK fortsatte å produsere sjanser uten å score. Bendik Bye økte til 3-0 før Sindre Sakshaug fikk inn et trøstemål på overtid. Peder Sjøbakk Lund takker for følget og ønsker alle en fin dag videre!