1-2
1-3
1-4
1-5

God ettermiddag, og hjertelig velkommen til cupfest på Rolvsrud stadion! Her skal vi følge kampen mellom hjemmelaget Lørenskog og Strømmen i cupens 1. runde.
    Lokale oppgjør i cupen er alltid interessante, og kveldens kamp er intet unntak. Selv om det i dag skiller to divisjoner mellom klubbene, skal vi ikke lenger enn drøyt ti år tilbake i tid hvor Lørenskog var storebror.
    I 2006 rykket Strømmen opp til 2. divisjon, etter en heidundrandes opprykksduell mot Ullern som endte 8-6 over to kvalikkamper. Sesongen etter kjempet Lørenskog i toppen av sin avdeling i 2. divisjon, mens Strømmen havnet på nedrykksplass i sin avdeling. Gråtrøyene unngikk likevel degradering til 3. divisjon grunnet Odd Grenlands nedrykk fra Eliteserien, som igjen førte til at andrelaget måtte ned ett nivå. Odd Grenland 2 befant seg på plassen over Strømmen, og dermed var livbøyen et faktum for strømlingene.
    To år senere rykket Strømmen opp til 1. divisjon, og har senere blitt værende. Historien er noe mer dyster for Lørenskog, som ble et par nummer for små i fjorårets brutale omlegging av seriesystemet. Konsekvensen ble nedrykk til 3. divisjon, etter mange stabile år på nivå tre i norsk fotball.
    Hjemmelaget har ristet av seg den verste skuffelsen etter fjorårets nedrykk, og fått en grei start på årets sesong i 3. divisjon, avdeling 6. 1-1 i LSK-hallen mot Lillestrøm 2 ble fulgt opp av en gnistrende 5-0-seier over Funnefoss/Vormsund. Spesielt det siste målet, signert Lars Følstad, vil det bli snakket om i lange tider på Rolvsrud. Et langskudd i krysset, de aller fleste fotballspillere drømmer om å score.
    Gjestene, fra motsatt side av Ahus, har fått en tøff åpning på sesongen i 1. divisjon. Strømlingene fikk likevel en opptur sist runde, da de slo ambisiøse Jerv 1-0 i Grimstad. Dermed befinner laget til eks-Lørenskogspiss Espen Olsen seg på en akseptabel 9. plass på tabellen, og tar med seg en god følelse før nabooppgjøret mot LIF.
    Lørenskog har ikke all verdens å vise til av meritter i cupen. Det lengste klubben har nådd er 3. runde, i 2002. Da ble Vålerenga for sterke og vant 5-0. Sju ganger har LIF nådd 2. runde. Strømmens cuphistorie er også troféløs, men i 1957 kom de til semifinale, hvor Sandefjord hindret finalebillett til Ullevaal. Begge lag ønsker naturlig nok å ta seg så langt som mulig i turneringen, og derfor er det lov å forvente to topp motiverte lag i kveld.
    Det har vært en nydelig vårdag på Romerike, etter to bajas-dager med snø og vind. Vi ser frem til kampstart, og kommer tilbake med lagoppstillinger så snart de er klare.
    Lagoppstillingene tyder på at Strømmen-trener Espen Olsen ikke undervurderer sin gamle klubb. Verdt å merke seg er Sami Loulanti, som spilte to sesonger her på Rolvsrud mellom 2015-2016. På motsatt halvdel har vi en annen som bar motstandernes farger i fjor, nemlig Kristian Bjørndalen. Spissen er nok ute etter å bevise en del, ettersom han både var skadet og satt store deler av forrige sesong på Strømmen-benken. Lørenskog-sjef Julian Madsen stiller med samme ellever som banket Fu/Vo 5-0 her på lørdag.
    Både Lørenskog-trener Julian Madsen og forsvarsspiller Vetle Rygh var begge med på å detonere en av fjorårets største cupbomber. Duoen var den gang med laget til Førde som sensasjonelt slo ut Eliteserietoer Brann. Klarer de inspirere sine kolleger til å tro på nye mirakler i kveld? Svaret får vi i løpet av de neste par timene. Avspark om et drøyt kvarter.
    Dommerne er alle lokale, fra Romerike. Jørgen Haugen fra Kurland er hoveddommer, og med seg på linjene har han Eivind Heggelund, også fra Kurland, og Hakan Catalgöl fra Løvenstad.
    0'
    Hjemmelaget i blått tar avspark, og vi er i gang på Rolvsrud!
    1'
    Tidlig frispark til hjemmelaget på midtbanen. Eks-Lørenskoggutt Loulanti er synderen.
    1'
    Helt inn til keeper Trautner.
    1'
    Brændsrød på farten der han trives best, i bakrom. Legger igjen til Lange, som svinger inn på direkten. Over alt og alle, og til innkast.
    2'
    Daush er hard i ryggen på Sildnes. Frispark, som tas kort.
    2'
    Nes trer gjennom Brændsrød som spinner vekk Kah. I sikring ligger Daush fint, og får stoppet lynspissen.
    3'
    Sildnes drar til med høyrefoten fra kanten av 16-meteren. Blokkeres til innkast.
    4'
    Lørenskog står høyt og presser Strømmen på egen halvdel innledningsvis.
    5'
    Mål for Strømmen IF!
    Lørenskog 0 - 1 Strømmen IF
    Mål: Ulrich Ness
    I mål fra 25 meter fra Ness! Ulrich Ness mottar ballen på venstreflanken, og drar seg enkelt forbi Rosinelli. Fra langt hold sender 21-åringen i vei et nydelig skudd med høyrefoten, og unge Drevland i Lørenskog-buret når ikke frem på ballen som seiler inn i nærmeste kryss. Nydelig scoring, og en drømmeåpning for gjestene!
    5'
    Brændsrød er nære på å doble! Sildnes stikker nydelig gjennom Brændsrød som kommer alene med Drevland. Fra tolv meter redder 19-åringen glimrende med venstrefoten, og hindrer ny scoring for de gråkledde.
    8'
    Solum og Brændsrød kombinerer fint. Sistnevnte kommer akkurat ikke til avslutning innenfor hjemmelagets femmeter. Kaptein Solberg pisker opp eget lag nå. Henger noe etter her, vertene.
    11'
    Brændsrød spiller ballen langt foran seg, og satser på at farten holder helt ned til dødlinja, men Solberg bruker muskler og holder unna spissen. Godt gjort av stopperen.
    12'
    Lørenskog med et par fine spillvendinger, men Strømmen-forsvaret har hatt god kontroll så langt i kampen.
    12'
    Gult kort til Lørenskog
    Matarr Njie Kah
    Holder igjen Solum. Frispark fra rundt 25 meter.
    13'
    Rett i muren fra Loulanti.
    14'
    God jobb av Bjørndalen, som vinner en kroppsduell med Strømnes. Kobinerer så med Torres, men ingen av angriperne kommer til avslutning.
    15'
    Bjørndalen feier ballen over fra god posisjon! Vetle Rygh med en fantastisk crosspasning som sender Rosinelli fri på høyrekanten. Innlegget er presist, og foran mål er Bjørndalen umarkert. Skuddet fra elleve meter går et stykke over målet til Trautner. Lørenskogs største sjanse i kampen!
    16'
    Kah går inn knallhardt i kroppen på Ness. Dommer Haugen lar det hele passere, men Kah skal passe seg med sitt gule kort.
    19'
    En del tøffe dueller og taklinger her nå. Merker at det er to lag som vil mye.
    20'
    Lørenskog helt klart mer med nå, men Strømmen ligger godt organisert i eget forsvar.
    21'
    Rosinelli vinner et frispark i meget gunstig skuddposisjon, like utenfor Strømmens 16-meter, skrått til høyre.
    21'
    Torres prøver seg, men rett i muren. Svakt utnyttet.
    22'
    Mats Solberg
    Havner i en 50/50-duell med Brændsrød, og når spissen går i bakken, blåser dommer Hauge. Kapteinen protesterer, til ingen nytte.
    22'
    Brændsrød ligger nede. Har fått en del kakker av Lørenskog-spillerne til nå i kampen.
    25'
    Det blir nok et tidlig bytte for gjestene her.
    26'
    Spillerbytte - Strømmen IF
    Inn: Stian Rasch
    Ut: Markus Brændsrød
    27'
    Rasch går inn på midtbanen, mens Sildnes flyttes opp på topp.
    27'
    Blårud med en lur pasning mot Rasch inne i Lørenskogs 16-meter, men touchen sitter ikke helt for innbytteren.
    29'
    Kah er på ny for røff, i følge dommer Hauge. Solum går ned, og frispark fra rundt 25 meter.
    30'
    Nok en gang i muren. Denne gang fra Solum. Rosinelli fikk ballen i ansiktet, og tar telling.
    30'
    Vingen er på beina igjen.
    31'
    Stor mulighet for Lørenskog! Rosinelli kjemper til seg ballen på høyrekanten, i duell med Lange. Innlegget foran mål er strålende, og på fem meter kriger Rødsand og Torres om å komme først. Duellen ender uavgjort, slik at ballen aldri får særlig fart mot målstreken, og Trautner kan dermed komfortabelt fange kula. Meget nær utligning på Rolvsrud!
    32'
    Bjørndalen vender nydelig opp i mellomrommet, og finner plass til å fyre fra vel 20 meter. Der er Strømmen-kaptein Strømnes våken, og får kastet seg foran ballen.
    36'
    Både Rygh og Solberg er robuste stoppere. Å møte Solum og Sildnes på topp virker å passe dem bedre enn utgåtte Brændsrød.
    37'
    Lørenskog 0 - 2 Strømmen IF
    Mål: Emil Sildnes
    Vidunderlig scoring av Sildnes! Den en gang erklært fotballinvalide Ham-Kam-spilleren drar frem et skudd fra øverste hylle. Først drar 24-åringen seg fri fra både Solberg og Rygh, før han bøyer kula i vinkelen med høyrefoten fra 16 meter. For noen perler vi har fått servert på Rolvsrud stadion!
    38'
    Daush deiser i bakken, på tuppen av halvsirkelen til Strømmens 16-meter. Frispark i glitrende skuddposisjon. Hvem får prøve seg denne gangen?
    41'
    Mål for Lørenskog!
    Lørenskog 1 - 2 Strømmen IF
    Mål: Alvaro Torres Arjona
    For et frispark av Torres! 22-åringen tar fart og bare måker ballen i krysset med høyreslegga. Ballen går som en prosjektil gjennom luften og via krysstanga, før den havner i nettet. Ikke ulikt scoringen til Matic på Wembley i helgen. Hvilke fulltreffere vi har fått oppleve i kveld!
    42'
    Gult kort til Strømmen IF
    Mathias Blårud
    Feier ned Daush midt på halvdelen til Strømmen.
    44'
    Rygh stanger unna på første stolpe.
    45'
    Vi er på overtid i første omgang. Usikkert hvor mye som legges til.
    45'+1
    45'+2
    Dommer Haugen blåser av omgangen, og lagene går i garderoben på stillingen 2-1 til gjestene fra Strømmen!
    Kremmerhusenes omgang på Rolvsrud stadion. Samtlige tre scoringer vi har fått servert hadde fortjent minst én Michelinstjerne, og de oppmøtte har virkelig fått valuta for pengene så langt i aften. Strømmen tok en tidlig ledelse, etter langskuddet fra Ness. Unge Drevland kunne kanskje nådd det skuddet, men Lørenskog-keepern var fullstendig sjanseløs da Emil Sildnes holdt soloshow etter 38 minutter. Dragningene forbi LIF-forsvaret ble avsluttet med en deilig avslutning i lengste bøyle, og de fleste på stadion tenkte kanskje at det var nok til å drepe kampen. Men da hjemmelaget fikk frispark på 17-18 meter etter 42 minutter, krummet Alvaro Torres nakken, og smalt inn reduseringen med sitt kanonskudd i vinkelen.
    Vi tar en raskt pause, og håper på like god underholdning i den andre omgangen.
    45'
    De grå fra Strømmen sparker i gang de siste 45 minuttene på Rolvsrud!
    46'
    279 betalende tilskuere, meldes det om fra speaker.
    47'
    Rolig åpning på andre omgang. Lørenskog legger seg litt lavere i banen enn de gjorde i åpningsminuttene.
    48'
    Spillerbytte - Lørenskog
    Inn: Sulim Tomov
    Ut: Matarr Njie Kah
    52'
    Beklager noen tekniske utfordringer. Rolige åpningsminutter ble brutt av en god sjanse til hjemmelaget. Kvalheim avsluttet fra rundt 16 meter, men Trautner var fint med, og fikk slått til corner.
    53'
    Lørenskog 1 - 3 Strømmen IF
    Mål: Sami Loulanti
    Strømmen øker! Drevland befinner seg langt utenfor egen strek, og klarerer ballen rett til Loulanti. 24-åringen lar ballen sprette, og sender elegant ballen i en bue over keeperen og i mål. Lekker scoring av den tidligere Lørenskog-spilleren.
    54'
    Ulrich Ness
    60'
    Vi er nå oppe igjen. Beklager avbrekket.
    63'
    Rosinelli får plass til høyre, like utenfor Strømmens 16-meter. Skuddet er godt, men går midt på Trautner som slår unna. Fine tendenser fra hjemmelaget, som trenger mål her.
    63'
    Strømmen triller ball nå. Virker relativt komfortable for øyeblikket.
    65'
    Inn: Michael Singh
    Ut: Amir Daush
    65'
    Inn: Marius Pierau
    Ut: Lowrens Rosinelli
    65'
    Singh presenteres seg med en gang. Skyter fra skrått hold, og vinner en corner.
    68'
    Mot Rygh på bakerste, men for høyt for stopperen.
    68'
    Går over alt og alle.
    70'
    Inn: Martin Trøen
    Ut: Emil Sildnes
    71'
    Alle gode ting er ikke tre for Kvalheim, som nok en gang sender en upresis ball mot bakerste stolpe. Singh når ikke opp.
    72'
    Kvalheim er sterk og spinner vekk fra Ness. Når dommer Haugen blåser har Lørenskog en fordel, og det vet de blå å si fra om.
    74'
    Trøen med en sen takling på Kvalheim, men innbytteren slipper unna gult kort.
    74'
    Rygh med en hard takling på Trøen, og spissen blir liggende. Stopp i spillet.
    75'
    Kampen inne i en mer tam periode nå. Mye avbrekk og lavt tempo. Lørenskog virker å være et stykke unna å komme tilbake, slik kampbildet er for øyeblikket.
    76'
    Spillet er i gang igjen. Lørenskog-kamptein Solberg maner egne tropper til innsats det siste snaue kvarteret.
    77'
    Solum med en avslutning som stryker stolpen! Rasch får plass i mellomrommet og trer Solum skrått gjennom, til høyre foran mål. Fra skrå vinkel skyter Solum mot lengste stolpe, men avslutningen går via et Lørenskog-bein, og til corner. God mulighet for punktering!
    78'
    Inn: Anders Dieserud
    Ut: Martin Trøen
    79'
    Det ble et kort innhopp for Trøen, som må gi seg etter den trykken han fikk mot Rygh.
    79'
    Lørenskog 1 - 4 Strømmen IF
    Mål: Magnus Solum
    Målgivende: Ulrich Ness
    Nok en perlescoring på Rolvsrud! Ness driver inn i banen, fra sin venstreside, og slipper videre til Solum. Spissen har forsøkt seg mange ganger i kveld, men får til slutt uttelling. Avslutningen skrur både over og forbi en maktesløs Drevland, og går i mål via undersiden av tverrliggeren. Var det spikeren i den berømte kista?
    80'
    Rygh stormer fremover med ball i beina, og felles av innbytter Dieserud. Frispark fra rundt 30 meter.
    83'
    Torres legger inn, denne gangen. På bakerste stolpe, mot Rygh, men stopperen befinner seg i offside.
    83'
    Lørenskog 1 - 5 Strømmen IF
    Mål: Stian Rasch
    Målgivende: Magnus Solum
    Strømmen valser over hjemmelaget nå! Dieserud finner Solum i bakrom med en perfekt pasning. Målscoreren kommer seg til linja og slår lavt inn foran mål. Der har innbytter Stian Rasch løpt seg fri, og kan enkelt trille inn 5-1 for gjestene.
    85'
    Fem ulike målscorere for Strømmen i kveld. Det vil nok glede trener Espen Olsen, som har sett laget sitt slite med å score mål innledningsvis i 1. divisjon.
    87'
    Ghaedamini med et fint innlegg mot bakerste stolpe. Bjørndalen legger ballen ned, og kommer til avslutning. Via blokka, og til corner.
    89'
    Solberg er høyest i boksen, men får ingen kraft i headingen.
    89'
    Rasch og Solum spiller fint seg i mellom. Sistnevnte prøver seg fra skrått hold, men Drevland henger fint med på den avslutningen.
    90'
    Vi nærmer oss overtiden, men det er ikke meldt hvor mange minutter som legges til.
    90'+1
    Lørenskog med et par nesten-angrep, men Strømmen har god kontroll.
    90'+2
    90'+3
    Kampen er over, og det ender til slutt med komfortable sifre for Strømmen, som slår Lørenskog 5-1!
    Strømmen er videre til cupens 2. runde, etter en feiende flott fotballkamp på Rolvsrud. Førsteomgangen ble drømmescoringenes omgang, og det startet med Ness sitt fine skudd fra over 20 meter etter kun fem minutter. Deretter fulgte Sildnes opp med en nydelig soloprestasjon, og ikke minst en leken avslutning, etter 38 minutter. Før pause bestemte Alvaro Torres seg for å bevare spenningen i cupoppgjøret, da han banket ballen i krysset på et frispark fra himmelen. Etter pause var Strømmen det førende laget, og økte på ny ledelsen da Loulanti reagerte raskt og utnyttet at keeper Drevland stod langt utenfor egen strek. Lørenskog maktet aldri helt å svare, og dermed åpnet det seg rom får både Solum og Rasch, som begge sørget for stygge sifre for hjemmelaget med sine scoringer.
    Eivind Tveter takker for følget denne flotte aprilkvelden, og ønsker deg en riktig god uke videre!